iktuus, akoma nuk ke argumentuar gje per temen...
Nese hap nje teme, duhet te sjellesh fakte, si historike, shoqerore, kulturore, juridike qofshin qe mbeshtesin idene tende qe do transmetosh me ane te temes.
iktuus, akoma nuk ke argumentuar gje per temen...
Nese hap nje teme, duhet te sjellesh fakte, si historike, shoqerore, kulturore, juridike qofshin qe mbeshtesin idene tende qe do transmetosh me ane te temes.
Nuk jemi duhet te jemi,nuk ishim e sdo jemi?????
Nji argument ma sillni nese e kom gabim.
Une dhash mendimin tim dhe nese dikush e kupton se ai perfaqson mendimin e shumices edhe une i jap kte te drejt per veten time.
Hapsi temes me thuaj pse jemi racist.!!!!???????????
Njė popull, qė ndihmon dhe ka ndihmuar me vėrtetim popullin qė ka qenė subjekti mė i madh historikisht i racizmit tė gjithėllojshėm, pra Hebrejtė, nuk mund tė jetė racist.
Temė koti. E kam thėnė dhe herė tė tjera, Shqiptari nuk para ka problem me identitetin rracor tė tė tjerėve, janė tė tjerėt qė kanė problem me identitetin tonė.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
e kam pas hapur kete teme para ca kohesh ne forme sondazhi. une jam i mendimit se jemi shume diskriminues. jashte mase shume.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=124292
Vasudhaiva Kutumbakam
Po ti ca merr shembull hebrenjte... behet fjale per mbi 60vjet me pare. Fol sot ti me shqiptaret per hebrenjte edhe do e shohesh se sa rracista jane. Do e shohesh se c'urrejtje kane thjeshte per arsyen psh ne lidhje me palestinen... dmth urrehet nje popull i tere vetem sepse shteti izraelit ka vepruar ne kete menyre.
Shqiptari e ka shume problem identitetin rracor!
La vita non si spiega, si VIVE!
po normalisht jo. aq me teper qe aty kane votuar vetem dicka me shume se 40 vete.
arsyet pse mendoj se jemi shume diskriminues i kam permendur tek mesazhi i hapjes se asaj teme (nuk e di a e lexove se shkronjat jane te vogla ne foto).
sdq me thuaj mua: ne si shkodrane, a nuk i diskriminojme romet (magjypet sic i themi ne)?
a nuk i diskriminojme katundaret? diskutoj shpesh me prinderit e mi, sepse babai im nuk mund ti shohe fare psh.
a nuk i diskriminojme homoseksualet?
agronin e njeh ti? ate te ziun qe eshte shofer?
eshte nje video ne youtube dhe nuk ia ke idene se cfare komentesh.
fyenin te shoqen sepse ishte martuar me nje njeri me ngjyre.
po rastin e asaj vajzesh qe kishte ikur nga shtepia me nje brazilian me ngjyre?
i ke lexuar komentet e njerezve??????
me trego se pse ia kam keput kot?
Vasudhaiva Kutumbakam
Admiral, ketu po flasim per nje Komb te Tere, dhe ceshtja e racizmit nese duhet diskutuar drejte, duhet bere ashtu sic i thashe edhe hapesit te temes, merret qe nga gjeneza e nje Kombi, trajtohet me fakte qe jane te nderlidhura bashke, dhe me raste sporadike.
Ne Shkoder, meqe e deshe andej, kemi nje shprehje qe e ke degju besoj : cdo fis e ka nga nje pis. Pra nese ka indivdie te vecante qe jane rraciste, kjo nuk sherben si faktor mbizoterues (dominant) mbi ate qe perfaqeson populli Shkodran.
Ne cdo komb do kete njerez qe jane nga bindjet e tyre rraciste, por kjo nuk perfaqeson nje Komb te Tere.
dhe sipas teje nuk jane shumica e shkodraneve ata qe diskriminojne "magjypet"???
per mua jane shumica. absolutisht po.
kuptimin qe ka marre fjala rracist e dhashe me lart. pra diskriminim ne baze te rraces, fese, prejardhjes dhe madje edhe shijes seksuale.
pra kuptimi modern i fjales "rracist" perfshin edhe diskriminimin ndaj homoseksualeve.
a nuk jane shumica diskriminues ndaj homoseksualeve???
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt