Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 6 prej 104 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 1037
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Ndegjo ore Drague.

Pike se pari une nuk jame Kosovar, por jam Shqiptar nga Prishtina dhe perkas fese muslimane te cilen nuk e praktikoj por e respektoj. Ju me kete qe shkruani apo thoni Ju KOSOVARET (Musliman) mundoheni te beni ndamesi jo vetem fetare, por edhe ndamesi kombesie.

Dhe se ju qenkeni person qe me shume merakoseni per Sllavo-Serbet qe jane ne Kosove, se sa per Shqiptaret qe i perkasin fese muslimane.
    fajin nuk e kane serbet ,por turku per injorancen dhe skamjen qe mbizoteron ne trojet shqiptare.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Teme skandaloze!!! Si te shkruajten gishtat te hapesh nje sondazh te tille?? S'je me vete.

Gogi, maurisi jeni rrace e qelbet jo shqiptare.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    qeveritaret kosovare mos guxojne kurre te fyejn heronjt e kombit shqiptar se behet nami, kujdes!!! kaq them une, atij pederastit ministrit turk tregoini vendin, ne mos po....
    mos luani me zjarrin ju fondamentaliste turkofile islamik!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ja gjeti mario kingu njehere emrin ketyre qe idealizojne turket....Turkalesh

Sa mire bere qe e ke te hapur sondazhin, te marrim vesh kush jane turkaleshet e forumit.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    Nga kjo fatkeqesi,qe degjojme diteve tona del:nje popull qe nuk njeh historine e tij,o eshte i tjetersuar,ose eshte analfabet(dielli1 per juve)....
    Shume e vertet. Nje nderthurrje e te dyjave besoj.
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Qofte largu jane ata qe kane bere genocide ne shqiptare , nuk mund te paraqesesh Skenderbeun qe ther turq , por aq sa vrau i vrau ne fushebeteje , e sa per detyrime biblike s'ka anje obligim kristian per te therur mbeturina turko aziatike siç po thua , por vetem per te mbrojtur vendin ashtu siç mund te mbrohej nga funderinat prifterinj ortodokse ne krye te genocidit kunder shqiptareve .

Lexo :

Egersia e ketyre gjeneraleve, ndizej nga idete e prifterinjve shovene: Shen Kozmo, Kotoko, Evllogji, Kurilla, etj., dhe frymezoheshin nga ata qe drejtonin ortodoksine: Sarafim, Sebastiano, Janullatos etj., egersi e cila do shfryhej mbi shqiptaret çame te pambrojtur.

Genocidi i eger grek nisi me 27 qershor l944. Ushtaret e Zerves rrenonin gjithçka qe gjenin perpara... popullsia e Parathimise u kap ne befasi dhe nuk gjeti dot mjete mbrojtese. Barbaret e Zerves hyne naten ne qytet dhe vrane 673 burra, gra, femije, ne Filat l286, ne Igumenice l92, ne Prage 620. Zervistet rrafshuan mbi 5800 shtepi ne 68 fshatra. Qindra fshatra te tjera u shkretuan.

I njejti kryepeshkop satanik eshte Janullatosi i sotem , sot e kesaj dite dhe ai e mohon masakren e çameve pasi eshte i pangopur me tokat shqiptare dhe genocidin . Kjo eshte edhe gjuha qe flet ti , gjuhe e neperkes greke .

Me duket, dhe keshtu eshte sic duket, se po flet per mua personalisht dhe jo per ato qe kam shkruar.

Lexoje me vemendje:
    Skenderbeu therri shume myslimane turko-aziatik, pra plotesoi vullnetin e zotit per keta lloj gjallesash qe erdhen te na shkaterrojne vendin. Asnje tradheti nuk ka vend ketu, pervec atdhedashuri dhe obligim kristian
    Pra, turqit erdhen per te na therrur Daniel, apo..., no problem, meqe ishin myslimane u falet? Ne ate kohe ne trojet Ballkanike ushtrohesh vetem Kristianizmi. Gjergji ishte kristian, shqiptar bir shqiptari. Si kristian por me teper si shqiptar ai morri mbi supe detyren historike per therrjen e turqve, monedhe e njejta kjo me ate qe turqit bene mbi ne dhe njekohesisht mbrojtjen e Kristianizmit. Kush i "ftoi turqit ne tokat tona Daniel? Ta them une Daniel. I ftoi Islami, botkuptimi me te cilin turqit ishin formuar i ftoi ligji i stepave nga ku mbine. Pra lufte ndaj cdogjeje qe nuk eshte myslimane, shkaterrim total.

(-Nuk diskutojme ketu per genocidin ndaj nje pjese shqiptaresh qe jetonin ne cameri nga forcat greke te Zerves apo ...... . Te mos harrojme se greket e sotem jane shqiptare ne shumicen dermuese pra me ta kemi me teper afersi sesa me mongolet. Sa per ndjekjen me force te cameve nuk eshte vendi te flasim, ne nje tjeter teme ndoshta.)

Paqe!

*PS... Parga dhe jo Praga lol.
    Paqe!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Kush ka ber me shume se sa skenderbeu per krishterizmin,qdo kryeqender e evropes e ka per borgj ta ngris nje permendore skenderbeut.
    Ne si shqipetar duhet te jemi krenar qe skenderbeu beri kaq shume per krishterizmin,dhe po ky krishterizem na shpetoi nga shfarosja.
    me koh edhe talibanet shqipetar do ta kuptoin se ne shqiptaret vetem aksidentalisht u asimiluam ne mysliman

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Dua te shkruaj per dy arsye:
    Autori i temes ka te drejten e tij te shpreh opinionin qe mendon por kjo eshte jasht etiketes se normave te rregullit shoqeror per vet ne shqiptaret.
    Shkruaj per te dyten here jo per te bere nje tjeter numer postimi per suksesin matematik te temes por ter te shprehur per here te dyte qe kjo tema eshte me vari lesht qe kam lexuar ndonjehere dhe them me plot gojen qe autori eshte nje barbon qe ka gjetur rrugen e gabuar per te qendruar ne qender te polemikave dhe vemendjes.
    Te them ne menyr te drejtperdrejt qe je personim me vk qe mendoj se mund te jete
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Ne qershor te vitit katastrofik 1466 Skenderbeu i shkruan Papes Piu te II se osmanet kishin rrembyer 30 000 njerez nga Arberia,mbreti Ferdinad i Napolit,qe ishte i mireinformuar,fliste per rreth 20 000 te deportuar nje shifer kjo qe konfirmohet edhe nga ana e sulltanit prej Kritobulosit,po ne te njejtin vit burimet osmane flasim per 7000 deri ne 7500 arber te vrare.Pas pushtimit osman dmth pas ketyre humbjeve te renda njerezore nga luftimet dhe skllaverimi,nenpunesit osmane rregjistronin ne pjesen lindore te sundimit te dikurshem te Skenderbeut,ne krahinen e Dibres,edhe rreth 11 000 vete (1466/67).Po te perfytyrojme qe popullata e kishte marre veten ne shtatedhjete vitet e shkuara deri ne krijimin e rregjistrit tjeter tatimor,perllogaritet populata e Dibres para pushtimit ne rreth 44 000 banore,atehere do te kete ndodhur ,me rreth 30 000 viktima, nje humbje popullate prej 75% e me 20 000 te deportuar dhe 7000 te vrare mberrihet nje perqindje e ngjashme.Biografi i Mehmetit te II Kritobulos njofton vec kesaj se shume nga pasuesit e Skenderbeut pranonin me mire te vrisnin veten sesa tu nenshtroheshin osmanve,asgje nuk tregon ne menyre me dramatike vendosmerine e kryengritesve.Sulltani kishte bere te vriteshin e te deportoheshin gati tre te katertat e popullsise ne pjesen lindore te treves kryengritese,prefshire ketu pleq,gra dhe femije.Ne Perendim,rreth Krujes,ai kishte shkaterruar rreth 75% te fshatrave.Asnje rajon tjeter i Ballkanit nuk kishte perjetuar si pasoje e pushtimit osman nje katastrofe te tille demografike.Ne 1467
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 21-08-2011 më 14:06
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Teme skandaloze!!! Si te shkruajten gishtat te hapesh nje sondazh te tille?? S'je me vete.

Gogi, maurisi jeni rrace e qelbet jo shqiptare.
    OOOO Gabim kam votue more une, ja kom qu ni mesazh privat Albo-s qe me ma permiresu. OK.

Lexojeni te gjitha shkrimet e mia qe te kuptoni ne lidhje me Gjergj Kastriotin
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Faqja 6 prej 104 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •