Jo permbledhja e gjithe shkrimit ishte "kam probleme me njerezit jo-familjare". Dhe fjalia qe citove ti duhet te ja pershtatje kesaj. Pra "nese rrethon veten me njerez familjare sic vetja atehere ndikimi eshte pozitiv". Sepse ka kultura ku qendrimin e familjes e kane ne pikpamje ndryshe nga c'mund ta kesh ti (prsh te divorcuar filluar nga gjyesherit deri tek nipat/nipcet...ok e kuptoj kur ndahet nje cift por divorce te shumta ne 3 gjenerata ketu ka dicka qe s'shkon, ose me keq lind femije dhe rriten nga gjyshja e mos te dije kush eshte baba apo nena qe e sheh nje here tek tuku, poligamia nga populli i Ugandes, apo martesa kushuri-kushuri etj).
Influenca mund te jete per te mire ose per te keqe. Cdokush ka te mirat dhe te keqiat e veta dhe jam dakort te marrim ndikimet e mira qe shohim tek te tjeret, por ne te njejten kohe duhet ti shmangemi te keqiave.influenca eshte neutrale, pasi ti nuk ke c'merr nga dikush qe ka te njejtin formim, te njajtat pikepamje, te njejtin arsyetim, te njejten kulture si ti.
jam i bindur 100% qe ti po te shohesh ne brendesine tende, ke ndryshuar qe nga koha kur jetoje ne shqiperi. apo jo?
kjo sepse je rrehuar nga njerez te ndryshem.
Bejme mire qe shohim kulturat e tjera, se sa me shume i shoh aq me shume e vleresoj kete timen. Familja eshte gje e madhe! Kete vecori per fat qe jemi lindur shqiptare, ne e kemi. Sa dime ta mbajme varet nga ne. Por gjithesesi influencen e mire per te krijuar familje e kemi.
Krijoni Kontakt