Close
Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 164
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-06-2011
    Postime
    122
    Une i kam mbajt te dy mbiemrat,por secili ben c'ti shkrepet.Nese fillojne probleme nga mbiemri,ncuq...iku martesa.
    Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anėtarėsuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Une e pata emrin tim deri vone, por u detyrova ta ndrroj, meqe burokracija e madhe me shkaktonte probleme. Burri, poqese do udhetonte vet me femijet , i duhej ta kishte gjithmone me vete certifikaten mbi atesine, qe mos mendoje dikush ne dogane apo ngjajshem, qe s'jane femijet e tij.............si dhe shume probleme tjera te vogla, por qe me been te shkoj ta ndrroj emrin dhe ta marr ate te burrit.
    Edhe pasi e ndrrova, nuk verejta ndonje te keqe ne mua, pervec qe mu pakuan telashet me entet e ndryshme...........por as une nuk humba prejardhjen familjare timen.

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    hahaha! burri i vertete eshte ai qe e rraf gruan mjes, dreke, darke...

sdq shume femra e nderrojne mbiemrin vetem per faktin se me ardhjen e femijeve te cilet do marrin mbiemrin e burrit, deshirojne qe e gjithe familja te kete te njejtin mbiemer...
    po mbasdite jo? vetem mjes,dreke,darke?
    Nje arsye shume e rendesishme ajo me bold, por jo te japesh si justifikim qe eshte "turp e marre" (si i thoni ju shkodranet) nese nuk nderrohet mbiemri.

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    pun mentaliteti, pun tradite e pun llogjike
    nuk ka kuptim cift i martum me mbiemna ta ndryshm. athere bashkjeto pse martohesh kot
    I tere ndryshimi midis bashkjeteses dhe marteses te mbiemri qendron? Per mua bashkjetesa eshte e njejte me martesen, perderisa nje cift qe bashkejeton ben gjithcka qe ben edhe nje cift i martuar. Ndryshimi qendron qe nuk behet celebrimi apo nuk behet dasma. Qe t'a lidhesh me traditen e me llogjiken ok, deri ne njefare pike ke te drejte... por jo per pune mentaliteti. Nuk eshte ndryshimi i mbiemrit i lidhur me ndonje virtyt te femres, qe nese e nderron eshte femer e mire, nese nuk e nderron eshte e keqe.

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    jo en fakt asht ai qe vesh fustanin e grus e i lan ato .............. corapet corapet
    S'ka lidhje fare! Burreria e nje mashkulli nuk humbet nese ben ndonje pune shtepie, po ashtu sic nuk tregohet burreria e mashkullit nese gruaja ia ben te gjitha e ai vetem "ha-pi-rri".
    Apo per ty jane meshkuj ato qe kane grate nen vete?

La vita non si spiega, si VIVE!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga Endri_ Lexo Postimin
    Aspak. haha

Por dhe kjo puna qe vajza te mbaje mbiemrin e saj me duket pa lidhje. Me mbiemer te nuserise ska asnje ndryshim midis nje martese dhe nje bashkjetese. Martesat jane te shenjta dhe mbajtjen e mbiemrit te burrit se kemi shpikur ne por e kane shpik shume tjere para nesh. Plus qe 2 mbiemra te ndryshem sjellin probleme dhe tek fmite. Kshu qe me mire mbiemri burrit ,me ket rast i merr dhe gjysmen e shpise ne rast divorci hahahaha
    2 mbiemra te ndryshem nuk sjellin asnje problem tek femijet sepse shume thjeshte femija merr mbiemrin e babait.Ata qe i shpiken keto gjera ishin ne nje shoqeri patriarkale ku gruaja ishte vetem nje sherbetore e burrit e femijeve dhe e fisit .

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anėtarėsuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    2 mbiemra te ndryshem nuk sjellin asnje problem tek femijet sepse shume thjeshte femija merr mbiemrin e babait.Ata qe i shpiken keto gjera ishin ne nje shoqeri patriarkale ku gruaja ishte vetem nje sherbetore e burrit e femijeve dhe e fisit .
    Ksanthi, une jetoj kinse ne "perendim" dhe ky perendim evropian dhe jo patriarkal s'me ka leju qe femijet e mi te marrin emrin e babes, andaj te dy femijet e mi kan pas emrin tim deri atehere kur u ballaqafova me plot veshtiresi.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga orhideja Lexo Postimin
    Ksanthi, une jetoj kinse ne "perendim" dhe ky perendim evropian dhe jo patriarkal s'me ka leju qe femijet e mi te marrin emrin e babes, andaj te dy femijet e mi kan pas emrin tim deri atehere kur u ballaqafova me plot veshtiresi.
    Kete nuk e dija qe egziston shtet ne perendim te sjelli te tilla probleme .Megjithate ti shume mire ke bere une thjesht jam kunder detyrimeve dhe mendjeve te prapambetura.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    po mbasdite jo? vetem mjes,dreke,darke?
    Nje arsye shume e rendesishme ajo me bold, por jo te japesh si justifikim qe eshte "turp e marre" (si i thoni ju shkodranet) nese nuk nderrohet mbiemri.
    sa e prapambetur je. lol. po kane filluar te behen tolerante dhe perparimtare njerezit. pasditen e kane eleminuar :P

"turp e marre"?!?! cfare mentaliteti idiot.
    cuditem me ata qe e shohin si cenim te burrerise, nese gruaja vendos te mbaje mbiemrin e vet.
    dikush thote: t'i "lejosh" gruas nje gje te tille... sikur te flasesh per nje femije 8 vjec.
    dikush tjeter thote: s'ka burra sot.
    pffff! arsye shume bindese per te vertetuar qe nuk ka burra. aty ka mbetur burreria. tek nderrimi apo mbajtja e mbiemrit te gruas.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    sa

cuditem me ata qe e shohin si cenim te burrerise, nese gruaja vendos te mbaje mbiemrin e vet.
    dikush thote: t'i "lejosh" gruas nje gje te tille... sikur te flasesh per nje femije 8 vjec.
    dikush tjeter thote: s'ka burra sot.
    pffff! arsye shume bindese per te vertetuar qe nuk ka burra. aty ka mbetur burreria. tek nderrimi apo mbajtja e mbiemrit te gruas.

Burrat e dobet ose burracaket ,qellimin e jetes kane sundimin e grave ,te fortit ose burrat e vertete sundimin e botes

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Mendova te hap kete teme pas nje bisede me nje shoqen time qe ishte jashtezakonisht e nervozuar per faktin qe nusja e vellait te saj nuk ndyshoj mbiemrin pas marteses. Kjo nusja ishte justifikuar me faktin qe nuk ka vella e ndaj do te mbaj mbiemrin e saj!

Ketu ne itali femrat nuk e nderrojne mbiemrin e tyre, qe te gjitha kane mbiemrin e familjes ku kane lindur. Nderkohe ne ne shqiperi ( e jo vetem, pasi ka plot shtete te botes qe ndodh) kur kryhet celebrimi nderrojme mbiemrin e marrim ate te burrit.

Jam kurioze te di nga femrat se c'mendojne, dmth e kane problem te nderrojne mbiemrin e tyre ne ate te burrit apo i duket dicka "normale"? Nderkohe qe nga meshkujt doja te dija nese mendojne qe gruaja e tyre duhet patjeter te nderroj mbiemrin apo nuk e keni problem?
    Se kam problem nderrimin e mbiemrit .Kur vendos te martohesh , vendos edhe per nje mbiemer (ne konsensus me ty dyja palet ) .
    Nuk ka kuptim ne nje familje dikush ka mbiemrin xylmn , e tjetri ycjlk .
    Martesa kete ka shkrirje totale te te gjitha gjerave
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Se kam problem nderrimin e mbiemrit .Kur vendos te martohesh , vendos edhe per nje mbiemer (ne konsensus me ty dyja palet ) .
    Nuk ka kuptim ne nje familje dikush ka mbiemrin xylmn , e tjetri ycjlk .
    Martesa kete ka shkrirje totale te te gjitha gjerave
    Shume dakort.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •