- I paramendoni reagimet e grupit opus deist nese ne Kosov prishej ndonje gjimnaz ne qender te ndonje qyteti , me qellim ndertimin e ndonje xhamie ?
- Dhe nese ceremonin e vendosjes se gurthemelit te ndonje xhamie e organizonte kryetari i shtetit ?
- Nese nje xhami ndertohej pa rregullimin e dokumentacionit ?
- Nese nje xhami do te kushtonte 10 milion euro ? Ndersa qyteti ka vetem disa qindra musliman.(prej moshes 1 - 101 vjecare)
Shqiperi eshte edhe Cameria
Historija ime personale daton prej vitit 1960,e jo qe 1500 vjet,sepse nuk jam lloj si ti me enderu se jetoj me shekuj,un jetoj dhe punoj ne toke e jo ne qill si pretendon ti qe jeton ne qiell!!!!,kur te mendosh te ofendosh dikend duhesh me zgjedh personin se me kend don me luajt o vocerak,se nuk jam patriot testature dhe nuk mundesh me lujt me topat e mi,me ato topa luan vetem nese un te lejoj me lujt me to o injorant qe fyen ne gjdo postim gjdogje qe esht shqiptare islame.
Jam i mese i bindur,se kur ne historin tende familjar ti nuk ke kontribue per shqiprin e leje me per kosoven qe as takani palla ty ,as qe ke pas ndonjeher ndojken ne familje qe ka dhen jeten per kombin ,ndoshta per punet e felliqur po ....,sa per historin ,ja po ti tregoj vetm pakkkk,nuk them se jam patriot ....por te paret e mi kan pas saraje ,por ato saraje i kan fitue me ndjers e me mund..saqe ishin kogja ne elit dhe bajraktare.....,sa qe muaj nuk ma nin per pasurin qe ata e kan pas ...un jam mese krenar edhe pse kam dhimbje qe kurr nuk me sherohet per humbjet e dy vellezerve gjat luftes per lirin e kosove e pavarsin o shoki ..prandaj mos me fol ti mua per shekujt e kaluar por me fol per meritat e tua dhe te familjes qe ti sot merr guximin e ofendon shqiptare e besimi islame ,njeherit jam krenare qe edhe ti ke mesuar prej shkrimeve e botimeve te dijetarit qe ti e fyen ,internet esht vetem internet dhe dikujsh e shfrytezon internetin per ti njohur individet dhe per te pas matrejal per punen ne vazhdim lol ,shkruaj dhe mendoj si ne nivelin e logjikes te disave ne forum .Ne forum ka shum persona qe jan me te verte intelektuala dhe nuk po i permendi me nofka ...por ti dhe ca nuk jeni ..akoma .
Ndryshuar për herë të fundit nga dijetari : 21-06-2011 më 02:10
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Per mendimin tim nuk duhet te ndertojme tjeter vecse kulte fetare.
Gjendjen ekonomoke , infrastruktura, sppitalet, shkollat shtepite etj. i kemi ne gjendje te mrrekullueshme, dhe e vetmja qe kemi nevoje eshte kjo.
Mendoj qe kemi predispozita qe ta parakalojme Bangladeshin, e ndoshta edeh Afganistanin.I vetmi vend qe do te jet konkurent i forte eshte Somalia.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Preferencat e myslimanëve
Ose ku duan ata, ose hiç. Besimtarët myslimanë të kryeqytetit po kërkojnë që një xhami e madhe të ndërtohet që qendër të Prishtinës.
Të bashkuar rreth lëvizjes me emrin “Bashkohu”, ata i kanë dy vende të preferuara për ndërtimin e xhamisë së re. Më e pëlqyera është hapësira në oborrin e Fakultetit Filologjik, në të cilën gjenden disa baraka të vjetra, të cilat shërbejnë si strehë për njerëzit pa shtëpi.
Kryetari i Forumit Mysliman të Kosovës dhe përfaqësuesi kryesor i Lëvizjes Bashkohu, Fuad Ramiqi, thotë për Express se ai vend është më ideali për ndërtimin e xhamisë së re. Por, nëse dëshira e tyre nuk realizohet, atëherë myslimanët kanë menduar edhe për një tjetër alternativë.
“Nëse nuk e lejojnë lokacionin e parë në oborr të fakultetit, atëherë ne e kemi një alternativë tjetër, edhe pse nuk përmbush synimin tonë”, thekson Ramiqi.
Sipas tij, punë do të kryente edhe hapësira përballë Institutit Albanologjik, në vendin ku aktualisht gjendet çerdhja e fëmijëve. Cilado nga këto dy vende do t’i plotësonte kërkesat e komunitetit mysliman. “Plotësimi i kërkesës do t’i ndërpriste edhe protestat që i kemi filluar”, thotë Ramiqi. Në të kundërtën, sipas tij, ato do të intensifikohen. (Express)
I feel Kosovereign!
Ke e perfaqeson ky Forumi Musliman dhe kjo shoqata "Bashkohu", qe dalin me kerkesa te tilla, se sa e di une Institucioni me i larte fetar dhe legjitim i muslimaneve eshte BIK-u?
4 numëroj unë këtu vec në këtë "thelë" :
Mbase duhen 40 për inat të shkijeve, ose 400.
![]()
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
per nr e muslimaneve ne prishtine edhe 400 jane pak ,dhe normale duhet nje e madhe qe mer 1000 xhemate brenda dhe qe do jete qendrorja
Jo, Hyllien për inat të shikjeve duhet të kemi shkolla te¨forta, e shtet të fortë.
Shkijet me mujtë krejt Kosovën vec xhamia e mbush, bile ndoshta edhe të ndihmon për të ndërtuar ndonjë!!!
Sepse atij ( shkaut dmth ) i zgjatet jeta dhe i gëzohet shpirti sa më shumë injorancë të ketë në Kosovë!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-06-2011 më 07:43
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Krijoni Kontakt