Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiperia sipas mendimit tuaj ca feje ka historikisht?

Votues
57. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Katolike

23 40.35%
  • Ortodokse

0 0%
  • Muslimane

24 42.11%
  • Ateiste

10 17.54%
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 41
    Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    ueeee,
    ça po pretendon tani se meqe jeni ju shumica na keni meshiruar ne minoritetet e krishtera?
    ju shumice jeni sa per emer, se mysliman quhet edhe ai qe ka vetem babe e nene mysliman se vete nuk i rreh shume per fene.

Myslimanet e vertete qe praktikojne fene(jo ata qe festojne vetem bajramin se per festa jemi te paret ne) jane shume pak, po ashtu edhe te krishteret qe jane te krishtere me vetedije jane shume pak.
    Mirkuptimi midis feve ne shqiperi i detyrohet faktit se shumices as qe ja ndjen fare se ça feje kane.

Sa mysliman ka neper xhamia? thuajse xhamijat mbeten bosh , perveç ketu ndonje xhamije te madhe ku te pakten xhamija mbushet te premteve per faljen e xhumase.
    Per kishat po njesoj, te cilat mbushen vetem ne raste festash.

Merita i takon jo-besimtareve.
    O xfiles,te lutem shih pak me larg. Dihet mire qe ne kohen para komunizmit,apo zogut etj etj kreret e shtetit shqiptar kane qen emusliman dhe shumica e popullit ka qene muslimane,ne kete kohe islami praktikohej 100% dhe te gjithe faleshin e agjeronin,gje qe mjafton per perkatesine e tyre islame pa u futur ne detaje.Qe atehere ne shqiperi ka pas mirqenje nderfetare dhe asnje incident nuk eshte raportuar.
    Kjo aqe thua ti erdhi PAS KOMUNIZMIT,porse perseri ka shumice muslimane ne shqiperi,se xhamite mbushen plot te premteve gje qe u mjafton ketyre personave qe jane musliman,porsemos harro qe xhamite e tiranes kane nje frekuentim te madh dhe 5 here ne dite gjat cdo dite,kishat po qe jane ndertuar kot (jo krejt kot,se ka dicka ne kete vrull te ngritjes se kishave kot pa pasur besimtare te krishter,besoj qe e din qe ka fshatra ku nuk ka te krishter fare dhe kane ndertuar kisha greke apo katolike, e pra qe shqiperia te duket vend katolik,se kjo na paska munguar e? kemi te tjera gjera ne...) dhe nuk i frekuenton njeri veqse misionaret dhe ne dasma per ata qe e njdekin pak kete fe.
    me mire vone sesa kurre....

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte interesant te observosh menyra se si shqiptaret shikojne ate qe ata quajne "identitetin fetar" te popullit shqiptar. Jeni te paret per te mbrojtur paragjykimet tuaja per "identitetin fetare te popullit shqiptar" por te fundit per te na rrefyer boten tuaj shpirterore, fene ne te cilen ju besoni e praktikoni. Harroni qe ka perenduar koha e atyre qe u vinin damken shqiptareve si popull, dhe ka aguar koha ku shqiptaret i krijojne vete imazhin vetvetes me jeten qe gjithesecili prej jush ben.

Mos pyesni se cili eshte "identiteti fetar i shqiptareve", pyesni "cili eshte identiteti im fetar si shqiptar?" Mos nxitoni ti mbushni mendjen te tjereve dhe botes se cfare imazhi fetar ka populli shqiptar, por deshmojini vetes dhe botes me pare ate imazhin tuaj personal fetar, se cdo shqiptar e deshmon vete imazhin e tij fetar.

Eshte ashtu interesant te vezhgosh se ato qe une quaj kunderrymat qe perpiqen te ndalin rrjedhen natyrale te lumit shqiptar, jane ata qe kane votuar ne kete sondazh.

Vazhdoni mbushini mendjen tani njeri-tjetrit se cfare imazhi fetar ne bote kane ne bote shqiptaret.

Albo

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Eshte interesant te observosh menyra se si shqiptaret shikojne ate qe ata quajne "identitetin fetar" te popullit shqiptar. Jeni te paret per te mbrojtur paragjykimet tuaja per "identitetin fetare te popullit shqiptar" por te fundit per te na rrefyer boten tuaj shpirterore, fene ne te cilen ju besoni e praktikoni. Harroni qe ka perenduar koha e atyre qe u vinin damken shqiptareve si popull, dhe ka aguar koha ku shqiptaret i krijojne vete imazhin vetvetes me jeten qe gjithesecili prej jush ben.

Mos pyesni se cili eshte "identiteti fetar i shqiptareve", pyesni "cili eshte identiteti im fetar si shqiptar?" Mos nxitoni ti mbushni mendjen te tjereve dhe botes se cfare imazhi fetar ka populli shqiptar, por deshmojini vetes dhe botes me pare ate imazhin tuaj personal fetar, se cdo shqiptar e deshmon vete imazhin e tij fetar.

Eshte ashtu interesant te vezhgosh se ato qe une quaj kunderrymat qe perpiqen te ndalin rrjedhen natyrale te lumit shqiptar, jane ata qe kane votuar ne kete sondazh.

Vazhdoni mbushini mendjen tani njeri-tjetrit se cfare imazhi fetar ne bote kane ne bote shqiptaret.

Albo
    Ok Albo.
    Ne france psh kam nje mikun tim,qe eshte musliman porse jo shume praktikant,falet dhe agjeron,dhe kete e dine te gjithe atje komshi e koleg,ai dhe familja e tij jane shume te respektuar ne ate shoqeri ku jetojne.
    Po keshtu dhe ne disa vende te greqise kam nje shok qe punon atje dhe falet,me thote si per habi qe ai pronari i tij i trgon kohen qe erdhi per tu falur.Pamvaresisht se ne shumicen e rsteve greket jane racista dhe dihet qe dhe emrat ua nderrojne me doemos,porse ka dhe njerez te mire qe i respektojne te drejtat e te tjereve.
    Po keshtu dhe ne itali kam degjuar qe respektohen shume shqipetaret musliman,dhe atje i lejojne qe te falen dhe u japin pushim ne kohen e faljes.
    Po keshtu dhe ne Amerike populli ka pershtypje me te mira per shqipetaret.
    me mire vone sesa kurre....

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga BaLLaKumi
    500 vjet te Pushtuar nga Muslimanet ,car mendoni se jemi ???
    500 vjet te pushtuar nga Tuqit e jo nga mUslimanet. Turqit jan çka te dush, te ata i gjene te gjitha te zezat e botes, pra ata jan e kunderta e nje muslimani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-10-2006 më 07:36

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Historikisht shqiperia ka qene e krishtere. Por me mire te thuhet se feja jone eshte shqiptaria dhe gjaku yne shqiptar. Kush nuk bi dakord te iki te jetoje ne arabi apo ku ti teket zemra.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Mendoj se Shqiperia eshte nje shembull persa i perket bashkejeteses
    ne harmoni midis besimeve te ndryshme dhe ky eshte nje faktor i patjetersueshem
    qe ndikon pozitivisht ne imazhin e vendit tone ne mbare boten...

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Shqiperia ka historikisht fe katolike por Tuqit sollen Islamin dhe gjithçka ndryshoj...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-04-2011
    Postime
    198
    Shqiptart i perkasin fes MUSLIMANE

krejt bota e din

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-04-2011
    Postime
    198
    Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    Shqiperia ka historikisht fe katolike por Tuqit sollen Islamin dhe gjithçka ndryshoj...
    jo para kan qen pagan pastaj krishter me dhun.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Ajo qe thua mbi paganizmin eshte e vertet por Krishterimi u pranua pa dhune ne te kundert Islami....

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Projekti i zhdukjes së shqiptarëve - Ivo Andriq
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-02-2005, 18:46
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •