Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 102
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga Djal Dimali Lexo Postimin
    o sami me ngadal o burr se jemi te percar ata duan te na percajn mos te behemi viktima e kuptoj shqetsimin tend po per mendimin tim mund te shprehesh dhe ndryshe
    Une do ta pranoja edhe iden tende "e te shprehurit ndryshe" (qe une e kuptoj- me butesisht), por pikerisht kjo "e te shprehurit ndryshe", na ka sjelle neve e katandisur ne kete gjendje, qe ndoshta ne nje te ardhme shume te aferm do ti i kapim edhe pushket kunder njeri-tjetrit.
    Nje ide e tille, (mendimi im) nuk guxon te lejohet as te lind ne kokat e njerezve, e lere me te thuhet publikisht. Jo, i nderuar, Djal Dimali, nje gje e tille nuk guxon te ndodhe kurre, e per te mos ndodhe kjo, duhet vepruar shpejt dhe ashper.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    C'esht kjo frik e madhe qe po na vjen nga turqia kur greku po kerkon tokat shqiptare, kur serbi akoma nuk ka kerkuar falje per demet dhe vazhdon me kokfortesi ne te tijen.
    Jo frike nga turqia por nga shqiptaro turqit.kur pashe kete foto i dhashe te drejte Kacit.

Së bashku me flamuj turq u ngriten dhe parrulla, lexoni «CYPRO është Turqi».

Ndjekur tallje, por duke hedhur tym. Rreth 150 përkrahës të APOEL udhëtuan per ne në Shqipëri për të marrë pjesë në ndeshjen,por rane viktimë Korçë, brenda stadiumit dhjetëra shisheve me ujë hedhur mbi ta.

APOEL mbajten nje minute heshtje si shenjë zie për tragjedinë në bazën detare të Limasol, e cila nuk është respektuar nga tifozet e Skënderbeut. Ky eshte proidukt i shtimit te dobiceve turq
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 17-07-2011 më 10:32
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Lejome te mos pajtohem me ty ne kete rast!!
    Artikulli eshte shume me i thelle nga ç'do te dukej nga nje lexim i siperfaqshem. Shija e mire mund t ejete edhe ajo e helmit qe te çon ne vdekje dhe anasjelltas, shume pak ilaçe kane shije te mire!
    Deri dje, sipas fraksionit me radikal dhe nacionalist kosovar, armiqesia me serbet ishte kusht i domosdoshem per mbijetesen nga "asimilimi" serb, teze kjo qe sot, qendron ne kembe me pak se kurre......ne ç'do aspekt te jetes se kosovareve dhe shqiptareve maqedonas nga ana tjeter, gjallojne akoma atavizmat e perandorise osmane,si per nga menyra e jeteses praktike, po ashtu edhe per nga menyra e logjikimit!
    Provokimi ne kete rast, eshte legjitim, madje i domosdoshem!
    Eshte emblematik rasti i vellezerve Duka: kosovaret dhe maqedonasit, nuk nxorren as edhe nje ofshame per te treguar se tashme i perkasin botes se re.......vazhduan ne traditen e turpshme te heshtjes fajtore, ne linje me trendin "neootoman" qe hipotezon Ahmet Davutoglu!!
    Serbi na vrau e na preu, po, eshte kafshate qe s'kaperdihet!
    A kemi ne guxim dhe zemer te pranojme se ç'i kemi bere serbeve kur nen Perandorine Osmane patem mundesine te bejme te njejten gje?? Patjeter qe s'kemi guxim, perndryshe do te shikojme edhe serbet si njerez te forte e te eger, po aq sa edhe shqiptarete e ndoshta te provojme edhe respekt per nje popull kaq luftarak e te paepur!
    Pastaj, po te verejme trendin politik qe po sipermerr kleri dhe "ymeti" mysliman ne Kosove dhe Maqedoni, tezat e Myftarajt, duket shume bindese dhe madje largpamese!
    Une pajtohem me te: Ne jemi pasardhesit e Skenderbegut dhe kush turperohet nga kjo gje, nuk mund t'i thote vetes shqiptar!!
    Ky lloj "mospajtimi" me gjithe keto argumente per mua eshte pasuri, nese mund te flasesh per mospajtim fare. Te jap plotesisht te drejte persa i perket rrezikut te asimilimit jugosllav. Sic ke shkruar dhe ti, ky nuk eshte me aktual. Shoqeria shqiptare e Kosoves sot ka zene te mbushet me eksklava kulturore arabo-turke. Keshtu qe neve sot nuk e kemi perballe kercenimin e asimilimit jugosllav, por kercenimin e asimilimit osmano-arab. Dhe per kete arsye ky i fundit meriton vemendjen e intelektualeve. Ketij kercenimi i ka vene vemendjen K. Myftaraj ne kete shkrim. Ke te drejte, kur thua se nje shkrim provokues apo ngacmues mund te jete frytdhenes. Intelektualet duhet perdorin formulime provokuese, shokuese, ngacmuese, per te arritur jehone me te gjere, rreth me te gjere adresatesh dhe ne fund impakt me te gjere dhe permiresim me te gjere. Kjo nuk e ben shkrimin e K. Myftarajt nje shkrim pa fije shije te mire.

Cfare mua personalisht me u duk "e tepert" ishte pershkrimi se si njeri prej nacinalisteve gjakatare serbe paska ndenjur neper kafineri te Vjenes me nacionaliste shqiptare. Pastaj me pengoi qe flet per nje bashkepunim te nacinalizmit shqiptar dhe serb pa tematizuar ne asnje fjali tragjedine qe perjetoi pjesa kosovare e kombit shqiptar per nje periudhe qindvjeqare nga nacionalizmi serb. Eshte e pamundur ta kuptosh nacionalizmin serb pa serbomadhizmin e tij, i cili nuk synon asgje tjeter perpos zgjerimin e tij neper Kosove deri ne detin Adriatik. Ndaj te kerkosh si shqiptar bashkepunim me nacionalizmin serb, ne rastin me te mire do te jesh i keqinformuar mbi synimet e nacionalizmit serb. Nacionalizmi serb eshte serbomadhizem dhe kjo nenkupton ne rend te pare zhdukje apo te pakten nenshtrim te 1/2 e popullit shqiptar dhe sekuestrim te 1/2 se trojeve shqiptare. K. Myftaraj ka qene deshtur te ndaloje nje cike ne kete ceshtje. Te definoje nacionalizmin serb e nese eshte nevoja edhe ate shqiptar. Jo te tentoje te krijoje nje lidhje te paqene dhe artificiale ne mes te nacionalizmit shqiptar dhe atij serb neper kafinerite e Vjenes. Kjo me beri ne rend te pare te flas per nje shije te keqe.

Perndryshe shkrimet provokuese, ngacmuese nuk i kam problem, nese e mbajne nje minimum te etikes dhe ne teresi te japin bindjen se shkrimi eshte shkruar nga nje shqiptar per shqiptare. Kete minimum K. Myftaraj e ka ruajtur pa dyshim.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    SHUM MIR JA KAN BER QIPROS

Perderisa ajo na fyen neve duke mos na njojtur te drejtat sic esht njohja e kosoves si shtet, neve nuk kemi respekt per ata qe fyejn gjakun ton.

respecti fitohet me respect nese ata nuk kan respect per ne neve nuk kemi respect per ta

Kosova dhe Shqiperia jan pjes te pa ndashme te njera tjetres

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    harrojne keta filogreket, se greket kane deshire ti lidhin kepucet me zorre te shqiptareve...ruana zot te mos behet realitiet kjo deshire e grekeve!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga RiNiKi Lexo Postimin
    harrojne keta filogreket, se greket kane deshire ti lidhin kepucet me zorre te shqiptareve...ruana zot te mos behet realitiet kjo deshire e grekeve!
    Eshte tamam ajo fjala e urte , qe nxenesi behet me i afte se mesuesi!Heeheee
    Me zorret e tyne kemi lidhe opinga.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    SHUM MIR JA KAN BER QIPROS

Perderisa ajo na fyen neve duke mos na njojtur te drejtat sic esht njohja e kosoves si shtet, neve nuk kemi respekt per ata qe fyejn gjakun ton.

respecti fitohet me respect nese ata nuk kan respect per ne neve nuk kemi respect per ta

Kosova dhe Shqiperia jan pjes te pa ndashme te njera tjetres
    Pra ti e kupton ate pamflet si nje hakmarrje kunder pamfleteve te ngjashme te popujve sllave apo grekeve ku pohohet Kosova eshte pjese e Serbise. Nuk e kupton si nje identifikim te shqiptareve me kombin, shtetin turk apo shtetet turke te te kaluares (P. Osmane). E sakte?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Eshte tamam ajo fjala e urte , qe nxenesi behet me i afte se mesuesi!Heeheee
    Me zorret e tyne kemi lidhe opinga.
    Nuk e kuptoj kete fjali. Deshiron te thuash se shqiptaret kane lidhur opingat e tyre me zorret e grekeve? Nese po, kur, ku, apo te paskten sipas cilave deshmi?

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Per deri sa popuj slav dhe grek leshojn pamfleta te tilla the shoqerit e tyre perkatese edhe qeverit i kalojn keto provokacione me te qeshur ateher perse ne duhet te qortojm njeri tjetrin?

Sa per Turkun, turkut i esht q*r k*rv* ne shqiperi dhe ata vet e din nje gje te till, ata e kuptuan qe gjith ajo perandori ne ballkan pesoi disfate sepse faktori shqiptar nuk ishte stabil per ate perandori.
    Sa dhe vet turqit e pohojn po ti kishim dhe pavarsi shqiptareve dhe te kishim lidhur aleanc popuj si serbet apo greket nuk do e kishin aq te leht qe te shkeputeshin.

Un ja ku po e them, per mendimin tim nje aleanc pe turkun esht me e shendetshme per ne se sa nje aleanc me grekun apo me serbin.

Lerini ato budallalliqe te perandoris osmane, akoma nuk ju ka dal frika ju?
    Ne atyre jua dham pergjigjen dhe ata e kuptuan po ca tju bejm ketyre trupeshkeve te ballkanit qe na kan ren per fqinj.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Per deri sa popuj slav dhe grek leshojn pamfleta te tilla the shoqerit e tyre perkatese edhe qeverit i kalojn keto provokacione me te qeshur ateher perse ne duhet te qortojm njeri tjetrin?

Sa per Turkun, turkut i esht q*r k*rv* ne shqiperi dhe ata vet e din nje gje te till, ata e kuptuan qe gjith ajo perandori ne ballkan pesoi disfate sepse faktori shqiptar nuk ishte stabil per ate perandori.
    Sa dhe vet turqit e pohojn po ti kishim dhe pavarsi shqiptareve dhe te kishim lidhur aleanc popuj si serbet apo greket nuk do e kishin aq te leht qe te shkeputeshin.

Un ja ku po e them, per mendimin tim nje aleanc pe turkun esht me e shendetshme per ne se sa nje aleanc me grekun apo me serbin.

Lerini ato budallalliqe te perandoris osmane, akoma nuk ju ka dal frika ju?
    Ne atyre jua dham pergjigjen dhe ata e kuptuan po ca tju bejm ketyre trupeshkeve te ballkanit qe na kan ren per fqinj.
    Shoh nje kontradikte ketu. Ne paragrafin e pare thua se behet fjale per hakmarrje e jo per identifikim me vlera turke-osmane. Ndersa ne paragrafin e skuqur jep te kuptohet se ti miraton sundimin osman mbi popuj te Ballkanit.

A nuk paraqet kjo - nese jo nje identifikim me osmanet - te pakten nje identifikim me synimet e tyre politike, te cilat faktikisht kalojne neper demprurje tek popujt fqinje?

Lexo nje patriot si K. Myftaraj neper kete prizem dhe me trego a e kupton tani kritiken, mllefin e tij te shprehur ne artikullin e temes.

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •