Ku jetoj une ?// une jetoj ne nje nga ishujt me te medhenj te greqise ketu e 12 vjet .Njof shqiptare sepse puna ime eshte e tille .Punojne 6-7 muaj ne behar dhe marrin 5-6 muaj asistence ne dimer ne baze te diteve te punes .Shumica punon pune te zeze ne dimer dhe marrin rroge te dyfishte ( pra asistence dhe rroge ) .greket qe po permend ti po largohen nga greqia sepse po nuk e ke degjuar ta them une ....jemi ne kohe krize ekonomike .Nuk them se nuk egzistojne racista por keshtu sic po na i thua ti gjendjen une nuk do dilja nga shtepia pra do rrija e izoluar nga frika.E thashe dhe me lart kush ka tru gjen pune te mire , studjon , hap biznes etjjj .Ketu ku jam une ka shqiptare qe nxjerrin nga bizneset e tyre mbi 40000 evro fitim ne muaj ( do thuash jane pak por jane shqiptare dhe te zote , le te ishin te gjithe si ata ) .
zonje pergjigjeju komentit ne menyr korrekte e jo me paragjykimet e tua per te tjeret ti smunde te dish kontributin time per qeshtje kombetare e aq me pake me behet qefi si thua ti per dike qe vuane e ne ket raste per popullin tim.
qka te te them ty ne ket raste .
intelektuale te ndershum grek dhe mergata e tyre ka reaguare me rastin e debimit te shqiptarve dhe shkeljen e drejtave te tyre,
ndersa ti si shqiptare qe qenke thua se shteti greke i rrespkton ato!!!!!!!
pa komente.
Nje fjale e urte thote kure thone tre veta mbaju se je i dehur at her duhet te mbaheshe.
Nejse ti ndoshta flet nga eksperienca personale, same here. Po qe dikush te bej nje fitim $65K ne muaj flitet te bej te pakten $3-5 milion revenue ne vit. Pra mos u nxito. E kam thene edhe e them ne greqi shqiptaret jane teper te diskriminuar edhe nuk kane asnje advantage. Njeriu nuk jeton vetem per buke. Qendrimi ne greqi ndoshta te jep me te shume mundesi per te ngrene me teper eshte shume shume veshtire.
I LOVE GOD
j&g
Ate shume qe te permenda jane te deklaruara ne shtet , te shtypura ne makine fiksale ....dmth 60 000 evro xhiro ne muaj te hoqa 20 000 e shumta shpenzimet .Nuk me pelqen te merrem me kuletat e botes por thjesht te dhashe nje shembull .Po te shin kaq te diskriminuar dhe pa avantazhe nuk do punonin ne pune te mira disa por do ishin te gjithe duke mbledhur ullinj .Nuk pretendoj te te mbush mendjen thjesht them realitetin qe ka nga ata qe nuk jane rregulluar dhe nga ata qe jane rregulluar sh mire .Pra kush ishte i zoti progresoi ne jete te tjeret ngelen ne vend numero.
E para nuk ta thash per ofendim, se te punosh nuk eshte turp....por me teper e thashe qe nga ana e intelektit ngel vendnumero.
99% e shqiptareve e kane nisur punen nga me te rendomtat dhe ti nese nuk e ke fillu si pastruse e ke fillu ne lanxhe,apo ne ndonje taverne. Ngaqe thua se punon ne ishull ne zone turistike,prandaj
Ne kohen kur vete greket pranojne se jane sjelle ne menyre harbute me shqipetaret per cudi jane shqiptaret qe mbrojne greket!!!!!!!!!!!!!!
Duke qene se kam pasur te bej me turizmin gjat viteve qe kam qene ne greqi i njoh shume mire pothuaj te gjithe ishujt e greqise dhe nese ti nuk je ne Krete i bie te jesh ne Korfuz, dhe te vetmet pune ne dimer ne keta ishuj jane pastruse shtepish vjelje agrumesh ndertim....... Eshte e vertete qe shqiptaret si edhe greket apo emigrante te tjere(ata qe p[nojne ne turizem) ne ishuj punojne vetem gjate sezonit turistik dhe gjate dimrit marin tamio(asistence) dhe nese jane me fat punojne ne pune te ndryshme ne te zeze, duke rritur ne kete menyre te ardhurat.Por sipas teje cfare do te thote kjo Ksanthi qe po na i fal greku keto leke apo po na jep ato qe na mbajti gjate 10 vjeteve qe ishim pa dokumenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: Nese ke arritur te kesh biznesin tend familjar bravo te qofte por kjo nuk justifikon kete fryme te theksuar filogreke qe shpreh ketu.
greket jane si gjithe te tjeret
ndoshta gjermanet, belget apo italianet jane sjelle shume me keq se greket kundrejt nesh
trelara, bukur dhe me mend e ke shkruar revolten tende kunder dembeleve. Te pershendes.
Njeriu puntor si do qe ta hedhesh ne kembe do bie, keshtu thote llafja
Dhe nje here tjeter shqiptaret e mbeshtesin nastradinin ne "kalofsha lumin te dhj..sha kalin"
E gjithe ndihma dhe pranimi qe greket i bene shqiptarve tashti perkthehet ne "te zhduket greqia" 600-700 mije shqiptar jetojne ne greqi, mbase me shume; dhe fusin ne shqiperi,duke punuar ne greqi, rreth 800 milion euro.Ne perqindje 7% e popullsise emigrant shqiptare.
Do te ishin te barabarte me 3 milion ne itali apo 6 milion ne gjermani, apo 21 milion ne amerike.
Mosmirnjohje dhe mallkim, kjo eshte gjeja e pare qe i vjen ne mend shqipove te forumit.
Trelara i jep mesim ketu te gjitheve, kur thote se ai qe do e ben shkollen, ai qe do e blen shtepine, ai qe do integrohet dhe gjen punen qe i pelqen.
E shikoj si nje fatkeqesi per shqiperine kthimin e atyre qe vijne se nuk kane se cbejne ne greqi. Ju siguroj se as ne shqiperi nuk kane per te gjet gje.
Fatkeqesisht shqiptaret pastrojne e ndertojne shtepiat e grekut, por e kane per turp te pastrojne e ndertojne shtepite e shqiptarve.......
Cpune mund te beje nje pastrues shtepiash i kthyer ne shqiperi?? U besoj se do bej te njejten gje..... po i pelqeu, po nuk i pelqeu te marri trajsen dhe te kthehet andej nga erdhi.
O se harrova.....trelara....mos e qelb me ameriken.. gjithandej jetohet mire. Pastaj jetohet dhe ne amerike.![]()
po mire mo shoke, une sjetoj atje, po kam ca friends ne gerqi, fb dhe i shoh te rregulluar per bukuri, me shpia dhe shkolla e punera. me mire se grekerit. lol
Ne fakt ato qe jane mire nuk do kthehen, do kthehen ato qe pastronin shpiat. mire thote ky shoku me lart. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
ziti
grekeve u ka dal nami se ku ka ze s'esht pa gje sa per gjermanet nuk e di, italianet jan racista por jo xenofob si greket
nese thuaj qe shqiptaret kan hapur bisnese ne greqi, kan hapur dhe ne itali shum her me shum se ne greqi dhe shum her me let.
sa per belget un jetoj vet ne belgjik.
ka racista por nuk jan xenofob, belget i ka zen halli me turqit e marokenet dhe ta dish ti ne dy familje turke apo marokene njera ka bisnes privat.
kriza po ndihet dhe ne belgjik po jo aq shum ne bsneset private dhe shteterore, ktu u perdor kriza per te hequr parazitet nga puna per shkak se ne belgjik nuk mund ta heqesh tjetrin kollaj nga puna.
kur kam ardhur un ne belgjik ne shtator te 1999 shteti te jepte shtepi dhe e paguante ocmw(asistenca) qeran gazin dhe elektricitetin,cdo jave te jepte dy trasta me ushqime dhe nja €600,- per roba dhe nevoja te ndryshme. Tani nuk esht me si ka qen po prap nuk esht keq.
racizem ka kudo po te krahasosh germanet, italianet dhe belget me grekun .....
Krijoni Kontakt