Close
Faqja 25 prej 241 FillimFillim ... 1523242526273575125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 2405

Tema: Nė Itali

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga yeahyeahs Lexo Postimin
    Ka ndonje qe jeton ne Siēili/Campania ? Si eshte andej ?
    Mbrema te gjitheve pa perjashtim. Andej nga thua ti sicilia ose campania eshte bukur por rremuje. Me pak fjale sikur me qene ne Shqiperi.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    I bije me shkurt po te kerkoje ne google
    Santo-ja jeton ne Emilia Romagna ndaj vetem Ravenna mund te ishte nga ato qe kane qene kryeqytete.

Gli Stati che storicamente si sono succeduti, dopo l'Impero Romano, nel governare una parte ragguardevole, o la totalitą, della regione geografica italiana, hanno avuto diverse capitali:
    476-553: Ravenna. Regno di Odoacre e Regno ostrogoto.
    572-774: Pavia. Regno longobardo.
    1805-1814: Milano. Regno d'Italia napoleonico.
    1860: Salemi, prima capitale d'Italia, capitale per un giorno.
    1861-1865: Torino. Regno d'Italia sabaudo.
    1865-1871: Firenze.
    1871-1943: Roma (Proclamazione di Roma capitale)
    1943-1944: Brindisi.
    1944: Salerno.
    1944-1946: Roma.
    Dopo il referendum del 1946 Roma rimane capitale della neonata Repubblica Italiana.

Ah, ke harruar Napolin dhe Palermon. Dy kryeqytetet e Mbreterise se Dy Siēilive ...

P.S. Nuk googlova se doja te shtoja numrin e postimeve ne FSH :P ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Ah, ke harruar Napolin dhe Palermon. Dy kryeqytetet e Mbreterise se Dy Siēilive ...

P.S. Nuk googlova se doja te shtoja numrin e postimeve ne FSH :P ...
    haha! Ato gjeta te wiki e ato publikova. Une per vete dija ato te treja qe kishe shkruar ti, plus Ravennen qe e kam mesuar para pak kohesh. Kaq!

p.s Rrofsh qe me bere te shtoj edhe une nr e postimeve se nuk me ze gjumi nates per faktin qe kam shume pak hahaha!

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Noten edhe ti se ika une para tyja.

Po mos me lej ne dilem me thuj kryeqytetin qe e merito ne shqiperi.
    Ne dileme te rrish deri sa te lodhesh cik trurin. S'ka qyl cdo muhabet

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Ne dileme te rrish deri sa te lodhesh cik trurin. S'ka qyl cdo muhabet
    Ok e lodha.

Ma shplodh tani me pergjigjen.I pranoj te gjitha pergjigjet pervec Durresit.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Ok e lodha.

Ma shplodh tani me pergjigjen.I pranoj te gjitha pergjigjet pervec Durresit.
    C'ka dr per te bukur mo? (po perfitoj nga rasti qe nuk eshte ne forum as fashion e as bamba, megjithse ka plot durrsak te tjere )

Ti i di kush ka qene kryeqytet i shqiperise para tiranes?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Sera bre burra come state bene ) Se sot qeka vap e madhe knej ka une

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Te varej nga une, vetem nje qytet ia vlen per te patur emrin kryeqytet. Ne fund te fundit kryeqytete behen ato qytete qe kane histori te pasur e bukuri natyrore, jo nje cope tirane aty qe eshte bere kryeqytet vetem sepse eshte qytet i madh
    Se mos me kundervihen gjithe tiransit tashi por une keshtu e mendoj! Kshuqe Santo, beji llogarite vete edhe gjeje per ke qytet e kam fjalen

Tirana u vendos te behet kryeqytet ne ''Kongresin e Lushnjes''
    dhe nuk ishte e madhe si tani atehere, por u vendos te behej per arsye te tjera ...
    tani nuk kam kohe per ndonje dite ta them ....

Ps ,keshillen tende e kam parasysh pi uje gjithmone ...
    Drague nuk e shef qe jam e zene nga krahu tjeter ,bojme histori nej anej ....kam pas dhe shume telefonata nga fisi dhe shoqnia ahahahahaha
    koleg i tmerrshem tjetri...
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Tirana kryeqytet
    Tirana u shpall kryeqytet i pėrkohshėm i Shqipėrisė nė 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjės dhe pjesėtarėt e Kėshillit Kombėtar hynė nė qytet nė 11 shkurt 1920. Pėrfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipėrsisė nė vitin 1925 nga Asambleja Kushtutetuese.
    Nė Historinė e Popullit Shqiptar , “Periudha e Pavarėsisė (28 Nėntor 1912 – 7 Prill 1939), nė faqen 249 pėrmendet shpallja e Republikės Shqiptare nga Asambleja Kushtetuese dhe miratimi i statutit apo kushtetutės republikane, nė tė cilat Tirana shpallet pėrfundimisht kryeqytet i Shqipėrisė.
    “Nė Tiranė, pėrkundrazi kundėrshtimi i Esat Pashė Toptanit, hėpėrhė ishte eleminuar, pėr sa kohė ai ishte kundėrshtar i qeverisė sė Durrėsit. Veē kėsaj Tirana ndonėse kishte njė popullsi tė barabartė me atė tė Elbasanit, kishte kushte mė tė mira pėr organet qeveritare.Kėtu kishte mė tepėr ndėrtesa tė mėdha, mė tepėr lokale publike, mė tepėr rrugė tė gjera, mė tepėr hotele.Duke marrė parasysh kėto faktorė, qeveria e Lushnjės mori vendim mė 9 shkurt 1920, qė ta vendoste kryeqytetin e Shqipėrisė pėrkohėsisht nė Tiranė, duke e lėnė tė hapur ēėshtjen e vendosjes pėrfundimtare tė kryeqytetit kur tė mblidhej e para asamble kushtetuese. Me miratimin e tė gjithė pjesėtarėve tė Kongresit tė Lushnjės, anėtarėt e Kėshillit tė Lartė, sė bashku me pjesėtarėt e qeverisė dhe tė Kėshillit Kombėtar, hynė mė 11 shkurt 1920 nė Tiranė, fill pasi repartet e ushtrisė italiane ishin larguar nga qyteti dhe vendosur nė Durrės. Banorėt e Tiranės e pritėn me entuziasėm hyrjen e organeve tė larta shtetėrore, nė kryeqytetin e pėrkohshėm tė Shqipėrisė, tė cilin asambleja kushtetuese e vitit 1925 e shpalli pėrfundimisht kryeqytet tė saj. Sidoqoftė jeta e Tiranės si kryeqytet i Shqipėrisė fillon mė 11 shkurt 1920”.

Fragment nga “Historia e Tiranės” Prof.Kristo Frashėri
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ciao yllo
    nuk me takove ne Tirone?turp

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •