Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 7 prej 104 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1037
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Shiqoni pse ia prejti koken Gjergj Kastrioti shpiunve te turkut
    Gjatë viteve të 30-ta të shekullit –XV-të lugina e Shkumbinit dhe krahinat në afërsi të saj, që ishin nën zotërimin e Arianitëve, u bënë vatra kryesore te kryengritjeve antiosmane. Në pranverën e vitit 1432 kryengritja filloi në zotërimet e Arianitëve e drejtuar nga Gjergj Arianiti. Ai hyri në marrëveshje me krer të tjerë feudal. Kryengritësit dëbuan spahinjtë osman nga zona e tyre. Kryengritja u shtri në të katër anët e vendit dhe forcat osmane u paralizuan. Sulltan Murati –II-të dërgoi një ushtri prej 10.000 vetash të udhëhequra nga Ali beu, sanxhakbeu i sanxhakut shqiptar, njohës shumë i mirë i viseve shqiptare. Ishte ngarkuar që të shtypte kryengritjen, kur arriti afër Elbasanit, u sulmua prej luftëtarëve të Gjergj Arianitit dhe u mund keqas. Kryengritësit i tërhoqën forcat osmane deri në fshatin Buzurshek në luginën e Shkumbinit. Të rrethuara ato u shpartalluan plotësisht. Vetëm një pjesë me Alibeun mezi mundi të shpëtonte. Si fitore e parë e shqiptarëve, ajo i dha hov të mëtejshëm luftës çlirimtare në viset e tjera të vendit
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Shqiptaret ishin shumic muslimane ne koh te skenderbeut?

Nuk po kuptoj si nuk tvjen marre me fol ksi budallakinash?

Ti ose je injorant si nuk ke dy lidhje me histori ose mashtrus i flliqt.
    po shqiptaret ishin shumic muslimane edhe sot jan, dhe skenderbeu ka masakruar ne qytet te ter shqiptaresh te ketij besimi ket e thon historian gjerman e italian, por historia jon nuk e ka then ende, nuk jam tu fol budallakinash por fakte, historin shqiptare qe e shkrujtem per qefin ton por jo si ishte, hajde ti ndegjojm pak te tjeret qka thon per ne jo armiqet ton por miqet ton anglezet gjermanet italianet francezet etj keta te gjithe disa her pe permendin faktin se skenderbeu vetem ateher kur e kuptoi se ishte e kot lufta per ta kristijanizuar shqiperin i nderpereu dhunen dhe masakrat, budalla eshte ai qe injoron faktet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Paska bere Skenderbeu masaker ndaj muslimaneve shqiptare? Po a quheshin tradhetar atehere ata? Nuk jane njesoj si shqiptaret qe bashkepunojne me serbin sot? Po keta si quhen sot?

Me beri pershtypje ne nje forum te huaj, qe e gjeta rastesisht duke kerkuar dicka, ku po trajtohej tema e Kosoves. Mbase ndonjeri nga ju eshte anetar atje. Nje turk u shpreh ne mbrojtje te serbeve. Me nje fjale ai tha qe ne na ka sulmuar turku ne Kosove dhe jo Shqiptari. Nuk mbaj mend tha ai te jene permendur shqiptaret. Sipas tij te linte te kuptonte qe autokton atje ka qene serbi dhe shqiptaret sikur i ka sjelle turku apo akoma me keq sikur jemi turq. Ja historia e turkut. qe kerkon te na ndryshoje dhe historine tone.

P.s Duhet te ishte nje opsion i trete; "Po talleni besoj?"-kete do zgjidhja une.
    njerzit e thjeshte fshatar e qytetar vetem se kishn besim te njejt me turkun te quhen tradhetare nje qytet i ter te quhet tradhetar mua me duket e tepert, dhe po skenderbeu pas kthimit ne kruj ka masakruar te gjithe shqiptaret e besimit islam ne ket qytet, ket e thon historian austriako/gjerman me fakte, dhe ai turku ne at forum ka pasur te drejt shqiptaret nuk kan luftuar kunder turkut ne betejen e kosoves dhe as per turkun dhe kan ber mir pse te luftojn kunder turkut ne krah te serbit dhe e kunderta pse shqiptaret te luftojn per per turkun kunder serbit, ndoshta ky fakt i ka djeg ati turkut po pun e madhe kjo
    Ndryshuar për herë të fundit nga gjema : 21-08-2011 më 14:57

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    prof sali BERISHA ka kerkuar rishkrimin e historis dhe ka ber mir, historia jon duhet te rishkruhet ndryshe ne shum gjera i kemi ber si i ka pelqyer dikujt kjo na demton shum si kombe

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Duhet te mbyllet ky sondazh i turpshem mer.

Eshte e vertete se Turqia e ndihmoi Kosoven ne lobim dhe poashtu kontribuoi gjate sulmeve ajrore kunder Serbise, por gjithmone kam dyshuar ne qellimet e saj.

Kam mendu se nje pjese te shpenzimeve ushtarake (bombave) do ta kompensojme permes privatizimit (dhurimit) te ndermarrjeve dhe resurseve natyrore te Kosoves...e qe jane me bollek!

Franca perfitoi qindra miliona permes telefonise mobile ne Kosove (VALA), Britania pritet ta privatizoj gjigandin Trepça, SHBA dhe Turqia moren tenderet per ndertimin e rruges se kombit ne Kosove dhe Shqiperi, Franca dhe Tuqia e morren poashtu edhe Aeroportin, Izraelitet e moren 'Ferronikelin'...etj etj. Por nuk e kisha mendu se dikush do te kerkonta te nderhynte edhe ne tekstet mesimore historike te Kosoves!
    Kete e beri Turqia.

Turqia e paska pas me t'futme ndihmen. Turqia po e shfrytezon momentin me delikat te Kosoves per te parashtru kerkesat idioteske te saj. Turqia po na vendos shkelimin ne fyt.....serish!

Nuk dua te besoj se Ministria e Arsimit apo Akademia e Shkencave te Kosoves do te leshojne pe para ketyre kerkesave. Nese e bejne nje gje te tille do te behen bashkepjesmarres ne krim. Turqia po e shfrytezon momentin e dobet te Kosoves per tu la (perfitu) histroikisht me te. Pasi qe sulmi eshte mbrojtja me e mire ata po e shfrytezojne kete moment per te sulmuar sepse jane te vetdijshem se nje dite shqiptaret do te jene ata qe do te kerkojne llogari per tekstet mesimore historike qe perdoren ne Turqi, per marreveshjet e saj me Greqine e Serbine per deportim, shkembim dhe asimilim te shqiptareve etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 21-08-2011 më 15:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    gjergje kastrioti eshte hero per mua, por qe ka ber gabim te madhe sepse beri kurban shqiptaret per te mbrojtur kinse krishterimin kurse krishterimi jau futi shqiptareve nga mbrapa, pra ktu eshte problemi se skenderbeu kerkoi ndihme nga papa dhe ai i dergon do ndihma qe kur i sheh skenderbeu vetem qesh me to dhe dergon 300ushtar dhe gjergji shprehet se mua me duhen dhjetfishi i tyre etj etj pra ketu skenderi beri gabim qe beri kurban shqiptaret per te mbrojtur ket *** krishteriminevropian qe gjithemon na e ka futur thik mas shpine

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Kush ka ber me shume se sa skenderbeu per krishterizmin,qdo kryeqender e evropes e ka per borgj ta ngris nje permendore skenderbeut.
    Ne si shqipetar duhet te jemi krenar qe skenderbeu beri kaq shume per krishterizmin,dhe po ky krishterizem na shpetoi nga shfarosja.
    me koh edhe talibanet shqipetar do ta kuptoin se ne shqiptaret vetem aksidentalisht u asimiluam ne mysliman
    simbas teje koleg skenderbeu paska luftuar per krishterimin e jo per kombin shqiptare, mir e keni prandaj edhe turku kerkon ndryshimin e nje pjese te historis, e un do kerkoja ndryshimin e ter historis fund e krye , se mu personalisht krishterimi nuk me intereson hiq edhe shumices shqiptare

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Kush ka ber me shume se sa skenderbeu per krishterizmin,qdo kryeqender e evropes e ka per borgj ta ngris nje permendore skenderbeut.
    Ne si shqipetar duhet te jemi krenar qe skenderbeu beri kaq shume per krishterizmin,dhe po ky krishterizem na shpetoi nga shfarosja.
    me koh edhe talibanet shqipetar do ta kuptoin se ne shqiptaret vetem aksidentalisht u asimiluam ne mysliman
    kush u asimilua ne musliman ne e morrem fen islame vullnetarisht se i bindem se eshte me e mira.dhe tek e fundit eshte e drejt elementare e njeriut te ket besimin e vet ai qe atij i pelqe. ik tash pirdhu more gllup i drenices qe ske lidhje me as gje ama bash asgja e kam ditur se drenicaket jan gllupa po bash te till nuk e kam besuar tash po bindem, si mund ta injorosh faktin se shumica e shoqeris ne te cilen jeton edhe ti jan te besimit islam, duhesh me qen gllup i madhe

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Une kete lloj postimi me lart e quaj ne forme diareje .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Dem eshte kur zotni diareja niset per ne hale e ngec ne forum .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Faqja 7 prej 104 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •