Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 93
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Djal Dimali Lexo Postimin
    ore greket greket sa meremi ne me greket nuk meren greket me ne

per mua le te vdesin per buken e gojes si qent le tjua blejn tokat turqit dhe maqedonasit ate duan ata po kam hall se mos do na dynden ne himar dhe do kerkoj vorio epirin. hahahahaha

harruat si na kan trajtuar (mos falni e mos haroni kollaj se greku ka gen te pist)

€3000 mer greku per cdo emigrant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sa i jep emigranteve rog ai??

per ata emigrant qe jetojn ne greqi dhe skan ku te ven ...... pse vetem greqi ka ska vende te tjera me te ardhme me te mir dhe me te sigurt shkoni andej nga vendet skandinave ju o patriotat e mi qe ju ka zen frka se mos del greku failit.
    shkoni ne skandinavi se esht me mir
    Ne Greqi kane ngel ata qe s'kane mund te cajne dot me tutje. Te ishte ne doren e tyre te zgjidhnin s'ma ha mendja se do ju hapej barku ndonjerit te vinte e rrinte ne Greqi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 08-07-2011 mė 19:09
    Feelings change - memories don't.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    sikur po ju mbajne grekerit me zorr o njerez. Po ikni lerini llafet e teperta se jane fukarrallak,ka thone populli yne e i zgjuar. Kush nuk trajtohet me dinjitet dhe respekt, o burra, shkoni ne Shqiperi, se besoj se ju mbajne me pahir. Atehere, pse eshte gjithe ky irritim ndaj sistemit atje?
    simple, nese sme pelqen ajo jete atje, do kthehesha pa e diskutuar fare ne vendin tim.
    Kthimi masiv i shqiptareve, koha do e tregoj, do ndikoj pozitivisht apo negativisht ekonominse shqiptare. Fundja dhe po ndikoi negativisht, sja kane fajin emigrantet qe u kthyen ne vendin e tyre, po qeverise se mefshte me ne krye Sali Berishen. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    ata femije shqiptare qe kane lindur ne greqi nuk kthehen kurre me ne shqiperi per faktin se atje kane mare edukate qytatare ndersa ne shqiperi te ze frika, te gjithe vjedhin

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251
    dakort nuk e kam per ata qe i ka zen pika e hallit

kush kerkon gjen
    pa sakrific nuk arihet gje, tani te quhash sakrific te ndenjurin ne nje anije qe esht duke u mbytur dhe mos te besh te pakten mundimin me te vogel per te siguraur nje vend ne bark shpetimi ose nga ato xhupat qe nuk te len te fundosesh .... ca do me pastaj

nuk dua te ofendoj dike apo te behem pordhac po mendimi im esht qe mundesit jan po varet ca te sheh syri

QEVERIA Maska e policia911
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    167
    keto jan lajme futja kot ku po e shikoni kthimin e shqiptareve nga greqia edhe masive???
    RROFTE SHQIPERIA

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Nuk po te hyn ne pune ne kthehem une ?? atehere pse hyni dhe ju behet qejfi per krizen ne greqi , nje nga ata emigrante jam dhe une dhe pas meje qendron gjithe fisi ( ja qe nuk jam vetem nje individ , por shume) .
    Sa per lepirjen kur je i afte qe te ndihmosh te tjeret do te thote qe e ke bere llapen si te qenit duke lepire para e mbrapa .

Une nuk gezohem me fatkeqesine e te tjereve , kete gje e bejne ata qe nuk kane shpirt .Doni dhe emigrantet ju tju kthehen mbrapa , perse i doni tju bejne shoqeri neper kafenera ? Se ku do rri une ste jap ty llogari .Une do vete aty ku kam uje te lahem , korrent te ngrohem .
    Zonje e nderuar.......... nuk me behet qejfi me fatkeqesite e te tjereve, por per disa tipa nuk e fsheh qe edhe me behet qejfi.
    Nese ti ke vendos te rrish ne Greqi qendro por te pakten mos na e loz dhe kaq zonje e larte ketu.Nga mesuese, pastruese eshte goxha diference.
    Kur ike per ne greqi nuk kishe asgje, asnje te njohur, ne toke te huaj......por me pune arrite te krijosh dicka........prandaj nuk eshte e veshtire qe edhe ne Shqiperi me pune te arrish te behesh dikush.Aq me teper qe vjen me nje eksperience dhe me nje kulture tjeter.

Une do vete aty ku kam uje te lahem , korrent te ngrohem
    Nuk e di nga cila zone e shqiperise e ke origjinen, por me sa kam pare une kete vit qe po jetoj ne shqiperi ne cdo shtepi ka uje e drita............Nuk behet fjale per Tiranen dhe qytete e medha por edhe ne fshatra ka nje ndryshim shume te madh.

Ksanthi
    Shteti grek ka ligjet dhe inetesat e veta por te jesh i bindur qe nuk i zbatonte vetem tek shqiptaret por tek te gjithe refugjatet .
    Hidhi nje sy ketij artikulli dhe do e kuptosh ne bejne dallime ndaj emigranteve shqiptar me emigrantet e tjere apo jo.
    Po te nisej thjeshte nga interesa ekonomike shteti grek duhej ti mbante ne pellembe te dores emigrantet shqiptar

Ngaqė shpesh, ose thėnė mė qartė, nė mėnyrė konstante, vihet nė dyshim kontributi i emigrantėve nė Greqi(kryesisht i atyre shqiptarė) dhe mė shqetėsuesja ėshtė trajtimi nga institucionet shtetėrore, tė dhėnat qė do tė sjellim mė poshtė, me ndihmėn e gazetarit N.I.Mertzu, i cili mbėshtetet edhe tek kėrkimet e pedagogut I.Arvanitopulos, dhe botuar tek prestigjiozia greke "KATHIMERINI" do tė na ndihmojnė me siguri tė kemi njė panoramė tė qartė tė sė vėrtetės.
    Kėshtu, emigrantėt nė Greqi:
    -Prodhojnė 2,6% tė Pasurisė Bruto Kombėtare
    -Pėrbėjnė 10,4% tė popullsisė,
    -Pėrbėjnė 10% tė tė siguruarve nė Institucionin Kombėtar tė Sigurimeve(IKA),
    -Derdhin ēdo vit 887 milionė euro nė IKA,
    -Rreth 86,6% janė tė vendosur nė qytet,
    -44.689 janė tė siguruar nė Institutin e Sigurimeve Bujqėsore(OGA) dhe prej tyre,35.318 janė shqiptarė,
    -Shqiptarėt pėrbėjnė pjesėn dėrrmuese tė 350.000 tė tė huajve tė siguruar nė IKA,
    -Pėr arsye tė moshės sė re, fare pak rėndojnė sistemin shėndetėsor tė IKA dhe OGA
    -70% e tė huajve qė kurohen nė Sistemin Kombėtar tė Shėndetėsisė janė gra nė praglindje. Normalisht, kushdo qė lindet nė Greqi ėshtė automatikisht grek, mirėpo, megjithėkėtė, fėmijėt me prindėr tė huaj pėrjashtohen.
    -Shqiptarėt pėrllogariten sot rreth 450.000, afėrsisht(p.s.:Shifra e mėsipėrme ,pėr mendimin tonė,ėshtė nė mospėrputhje me realitetin).
    Statistikat mė tė fundit zyrtare, shtojnė:
    -Afėrsisht 20.000 shqiptarė krijuan bizneset e tyre dhe u bėnė punėdhėnės, edhe grekėsh.
    -Nė vitin 2005, ishin tė siguruar nė Entet Kombėtare tė Biznesmenėve(TEBE/OAEE) 13.725 profesionistė tė pavarur, nga tė cilėt 4.697 ishin shqiptarė(pra 34,2% e totalit).
    -100.000 tė huaj, pjesa dėrrmuese e tė cilėve shqiptarė, kanė blerė shtėpi nė Greqi.
    Pėrllogaritja e tė gjithė parametrave tė mėsipėrm, na shpie nė konkluzionin e sigurtė se emigrantėt shqiptarė janė:
    -40% e tė huajve nė Greqi,
    -Pjesa mė e ligjėruar dhe e integruar e tė gjithė tė huajve,
    -Krahasimisht,katėrcipėrisht komuniteti mė produktiv nga tė gjithė tė huajt,
    -Gjakėdhėnėsi vendimtari i IKA,
    -Pjesa mė e madhe e tė huajve tė siguruar nė OGA,TEBE/OAEE,
    -I vetmi faktor i importuar, mbėshtetės i bujqėsisė greke,
    -Pjesa mė e aftė nė mėsimin e gjuhės-nė krahasim edhe me tė “riatdhesuarit”-dhe mė tė ambientuarit nga tė gjithė tė huajt nė Greqi,
    -Mė tė shumtit dhe mė tė mirėt nga nxėnėsit e huaj nė shkollat vendase,
    Tė gjitha statistikat dhe faktet e mėsipėrme, tregojnė se emigrantėt shqiptarė pėrbėjnė aleatin mė strategjik tė Greqisė, marrė kėtu parasysh dhe vendosmėrinė e tyre pėr tė qėndruar pėrgjithnjė dhe pėr t’u integruar plotėsisht.
    Pėrbėjnė gjithashtu, kombin mė tė afėrt tė grekėve, ku nėpėr shekuj kanė qenė nė pėrzierje tė vazhdueshme.
    Dhe sė fundi, ndėn persepktivėn e dukshme tė zhvillimeve nė Ballkan, shqiptarėt e Kosovės, tė FYROM-it dhe tė Shqipėrisė, ”mbajnė ēelėsin” e zonės ku Greqia ka interesa kolosale. Veē kėsaj, shumė shpejt, shqiptarėt do luajnė rol serioz nė luginėn e Pershevės dhe nė Sanxhak.
    Logjikisht, si rrjedhojė, ndokush do priste qė Athina , tė paktėn pėrpara 15 vjetėsh, tė kishte formuluar dhe zbatonte njė politikė “shqiptare”. Fatkeqėsisht,as qė e ka “nuhatur”. Bėri tamam tė kundėrtėn: pėrzėnie masive dhe dhunė, dallime tė ulėta dhe shfrytėzim i egėr nė konsullatat e korruptuara greke por edhe nė punėn e pėrditshme.
    Duke bėrė njė krahasim tė emigrantėve qė kanė dorėzuar dokumentacionin pėrkatės, me prokura tejet tė larta , pėr tė marrė ose rinovuar lejen e qėndrimit, rezulton fare lehtė se pjesa dėrrmuese e tyre janė shqiptarė. Me dallim fare tė madh nga tė huajt e tjerė ėshtė edhe ajo pjesė qė ka dorėzuar dokumentacionin pėr tė pėrfituar nėnshtetėsinė greke, mirėpo krejt “spontanisht”, ėshtė dhe pjesa qė e ka pėrfituar mė pak atė.
    Greqia lufton heroikisht pėr tė vėrtetuar tek emigrantėt e saj shqiptarė, tė dashuruarit pas saj dhe gjakdhėnėsit e ekonomisė sė saj, se me tė vėrtetė ėshtė “armik” i tyre. As armiku mė i madh i helenizmit nuk do tė mundte kurrė tė arrinte pėrēarjen midis grekėve dhe shqiptarėve, krahasuar me atė qė po pėrpiqet kėtu e 16 vjet tė arrij shteti grek me organet e tij.
    I trajtojnė emigrantėt tanė shqiptarė, me barbarizėm poshtėrues, korrupsion tė thellė, pangopje grabitqare,mendjemadhėsi dhe indiferentizėm. Kjo kolerė shtrihet kudo ku shqiptarėt detyrohen tė ndeshin shtetin grek, shėrbimet publike dhe policinė, konsullatat greke dhe doganat, institucionet shtetėrore. Fatmirėsisht, Greqia dėshton edhe jashtė!

Ν. Ι. Μερτζου http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...08/2008_280127
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prenceedi : 11-07-2011 mė 11:51

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anėtarėsuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    [QUOTE=yeahyeahs;3148135]Kjo ka anet e mira dhe te keqija dhe per te dhene nje pergjigje duhen studiar. Duke qene se nuk kthehen nga deshira, por nga halli, pergjigjen e ke brenda.

Vertet qendron veshtiresia por pa veshtiresi nuk vijne te mirat, nese shteti Shqipetar e studion mire rastin e buqesis Shqip.. nuk dalin keq po te punojne tokat e vendit te vet, por duhet bllokuar hyrja e prodhimeve te huaja edhe te lihet vend per tregtimin e prodhimeve vendase e me tej akoma ,kur eshte piku i prodhimit te krijoj mundesi te eksportoj , shqipetaret punojne 18 ore ne dite per te marre max 25 E dita, po te behet llogaria ne fund te muajit nuk u ngel asgje , mezi e nxjerrin muajin.
    Duhet te mesohemi me iden qe po te punojme ne vendin tone 18 ore ne dite arrijme te kemi ato qe kan te tjeret ne vendet e huaja, madje edhe me shume ,( ne fillim ka shpenzime pastaj vilen frutat ).

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Shteti grek ka ligjet dhe inetesat e veta por te jesh i bindur qe nuk i zbatonte vetem tek shqiptaret por tek te gjithe refugjatet .
    qe ka ligje dhe qe eshte nje shtet ligjor kete e di e tere bota....edhe qe i ka zbatuar me perpimeri tek te gjith meta na stes duke iu bere ne dhjetra here te paguajne per letra e dokumeta ne menyre qe te hiqnin dhjamin nga pleshti edhe kete do te dime...qe mbushi arkat e zbrazura duke u tallur e luajtur me fukarenjte qe paguajen pencionet e popullit te mplakur grek.......
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga SKIFTERI&12.05 Lexo Postimin
    aha per ate arsye mergata greke ne gjermani reagoje kunder debimit te shqiptarve si kafshet ndersa reagimi i vet shtetit gjerman ishte se eshte iluzion te mendosh se greket e sotem jan pasardhes te greqise se moqme.
    nese je ti greke apo greke ateher shqipen poe folke mir pore do besh mire te mos futesh ne ket forume.
    Po te ishte forumi yt te jesh i bindur qe dhe me pagese nuk do te te beja nderin te hyja .Une jam shqiptare dhe me teper se ty sepse interesohem per patriotet e mi dhe jo si ju qe ju behet qejfi qe te tjeret nuk kane pune dhe te ardhura per te jetuar.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    qe ka ligje dhe qe eshte nje shtet ligjor kete e di e tere bota....edhe qe i ka zbatuar me perpimeri tek te gjith meta na stes duke iu bere ne dhjetra here te paguajne per letra e dokumeta ne menyre qe te hiqnin dhjamin nga pleshti edhe kete do te dime...qe mbushi arkat e zbrazura duke u tallur e luajtur me fukarenjte qe paguajen pencionet e popullit te mplakur grek.......

E pra ne komentin tim ate thashe qe ka ligjet e veta , kujt i pelqen rri , te tjeret ikin sic kane ikur dhe shume shqiptare nga greqia .

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •