Prometeu 2 jemi ne te njejtin mendim dicka te till kam then dhe un me par, ate shprehje qe citove ti po ne shqip.
Shiko postimin nr 35
Me respekt
Djal Dimali
Prometeu 2 jemi ne te njejtin mendim dicka te till kam then dhe un me par, ate shprehje qe citove ti po ne shqip.
Shiko postimin nr 35
Me respekt
Djal Dimali
[QUOTE=Vitoria;3137038]Shpjegim i perseritur
Jo ne nuk kemi lexuar, as ndegjuar, cila eshte media e tij e preferuar?Fundja a do te na sillni ndonje shkrim te tij?2. Nje fjale te kish thene per te atin...S'paskeni ndjekur asnje interviste televizive, s'paskeni lexuar asnje deklarate ne shtyp?
Kete mbrojtje e beri gjate apo pas pilafit?asnjeren nga pergjigjet ne mbrojtje te emrit te te atit nga shpifesit (se edhe ndaj Bahri Omarit s'kane ndenjur pa hedhur balte).
Po ne ate kohe a kishte bere perpjekje per ti gjete keto eshtra?S'qenkeni ne dijeni as te perpjekjeve vite me radhe per gjetjen e eshtrave dhe per varrin e perbashket qe u ngrit pasi u gjeten pak relike te perbashketa.
Nderim i ka bere duke bashkejetuar me vrasesin e tij!!! Mu kujtua nje thenie e Ilirit,"te tjeret kerkonin tja fusnin, babai im ja fuste perpara"Nje shprehje qe stonon me origjinalin"futja para se ta fusin".Nje shoqeri e tere u udhehoqe nga ky postulat. A ndjehet i fyer Omari dhe omaret nga kjo thenie e tij?Apo nga kjo krenari e tij per nje baba barabar e mekatar.?Po nderimin me te madh ia ka bere te atit duke mbetur gjate gjithe kohes me nje integritet moral te kulluar.
Nje shprehje popullore qe shqiptaret se kuptuan kurre.Era fryn nga perendimi e shqiptaret shkojne drejt jug-Lindjes.Dhe se fryn era e krishterimi , shqiptaret shkojne drejt islamit.Po era e Omarit nga fryn, do te ishim kurjoz me e dite.Do ishte mire te merreshit me ata qe e kthejne gunen nga fryn era. Qe po na mbijne per dite.
Po ky forum ketu eshte si puna e KQZ, merret me numerimin e fleteve ne kutite e gabuara.Pra dhe nese ceshtja Omari eshte nje ngaterrese , ai do te analizohet , ky eshte nje proces.Kutija e gabuar kesaj rradhe per shqiptaret qe kutija me filozofike e te gjitha kohrave.Zbuluan Prasidentin, moralin e tij.....kutija e gabuar e qiti!!! Zbuluam personalitetin e dyfishte te Rames, por dhe te se majtes....Ajo kutija e ngaterruar e qiti.Tashme Zoti solli L. Omarin qe te futet ne kuti te gabuar.Tashme te shohim a do te jete i vlefshem apo i pa vlefshem zoti Luan.3. Kush shpif? Vertet se nje njoftim i gabuar, i bere pa dashje por njesoj i demshem, nuk mund te quhet shpifje, por ama rezultatin e ka te njejte. Njoftimin e gabuar e ka dhene gaz. Shqip e dt. 14.06.2011. A.Stefani , me nje nxitim te pafalshem per nje gazetar, sikur s'e di sa lajme te gabuara japin gazetat tona, ia permend te nesermen gjashte here emrin L. Omarit per nje thenie jo te ketij por te av. Maks Haxhise, i cili ka shprehur keqardhje per kete keqkuptim.
Vitoria, je e lutur te na sjellesh risi, materiale dhe prova , se sinqerisht deshiroj qe Zoti Omari te dale i vlefshem.Jam i bindur se ti e ke kete mundesi.
Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 24-06-2011 më 18:51
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Vitke,
Ti kishe thene keto fjale per te vellane, do te te thosha BRAVO I QOFTE, por per Luane nuk i ha njeri ato. Luani nuk ka qene njeri i keq dhe nuk flet njeri keq per te...Njeri "dede" kur themi ne gjirokastritet...Si ka rene njeriut ne qafe...
Kemi nje shprehje ne: Nipi i mire dajkon ngjan, por kur e ngjan shume shume, kapercen te babazoti. Ndaj dhe Bariu vete thoshte, djali i madh me ngjan Mullane.
E babazoti, Mulla Halili ishte burre shume i mire. Mbase e ke degjuar, qe ne varrimin e Beqirit ne Vasilikua duke u dridhur ka thene "Me denoi perendia, me mori te mirin e me la rrezilin".
Per fat te mire dajkon e vogel, asnje nga niperit se ngjau. Sa per kerkimin e eshtrave te Bariut, njerezia kapelen ja heqin me te drejte Fatosit per ç'ka bere.
Dhe sa per balten mbi Bariun ate kerkoje te morrat e kuq, qe ndiqnin shembellin e Vere kryemorrit, se njerezit e ndershem kurre nuk e kane thene nje fjale te keqe per te, jo tani, po as ne kohen e Enverit.
Duket qe nuk i di mire gjerat jashte pragut te shtepise, dhe rrezik qe as shtepine nuk e di ku e ka pas Bariu. Kurdohere ka ca gjera, qe i di me mire gjitonia, se sa vete shtepia. Keshtu thone ne Gjirokaster dhe kjo e vertete vlen per kudo qe te jesh.
.
ne diktature dinin si ti fshehnin krimet por siguri ska pas harrojeni. kush do na informonte se cfare ndodhte tvsh please. siguri & qetesi fallco.
I LOVE GOD
j&g
Gjenden pas 28 vitesh, eshtrat e ish të dënuarit politik
2011-06-25
Shkodër
Zef Martini ishte pushkatuar pa gjyq dhe groposur në fshatin Kuç
Gjenden eshtrat e një tjetër viktime të komunizmit të pushkatuar pa gjyq 28 vite më parë. Sipas ekspertëve, ato i përkasin shtetasit Zef Nik Martini nga Dukagjini, i cili është pushkatuar dhe groposur më pas në fshatin Kuç, rreth 7 km larg qytetit të Shkodrës. Viktima e sistemit diktatorial është gjetur i lidhur me zinxhir në qafë dhe duar. Sipas familjarëve, i ndjeri Zef Martini është arrestuar nga Policia e Shkodrës në muajin korrik të vitit 1983 dhe një muaj më pas, më datën 11 gusht, është pushkatuar. Lush Martini, i vëllai, tregon për “Shqip” se si ndodhi arrestimi i të vëllait dhe më pas pushkatimi i tij. “Vëllai është pushkatuar, pasi regjimit të asaj kohe nuk i pëlqente që ne kishim një xhaxha të ikur në Amerikë dhe kishim bindje të tjera politike. Vëllai nuk mund të pajtohej me regjimin dhe e thoshte hapur atë që mendonte ndaj e pushkatuan. Nuk e kanë mbajtur më shumë se një muaj në Burgun e Shkodrës dhe më pas e pushkatuan. Kemi kërkuar shumë për trupin e tij, kemi 28 vite që kemi bërë gërmime në vende të ndryshme. Tani ndihemi të qetë, sepse dhe vëllai ynë do e ketë një varr ku mund t’i vendosim një tufë lule apo një vend ku ta kujtojmë”, thotë i emocionuar Martini. Ndërkohë, kryetari i Shoqatës së të Përndjekurve Politikë, Simon Miraka, tregon për “Shqip” se gjithçka është bërë e mundur vetëm pasi Ministria e Brendshme vuri në dispozicion një dokument sekret, që ishte plan skica e groposjes, e bërë nga Sigurimi i Shtetit i asaj kohe. Ai shton se grupi i task-forcës, i ngritur nga Kryeministri në lidhje me gjetjen e eshtrave të të pushkatuarve të regjimit komunist, është duke dhënë rezultate dhe pritet që në ditët në vazhdim të bëhet e mundur gjetja e viktimave të tjera të komunizmit. Fshati Kuç, veçanërisht zona ku ndodhet antena e Radio Shkodrës, është një vend ku dyshohet të ketë shumë të pushkatuar. Një muaj më parë, po në këtë vend, u gjetën eshtrat e dy të ekzekutuarve nga regjimi komunist, Tom Ndoja dhe Sokol Sokoli, të njohur si organizatorët e revoltës së Burgut të Qafë-Barit në Spaç, të cilët u pushkatuan më 20 maj të vitit 1984.
Gazeta Shqip
Mendje te hapura
Po me ngaterrohen kohet....Kush i kerkon keto prova, Sigurimi apo Shiku?
Doni te germoni me thelle?..Do te gjeni vec cilesive te shfaqura edhe te pashfaqura, se s'eshte reklamaxhi: kulture te madhe e thjeshtesi te madhe, bujari e gatishmeri per te ndihmuar te tjeret, papajtueshmeri me arrivizmin, kurrupsionin e poshtersine. Pervec se mund te lexohen librat e tij, ku fitohet kulture, dhe kultura ben mendje te hapura.
Po c'te harxhosh kohe me kokat e nxehta.
Pra, ketu tani po i ve pike, duke uruar kalim kohe me cilesor e me interesant.
Vito..
shprehu me lirshmem moj bije.
per llafollogji kemi nje sahan ketu ne forum.
Ky Andrea Stefani ka logjiken e nje nxenesi te klases se 5°
Shume krime nuk deklaroheshin!
Ku ka qene siguria?
Apo pse disa thone se shkoje ku te doje e s'te ngacmonte kush!
Po ku shkoje?
Nje here ne vit mund te levizje per ndonje sebep apo kur gjeje ndonje flete kampi.
Pune shtepi.Kjo ishte ajo levizje qe benin njerzit.Ose deri ne ndonje lokal ku erdhi nje kohe dhe pinim kafe elbi!
Mungonte aq shume liria sa edhe bashkeshortes nuk i thoshe dot se cfare mendoje!Le pastaj te mendoje tja thoshe dikujt tjeter!
Po c'dinjitoze ishim kur alamet burrash rrinin ne rradhe qe nga ora 12 e nates per nje bidon qumesht!
Po c'dinjitoze ishim kur rrinim ne rradhe per veze,patate,mish,basma te bukura,kadife,etje.etje!
Por sigurisht qe nipi i Enverit e kishte "dinjitetin" qe rridhte si pasoje e te qenurit nip!
Krijoni Kontakt