Close
Faqja 36 prej 47 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 465
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Nuk na the absolutisht asgjë nga ato që përmendi Baptisti se do sillje. Ti the që Shqiponja erdhi pas vitit 1000 AD, këtu u provua që është shumë më e vjetër me disa dhjetra burime të ndryshme përfshi objekte arkeologjike dhe skece(ti ke sjellur vec këtë të dytën). Pra kredibiliteti yt në temë pësoi një goditje jo të neglizhueshme, përfshi dhe simbolikën e Skënderbeut që po provohet, por jo me skece që është e stërmocme.

Për shqiponjat në peru, foli dhe Javan, nuk zgjatem më tepër, janë sjellje nga spanjollët kur pushtuan ato toka dhe nuk i përkasin BC por AD-së.

Të fala D&G. Nice try.
    1000 AD ishte viti kur Isak Komneni huazoi simbolin nga Anatolia Veriore. Shqiponja dy krenare futet përmes Perandorisë Bizantine përsa i takon imazhit orthodoks, siç janë rusët një shembull i pastër në kuadër të përfaqësimit të Romës së tretë, si mbartës të denjë të krishtërimit, po ashtu dhe principatat mesjetare ballkanike. Nuk kam ndërmend të ripërsëris veten për hir të keqinterpretimeve të shkrimeve të mia nga ana jote. Mesa di, po diskutojmë me shkrim dhe jo me audio, ku mund të ketë paqartësi dhe të kërkohet riformulim. Postimet e mia janë mëse të qarta - kërkove shqiponja aziatike dhe lindore, hititët dhe babilonasit të tillë janë. Përveç shqiponjës dy krenare, në Babiloninë antike gjënden dhe me dhjetra gravura shqiponjash me një kokë: pra, për ta ky simbol nuk përbënte risi. Ndaj nga ana jote, ndonjë risi tjetër përpos kredibilitetit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 23-07-2011 më 18:39
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Referencën në libër e paraqita: ''Zeitschrift fur Assyrliologie - Le Cylindre de Gudea'' nga Paul Thureau - mos mjaftonte veç ky, edhe shqiponja hitite është aziatike, pra lindore, si nga pozita gjeografike po ashtu dhe nga mbartësit e saj mongoloido-semitë. Shqiponjën e dytë e kanë paraqitur edhe bashkëbiseduesit e mi. Nuk e kuptoj tendencën për ripërsëritje të të njëjtave gjëra, siç është paraqitja e burimit si dhe mënyra e përhapjes drejt Perëndimit. Nqs do ishe treguar i vëmëndshëm, do e kishe lexuar në postimet e mia.

Nga ana tjetër, Ninurta, Zot i Lagashit paraqitet në një skicë gravure me shqiponjën dykrenare:

Ndoshta tek Libraria dhe Muzeumi i Morganit në New York gjen diçka më shumë.
    Uriel, po te citoj f. 114-116 te "Myths of Babylonia and Assyria" nga libri i D. Macknezie, qe po pertoj ta gjej ne google dhe te bej kopje te faqeve po ta kete.

f 114- paragrafi fundit-

"Nena e Madhe (The Great Mother) duket te kete qene Sumerja BAU, selia PRINCIPALE e te ciles ishte ne LAGASH. .."

f 115-
    "Nderkohe qyteti krejtesisht Sumerian i Lagashit ishte i rritur i fuqishem dhe agresiv....
    Perendesha BAU, "nena e Lagashit" nderohej ne lidhje me perendi te tjera, qe perfshinin zotin Nin-Girsu (Ninurt eshte nje tjeter emer i tij- shenim i javan) nje Zot AGRIKULTURAL, andaj pra nja hyjni lufte me atribute SOLARE. Nje nga titujt e Nin-Girsu qe En-Mersi qe sipas evidences nga Asiria, ishte nje tjeter emer per Tammuzin hyjnia qe vrau demonet e stuhise dhe te dimrit..."

Vazoja e Ladashit qe kam sjelle trajtohet ne f. 120

"Silver vase dedicated to GOD Nin-Girsu" me baze bakri"..."Zbukurimet simbolike tregojne qe shqiponja me koke luani ishte Nin-Girsu ndersa koka e luanit qe ajo e Nenes Prendeshe Bau."...

Pra mik, ne 2000 BC Ninuri Lagashit nuk kishte asnje lidhje me shqiponjen me dy krere. Kjo relike qe solle do jete nje pune goxha me e vone, pas emigrimit te Hebrejve nga Egjipti sebashku me filozofine e tyre, ne mos falsifikat si ato hitleriane.

Ne fakt tashi qe po e shikoj se dyti e me kujdes, kokat e "shqiponjave" jane identike me ato te luaneve nden karrike. Me qe ky relief eshte i Nin-Girsut nuk ka pse te mos jene luane me trupa zogjsh. Por perseri, kjo gje me dy koka nuk ka asnje rol, rri aty nga pas teresisht e shkeputur dhe nuk deshmon asgje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-07-2011 më 19:52

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    1000 AD ishte viti kur Isak Komneni huazoi simbolin nga Anatolia Veriore. Shqiponja dy krenare futet përmes Perandorisë Bizantine përsa i takon imazhit orthodoks, siç janë rusët një shembull i pastër në kuadër të përfaqësimit të Romës së tretë, si mbartës të denjë të krishtërimit, po ashtu dhe principatat mesjetare ballkanike. Nuk kam ndërmend të ripërsëris veten për hir të keqinterpretimeve të shkrimeve të mia nga ana jote. Mesa di, po diskutojmë me shkrim dhe jo me audio, ku mund të ketë paqartësi dhe të kërkohet riformulim. Postimet e mia janë mëse të qarta - kërkove shqiponja aziatike dhe lindore, hititët dhe babilonasit të tillë janë. Përveç shqiponjës dy krenare, në Babiloninë antike gjënden dhe me dhjetra gravura shqiponjash me një kokë: pra, për ta ky simbol nuk përbënte risi. Ndaj nga ana jote, ndonjë risi tjetër përpos kredibilitetit?
    Jo, jo, jo. Ruset kane marre dy here ne dere te Bizantineve, dmth vajza Perandoresh. Stema me shqiponje me dy krere del si embleme e tyre menjehere pas marteses se dyte qe ne mos gaboj nuk eshte para vitit 1700. (E kam ditur, nuk me ka hyre ne pune ta mbaj mend, po deshe ta gjej.)

A jane ruset ortodokse te paster apo te piste, kjo qe pune e te Perandorit te Bizantit ku e dha te bijen. Po ORTODOKSIZMI, dhe feja ne pergjithesi, jo vetem qe nuk ka lidhje me emblemen PAGANE te Jupiterit, por aq me teper nuk kishte te drejte ta shiste si steme ordinere tek pruresi me i pare. P E R I O D.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Mesa di unë, Ninurta përfaqësohej nga një atribut i dyfishtë tek babilonasit, si mbartës i shumë epiteteve, gjithashtu dhe mbartës i aftësive magjike - meqë shqiponja dykrenare shquhet për përfaqësimin e saj të dyfishtë dhe si parantezë me përfaqësimin e shqiponjës si simbol në tërësi tek babilonasit. Nga ana tjetër, krijesa mitologjike e vazos, kokë luani dhe trup shqiponje, është një Anzu, siç e kam cekur dhe më sipër, dhe mesa kam lexuar, vritet nga Ninurta - megjithëse ka debate në këtë pikë.

Nga ana tjetër, në mos gaboj, martesa e dytë e Ivanit III i takon fund shek XV, konkretisht nuk e di se kur. Për të sqaruar diçka: sigurisht që simboli i lashtë nuk ka lidhje me orthodoksinë përpos mënyrës së përfaqësimit dhe simbolikës së tij tek Bizanti dhe cari rus, që pas rënies së Konstandinopojës, e cilësonte Moskën si mbartëse e denjë e krishtërimit. Ndaj dhe denjësia ishte në këtë kontekst. Shqiponja tek rusët nuk përfaqësonte gjë tjetër përpos lavdisë së shkuar romake dhe pretendimeve për trashëgimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 23-07-2011 më 19:24
    relata refero

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Mesa di unë, Ninurta përfaqësohej nga një atribut i dyfishtë tek babilonasit, si mbartës i shumë epiteteve, gjithashtu dhe mbartës i aftësive magjike - meqë shqiponja dykrenare shquhet për përfaqësimin e saj të dyfishtë dhe si parantezë me përfaqësimin e shqiponjës si simbol në tërësi tek babilonasit. Nga ana tjetër, krijesa mitologjike e vazos kokë luani dhe trup shqiponje është një Anzu, siç e kam cekur dhe më sipër, dhe mesa kam lexuar vritet nga Ninurta - megjithëse ka debate në këtë pikë.

Nga ana tjetër në mos gaboj, martesa e dytë e Ivanit III i takon fund shek XV, konkretisht nuk e di se kur. Për të sqaruar diçka: sigurisht që simboli i lashtë nuk ka lidhje me orthodoksinë përpos mënyrës së përfaqësimit dhe simbolikës së tij tek Bizanti dhe cari rus, që pas rënies së Konstandinopojës, e cilësonte Moskën si mbartëse e denjë e krishtërimit. Ndaj dhe denjësia ishte në këtë kontekst. Shqiponja nuk përfaqësonte gjë tjetër përpos lavdisë së shkuar romake dhe pretendimeve për trashëgimi.
    Gabim. Ajo qe 1 (nje) shqiponje e vetme qe i bartte keta sundues me hire perendish ne boten tjeter. Ne kurriz te kesaj kane shetit tere herojte e lindjes me Etana, Enlil, Ninurt e me radhe. Po deshe, kane legjende edhe per Aleksandrin e Madh qe shtegtoi po me kete, 1 te vetme, shiponje ne Hades (po perdor emrin grek ketu). Ne e dime po ashtu qe zbriti ne Hade pa Shqiponje, thjesht permes Dodones, e cila e kishte shipen me dy krena ne balle te tempullit, por nuk kishte qylym fluturues nga te Aladinit.

Ninurta qe Buall i bardhe e 'Shqiponje' me koke luani, veti solare, asgje tjeter. Le qe po deshe shikoji gjerat te lidhura me punimin e tokes, dhe ato atribute ishte ky, nena e vet duke qene Toka. Shqiponja tek keta nuk ka asnje funksion vec asaj te transportit, qe tregon se ky mit nuk ka baze ne mitologjine lokale, por eshte i adoptuar. Tek ne shiponja eshte Miku, Hermesi, eshte shpirti i jetes, eshte arma etj etj. dmth qe tere mitologjia vertitet rreth saj dhe eshte eshte ajo vete.

Pallavrat Krishterimore i takojne kohes se kryqezatave dhe pucit Politik per te sjelle sundim Aziatik ne bote. Per Romen te thashe ne nje postim, u be pre e huliganeve si Kaligula dhe Paul Emil qe shkaterruan ne rrenje Epirin si termeti me pare Dardanine. Greqia dhe Servia bizantine, vetem pastruan cfare kishte mbetur ne kembe. Stema qe marketingu i kesaj "bote te RE" te erresires nga e cila nuk po arrijme te dalim ende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-07-2011 më 19:47

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Ajo gjeja si "shirit" qe rri aty ku mund qendronte ylli eshte ne fakt "shpata e drejtesise" e cila garanton mbreterine boterore vetem per aq kohe sa ne gjykojme drejte mbi te.
    Tere thelbi i kesaj teme, i Flamurit, Shqiponjes dhe cdo gjeje qe ka tre vjet qe i shkojme rrotull, permblidhet tek ky komenti me lart. Nguliteni mire ne koke ne se jeni Shqiptare dhe keni Mendje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-07-2011 më 20:21

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Referencën në libër e paraqita: ''Zeitschrift fur Assyrliologie - Le Cylindre de Gudea'' nga Paul Thureau - mos mjaftonte veç ky, edhe shqiponja hitite është aziatike, pra lindore, si nga pozita gjeografike po ashtu dhe nga mbartësit e saj mongoloido-semitë. Shqiponjën e dytë e kanë paraqitur edhe bashkëbiseduesit e mi. Nuk e kuptoj tendencën për ripërsëritje të të njëjtave gjëra, siç është paraqitja e burimit si dhe mënyra e përhapjes drejt Perëndimit. Nqs do ishe treguar i vëmëndshëm, do e kishe lexuar në postimet e mia.

Nga ana tjetër, Ninurta, Zot i Lagashit paraqitet në një skicë gravure me shqiponjën dykrenare:

Ndoshta tek Libraria dhe Muzeumi i Morganit në New York gjen diçka më shumë.

1. Ne cilindrat e Gudese nuk ka asnje grafike - cilindrat e Gudese permbajne vetem shkrime madje nuk jane lexuar fare ne kembe sic pretendon autori por jane shtypur ne pllaka argjile qe pastaj jane pjekur dhe u jane lexuar kopjet.
    2. Reprodukcini i sjellur nuk ka anje vlere faktografike se nuk ka asnje te dhene percjelles referente.
    3. Nuk ka kontekst as periudhe as rrethane politko-historike as vend-gjetje as datim dhe as cilit komb i takon as ciles mbreteri e periudhe kulturore.
    4. Ninurta atestohet ne shekullin 13 pes. "Neshet" jane aty minimalisht qe nga shekulli XX pes. [Neshet = hetittet europiane]
    5. Artifakti ne fjale, per nga vjtersia s'mund te tejkaloje shekullin VIIIpes
    6. Plus kesaj nuk i takon artit babilonas - (atje nuk mund te shohesh mashkull cullak qofte edhe sheprbetor) ketu behet nje perjashtim i crregullt.
    6. Cilindrat e gudes nuk rrijne ne asnje lidhje kulturore as marrdhenie historike me reprodukcionin e artifaktit.
    7. Ne shekullin 15 dhe 14 jo veetem europen por dhe azine e kaplon thatesia, periudhe kjo kur edhe argonautet ndermarrin kampanjen e tyre thelle ne azi.

Ne kete periudhe te thatesise aziatiket kane nevoje per shi dhe shiun mund tua sillnin vetem invokuesit e Zeusit thunat = perendiut te stuhise vetimes bubullimes e me kete dhe shiut riges apo rigimit e irrigimit pa te ciin ata do te vdisinin urie.

Perendite e tille me sepate dyteheshe me swastike dhe me dragua e shqiponje dykrenare vijne nga veri pererndimi - jo i azise po i europes. ekskluzivisht.

Mes tjerash shqiponja dykrenare per aziatet eshte konsideruar tradicionalisht si ofenduese, simbol i huaj ofanziv dhe pushtues. Dhe akoma ehte ashtu.

Ne vitin 20 tes kur Herodi po renovonte dhe zgjeronte tempullin e dyte ne Jerusalem, u shenua se ofendoi popullin vendor kur vendosi shqiponjen e arte siper ne porte dhe fill pas vdekjes se tij e hodhen poshte ate.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Tere thelbi i kesaj teme, i Flamurit, Shiponjes dhe cdo gjeje qe ka tre vjet qe i shkojme rrotull, permblidhet tek ky komenti me lart. Nguliteni mire ne koke ne se jeni Shqiptare dhe keni Mendje.
    Këtë simbol, ose variant te tij, e mban sot masoneria, grada më e lartë. Dhe poshtë e varur tek shpata, shiriti me nenshkrimin: "DEUS MEUMQUE JUS". Varianti tjetër është "Dieu et mon Droit", mbajtur në heraldikën e regjentëve Europianë.

Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-07-2011 më 20:05
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,436
    Postimet në Bllog
    22
    Idiotesia e komenteve ne kete teme nuk ka fund, dhe manifestohet nga vete menyra se si njerezit i afrohen ceshtjes per diskutim: ne vend qe te diskutojne ne lidhje me kenveshtrimin e popullsise shqiptare per ate flamur e ate shkabonje, iu pelqen te flasin per "origjinen e lashtesine e shkabonjes". Dhe kjo eshte ne vetvete nje skizofreni kolektive, te trasheguar nga rregjimi komunist, prej se ciles nuk vuani vetem ju, vuajne edhe "studiues" qe kane shkruajtur libra dhe mundohen te na mbushin mendjen per "lashtesine e shkabonjes", dhe jo per ate qe ajo shkabonje dhe ai flamur perfaqeson ne syte e shqiptareve te mesjetes, apo sot e kesaj dite.

- A e dini se perse arbereshet e arvanitasit e ruajten kete flamur per shekuj me rradhe ne vendet ku shkuan?
    - A i keni bere pyetje vetes se cfare perfaqeson per ta ky flamur?
    - A i keni bere pyetje vetes se ku e gjejme sot shkabonjen me dy krena?
    - A i keni bere pyetje vetes se perse popujt tane fqinje orthodhokse, kane te njejten embleme ne flamujt e tyre mbreterore?

Ajo shkabonje dhe ai flamur i permban te dyja: besimin ne Zot + autonomine politike. Besimi ne Zot eshte besimi orthodhoks, qe mund te mos jete sot detyrimisht besimi i shumices se shqiptareve, por eshte besimi e tradita fetare e te pareve tane. Kjo eshte deshmia e pare e flamurit qe marrim nga arbereshet e arvanitasit. Deshmia tjeter e flamurit, eshte vazhdimesia e tradites se atyre te pareve tane te cilet bene buje ne histori, me shqiptaret e sotem te asimiluar ne ate shkalle sa vihet ne medyshje edhe vete identiteti i tyre etnik.

Albo

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Idiotesia e komenteve ne kete teme nuk ka fund, dhe manifestohet nga vete menyra se si njerezit i afrohen ceshtjes per diskutim: ne vend qe te diskutojne ne lidhje me kenveshtrimin e popullsise shqiptare per ate flamur e ate shkabonje, iu pelqen te flasin per "origjinen e lashtesine e shkabonjes". Dhe kjo eshte ne vetvete nje skizofreni kolektive, te trasheguar nga rregjimi komunist, prej se ciles nuk vuani vetem ju, vuajne edhe "studiues" qe kane shkruajtur libra dhe mundohen te na mbushin mendjen per "lashtesine e shkabonjes", dhe jo per ate qe ajo shkabonje dhe ai flamur perfaqeson ne syte e shqiptareve te mesjetes, apo sot e kesaj dite.

- A e dini se perse arbereshet e arvanitasit e ruajten kete flamur per shekuj me rradhe ne vendet ku shkuan?
    - A i keni bere pyetje vetes se cfare perfaqeson per ta ky flamur?
    - A i keni bere pyetje vetes se ku e gjejme sot shkabonjen me dy krena?
    - A i keni bere pyetje vetes se perse popujt tane fqinje orthodhokse, kane te njejten embleme ne flamujt e tyre mbreterore?

Ajo shkabonje dhe ai flamur i permban te dyja: besimin ne Zot + autonomine politike. Besimi ne Zot eshte besimi orthodhoks, qe mund te mos jete sot detyrimisht besimi i shumices se shqiptareve, por eshte besimi e tradita fetare e te pareve tane. Kjo eshte deshmia e pare e flamurit qe marrim nga arbereshet e arvanitasit. Deshmia tjeter e flamurit, eshte vazhdimesia e tradites se atyre te pareve tane te cilet bene buje ne histori, me shqiptaret e sotem te asimiluar ne ate shkalle sa vihet ne medyshje edhe vete identiteti i tyre etnik.

Albo
    Nuk na the gjë nga ato që nuk ka thënë Baptisti, një ripërsëritje të konceptit të pushtetit shpirtëror dhe atij civil, por prap jemi ende larg. E ke disa postime më përpara thënien që ti e ke përshtatur. Në një tjetër notë, nuk kuptohet mirë se cfarë dëshiron të shprehësh. Huazimi sllav shumë i vonët, për të mos thënë modern gjithashtu u trajtua dhe do vazhdoj të trajtohet, madje ftoj Urielin ta pasuroj më tepër temën në këtë drejtim, sepse mund të hapi shtigje të reja.

Nuk ka pse të merren cështjet personale në një diskutim të tillë, për një simbol të tillë. Komunizmi këto libra jo vetëm nuk i lejonte, por i digjte, prandaj ato që ke thënë janë absurde.

Historia, po ta trajtojmë me të gjitha burimet që nuk kishim dhe po zbulojmë nuk të fal. Nuk mund të fillohet aty ku i intereson njëres apo tjetrës palë. Sot fitues është tjetër kush.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-07-2011 më 20:38
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 36 prej 47 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •