Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 58
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    turp eshte te vjedhesh, jo tu ngresh rrogen pensionisteve
    Po te genjesh nuk eshte turp? Ne radhe te pare ka vjedhur plot edhe ai, se nuk eshte me i mire se politikanet e tjere, ne radhe te dyte.... vetem ngritjen e pensioneve merr parasysh? Normale, sepse eshte e vetmja gje e mire qe ka bere ai.... edhe pensionet jane ngritur para zgjedhjeve, nje pension qe s'te del as per te ngrene.

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Vertete i mendon keto? Pensionet jane rritur, eshte e vertete, por ato punonjeset qe shperndajne pensionet e di ti se sa rroge marrin?? Me pak se c'merr nje pensionist i thjeshte.....
    Te ardhurat e buxhetit jane dyfishuar ne sa vite? Po korrupsionin ku e ke pare ti qe te jete ulur, se une me c'kam pare e degjuar e shoh akoma ne nivel te larte. Mireqenia ne vend eshte permiresuar, per kete jam dakord, por jo fale por jo fale manovrave ekonomike qe jane bere.
    Vetem privatizimet po na japin cik shpesa qe ekonomia do eci para, por sa gjynah t'a mendosh qe s'po n'a mbetet gje me e jona, e tere po del ne dore te huaj!
    kjo puna er privatizimeve eshte si historia e vajzave qe kur vene ne nje moshe te caktuar duhet te shkojne tek burri.
    Kjo sdo te thote se aty ku shkuan do jetojne me keq se te mamaja
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

kjo puna er privatizimeve eshte si historia e vajzave qe kur vene ne nje moshe te caktuar duhet te shkojne tek burri.
    Kjo sdo te thote se aty ku shkuan do jetojne me keq se te mamaja
    objektivi eshte pikerisht "jetesa me mire se te mamaja", por, kjo vajza merr mbiemrin e burrit... e humb ate te vetin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    objektivi eshte pikerisht "jetesa me mire se te mamaja", por, kjo vajza merr mbiemrin e burrit... e humb ate te vetin.
    akoma ska marr mbiemrin e vjeherit?
    rendesi ka qe niveli i jeteses ngrihet
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

akoma ska marr mbiemrin e vjeherit?
    rendesi ka qe niveli i jeteses ngrihet
    Nuk eshte e thene qe ngrihet.... ja, merr shembull Telekomin ti! Sa kane vajtur faturat qysh kur e mori turku?? Nuk ben dot me asnje bisede brenda per brenda qytetit se te vjen fatura marshallah!!
    Une i shoh me sy pozitiv privatizimet, por ne raste vertete te nevojshme, kur shteti ka nevoje per nje gje te tille, e jo o burra privatizojme gjithcka.

.....
    Anëtarësuar
    18-04-2009
    Vendndodhja
    ne shpi
    Postime
    105
    Lajme te mira jano keto por se dij se sa te verteta......................
    shpresat jane vetem tek privatizimi dhe rritja e peshes se ekonomise private ne Vend se korrupsionin populli yne e ka ne gjak, nuk eliminohet kollaj.
    Dimmi cosa vedi?
    Vedo gente stupida.
    E come sono?
    Vanno in giro pensando di essere normali.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Nuk eshte e thene qe ngrihet.... ja, merr shembull Telekomin ti! Sa kane vajtur faturat qysh kur e mori turku?? Nuk ben dot me asnje bisede brenda per brenda qytetit se te vjen fatura marshallah!!
    Une i shoh me sy pozitiv privatizimet, por ne raste vertete te nevojshme, kur shteti ka nevoje per nje gje te tille, e jo o burra privatizojme gjithcka.
    ne fakt telekomi ishte katandisur si nje makine e prishur qe skishe nga ta kapje
    sot sigurisht qe faturat rriten, por sherbimi eshte disa here me i mire
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Vertete i mendon keto? Pensionet jane rritur, eshte e vertete, por ato punonjeset qe shperndajne pensionet e di ti se sa rroge marrin?? Me pak se c'merr nje pensionist i thjeshte.....
    Te ardhurat e buxhetit jane dyfishuar ne sa vite? Po korrupsionin ku e ke pare ti qe te jete ulur, se une me c'kam pare e degjuar e shoh akoma ne nivel te larte. Mireqenia ne vend eshte permiresuar, per kete jam dakord, por jo fale por jo fale manovrave ekonomike qe jane bere.
    Vetem privatizimet po na japin cik shpesa qe ekonomia do eci para, por sa gjynah t'a mendosh qe s'po n'a mbetet gje me e jona, e tere po del ne dore te huaj!
    Nuk eshte hera e pare qe kryeministri nuk eshte ne nje mendje me FMN-ne. Te kujtoj se ekziston nje teme ne forum, 3-4 vjet me pare, kur kryeministri futi taksen e sheshte 10% ne vend, qe te joshte investitoret e huaj ne vend qe te investonin ne Shqiperi e jo ne ekonomite e vendeve fqinje, qe kane nje takse me te larte. Shqetesimi i FMN ne ate kohe ne mos gaboj ishte qe kjo takse e ulet do te ulte te ardhurat e buxhetit te shtetit e detyrimisht do te rendonte ekonomine shqiptare, duke patur parasysh qe nje pjese e mire e ekonomise shqiptare ne ate kohe ishte informale, ekonomi e zeze qe nuk paguante taksa.

Tre kater vjet me vone, te gjithe jemi deshmitare qe investimet e huaja ne vend jane rritur, te ardhurat e shtetit shqiptar nuk jane ulur por jane rritur dhe ekonomia shqiptare ka patur nje rritje ekonomike me te mire se pjesa derrmuese e ekonomive te vendeve fqinje qe jane ekonomi me te medha se ajo jona.

Arsyeja perse FMN rekomandon rritjen e taksave eshte per te shlyer borxhin e jashtem, duke u nisur nga pozitat e fqinjit tone jugor. Dhe FMN eshte edhe kunder rritjes se pagave te buxhetoreve e pensionisteve, pasi rrit koston e detyrimeve te qeverise shqiptare ndaj buxhetoreve. Pensionet nuk ulen perseri po u ngriten.

FMN vepron ne Shqiperi ne pozitat e konsulentes, dhe eshte ne doren e qeverise e kryeministrit qe te pranoje apo kundershtoje rekomandimet e eksperteve te FMN. Koha do te provoje nese kryeministri apo FMN kane patur te drejte ne kete rast.

Albo

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nuk eshte hera e pare qe kryeministri nuk eshte ne nje mendje me FMN-ne. Te kujtoj se ekziston nje teme ne forum, 3-4 vjet me pare, kur kryeministri futi taksen e sheshte 10% ne vend, qe te joshte investitoret e huaj ne vend qe te investonin ne Shqiperi e jo ne ekonomite e vendeve fqinje, qe kane nje takse me te larte. Shqetesimi i FMN ne ate kohe ne mos gaboj ishte qe kjo takse e ulet do te ulte te ardhurat e buxhetit te shtetit e detyrimisht do te rendonte ekonomine shqiptare, duke patur parasysh qe nje pjese e mire e ekonomise shqiptare ne ate kohe ishte informale, ekonomi e zeze qe nuk paguante taksa.

Tre kater vjet me vone, te gjithe jemi deshmitare qe investimet e huaja ne vend jane rritur, te ardhurat e shtetit shqiptar nuk jane ulur por jane rritur dhe ekonomia shqiptare ka patur nje rritje ekonomike me te mire se pjesa derrmuese e ekonomive te vendeve fqinje qe jane ekonomi me te medha se ajo jona.

Arsyeja perse FMN rekomandon rritjen e taksave eshte per te shlyer borxhin e jashtem, duke u nisur nga pozitat e fqinjit tone jugor. Dhe FMN eshte edhe kunder rritjes se pagave te buxhetoreve e pensionisteve, pasi rrit koston e detyrimeve te qeverise shqiptare ndaj buxhetoreve. Pensionet nuk ulen perseri po u ngriten.

FMN vepron ne Shqiperi ne pozitat e konsulentes, dhe eshte ne doren e qeverise e kryeministrit qe te pranoje apo kundershtoje rekomandimet e eksperteve te FMN. Koha do te provoje nese kryeministri apo FMN kane patur te drejte ne kete rast.

Albo
    Nuk e lidha vetem me ate qe FMN-ja ka thene. E kisha ne pergjithesi qe une personalisht nuk e shoh kete rritje ekonomike te shqiperise, nuk shoh tere keto taksa te ulta apo rritje rrogash. Per mua shqiperia ben nje hap para e dy mbrapa. Papunesia vazhdon te jete e larte, korrupsioni po ashtu.... e mbi te gjitha fakti qe qeverisemi nga 20 vjet nga te njejtet njerez eshte dicka negative per mendimin tim. Duhet rotazion, duhen mendje te ndryshme per te ecur para.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-06-2011
    Vendndodhja
    Shtëpi
    Postime
    14
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nga privatizimet e pronave publike, nga rritja e pranise se investitoreve te huaj te interesuar ne ndermarjet qe privatizohen dhe ne taksat e uleta, dhe nga perfeksionimi i sistemit fiskal: aftesia e qeverise e ministrise se financave qe te monitoroje ekonomine dhe mbledhi taksat ndaj subjekteve private ne vend.
    Këtu ke të drejtë, fundja rritja e pagave dhe pensioneve (pa rritje shtesë të taksave) le të shërbej si indikatorë për taksambledhësit që të arkëtojnë sa më shumë të ardhura në nivel vendi, të obligojnë sa më shumë biznese të paguajnë kontribute ndaj shtetit - që të njëjtat mjete më pas të alokohen për paga apo pensione. Këtu shteti fiton në sasi dhe jo për njësi, d.m.th. nuk rrit taksat, por vetëm rrit efikasitetin e mbledhjes së tyre.

Po ashtu, privatizimi i pronave publike (që për momentin janë jo aktive) do të ishte jetik për zhvillimin e shtetit, ngaqë interesi do të ishte i shumëfishtë, nga njëra anë shteti do të fitonte mjete financiare nga privatizimi i tyre, do të punësoheshin njerëz, mandej ato kompani do të paguani taksat dhe kështu vjen deri te regjenerimi ekonomik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Onyx91 : 29-06-2011 më 02:46

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •