Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    prandaj mund te them se bota islame nuk ka problem fene por zhvillimin kulturor te saj. nese keta njerez marin nje kulture dhe nje zhvillim modern ateher nuk do te jene me problem keto ceshtje.
    E une do thoja qe bota islame ka pengese kryesore te emanicipimit ndikimin e madh te islamit ne jeten e perditshme.Keto vende duhet te sekularizohen qe te akceptojne vlerat moderne.Kete pengese e bene Islami i cili si religjion ende nuk eshte reformuar dhe nuk perputhet me shoqerine civle dhe vlerat e saja si individualizmi ,demokracija dhe respektimi i pakicave,gjinise femrore.Islami eshte antipod i demokracise apo supstitut i saje ne boten islame,dhe per fat te keq sipas meje Islami shume kohe me pare ka mundur demokracine ne keto vende,edhe ate perfundimisht.E vetmja shprese eshte qe te reformohet por kjo sipas apologjeteve nuk munde kurr te ndodh sepse parimet e tije jane te perjetshme.
    Meqenese simpatizanet per rilindje dhe te kuptuarit ndryshe te islamit ne keto vende muslimane jane ne minorance apsolute atehere do kemi thellim te prapambetjes se botes arabe me ato Evropiane edhe ate ne te gjitha aspektet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 05-07-2011 më 11:14
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    rreth kesaj teme dhe rrethe fes do thoja vetem dy tre fjal, duke pas parasysh se hapesi i kesaj teme eshte skajshmerisht anti islamist i perbetuar edhe pse i mungojn faktet dhe argumentet, pra nese arabet jan te keqinje nuk do thot se islami eshte i keq. edhe do citoja nje thenje te ALIJ IZETBEGOVICIT then ne konferencen islamike pjes e te ciles eshte bosnja por edhe shqiperia citoj islami eshte feja me e mir por ne muslimanet nuk jemi me te miret fund i citatit
    Po i nderuari xhema kush po pret ti me te hap kesi tema ne te cilat kritikohet feja islame, ximi abedin a? Nese pret nga ximi abedin atehere kjo s'eshte e mundur, pervecse nese i kthehet logjika dhe ndodhe nje mrekulli si me rastin e xhamias(anetar i ketij forumi).

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    nje fe nuk duhet kritikuar sepse si e tille eshte e padiskutueshme dhe ne se e ben krijon thjesht nje konflikt midis fese dhe kritikueseve. nuk te vlejne argumentet sepse feja eshte e tille pa argumente por thjesht me besim. myslimanet sote te cilet jane shume te kritikuar nga bota perendimore vjen nga fakti se ata jane me pak te kulturuar(bota islame) dhe normalisht kane norma morale dhe fetare ende ne zbatim te cilat jane te papranueshme nga bota perendimore. perendimi(ose krishterimi) ka qene dhe vete kohe me pare ne te njejten gjendje sic eshte islami sote ku me mire e ku me keq por pak a shume njelloj. por ajo qe e coi perendimin ketu sote eshte zhvillimi kulturor dhe social i cili me sforco te medha thyeu shume nga keto norma dhe tabu qe ishin krijuar ne shekuj. une mendoj se te trajtuari keq te gruas nuk ka te bej shume me fene se sa me kulturen. njerzit e sotem e kritikojn fene islame dhe ja veshin fese te gjtiha keto probleme sociale dhe ne vecanti ato ne lidhje me gruan. per mendimin tim nuk eshte feja ajo qe e ka fajin por eshte mentaliteti njerezor i kesaj kulture i cili ka mbetur shume mbrapa ne kohe persa i takon normave morale dhe sociale. keto norma besoj se kane ekzistuar shume me para se vete fete. nuk besoj se para feve monoteiste gruaja eshte trajtuar me mire. kur u krijuan fete monoteiste ato ruajten bazen morale dhe sociale pothuajse te njejete me ate te meparshme. shume ende e ruajne kete ku ne vecanti ne kete raste mund te permendim islamin(me sakte boten islame) ndersa bota e krishtere e ka kaluar kete faze sic e dime me shume mundim sepse kisha ne ato kohera ndryshimesh ka bere cdo gje per te ruajtur autoritetin e saj. por kjo nuk erdhi sespe feja e krishtere ishe me e mire(kujtojm se edhe te krishteret kohe me pare nuk i kane trajtuar me mire femrat) por sepse ndryshimi ne boten e krishtere ndodhi shume me pare per arsye te ndryshme ekonomike kulturore dhe gjeopolitike. prandaj mund te them se bota islame nuk ka problem fene por zhvillimin kulturor te saj. nese keta njerez marin nje kulture dhe nje zhvillim modern ateher nuk do te jene me problem keto ceshtje.
    Veq pernime a e din cka je ka fol, veq lexoje edhe njehere kete postim cfare injorance ke sjelle.
    Po si nuk vlejne argumentat oj Kanina, a nuk pretendon Kurani vet se sjell argumente te carta. Kur ju i kritikoni besimet tjera po vlejkan argumentat, por kur dikush kritikon fene islame spo vlejkan argumentet sepse juve ju duhet vetem me besu. Tani asnje njeri qe ka fene e vet spo u dashka qe te mirret me debat, sepse feja spo kerkojka argumente po vetem besim. Besimi pa argumenta eshte besim i verber 'e vertete sepse Kurani e thote ashtu'. Une nuk mund te besoj dicka pervecse ka argumente te forta. Nese nuk ke vertete argumente te forta nuk mund ta bindesh nje njeri normal qe te te besoje. Keta njerez si ti qe mendojne se thjesht duhet te besojme Allahun duke hudhur kunder argumentet e te tjereve po i cojne njerezit deri ne terrorizem e me bere vetvrasje me dinamit rreth trupit, 'sepse nuk na duhen argumentat sepse kemi besimin e forte ne Allahun abuagjel'. Keshtu jeni bere ithtare me shume sesa besimtare.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Veq pernime a e din cka je ka fol, veq lexoje edhe njehere kete postim cfare injorance ke sjelle.
    Po si nuk vlejne argumentat oj Kanina, a nuk pretendon Kurani vet se sjell argumente te carta. Kur ju i kritikoni besimet tjera po vlejkan argumentat, por kur dikush kritikon fene islame spo vlejkan argumentet sepse juve ju duhet vetem me besu. Tani asnje njeri qe ka fene e vet spo u dashka qe te mirret me debat, sepse feja spo kerkojka argumente po vetem besim. Besimi pa argumenta eshte besim i verber 'e vertete sepse Kurani e thote ashtu'. Une nuk mund te besoj dicka pervecse ka argumente te forta. Nese nuk ke vertete argumente te forta nuk mund ta bindesh nje njeri normal qe te te besoje. Keta njerez si ti qe mendojne se thjesht duhet te besojme Allahun duke hudhur kunder argumentet e te tjereve po i cojne njerezit deri ne terrorizem e me bere vetvrasje me dinamit rreth trupit, 'sepse nuk na duhen argumentat sepse kemi besimin e forte ne Allahun abuagjel'. Keshtu jeni bere ithtare me shume sesa besimtare.
    une thjesht shpreha mendimin tim dhe per mua asnje fe nuk ka argumenta te pakten per ate cka pergjithesisht quhen argumenta. sepse ti thua apo feja thote qe allahu tha dhe allahu beri. kush ma garanton mua se vertet allahu tha apo beri. argumetim sote quhet dicka e cila shihet preket degjohet dhe vertetohet neprmjet tyre. feja thote se ekziston zoti kush eshte argumenti simbas jush qe ekziston nuk mund te japesh asnje thjesht besimi te ben ta mendosh sepse nuk ke asnje argument tjeter nuk mundesh kurrsesi ti mbushesh mendjen dikujt mbi doktrinat fetare vecse duke e bere ate te besoj. ketu nuk po flas vetem per islamin po flas per cdo fe asnje fe nuk ka argumenta vetem besim. pastaj nese eshte me rendesishme ta besosh nje gje apo ta argumentosh ate nuk e di as une as ti asnje koha do ta tregoj. ne ditet e sotme peshorja ka kaluar me shume nga argumentat dhe besimi ka humbur ca vlere por ku i dihet ne te ardhmen njerezit do te kuptojn se gjerat jane ndryshe dhe do te kthehen prap te besimi.
    gjithashtu duhet te them se ke keqkuptuar disi shkrimin tim me larte. une spo shkruaj ketu per te sulmuar islamin. po ta shikosh me vemendje me larte kam mbajtur distanc dhe gjithmone kam shprehur idene se te gjitha fete jane njesoj ne te mire dhe ne te keq. krishterimi nuk eshte feja ime feja ime teorikisht eshte islami por praktikisht nuk e di nuk praktikoj asnje. une jam i mendimit se njera fe vlen sa tjetra dhe seicili dueht respektuar per ate qe eshte ate qe do dhe beson. biles me larte u pepoqa ta largoja kete teme nga drejtimi i keq qe kishte mare dhe argumetimin e kalova te kultura dhe jo te feja. por njerezit nuk duan tia dine e kane qejf urrejtjen fetare dhe vazhdojen serish ne rrugen e tyre.
    nese flitet per temem ateher po te them qe eshte teme me qellime per te sulmuar fene islame ka per baz uurejtjen fetare(mjafton te shohim se kush e ka hapur temen). dhe personalisht me acarojn keto tema te cilat synojn te sulmojn njeren apo tjetren fe. te krishtere qe publikojn tema nga me absurdet per te sulmuar islamin islamista qe publikojn tema nga me absurdet per te sulmuar krishterimin. me pak fjale vetem fetar nuk i quaj une keta. keta jane vetem njerez te rrezikshem te cilet po u shtuan do te na cojne ne ndonje lufte te tret boterore.

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    E une do thoja qe bota islame ka pengese kryesore te emanicipimit ndikimin e madh te islamit ne jeten e perditshme.Keto vende duhet te sekularizohen qe te akceptojne vlerat moderne.Kete pengese e bene Islami i cili si religjion ende nuk eshte reformuar dhe nuk perputhet me shoqerine civle dhe vlerat e saja si individualizmi ,demokracija dhe respektimi i pakicave,gjinise femrore.Islami eshte antipod i demokracise apo supstitut i saje ne boten islame,dhe per fat te keq sipas meje Islami shume kohe me pare ka mundur demokracine ne keto vende,edhe ate perfundimisht.E vetmja shprese eshte qe te reformohet por kjo sipas apologjeteve nuk munde kurr te ndodh sepse parimet e tije jane te perjetshme.
    Meqenese simpatizanet per rilindje dhe te kuptuarit ndryshe te islamit ne keto vende muslimane jane ne minorance apsolute atehere do kemi thellim te prapambetjes se botes arabe me ato Evropiane edhe ate ne te gjitha aspektet.
    Sigurisht qe eshte penges por pengesa me e madhe eshte kultura e tyre sespe nese arrihet kultura e duhur feja nuk do te mund te arrij ta pengoj gjithmon zhvillimin social dhe kulturor. Sic ndodhi me boten e krishter ka per te ndoshur edhe me boten islame. Mendos se islami panvaresiht nga sa duket eshte duke e pesuar kete ndryshim. Ndoshta revolucioni politik ne vendet islamike eshte fillimi e ketoj ndryshimi. Eshte nje revolucion per demokraci dhe demokracia i heq pushtetin edhe fese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-07-2011 më 17:30 Arsyeja: CAPS, Kujdes heres tjeter! Mos shkruaj me germa te medha!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Beret mir qe e lansuat debatin, keni te drejt, perceptimet politike te perendimit, kan ndryshuar ndaj Islamit. Sot eshte fakt, qe pas 11 shtatorit 2001, asgje nuk eshte me njesoj. Por ketu nuk behet fjal per nje politikane, por per nje turqelike (1 nder 60 milion, a sa jan), ka vendosur ta gjykoj Islamin. Eshte njesoj sikurse nje i krishter ik nga besimi i tij, dhe vendos t'i jap leksione te teologjis 2 miliard besimtareve.
    Jo jo, perceptimet nuk kanë ndryshuar në 11 Shtator, por kur Qyprillijtë filluan të trokasin në dyert e Vienës me artilierinë e rëndë për ta shpier gjithë Europën nën kontroll. Ehuuu sa ka zanati. Në 11 Shtator bota e ekstremizmit Islam kreu aktin më të shëmtuar historik thjeshtë sepse u krye në një kohë kur gjithshkah shikohet. Akti më i shëmtuar deri më sot nuk është 11 Shtatori, por nënshtrimi i Arbërisë dhe gadishullit Ilirik.

Bota Islame eshte duke u kfjellur, eshte mbrapa evropes. Nuk besoj qe i duhet me shume se 20 vite paqe, per t'ia kaluar Evropes. Sa i perket dhunes, nuk mund ta gjeneralizosh ter nje popull, vetem pse ne kodrat e afganistanit eshte praktikuar denimi me vdekje ndaj nje femre. Keta jan si grat e dhunuara, ke kudo, sepse eshte sindrom i injorances, e kjo sindrom s'ka fe, s'ka kombesi !

Un nuk po e gjeneralizoj popullin, populli musliman po vet-gjeneralizohet si i tillë. Nuk mater indeksi i demokracisë me teorira, por në praktikë. Populli Musliman nuk e dënon aktin makabër të tillë. Në perëndim një ti prekur ti bësh femrës shkon në burg, në lindje mund të bësh c'të duash e po të kërkoj femra drejtësi shkon ajo në burg. Un nuk kam parë ndonjë protestë masive për të drejtat e femrës në lindje të mesme apo botën Islame. Dhe arësyet janë të shumta, por një ndër kryesoret që nuk përmendet nga askush në media, por vec nëpër korridore ku përplasen idetë jo të shëndetshme për stabilitetin e publikut, më saktë status quonë, është se kudo ku femra është në një shoqeri me pozita jo-demokratike, pra kur trajtohet si inferiore, ato shoqëri kanë dhe rritje popullësie masive. Pra kjo është strategji me prapavija politike që femra në Islam të rri gjithmonë e kycur në shtëpi, të bëj cfarëdolloj gjëje që i thotë burri dhe si i thotë burri e vec të pjelli.
    E pastaj ankoheni se ka varfëri, se Amerikani harxhon më shumë nga të gjithë per capita. Amerikani mezi e rrit dhe një fëmijë se kushton ore shoku kushton fëmija, duhet të punoj edhe femra edhe mashkulli nga mëngjesi deri në darkë vec për një kalama, e prap me këtë ritëm, ku nga dy del një, duhen emigrantë që të ketë një trend quasi-pozitiv. Aty pillet për shtat palë qejfe dhe resurset në botë janë të limituara. Edhe fajin e ka Amerika pse ka varfëri. Jo fajin e ka politika shoqërore që është e orientuar drejt ekspansionizmit me anë të shtimit të popullsisë, sepse
    1) ndodhet në pozita shumë inferiore teknologjike
    2) ka akoma ëndrrën e universalizimit të sharias dhe do ta arrijë me cdo kusht këtë plan.

Rilindasit kan jetuar me Sharia, nuk eshte dicka qe do ti frigsonte. Ju duhet ta kuptoni qe çdo besimtar jeton me sheriat, e din se c'eshte mir, e din c'eshte keq, dhe e din q'eshte e ndaluar dhe e lejuar. E din gjithashtu, qe nese i shpeton denimit te kesaj jete, ne jeten tjeter gjithsesi do te denohet ose shperblehet. Po ju, pse nuk thuani qe ky denimi me gur nuk eshte praktik e botes islame, por te nje grupi fanatikesh qe ndoshta as shkrim e lexim nuk din ? Duhet then qe vrasja me gur, nuk eshte praktik e 1.5 miliard muslimaneve, dhe se krimet e ketyre fanatikeve, mund ti numrojm ne gishta te duarve ! Po, eshte nje praktik mesjetare por nuk aplikohet me as ne Arabin e sotme, ku eshte qendra e Islamizmit.
    Prap po i bie të njëjtës daulle. Ta dhashë sipër shpjegimin si të numrave bombastikë që më jep, si të faktit se askush nuk guxon ose nuk i intereson emancipimi i gruas etj. Sa për Rilindasit po ja fut kot. Gjergj Fishta, Fan Noli, Hasan Prishtina, Petro Nini Luarasi, Jeronim De Rada, Gavril Dara, Asdreni dhe një pjesë tjetër shumë e madhe nuk jetonin në sheriat fare. Në qytetet kryesore ka patur, por shumica e shqipërisë në brigjet e në male as e cante kokën për ligjet Osmane e Islame. Kjo është kryekëput gënjeshtër me qëllim për ta rrënjosur Islamin në Shqipëri, kur në fakt vec kasta që punonte për sulltanin kishte obligim sheriati, të tjerët, pra 99% e popullit, cfarëdolloj denominacioni të kishin, kishin kulturën e tyre të pastër shqiptare. Lexo Bajronin e të tjerë që kanë kaluar në ato vise si kanë mbetur të mahnitur nga karakteri dhe trajtat Shqiptare, që skanë asgjë të përbashkët as me Islamin, as me Krishtërimin e as me Turqit.

Te shohim tani se çfar do bejn. Shanca per ta gjetur krenarin e dikurshem, po i buzeqesh popullit Arab. Po edhe sikur te beheshin me te miret ne bot, ata prap nuk do ta perfaqesonin Islamin. Islami mbetet nje fe universale, qe eshte e gjithsecilit. Arabet jan nje popull, qe shumica e tyre, thjesht, kan perfaqesuar kete besim. E asgje me shume !
    Krenarinë e dikurshme, kur ky civilizim ndërtoi Universitete(Kairo) e nxorri matematicienë shumë të aftë prap Islami e mori nëpërmjet zbulimit të civiliizmit klasik të lashtë, ai që sot quhet greko-romak . Pra impulsin Islami e mori nga vlerat universale klasike të civilizimit antik europian. Sot po mundohet të bëj të njëjten gjë por se di sa sukses do ketë, kur vetë Europa po ja var këtyre vlerave në favor të judaeokristianizmit Amerikan, gjë që mendet akoma për tu shikuar se sa të gjatë e ka e deri ku do shkoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 05-07-2011 më 18:39
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Jo jo, perceptimet nuk kanë ndryshuar në 11 Shtator, por kur Qyprillijtë filluan të trokasin në dyert e Vienës me artilierinë e rëndë për ta shpier gjithë Europën nën kontroll. Ehuuu sa ka zanati. Në 11 Shtator bota e ekstremizmit Islam kreu aktin më të shëmtuar historik thjeshtë sepse u krye në një kohë kur gjithshkah shikohet. Akti më i shëmtuar deri më sot nuk është 11 Shtatori, por nënshtrimi i Arbërisë dhe gadishullit Ilirik.
    Nuk besoj qe e ter evropa na i njeh Qyprilinjt, mos u gajlo fort per kete pun sepse, as vet populli yn nuk i njeh, ndoshta ne Shqiperi pak me shume, por ne Kosove jan te panjofshem edhe pse jan pjes e historis ballkanike. Ka shume debate se a ishte akti i 11-shtatorit veper islamike apo jo, un jam prej atyre qe refuzoj te besoj se nje musliman i cili beson ne Meshiren dhe Drejtesin Hyjnore te ket kaluar ne akte terroriste, por po e zem sikur ta ken kryer muslimanet, ky akt, shenohet si akti me i tmerrshem qe ka ndodhur mbi token Amerikane, por jo akti me i tmerrshem ne bote ! Shko pyeti Japonezet se cili ishte akti me qyqar ne bot, shko pyeti edhe Vietkonget se cili eshte akti me kriminal ne bot, pyeti edhe irakaniet e shume popuj tjer dhe do te tregojn qe 11-shtatori ka dridhur vetem Ameriken, e askend tjeter. Gadishulli Ilirik, ka qen i nenshtruar dhe i okupuar edhe para ardhjes se Osmanlive. Nese me pyet sot mua se cila perandori ishte me e mir per nje popull te vogel siç ishim, padyshim qe do te pergjigjena Perandoria Otomane. Ndoshta per ju te shqiperis, kosova e okupuar nga serbet s'paraqiste ndonje problematik, por per ne qe ishim ketu, dhe e njohim evolucionin e tyre, as qe guxojm te mendojm se çfar budallenje kan mund te jet ne mesjet nese sot persot, i konsiderojm si njerez te "civilizuar" !

Un nuk po e gjeneralizoj popullin, populli musliman po vet-gjeneralizohet si i tillë. Nuk mater indeksi i demokracisë me teorira, por në praktikë. Populli Musliman nuk e dënon aktin makabër të tillë. Në perëndim një ti prekur ti bësh femrës shkon në burg, në lindje mund të bësh c'të duash e po të kërkoj femra drejtësi shkon ajo në burg. Un nuk kam parë ndonjë protestë masive për të drejtat e femrës në lindje të mesme apo botën Islame. Dhe arësyet janë të shumta, por një ndër kryesoret që nuk përmendet nga askush në media, por vec nëpër korridore ku përplasen idetë jo të shëndetshme për stabilitetin e publikut, më saktë status quonë, është se kudo ku femra është në një shoqeri me pozita jo-demokratike, pra kur trajtohet si inferiore, ato shoqëri kanë dhe rritje popullësie masive. Pra kjo është strategji me prapavija politike që femra në Islam të rri gjithmonë e kycur në shtëpi, të bëj cfarëdolloj gjëje që i thotë burri dhe si i thotë burri e vec të pjelli.
    E pastaj ankoheni se ka varfëri, se Amerikani harxhon më shumë nga të gjithë per capita. Amerikani mezi e rrit dhe një fëmijë se kushton ore shoku kushton fëmija, duhet të punoj edhe femra edhe mashkulli nga mëngjesi deri në darkë vec për një kalama, e prap me këtë ritëm, ku nga dy del një, duhen emigrantë që të ketë një trend quasi-pozitiv. Aty pillet për shtat palë qejfe dhe resurset në botë janë të limituara. Edhe fajin e ka Amerika pse ka varfëri. Jo fajin e ka politika shoqërore që është e orientuar drejt ekspansionizmit me anë të shtimit të popullsisë, sepse
    1) ndodhet në pozita shumë inferiore teknologjike
    2) ka akoma ëndrrën e universalizimit të sharias dhe do ta arrijë me cdo kusht këtë plan.
    Atehere na qenka nje ekspansionizem natyror, pa dhune, thjesht me njerez qe kerkojn te vet-formohen ne perendim. Un s'shoh asgje te keqe, e drejta e gjithsecilit ta menagjon jeten e vet ashtu siç i konvenon. Ne shqiptaret jemi pakes orientalist, familja per ne eshte shume e rendesishme, te lem pasardhes na ben te ndihemi me mir se cili do popull ne bot. Eshte fakt, dhe se mohoj qe gruaja ne perendim duket me e lir, por te drejten e punes nuk ia mohon askush ne Islam. Femrat punojn ne egjipt, pasi e morre shembull, dhe perkunder shteteve perendimore, atje kam degjuar qe pagat i merr te barabarta me burrat, qe dmth s'ka diskriminim vetem pse eshte grua, perderisa e ben te njejten pun me ta.
    Sa i perket pozites inferiore teknologjike, mendoj qe kjo varet nga sindromet e konsumimit. Islami gjithmon ka qen kunder materializmit, dhe fatekqesisht, sot arabet kan filluar te ndertojn ndertesa te larta ne vend, qe ato para ti investonin tek popujt e mepak zhivlluara. Ketu ka faj gjith mileti boteror musliman qe nuk zgjohet per ta kerkuar te drejten universale te Bashkimit, pak a shum si Bashkimi Evropjan apo SHBA-t,

Prap po i bie të njëjtës daulle. Ta dhashë sipër shpjegimin si të numrave bombastikë që më jep, si të faktit se askush nuk guxon ose nuk i intereson emancipimi i gruas etj. Sa për Rilindasit po ja fut kot. Gjergj Fishta, Fan Noli, Hasan Prishtina, Petro Nini Luarasi, Jeronim De Rada, Gavril Dara, Asdreni dhe një pjesë tjetër shumë e madhe nuk jetonin në sheriat fare. Në qytetet kryesore ka patur, por shumica e shqipërisë në brigjet e në male as e cante kokën për ligjet Osmane e Islame. Kjo është kryekëput gënjeshtër me qëllim për ta rrënjosur Islamin në Shqipëri, kur në fakt vec kasta që punonte për sulltanin kishte obligim sheriati, të tjerët, pra 99% e popullit, cfarëdolloj denominacioni të kishin, kishin kulturën e tyre të pastër shqiptare. Lexo Bajronin e të tjerë që kanë kaluar në ato vise si kanë mbetur të mahnitur nga karakteri dhe trajtat Shqiptare, që skanë asgjë të përbashkët as me Islamin, as me Krishtërimin e as me Turqit.
    Paskam harruar, atehere paskemi pas kushtetut Shqiptare. Po le mos ja fut kot tani edhe ti, ateher shariati egzistonte dhe ishte kushtetuta e perandoris. Qe Fisha, De Rada, etj nuk i'an nenshtruar, un ju them qe te tjer si Naimi e Pasho Vasa punonin me te !

Krenarinë e dikurshme, kur ky civilizim ndërtoi Universitete(Kairo) e nxorri matematicienë shumë të aftë prap Islami e mori nëpërmjet zbulimit të civiliizmit klasik të lashtë, ai që sot quhet greko-romak . Pra impulsin Islami e mori nga vlerat universale klasike të civilizimit antik europian. Sot po mundohet të bëj të njëjten gjë por se di sa sukses do ketë, kur vetë Europa po ja var këtyre vlerave në favor të judaeokristianizmit Amerikan, gjë që mendet akoma për tu shikuar se sa të gjatë e ka e deri ku do shkoj.
    Nuk besoj qe shkencen mund t'ia dedikosh nje feje. Un me shume kisha fjalen krenarin e asaj kohe paqeje kur arabet filluan dhe te punojn me shkenc, s'ka lidhje qe mesimet ishin te perpunuara, e rendesishmja eshte qe ata ishin te hapur ndaj çdo lloj kulture, çdo lloj mesimi. E nese sot perendimi deshiron t'ua mbyll dyert e bashkpunimit, s'ka gje. Duhet te punojn vet, dhe te ecin para edhe pa idet e judeokrishtereve.

PS: Judeo-krishtere, perpos te krishteret qe pranojn kete term, hebrenjt e refuzojn dhe ketu duket del ne pah mendjelehtesia e nje perendimi naiv, qe manipulohet nga ata qe e sjellin ne gisht.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Ndoshta revolucioni politik ne vendet islamike eshte fillimi e ketoj ndryshimi. Eshte nje revolucion per demokraci dhe demokracia i heq pushtetin edhe fese.
    Nuk ka shanc qe ne boten Arabe te triumfoj demokracija.Islami eshte pengese e pakapercyer.Ne boten arabe ne cdo zgjedhje te lira dhe fer pa kurr fare probleme fitojne partite Islamike.Dhe vie ne pozita paradoksale qe te perkrahesh regjimet diktatoriale si pengese ndaj Islamizmit radikal.Per fat te keq bota Arabe nuk ka alternativ tjeter pervec rrethit magjik midis diktaturave dhe islamit radikal.Per shumicen e tyre eshte me rendesi cka thote imami te premten ne xhami !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 06-07-2011 më 06:11
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nuk ka shanc qe ne boten Arabe te triumfoj demokracija.Islami eshte pengese e pakapercyer.Ne boten arabe ne cdo zgjedhje te lira dhe fer pa kurr fare probleme fitojne partite Islamike.Dhe vie ne pozita paradoksale qe te perkrahesh regjimet diktatoriale si pengese ndaj Islamizmit radikal.Per fat te keq bota Arabe nuk ka alternativ tjeter pervec rrethit magjik midis diktaturave dhe islamit radikal.Per shumicen e tyre eshte me rendesi cka thote imami te premten ne xhami !
    po shoh se me i ngurt qenke ti per te pranuar se ky ndryshim mund te ndoshi se sa vete feja islame. ti thua se islami eshte nje penges e pakeprcyer. kjo eshte e drejte por smund te mohosh mundesin se kjo penges mudn te kapercehet. sigurisht kjo nuk kapercehet sa hap e mbyll syte por do te doje vite e vite te tera mendoj se do te duhen te pakten disa dekada. keto zhvillimet e tanishme politike mendoj se jane vec fillimi. nje shembull qe mund te mare nga vendet islamike eshte turqia. ky shtet eshte shtet islamik por eshte shtet laik edhe shamit nuk i lejon te mbahen ne institucione publike psh shkolla. jane bere disa protesta ne lidhje me kete ceshtje ne turqi por ende nuk eshte fituar e drejta per te mbajtyr shamin ne institucione publike. kjo edhe pasi nuk ka pasur nje mbeshtetje te madhe kjo levizje. turqia eshte aty ku eshte edhe per shkak te ataturkut(mendje shqiptare dhe si i till jo dhe aq fetar) e cili e themeloi qe ne fillim si nje shtet modern me fryme dhe legjislacion te perafert perendimorme pas kj ombeti tradit. sigurisht qe edhe ne turqi ka fanatik fetar dhe ekstremista por keta jane pakic e vogel nuk mund te ndikojn aq sa te ndryshojn sistemin. duke pare turqin pse smund te themi qe edhe vende te tjera mund ta arrijne kete??!!!! une e shikoj si teresisht te mundeshme. vetem se eshte nje proces qe do te kerkoj kohe per zhvillim kulturim dhe emancipim te njerezve. problemi baz per mua qendron te kultura se sa te feja. sic e kam then dhe me pare feja eshte penges por penges me e madhe eshte kulura kjo ndodhi shekuj me pare ne europ ku ishin te njejtat kushte me krishteterimin kjo mund te ndodhi edhte ne boten islame.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 06-07-2011 më 07:07

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Nuk besoj qe e ter evropa na i njeh Qyprilinjt, mos u gajlo fort per kete pun sepse, as vet populli yn nuk i njeh, ndoshta ne Shqiperi pak me shume, por ne Kosove jan te panjofshem edhe pse jan pjes e historis ballkanike. Ka shume debate se a ishte akti i 11-shtatorit veper islamike apo jo, un jam prej atyre qe refuzoj te besoj se nje musliman i cili beson ne Meshiren dhe Drejtesin Hyjnore te ket kaluar ne akte terroriste, por po e zem sikur ta ken kryer muslimanet, ky akt, shenohet si akti me i tmerrshem qe ka ndodhur mbi token Amerikane, por jo akti me i tmerrshem ne bote ! Shko pyeti Japonezet se cili ishte akti me qyqar ne bot, shko pyeti edhe Vietkonget se cili eshte akti me kriminal ne bot, pyeti edhe irakaniet e shume popuj tjer dhe do te tregojn qe 11-shtatori ka dridhur vetem Ameriken, e askend tjeter. Gadishulli Ilirik, ka qen i nenshtruar dhe i okupuar edhe para ardhjes se Osmanlive. Nese me pyet sot mua se cila perandori ishte me e mir per nje popull te vogel siç ishim, padyshim qe do te pergjigjena Perandoria Otomane. Ndoshta per ju te shqiperis, kosova e okupuar nga serbet s'paraqiste ndonje problematik, por per ne qe ishim ketu, dhe e njohim evolucionin e tyre, as qe guxojm te mendojm se çfar budallenje kan mund te jet ne mesjet nese sot persot, i konsiderojm si njerez te "civilizuar" !
    I njofin mirë Qyprillijtë se ka dhe libra të botuar për to, e disa Shqiptarë madje krenohen me këta individë. Për 11 Shtatorin, të vetmit që besojnë se nuk ishte, ishin po ata që festuan kur u krye, prandaj hipokrizinë nuk para e kam qejf ta vendos në diskutim. Aktet Amerikane për mbrojtje në Japoni dhe Dresden janë ende objekt i një revizionizmi të lehtë dhe do i vijë dita që do kryhen, por në Vietnam Amerika u fut se ja kërkuan të tjerë, dhe në Iraq po interesa Arabe e kërkuan rënien e Sadamit, sic kërkuan dhe vazhdojnë e kërkojnë rënien e Gaddafit, por kësaj rradhe futën Francën në mes. Të jetë për mua Amerika bën mirë as mos merret fare me askënd por vec me hallet e veta.
    Sigurisht di do më japësh atë përgjigje, që Perandoria Otomane qe e "mirë", por unë nuk mund ta jap, sepse un nuk e ndërrova fenë dhe familja ime vuajti nën këtë monstër oriental. Prandaj ti ose puno të bashkosh këto dy realitete që janë të dukshme, ose vazhdo bjeri daulles përcarëse.

Atehere na qenka nje ekspansionizem natyror, pa dhune, thjesht me njerez qe kerkojn te vet-formohen ne perendim. Un s'shoh asgje te keqe, e drejta e gjithsecilit ta menagjon jeten e vet ashtu siç i konvenon. Ne shqiptaret jemi pakes orientalist, familja per ne eshte shume e rendesishme, te lem pasardhes na ben te ndihemi me mir se cili do popull ne bot. Eshte fakt, dhe se mohoj qe gruaja ne perendim duket me e lir, por te drejten e punes nuk ia mohon askush ne Islam. Femrat punojn ne egjipt, pasi e morre shembull, dhe perkunder shteteve perendimore, atje kam degjuar qe pagat i merr te barabarta me burrat, qe dmth s'ka diskriminim vetem pse eshte grua, perderisa e ben te njejten pun me ta.
    Sa i perket pozites inferiore teknologjike, mendoj qe kjo varet nga sindromet e konsumimit. Islami gjithmon ka qen kunder materializmit, dhe fatekqesisht, sot arabet kan filluar te ndertojn ndertesa te larta ne vend, qe ato para ti investonin tek popujt e mepak zhivlluara. Ketu ka faj gjith mileti boteror musliman qe nuk zgjohet per ta kerkuar te drejten universale te Bashkimit, pak a shum si Bashkimi Evropjan apo SHBA-t,
    Nuk ka ekspansionizëm natyror, po ta pranonin si të tillë nuk do na canin drrasat se Amerika harxhon mëshumë nga të gjithë, e nuk do ta krijonin platformën e tyre politike duke u viktimizuar sikur risurset ja ka vjedhur Perëndimi. Perëndimi po planifikon me shumë dhimbje do shtoja një shtrëngim rripi të paprecedentë për ruajtjen e ekuilibrave botërorë që kanë të bëjnë si me impaktin në ambient e deri tek ruajtja e një standarti të lartë jetese. Shpërthimet demografike me prapavijë politike nuk janë natyrale kur ai tjetri hidhet në erë, vdes për bukë se nuk ka c'të haj, dhe pastaj krijohen ideologji anti-perëndimore. Kjo është strategji perverse.

Paskam harruar, atehere paskemi pas kushtetut Shqiptare. Po le mos ja fut kot tani edhe ti, ateher shariati egzistonte dhe ishte kushtetuta e perandoris. Qe Fisha, De Rada, etj nuk i'an nenshtruar, un ju them qe te tjer si Naimi e Pasho Vasa punonin me te !
    Po si jo, ka pas Kanun dhe në disa zona venome të vecanta, pse kujton ti se të gjithë shkonin mbrapa ti bënin qejfin Sulltanit ? Shumica e ka luftuar këtë regjim që ska asgjë të përbashkët me Shqiptarin.

Nuk besoj qe shkencen mund t'ia dedikosh nje feje. Un me shume kisha fjalen krenarin e asaj kohe paqeje kur arabet filluan dhe te punojn me shkenc, s'ka lidhje qe mesimet ishin te perpunuara, e rendesishmja eshte qe ata ishin te hapur ndaj çdo lloj kulture, çdo lloj mesimi. E nese sot perendimi deshiron t'ua mbyll dyert e bashkpunimit, s'ka gje. Duhet te punojn vet, dhe te ecin para edhe pa idet e judeokrishtereve.
    Lexo historinë. Shkëlqimi Arab vjen me zbulimin e civilizimit klasik. Të tjerat janë llafe kot, jo për gjë se vetë mburreni sikur ju ja "ri-dërguat" civilizimin klasik Europës që jetonte në mesjete nëpërmjet pushtimeve në Spanjë dhe Ballkan. O njëra o tjetra, mos u shmangni në këtë farë feje.

PS: Judeo-krishtere, perpos te krishteret qe pranojn kete term, hebrenjt e refuzojn dhe ketu duket del ne pah mendjelehtesia e nje perendimi naiv, qe manipulohet nga ata qe e sjellin ne gisht.
    E ke shumë gabim, dhe kur them judeo-krishtere them judeo-puritane. Lexo mirë se kujt i përket elita politike Amerikane, jo United Church of Christ etj, që janë organizata Puritane. Puritanizmi është i bazuar krejt në zotin e Testamentit të Vjetër, që Katolikët dhe Orthodoksët e kanë në nivel interpretativ vetëm por që besojnë Dhiatën e Re.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •