Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 102
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Djal Dimali Lexo Postimin
    Chino,

Ke te drejt deri ne nje far pase se ato pun jan dhe me zarar.
    Mendimi im esht ky, ne duhet te shikojm fort interesin ton, dhe te bejm ate qe nuk kemi ditur ta bejm, te lidhim aleanca afatgjata.
    Per mendimin tim, shqiptaret ne kohen e osmaneve sherbyen per lek. Ndersa greket sherbyen per interes. Dhe greket dolen me te fituar se ne nga ajo periudh e eret.
    Greqishtja radhitesh gjuh e dyt pas turqishtes nderkoh qe individi grek e pesonte me shum nga te tjeret.
    Un do thosha qe ne mos ti sherbejm kujt ti doj qef per lek dhe te shikojm interesat tona, dhe aleancat afatgjata. Mund ti dalesh sot e kesaj dite kunder USA? Ashtu ka qen ne nje far menyre P Osmane ateher.

Duhet te kesh nje gje parasysh:
    Nese une dhe ti jemi fqinje dhe nje dite vije nje fis agresiv, 200 here me i madh sesa familjet tona (e jotja dhe imja), i cili na pushton familjet, na merr truallin dhe te mirat tjera, dhe nese familja ime behet ndihmuese e ketij fisi agresiv, e ndihmon fisin agresiv per te pushtuar e shkateruar familjen tende, a do te me urreje ti mua dhe tere familjen time? Trego drejt.

Po, do te ureja. Sa do qe ky veprim per ty do ishte i pershtatshem mua nuk do me shkonte mendja per interesat e tua, por per interesat dhe vuajtjet e mia dhe si rjedhoj do te urreja.
    Po ti do e ureje vetveten per ate gjes? (ta zem se e kishe ber)
    Nuk e di, a do e e urreja veten. Por do te te urreja ty, sikur te kishe bere ti te njejten gje.

E kuptove, perse te pyeta? Sepse ne shqiptaret kemi vepruar ne ate menyre. Ne kemi luftuar per P. e Larte kunder popujve fqinje. Kemi luftuar edhe kunder P. se Larte, por edhe per te. Per kete arsye urrejtja ndaj nesh. Nuk eshte e vetmja arsye, por nje nder to.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Kush esht ai qe nuk e di qe shqiptaret kan luftuar edhe per porten e lart edhe kunder portes se lart, njekohesisht.
    Luftonin kunder portes se lart se nuk donin qe te ishin nen sundimin e portes se lart.
    Luftonin per porten e lart se mernin lek .

Kto jan diskutime te brendshme, ato gjera qe ndodhen si ndodhe ato ndodhen, por un jam i mendimit qe neve kur shkojm te ballafaqohemi me greket apo me serbet as nuk duhet ti lem shkak ketij muabeti dhe nuk duhet te ndihemi inferior.
    Nese shqiptaret sic thot nje nga forumistat ketu jan treguar te eger me grekerit gjat sundimit osman, kjo nuk i ben ata fajtor te vetem dhe nuk na ben neve pasardhesit e atyre shqiptareve fajtor per situatat e tensionuara sot se nese duam te kthehemi mbrapa ne histori per te gjetur fajtori, ishin greket (perandoria bizantine) qe i solli ushtaret osman per te paren her ne ballkan dhe trojet shqiptare si mercenar (pikerisht per te luftuar kunder shqiptareve).

Dhe mua nuk me duket e arsyeshme qe greket mos te lidhin miqesi me shqiptaret se ne kohen e Ali pash Tepelenes shqiptaret ne paskan masakruar grekerit. Po ata grek qe masakronin shqiptaret e janines ende pa ardhur turku ne ballkan, ne ata duhet ti falim? Dhe te ndihemi fajtor per kapricot e Ali pash Tepelenes?

E rendesishme per mua esht qe shqiptaret mos te grinden me njeri tjetrin dhe te krijojn tre shoqeri te ndryshme por nje.

Tema esht qe regjistrimi etnik dhe fetar esht i domosdoshem per shqiptaret?
    Mund te jet i mjaftueshem vetem nje regjistrim i popullates, dhe pasuris, pa deklarim feje apo etinie?

Mund ti sherbej ky regjistrim etnik dhe fetar qarqeve te caktuara greke per ceshtjen e tyre te vorio epirit dhe te len pezull ceshtjen came?

Dhe nese kisha greke nuk terqeh ate shprehjen kush esht ortodoks esht grek apo te jesh ortodoks je grek , dhe duke par veprimet e tyre per gjasme vorio epirin un kete regjistrim e shikoj dhe pak si te demshem.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E the vete: Nese njeri prej fqinjeve i bashkohet pushtuesit, do e urreje.

Kete e beme ne shqiptaret (nje pjese e jona). Fqinjet tane kete pjese tonen e proklamuan ne tere boten dhe perhapen keshtu bindjen per ne se jemi argate turqish apo turqi vete dhe synojme sundimin e fqinjeve ne shtepi te tyren nepermjet te turqeve. Keshtu pasuan pastaj sanksionet, popujt e medhenje injoruan fatin tone, lejuan te copetohet atdheu yne. Keto mendime jane aktuale edhe sot.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Copetimi i shqiperis nuk erdhi me shum per shkak te bindjeve te tyre sesa per shkak te interesave te tyre.
    Nuk i mbuloj dhimbja per greket dhe serbet anglezet apo francezet.

Ata shkonin se prapa grekut dhe serbit qendronte rusi, dhe nuk u interesonte qe te ndihmonin shqiptaret.

Mendimi im se perse nuk u degjua fuqishem zeri i shqiptarve esht se vinin tre zera te ndryshem.
    Nuk vinte nje ze i fort dhe i qart, por nga ana tjeter skishte si te vinte ai ze kur ne nuk ishim ber qe te gjith shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    “Pushtimi nga Turqia”, APOEL, frikë nga dhuna
    Sport e Mërkurë, Korrik 20th, 2011

Pankarta e vendosur nga korçarët gjatë Skëndrebeu-APOEL 0-2

Njëzet korriku është një datë zie për një pjesë të mirë të Qipros. Bëhet fjalë për atë popullatë që e konsideron veten europiane dhe tashmë është pjesë e BE-së.Arsyeja lidhet me 20 korrikun e 19740-s kur trupat ushtarake turke pushtuan ishullin. Kjo datë kujtohet edhe sot e kësaj dite dhe zakonisht kalohet duke bërë vizita në varrezat e dëshmorëve, por edhe duke manifestuar për ndarjen e Qipros në atë turke dhe në greke. Pikërisht për këtë arsye drejtuesit e klubit të Apoelit u kanë bërë thirrje dje tifozëve të tyre me të gjitha mënyrat e mundshme, në media vizive dhe të shkruara, që të mos përdorin thirrje raciste në stadium dhe të mos ushtrojnë dhunë. Nëse do të ndodhte një gjë e tillë, UEFA mund ta dënonte minimalisht me gjobë klubin, por ekziston mundësia e dhënies edhe të ndeshjes në tavolinë për skuadrën korçare. “Ne e kuptojmë dhe respektojmë emocionet e çdo tifozi të Apoelit, megjithatë nuk duhet të lejohen probleme që mund të ndikojnë te skuadra. Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm me sjelljen tonë gjatë lojës. Qëndrojnë fuqishëm në anën e ekipit, por duhet të shmangim çdo slogan politik apo racist. UEFA na ka paralajmëruar ndaj është në dorën tuaj që Apoeli të mos të gjobitet ose më e keqja të mos dalë fare nga gara në Ligën e Kampioneve”, ka pohuar presidenti i këtij klubi, Fivos Erotokritou. Takimi do të luhet sonte në stadiumin më të madh të Qipros (22.859 vende të ulura) dhe duke parë nacionalizmin e tepruar që përshkon një pjesë të mirë të tifozëve të këtij klubi, drejtuesit janë munduar që të ulin sadopak atmosferën para ndeshjes me Skënderbeun. Kujtojmë se para një jave gjatë takimit të luajtur në Korçë, tifozët shpalosën në stadium një pankartë ku ishte shkruar “Qipro është Turqi”. Kjo u komentua shumë nga mediat qipriote dhe turke, por u mor në konsideratë edhe nga vëzhguesi i UEFA-s ndaj me gjasa klubi korçar do të gjobitet për atë pankartë, e konsideruar si raciste dhe politike. Këtë gjë tifozët e Skënderbeut e justifikuan me faktin se qipriotët kishin provokuar duke nxjerrë flamurin grek të Vorio Epirit dhe duke e cilësuar në këtë mënyrë Korçën si pjesë të Greqisë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Pse, mos duhet të ushqejmë dashuri dhe "keqardhje" për ata që të kanë masakruar familjen?
    Edhe Krishti që thoshte "Duaje armikun tënd", u nxeh njëherë dhe mori kamxhikun.
    Ah, unë jam dakort për falje. Por ta kërkojnë njëherë këtë faljen, dhe ta tregojnë me fakte pendimin.
    Krishti perzuri tregtaret nga tempulli, nuk vrau "armiq".....por le ta leme Krishtin se s'ka te behje me temen!!
    Derisa serbet do te besojne se kane luftuar kunder mbeturinave turke ne BAllkan, asnjehere nuk kane per te kerkuar falje e perderisa ne te mos deshmojme se nuk jemi te tille, serbet do te ndjehen te legjitimuar ne luften qe bene!! Me kete, ne asnje menure nuk justifikoj mizorine e bishave çnjerezore ndaj civileve, them vetem se Myftaraj u ben thurrje pikerisht per zgjim!!

Pse nuk ka patur pashallarë sllavë e grekë? Po krushqira me sulltanin kush ka bërë?
    Ata pashallarë, si shumë pashallarë me kombësi të tjera, kanë luftuar për Sulltanin, e para. Dhe nuk janë parë KURRË si Heronj në Shqipëri.
    Mire pra, edhe Skenderbeu beri krushqi me serbet, edhe serbet bene krushqi me sulltanin, por kjo gje tregon vetem zhdervjelltesine politike si te Skenderbeut e si te serbeve!!
    Sa per heronjte pashallare, Ali pashe Tepelena, eshte gjithmone i nderuar si hero shqiptar qe na ruajti nga greket(edhe pse i vrau e preu pa meshire)!!Bushatllinjte nuk ishin me te mire!! Ne shqiptaret kemi nevoje te njohim historine tone pa frike nga fantazmat qe presin te dalin ne drite!

Sikur edhe Slloboja, Ratkoja apo Arkani të mos shiheshin si Heronj në Serbi, do ta pranoja me gjithë qejf barazimin.
    Nuk barazohen krimet e individëve...me adhurimin popullor të kriminelëve. I pari është krim personal, i dyti është krim kolektiv.
    Gabim!! Populli eshte si bagetia, nga ta shtysh, andej shkon.....harron ti se si ishin shqiptaret nen ethet e komunizmit(apo gjermanet qe adhuronin Hitkerin)??!
    Nese popullit ti ia mbush mendjen se je duke luftuar kunder turkut, populli mendon se eshte duke luftuar kunder turkut!!
    Nuk mund të flas me siguri, por shpresoj të mos isha adhurues kriminelësh. Gjithsesi unë nuk gjykoj në prizmin "shqiptar" por Objektiv. Po të gjykoja
    sipas këndvështrimit grek-serb do i konsideroja edhe unë heronj ata pashallarët që kanë luftuar për Sulltanin kundër serbëve dhe grekëve.
    Ti adhuron Adem Jasharin???
    Hitleri nuk është hero në Gjermani. Nuk e di për gjeorgjianët.
    I dashur, ne muk po flasim per nejrez me mendje te hapur qe kane nje minimum vetedije, por per masat qe bejne "amin o hoxhe"....per ata qe urrejne amerikanet dhe u japin te drejte vellezerve Duka, per ata bishat qe priten tre vjet per t'iu versulur nje atdhetari qe zbrazi dufin e tij mbi plogeshtine e shqiptareve te trullosur nga liria e papritur!!!
    Unë di fort mirë të dalloj përgjegjësitë personale nga përgjegjësitë kolektive Unë di të bëj fort mirë edhe diferencimin grek-serb. Grekët si kolektiv, kanë të vetat, por deri tek serbët nuk kanë arritur. Të jemi realistë agresiviteti serb është në masë. Nuk është thjesht "individual".
    Cila eshte arsyeja pra?? Serbet jane popull shtazarak qe ne origjine??!!
    Sa për Mujin e Halilin, temë tjetër. Shkove shumë thellë dhe shumë larg. Mos ta diskutojmë se po të bëjmë ca krahasime afër apo larg (gjeografikisht dhe historikisht) më beso që do dalin rezultate të tjera. Sinqerisht, ta them sepse e kam rrahur sadopak.
    Po t eshohim vetem ate qe ndodhi dje, mendja me shkon menjehere tek vellezerit Duka!!
    Pse të gjithë ata serbë të forcave ushtarake, paramilitare dhe speciale paskan qenë ose beqarë ose marsianë?
    Çdo njeri është i aftë të bëjë masakra dhe barbarizma. Ndryshimi është se ca FRENOHEN dhe ca TËRBOHEN. Serbët nuk janë frenuar hiç se kështu flasin veprat.
    Mund t esjell shembuj te panumert mbi barbarizmat e amerikaneve ndaj vjetnamiteve, etj...por, a do kishte dobi?? Lufta i terbon njerezit....i ben kafshe!!

Po të ndjekim këtë logjikë...pse duhet të bëhemi me serbin dhe të urrehemi me turkun? Le ta duam edhe serbin, edhe turkun.
    Biem rehat apo jo? Miq me të gjithë. Ku ka më mirë?
    [B]Mik bëhesh me atë që të do të mirën, kështu e di unë,
    A na e do të mirën serbi?
    Miq me te gjithe do te ishte shume mire...po a jemi te zotet ne per miqesi??!!Me cilin popull kemi qene ndonjehere miq???(perveç italianeve ne kohen e Skenderbeut)
    Jo, jo. Ti përmend miqësi me serbët. Unë nuk po përmend miqësi me turqit.
    Nuk flas për kamp shqiptar sepse nuk ka një të tillë. "Kampi shqiptar" ekziston vetëm si llafollogji.
    Une preferoj te flas per bashkeegzistence paqesore!!!
    Do isha shumë kurioz, meqenëse përmende Krishtin, pse mori në dorë kamzhikun për të përzenë farisenjtë? Pse nuk u lut që t'i falte Zoti?
    E shikon që edhe Krishti e ka njohur Relativitetin?
    Kush te tha qe s'u lut???
    Ushtarët që nuk dinin çfarë bënin i fali. Por farisenjtë që e dinin se çfarë bënin i kamzhikoi.
    E sheh si e ke dhene vete pergjigjen....ushtaret jane mish per top......

Tungjatjeta!
    Jarigas

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Krishti perzuri tregtaret nga tempulli, nuk vrau "armiq".....por le ta leme Krishtin se s'ka te behje me temen!!
    Derisa serbet do te besojne se kane luftuar kunder mbeturinave turke ne BAllkan, asnjehere nuk kane per te kerkuar falje e perderisa ne te mos deshmojme se nuk jemi te tille, serbet do te ndjehen te legjitimuar ne luften qe bene!! Me kete, ne asnje menure nuk justifikoj mizorine e bishave çnjerezore ndaj civileve, them vetem se Myftaraj u ben thurrje pikerisht per zgjim!!

Mire pra, edhe Skenderbeu beri krushqi me serbet, edhe serbet bene krushqi me sulltanin, por kjo gje tregon vetem zhdervjelltesine politike si te Skenderbeut e si te serbeve!!
    Sa per heronjte pashallare, Ali pashe Tepelena, eshte gjithmone i nderuar si hero shqiptar qe na ruajti nga greket(edhe pse i vrau e preu pa meshire)!!Bushatllinjte nuk ishin me te mire!! Ne shqiptaret kemi nevoje te njohim historine tone pa frike nga fantazmat qe presin te dalin ne drite!

Gabim!! Populli eshte si bagetia, nga ta shtysh, andej shkon.....harron ti se si ishin shqiptaret nen ethet e komunizmit(apo gjermanet qe adhuronin Hitkerin)??!
    Nese popullit ti ia mbush mendjen se je duke luftuar kunder turkut, populli mendon se eshte duke luftuar kunder turkut!!
    Ti adhuron Adem Jasharin???
    I dashur, ne muk po flasim per nejrez me mendje te hapur qe kane nje minimum vetedije, por per masat qe bejne "amin o hoxhe"....per ata qe urrejne amerikanet dhe u japin te drejte vellezerve Duka, per ata bishat qe priten tre vjet per t'iu versulur nje atdhetari qe zbrazi dufin e tij mbi plogeshtine e shqiptareve te trullosur nga liria e papritur!!!
    Cila eshte arsyeja pra?? Serbet jane popull shtazarak qe ne origjine??!!
    Po t eshohim vetem ate qe ndodhi dje, mendja me shkon menjehere tek vellezerit Duka!!
    Mund t esjell shembuj te panumert mbi barbarizmat e amerikaneve ndaj vjetnamiteve, etj...por, a do kishte dobi?? Lufta i terbon njerezit....i ben kafshe!!

Miq me te gjithe do te ishte shume mire...po a jemi te zotet ne per miqesi??!!Me cilin popull kemi qene ndonjehere miq???(perveç italianeve ne kohen e Skenderbeut)
    Une preferoj te flas per bashkeegzistence paqesore!!!
    Kush te tha qe s'u lut???
    E sheh si e ke dhene vete pergjigjen....ushtaret jane mish per top......

Tungjatjeta!
    Ky debat u bë mal e po pjell një mi më duket.
    Shkurt qartë shqip:

1. Ty të gënjen mendja që serbët na shikojnë si turq. Po sllovenët dhe kroatët pse i luftuan sepse janë turq?
    Serbët duan Serbi të Madhe...PIKË.
    Kanë origjinë shpellare dhe edukohen qëllimisht me atë frymë. Po ku qëndron faji ynë këtu? Ne nuk jemi zbutës kafshësh (nqs ky është faj, e pranoj).

2. Aliu ka bërë aq shumë për ata grekët sa ty nuk ta pret mendja. Në oborrin e Aliut gjuha zyrtare ishte greqishtja....I Pari që i ngriti grekët nga "raja" në të barabartë.

3. Tani po teprohet me këtë punën e vëllezërve Duka. Fenomeni Efendi Duka Family shikohet si llaftari e injorancës nga 95% e shqiptarëve.

Më vjen keq, asnjë nga krahasimet e tua nuk bazohet mbi krahasimin reciprok por mbi justifikimin deri në nihilizëm të njërës anë dhe kërkimin me mikroskop në dorë në anën tjetër.

Gjithsesi për një gjë të jesh i sigurtë, sikur sot të ikte NATO nga Kosova, '98 do kthehej brenda ditës dhe biles 100fish më e egër se Millosheviçi.
    -

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    Ky fare Kastriot Myftaraj qenka si puna e priftit Anton Kciraj, psikopat i regjur, qe nuk jane ngopur me gjakun e shqiptareve te bere nga greket dhe serbet per gjate histrorise...
    Por, fal Zotit se kete prikopata nuk kane mundesi me teper per te bërë, por vetem hajn m...

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    Nje foto me te bukur qe kam pare deri me tani nga ne shqiptaret qenka kjo foto qe i thojne "Cypro is Turkye"...
    kjo eshte e vetmja menyre se si ti shkaterrojme greket gjakepiresa...
    Ndryshuar për herë të fundit nga RiNiKi : 20-07-2011 më 16:01

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    [QUOTE=Anesti_55;3160878]Interesant, para se te futesha ne forume ,ndjenja e nje prag lufte boterore me kishte pushtuar mendjen dhe po perfytyroja se cilat do te ishin aleancat dhe ku do te mund te benin pjese vendet e ballaknit.Me keto mendime klikova ne forum dhe cuditerisht lufte gjeta.

i pjekur per psikiatri!

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •