Close
Faqja 0 prej 22 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 214

Post Unë e akuzoj zotin e besimtarëve

Une e akuzoj Zotin e besimtreve per bashkpunim me djallin , per te arritur qellimet e tije dashakeqe si me poshte :

Krime dhe masakra mes njerezve

Prostitucion

Perdhunime

Inceste

Vjedhje

Ndarje mes familjareve

Tradhetit bashkshortore dhe tradhetit ne pergjthesi

Poshtrime

Injorance

Varferi

Etj

Ai i ka planifikuar dhe i ka bere realitet te pashmangshem per njerzit keto poshtersi qe edhe krimineli me i keq qe mund te ekzistoje, nuk do ti bente njekohesisht keto krime.

Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise

Me kete akuze , une akuzoj dhe te gjith perkrahesit e keti Zoti.
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    posht sala
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283
    E ki shejtanin ne bark qe ste le rehat pa e çjerre sikletin tend ketu ne Forum, kinse ka per tu prekur dikush nga keto te vjella ose do te te lavderoje dikush tjeter per te pagerat tua....Turp te kesh nga bishti yt, qe kerkon si e si te mbjellesh kontradikta dhe urrejtje...

Ju lutem moderatoret qe te moderojne ne keto lloj shkrimesh dhe te mos lejojne çdo lloj SATANISTI tia ule vleren e ketij Forumi te nderuar...

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    le ta vendosi drejtesia.

ne burg te kalbet, se bje rehat dhe forumi.

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Nuk e ka edhe keq Eurostar.

Me te vertete kur lexon librat fetare te krijohet nje dyshim se Zoti bashkepunon me Djallin.

Ja disa vargje nga Kur'ani ne fillim e pastaj do t'i gjej edhe disa nga Bibla e do t'i postoj:

7:11. Ne ju krijuam pastaj ju dhamë formën, e mandej engjëjve u thamë: “Bëni sexhde për Ademin”. Ata i bënë sexhde pos Iblisit. Ai nuk qe prej atyre që bënë sexhde.
    7:12. (All-llahu) Tha: “Çka të pengoi ty të bësh sexhde, kur Unë të urdhërova?” Ai (Iblisi) tha: “Unë jam më i vlefshëm se ai, më krijove mua nga zjarri, e atë e krijove nga balta!”
    7:13. (All-llahu) Tha: “Zbrit nga ai (xhenneti), nuk të takon të bësh kryelartësi në të, dil jashtë, s'ka dyshim ti je i poshtëruar”.
    7:14. (Iblisi) Tha: “Më afatizo gjer ditën kur ringjallen (njerëzit)!”
    7:15. (All-llahu) Tha: “Ti je i afatizuar!”

7:16. (Iblisi) Tha: “Për shkak se më humbe mua, unë do t'u ulem atyre (do t'u zë pusi) në rrugën Tënde të drejtë,
    7:17. Mandej do t'ju sillem atyre para, prapa, nga e djathta dhe nga e majta e tyre, e shumicën e tyre nuk do ta gjesh që të falënderohen (të besojnë)!”
    Pra shtrohet pyetja, pse Zoti i dha afat Djallit te jetoje dhe pse e lejoi te kete pushtet mbi njerezit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga prizrenasi_30 : 24-12-2010 më 01:43
    Mos ja bëj të tjerëve atë që nuk ke qejf të ta bëjnë ty!

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ja dhe nje varg tjeter shum i çuditshem nga Kur'ani:

43:36. Kush mbyll sytë para këshillave të Zotit, atij ia shoqërojmë një djall që nuk i ndahet kurrë.
    Pra Zoti ja dergon njerezve kryelarte nje Djall qe e shoqeron tere jeten.

A nuk eshte edhe ky bashkepunim?

Pra, ketu po bejme fjale per Zotin qe pershkruhet ne librat fetare e jo per ZOTIN e vertete, mos me keqkuptoni!

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ja dhe disa vargje nga Bibla ku Zoti e lejon Djallin qe t'ia shkaterroje tere pasurine nje njeriut:

Një ditë ndodhi që bijtë e Perëndisë shkuan të paraqiten para Zotit, dhe ndër ta shkoi edhe Satanai.

7

Zoti i tha Satanait: "Nga vjen?". Satanai iu përgjigj Zotit dhe tha: "Nga ecejaket mbi dheun duke e përshkruar lart e poshtë".

8

Zoti i tha Satanait: "E ke vënë re shërbëtorin tim Jobi? Sepse mbi dhe nuk ka asnjë tjetër si ai që të jetë i ndershëm, i drejtë, të ketë frikë nga Perëndia dhe t`i largohet së keqes".

9

Atëherë Satanai iu përgjigj Zotit dhe tha: "Vallë më kot Jobi ka frikë nga Perëndia?

10

A nuk ke vënë ti një mbrojtje rreth tij, rreth shtëpisë së tij dhe të gjitha gjërave që ai zotëron? Ti ke bekuar veprën e duarve të tij dhe bagëtia e tij është shtuar shumë në vend.

11

Por shtri dorën tënde dhe preki të gjitha ato që ai zotëron dhe ke për të parë po nuk të mallkoi ai haptazi".

12

Zoti i tha Satanait: "Ja, të gjitha ato që ai zotëron janë në pushtetin tënd, por mos e shtri dorën mbi personin e tij". Kështu Satanai u largua nga prania e Zotit.
    Bibel, Jobi, Kapitulli 1.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk e ka aspak keq Eurostar. Ndoshta e ka titulluar temen ne menyre provokative, por pse jo? Per mua tema ka dimenzion te shkelqyeshem filozofik. Ne te shoh te "mbeshtjellura" shume mendime interesante.

Ku eshte kufiri i besimit?
    Ka besimi kufi?

Pyetje kyce per cdo bashkejetese ndernjerezore. Kur individe, grupe e nengrupe takohen ne nje shoqeri per te bashkejetuar, a nuk duhet te kene vlera te perbashketa, te pakten disa vlera themelore? Sigurisht se duhet te kene. Shembull sqarues e marim familjen. Nese gruaja ka per qellim te mos beje femije kurre sepse i urren femijet, dhe burri i do femijet pa mase dhe nuk mund te imagjinoje jeten pa femije, a mund te bashkejetojne keta dy njerez si burre e grua? Jo, nuk munden. E njejta vlen edhe me shoqerine ("kombin"). Nese per mua liria eshte gjeja pa te cilen nuk mund te jetoj, dhe ty te thote Zoti se duhet te cenosh kete liri timen, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese ty te meson Zoti te kurverosh ne familje dhe une e urrej kete gje, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese ty te meson Zoti te besh keto "krimet" qe ka permendur Eurostar, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese shumica mbiabsolute e shoqerise jane kunder ketyre krimeve, a mund te bashkejetoje feja jote ne kete shoqeri? Jo, nuk mundet.

Si mund te dime a jane keto krime kufiri i besimit tek fetaret? Si mund te dime se fetaret nuk kryejne krime as atehere, kur "Zoti" ua ka urdheruar keto?

Si tjeter, pos me bisedime.
    Si keto n'kete teme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Dy postimet e fundit me kan pelqyer shum, nje ashtu edhe hapja e kesaj teme nga Eurostar por problemi eshte qe disa ketu nuk kuptojn dhe shikojn qe ta prishin Temen ne menyra tjera. Kur s'ke fakte, ofendoje Individin pat than Ciceroni.

Nje ashtu edhe me fakte kur ja tregon dikujna nga Libri i Shenjt i Besimtarve prap nuk pranojn e pastaj dalin kundra saj (Libes se Shenjt) dhe prap thojn ja na Besimtar jena a ne anen tjeter nuk e pranojn ate qe eshte ne Librin e tyre te Shenjt. Prap se prap po dalin PaBesimtar por ata nuk e kuptojn se jane trushperlar.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk e ka aspak keq Eurostar. Ndoshta e ka titulluar temen ne menyre provokative, por pse jo? Per mua tema ka dimenzion te shkelqyeshem filozofik. Ne te shoh te "mbeshtjellura" shume mendime interesante.

Ku eshte kufiri i besimit?
    Ka besimi kufi?

Pyetje kyce per cdo bashkejetese ndernjerezore. Kur individe, grupe e nengrupe takohen ne nje shoqeri per te bashkejetuar, a nuk duhet te kene vlera te perbashketa, te pakten disa vlera themelore? Sigurisht se duhet te kene. Shembull sqarues e marim familjen. Nese gruaja ka per qellim te mos beje femije kurre sepse i urren femijet, dhe burri i do femijet pa mase dhe nuk mund te imagjinoje jeten pa femije, a mund te bashkejetojne keta dy njerez si burre e grua? Jo, nuk munden. E njejta vlen edhe me shoqerine ("kombin"). Nese per mua liria eshte gjeja pa te cilen nuk mund te jetoj, dhe ty te thote Zoti se duhet te cenosh kete liri timen, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese ty te meson Zoti te kurverosh ne familje dhe une e urrej kete gje, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese ty te meson Zoti te besh keto "krimet" qe ka permendur Eurostar, a mund te bashkejetojme? Jo, nuk mundemi. Nese shumica mbiabsolute e shoqerise jane kunder ketyre krimeve, a mund te bashkejetoje feja jote ne kete shoqeri? Jo, nuk mundet.

Si mund te dime a jane keto krime kufiri i besimit tek fetaret? Si mund te dime se fetaret nuk kryejne krime as atehere, kur "Zoti" ua ka urdheruar keto?

Si tjeter, pos me bisedime.
    Si keto n'kete teme.
    Ne shume pika jam plotesisht dakord me ty, por mos me shkruaj per lirin.
    Liria eshte si lumturia e paplotesueshme, stabilizimin dhe ekuilibrin e ve ne vije vetem rregulli. Ku ka rregull ka disiplin.
    Disiplinen e do grupi dhe jo nje indvid qe bind veten per te drejtat dhe lirin e tij. Ateher rregulli qe imponon disiplinen prek individin dhe mendjen e tij.
    Besimi eshte vetdije liria jo. Lira ka kushte ligjore besimi jo.
    Jemi te lire brenda nesh por veprat tona gjykohen. Nuk ka ambjente qe jemi te lire edhe kur jemi vetem gjykohemi nga koshienca.
    Nese me shkruan per lirin ateher respekto edhe ata qe besojn pasi ata deshirojn te jene te lire (te besojn).
    Akuzoni zotin ne emer te kujt? Te liris tende? Mos prek lirin time.
    Chino e di qe ti je i pafajshem por mos bej me faj te fajshmit pasi ti nuk e di teorin e fajit (sepse je i pafajshem)
    Ai lart nesh ka hapur nje teme koti jo filozofike. Filozofia eshte shkenc nuk merret me absurditetet, sudion absurditetin.

Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Faqja 0 prej 22 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •