Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 66

Sali Berisha: Ideja e bashkimit kombëtar, nga njerëz spekulantë

”Spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evoluon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij”.

Ideja e bashkimit të trojeve shqiptare, e hedhur në media nga organizata dhe personalitete të veçantë, është komentuar sot dhe nga kryeministri Sali Berisha në mbledhje e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike. Me tone të ashpra, Berisha ka deklaruar se përçuesit e kësaj ideje duhet të kenë parasysh se shërbimi më i mirë që mund t’i bëhet kombit është integrimi në Bashkimin Evropian.

Ata që paraqesin pas 20 vitesh idenë e bashkimit, duhet të kenë parasysh se interesi më i mirë i shqiptarëve është Europa e bashkuar. Toka është e përjetshme, njerëzit janë udhëtarë. Integrimi i tyre në BE është, përveç tjerash, edhe mënyra e sigurt e ndërprerjes përfundimtare të vjedhjes, grabitjes së trojeve shqiptare”, tha Berisha.

Por, në mënyrë direkte kreu i qeverisë shqiptare ka komentuar edhe personat që kanë hedhur këtë ide. Ai ka deklaruar se ata janë spekulantë dhe kanë mungesë identiteti shqiptar. Sipas tij, koha kërkon që politikanët dhe njerëzit të mendojnë në një mënyrë më të gjerë.

U ndala në këtë moment, sepse spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evoluon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij. Ne nuk imponohemi, ecim drejt standardeve. Europa është transparente”, tha Berisha.

Komentet e kreut të mazhorancës kanë ardhur pas deklaratave të lëvizjes “Aleanca Kuq e Zi”.

origjinali këtu
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 23-07-2011 më 16:47
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    pajtohem me kryeministrin shqiptar !

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Edhe sikur atdhetari me i betuar te ishte Berisha duke qene ne poziten qe ka nuk do te deklarohet kurre pro bashkimit kombetar keshtu qe mos u habisni shume. Situata politike kombetare dhe nderkombetare e kerkon qe te mos deklarohet askush pro bashkimit sidomos qeverritaret e larte. Nese dikush ka plane per bashkim ateher keto plane zbatohen nen rrogos ndersa ne publik dilet dhe deklarohet kunder.
    Tani sdim te themi nese Berisha e ka seriozisht apo e ka saper loje politike por gjithsesi nuk duhet te alarmohemi sepse nese shqiptaria do te bashkohet nje dite nuk do te jete se Brisha Thaci apo ndonje tjeter e deshen apo se ata nuk e deshen. Bashkimi nese behet do te behet se duan shqiptaret pastaj se duan keta apo jo pak rendesi ka.
    Gjithsesi arsyeja pse Berisha del sote dhe na ben kete deklarat bomb mund te jete fakti se deshiron te fitoj pak simpati nga nderkombetaret. Pasi kohet e fundit me keto zgjedhjet ka humbur konsideratat e ndekombetareve. Per nje politikan shqiptar qe ben nje deklarat te tille do te thote te fitoj mbeshtejte nga ndekombetaret sepse ata ku ti gjejne keta "paqedashes" shqiptare. Shpesh here e kane luajtur kete karte politikanet shqiptare duke u treguar te mire me nderkombetaret. Apo here te tjera politikane shqiptare e kane luajtur kete karte ne menyre te kundert dmth kane bere veprime per tu treguar ndekombetareve se kane peshe ne ceshtje te ndryshme te shqipterve psh ne maqedoni apo kosov. duke bere deklarata apo veprime qe nxisin ndonje levizje reaksionare ne keto shtete ata duan te tregojne se kane ne dore stabilitetin apo destabilitetin e shqiptareve dhe per rrjedhoj te rajonit. Kjo nese funksionon i ben ata te pushtetshem para ndekombetareve dhe ben qe nderkombetaret ti mbeshtesin keta politikan. Ky mund te jete nje shpjegim i mundshem sespe te tehm te drejten nuk shoh ndonje arsye tjeter. Ka qene po vete berisha qe ka deklaruar ne menyre indirekte bashkim te shqiptareve. Ateher e beri per te fituar simpati nder shqiptare ndersa tani ka hallin e nderkombetareve dhe ben te kunderten. Eshte vertet e shpifur se si politikane tane luajne me ceshtjen tone kombetare per interesa te tyre personale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 23-07-2011 më 18:07

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,995
    Postimet në Bllog
    22
    Kush jane keta njerez "spekulante" dhe "pa identitet shqiptar"? Per cilet persona e ka fjalen kryeministri?

Albo

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    ”Spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evoluon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij”.

Ideja e bashkimit të trojeve shqiptare, e hedhur në media nga organizata dhe personalitete të veçantë, është komentuar sot dhe nga kryeministri Sali Berisha në mbledhje e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike. Me tone të ashpra, Berisha ka deklaruar se përçuesit e kësaj ideje duhet të kenë parasysh se shërbimi më i mirë që mund t’i bëhet kombit është integrimi në Bashkimin Evropian.

Ata që paraqesin pas 20 vitesh idenë e bashkimit, duhet të kenë parasysh se interesi më i mirë i shqiptarëve është Europa e bashkuar. Toka është e përjetshme, njerëzit janë udhëtarë. Integrimi i tyre në BE është, përveç tjerash, edhe mënyra e sigurt e ndërprerjes përfundimtare të vjedhjes, grabitjes së trojeve shqiptare”, tha Berisha.

Por, në mënyrë direkte kreu i qeverisë shqiptare ka komentuar edhe personat që kanë hedhur këtë ide. Ai ka deklaruar se ata janë spekulantë dhe kanë mungesë identiteti shqiptar. Sipas tij, koha kërkon që politikanët dhe njerëzit të mendojnë në një mënyrë më të gjerë.

U ndala në këtë moment, sepse spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evoluon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij. Ne nuk imponohemi, ecim drejt standardeve. Europa është transparente”, tha Berisha.

Komentet e kreut të mazhorancës kanë ardhur pas deklaratave të lëvizjes “Aleanca Kuq e Zi”.

origjinali këtu
    Hahahaha vdes se qeshuri njeriu me te.
    Ndoshta eshte gabim i shtypit nga eshte marur postimi, por nuk do befasohesha sikur te kishte bere kete autokritike ndaj vetes pa e verejtur fare.

E gjette fati i E. Rames kete matuf.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    albo
    e ka fjalen per rexhep mejdanin alfred mojsiun behxhet pacollin rexhep qosjen e arber xhaferin!

chino

gjersa pd-ja me sali berishen e beri shqiperine antare te natos edi rama protesoi kunder kesaj ceshtje po nuk mund ta ndali!

gjersa sali berisha ndertoi rrugen e kombit(shqiperine) edi rama bojkotoi,sabotoi shantazhoi por nuk mundi ta ndali!

gjersa sali berisha e solli dinjitetin qytetarit shqiptar e beri te udhtoi i lir kudo edi rama u mundua ta izoloi qytetarin shqiptar me kurthe protesta,djegje gomash e nxitje dhune !

gjersa pd-ja me sali berishen i fitoi te gjitha zgjedhjet edi rama ne krye te ps humbi nje nga nje !

gjersa sali berisha fitoj tiranen edi rama humbi tiranen !

sala eshte antipod i edi rames!

sali berisha eshte fitimtari edi rama eshte humbesi !

sali berisha eshte kolosi i demokracise dhe zhvillimit kombetar edi rama eshte dhunuesi i votes se lir dhe izolimit total!

gjersa sali berisha eshte i mirepritur e dashur kudo ne kosove e vise tjera shqiptare edi rama eshte nje njeri i urryer e nje protagonist orgjishe!

gjersa sali berisha eshte nje baba e gjysh i shkeqyer edi rama nge padi se i jati ia mori gruan!

pra krahasimet tua nuk qendrojne ne asnje kontest!

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kush jane keta njerez "spekulante" dhe "pa identitet shqiptar"? Per cilet persona e ka fjalen kryeministri?

Albo

keta "SPEKULANTE" , jan ata qe thone nje komb nje pasaporte

keta "pa identitet" jan ata qe nuk duan rregjistrim etnik , nderkohe qe greqia paguan me 350 euro ne muaj per rreth 20 vjet shum shqiptare , vetem e vetem qe tye deklarohen greke

pra jan ata qe nuk duan qe nga ky rregjistrim popullsie, jugu te dale me rreth 30-40% me kombesi greke

pra sic duket jan te gjith ata qe jan shqiptar me shum se SALIA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    chino

gjersa pd-ja me sali berishen e beri shqiperine antare te natos edi rama protesoi kunder kesaj ceshtje po nuk mund ta ndali!

gjersa sali berisha ndertoi rrugen e kombit(shqiperine) edi rama bojkotoi,sabotoi shantazhoi por nuk mundi ta ndali!

gjersa sali berisha e solli dinjitetin qytetarit shqiptar e beri te udhtoi i lir kudo edi rama u mundua ta izoloi qytetarin shqiptar me kurthe protesta,djegje gomash e nxitje dhune !

gjersa pd-ja me sali berishen i fitoi te gjitha zgjedhjet edi rama ne krye te ps humbi nje nga nje !

gjersa sali berisha fitoj tiranen edi rama humbi tiranen !

sala eshte antipod i edi rames!

sali berisha eshte fitimtari edi rama eshte humbesi !

sali berisha eshte kolosi i demokracise dhe zhvillimit kombetar edi rama eshte dhunuesi i votes se lir dhe izolimit total!

gjersa sali berisha eshte i mirepritur e dashur kudo ne kosove e vise tjera shqiptare edi rama eshte nje njeri i urryer e nje protagonist orgjishe!

gjersa sali berisha eshte nje baba e gjysh i shkeqyer edi rama nge padi se i jati ia mori gruan!

pra krahasimet tua nuk qendrojne ne asnje kontest!
    Nuk me ha palla per E. Ramen mua o fyell.

Por, po harron kryeministri, sa herë e ka parafrazuar një thënie qysh të rilindësve tanë dhe ëndrrën e kahmotshme shqiptare:

"Një komb, një gjuhë, një shtet, një flamur, një...."

( vallë kjo thënie a nuk të çon te Bashkimi Kombëtar?! )

Një kohë përbetohej kryeministri me këtë thënie!!

Vallë, atëherë ka qenë i pasinqertë kryministri, apo sot? apo po e them me gjuhën e tij: Ka qenë atëherë spekulant e sharlatan apo sot?

Fjalor:

SHARLATAN m. sh.
    1. Njeri me dije të pakta e të cekëta, që përpiqet
    të mashtrojë të tjerët duke u hequr si i ditur e i
    zoti, ose që shfrytëzon mirëbesimin a padijen e të
    tjerëve, mashtrues i paturpshëm, batakçi. Fraza
    sharlatanësh.
    2. si mb. ~, ~E. Mashtrues, i pandershëm, i
    paturpshëm. Politikan sharlatan.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 24-07-2011 më 07:38
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk me ha palla per E. Ramen mua o fyell.
    nuk sherohen komplekset me krahasime te mjera!

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •