do te ti sjell te tere autoret me radhe, tja bej copa debilizmat hammond-it dhe ketyre gerkeve te tjere.
shqiptaret dine ne maje te gishtave gjithe historine e tyre.
pa he njeher ca thot aristoteli dhe herodoti per epirin?
citojeeee
epiri eshte shqiperi deri ne gjirin e ambrakise pike.
tukiditi helen thote qe kaonet, molloset, thesprotet dhe epirotet e tjere ishin barbare, pra flisnin nje gjuhe te ndryshme nga helenishtja.
te gjithe autoret e lashte qe permenda bien dakord ne kete pike.
tjeter
epirotet nuk moren kurre pjese ne luftrat kunder persianeve. ata ishin fise ilire.
Edhe këtu për Graekoit është e lejuar të përdoret kali i Trojës për të përfituar Epirin, këtë mënyrë përdorë ky N.Hamond. Çudia më e madhe për mua është se KU JANË HISTORIANËN TANË?!!!
Institut Albanologjik si në Tiranë po ashtu edhe në Prishtinë dhe me sa më duket mua më mirë do të ishte që ti kthenim në muze ose i-net cafe se së paku do të përdoreshin nga ne, se kështu si është tani as për ne dhe për askënd tjetër!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 13-08-2011 më 10:51
Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë
"besoj se kombi helen fliste gjithmone gjuhen qe flet sot. Ne fillim, kur u shkeput nga Pellazget, ishte i vogel dhe i dobet, por fuqia e tij u shtua kur iu bashkengjiten kombe te tjera, si Pellazget,....(Herodoti, A`,58)
ore djalke , do flasim seriozisht per histori ne apo do merremi me peralla permbytje deukalionesh. nese ke qef me fe dhe peralla gilgameshi, deukalione dhe noe, ik bej qef andej nga forumet fetare....puh si nuk u bene njehere serioze filogreket.
nderkohe po pres ndonje citim autori antik per epirin helen... me pas sjell une arsenalin tim.
Krijoni Kontakt