"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
O Dio mioooo, che testa dura che sei admiralito!!!!!!!!!!
A do besh debat per hir te debatit, apo do i themi gjerat si jane, shqip ta thashe qe nje pjese minorance ne shqiptare qe kane ndjenja te tilla rracizmi, nuk perfaqesojne nje popull, nje Komb te Tere. Te dhashe edhe argument juridik tek pergjigjja qe i dhashe Station; ti tani do krytin tan o hic, na lodhe. Prandaj nuk me ec mua me shkodran
A te vjen keq me e vazhdu neser kete debat, sepse per sonte ika, se jam neser nadje per plazhe; plas ti plas nga zilia![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 18-06-2011 mė 18:56
Admiral, fatkeqesisht, njerezimi ka paragjykime. Nuk ka njeri te mos kete nje paragjykim, qofte dhe te vogel, ndaj dickaje. Sdq. kjo nuk eshte njesoj me te qenurit rracist.
Kur shoh ndonje njeri qe jeton rrugeve (sic duket nga veshja etj), do genjeja po te thosha se s'me ka shkuar ne mendje te 'mberthej' fort canten (apo te shoh pas kraheve). Por nuk mendoj se paragjykimi eshte njesoj me rracizmin.
Ne ldihje me temen, e kam thene dhe ne nje post te meparshem se do te ishte mire sikur gjithkush te mesohej te fliste vec per veten e tyre e jo per nje popull/grup etnik te tere...
sjellja e shumices se shqiptareve ka bere qe gjithe shqiptaret te perbuzen ne perendim si popull pa edukate, tru bosh dhe pa kulture.
ndersa ne shqiperi shumica e popullsise perbuz ata me te dobtit, harixhinjte, komunitetin jevg etj. ne shqiperi respektohen pa kufi kriminelet, hajdutet, te keqijet
keshtu qe eshte e komplikuar kjo teme per shqiperine.
sofi, paragjykimi eshte dicka. une po flas per diskriminimin.
diskriminimi eshte dicka tjeter.
me sa kam pare une neper bote, kam arritur ne perfundimin se ne shqiperi diskriminimi eshte ne nje shkalle me te larte se ne shume vende te tjera.
po flas per diskriminim e jo per paragjykim
aman o yes. argumenta juridik thua.
po ku ka argumenta juridik per ndjesine e njerezve?
une jam i pari qe i urrej pergjethsimet, prandaj e thashe qarte qe diskriminimet ne shqiperi jane me te shumta se ne vende te tjera.
e di se te gjithe shqiptaret nuk jane rraciste. nuk kam si e them nje gje te tille.
te dhashe shembuj sa te duash qe ti nuk i argumentove.
flej tani se u be vone![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Admiral, ne fakt u bazova ne dicka ku permende termin 'katundar' qe eshte bere si sinonim i te qenurit injorant (apo aty ngjashem, me fal qe s'po e kerkoj citimin por kam pak kohe per momentin). Ne kete rast behet fjale per paragjykim, jo diskriminim apo rracizem.
Une jam dakord qe shume shqiptare kane shume paragjykime...per rracizem nuk do te flisja, te pakten nuk do t'i fusja te gjithe ne te njejtin thes....
ps: s'ka pyll pa derra, etj etj![]()
Jo vetem shqitaret, po te gjithe jane rracista. Eshte normale. Dhe ne Usa qe eshte vendi me liberal e demokratik ne bote, ekziston rracizmi. Fare hapur jo, por ne brendesi te gjithe jane te vetdijshem qe ekziston. Ska te bardhe ketu, te shkoje e te bleje shtepi mes jevgjve, te zinjve. Nuk duket qarte rracizmi vetem me kete rast te thjeshte?
Dhe nuk eshte vetem se duam te jemi mbi rracat e tjera, te zinjve, te verdheve apo hispanikeve. Jane ca rraca, qe nuk evulojne, ne vend numero ngelen.
Sot, shkova ne plazh. Sado qe shkoj, i piketoj plazhet private dhe ku frekuentohen nga te bardhe vetem, prape gjithe ky vend i madh, nuk mundesh ti shpetosh dhe ndonje te ziu apo hispaniku aty. Eshte e pamundur. Po te pakten, ne mos 100%te bardhe, aty te 90% te dominojne rraca e bardhe. Pse do thuash ti? Po se aty ndihem me rehat.
E ta vazhdoj plazhin, mbas ores 3, sa u ktheva nga uji, te vendi ku isha/kisha cadren, shezllonat e mia, kishin zbarkuar pa te genjyyer nja 15 indiane nga India. Te zeze sterre. Kishin zene nje pjese te mire te reres, nja 20 canta kishin leshuar aty. Filluan yyaaa iii yaaa me ate gjuhen e tyre, me ze te larte. I kisha para. Vura kufjet te evitoja zhurmat e tyre. Po cte shihje pastaj, u mbuluan me peshqira, hoqen ato ca kishin mu para te gjitheve me pantallova me breke, e veshen te tjera, rroba banje dhe bluza te tjera. U 'zhveshen' medemek. Hoqen ca rroba, veshen rroba te tjera. Kurse femrat me fustane dhe rroba te errta rrinin ulur dhe hanin ca kishin sjelle nga ato 20 canta qe kishin zbarkuar ne rere. Pastaj u futen ne uje, komplet sic ishin. I moren dhe femrat ashtu me fustane, dhe u hidhnin uje. Ca te shifje mo. Si perfundim, ngrita shezllonin dhe e drejtova ne drejtim tjeter.
A jam rraciste une? Yes I am, me rraca te tilla, te ndyra, medoemos behesh rraciste.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
o pink. indianet llogariten si rrace e kuqe, jo rrace e zeze. haha.
po flet per ata indiane qe europa dhe amerika shkojne e i kerkojne me ton, sepse kane nevoje per inxheniere dhe informaticiene?
shume te prapambetur jane ata. LOL
Vasudhaiva Kutumbakam
Rraca te tilla? Pse rraca jone nuk i ben keto gjera...ufff, me shumice. Fshati ne feste kur i themi ne!!
Te marr rastin e disa fshatareve qe ne mes te aeroportit (brenda-aty te gates) ulen ne toke edhe hapin ushqimet sikur te jene ne piknik ne mal. Ka kohe qe "bredh" neper faqe interneti nje foto e tille.
Edhe shqiptaret bertasin e ulerasin ne vende publike pa e vrare trurin fare. Para shume vitesh kam njohur nje familje nga Puka ketu ne itali, edhe keto shkonin shpesh ne nje park per te bere piknik te djelave...kur kam pare fotot me iku truriketo me cifteli qe kendonin ne mes te parkut (ku kishte plot njerez te tjere) e grate qe ishin ngritur te kercenin valle po aty. He, po kesaj ca i thua ti?? Jemi apo s'jemi pjese e ketyre rracave qe ti i quan te ndyra?
La vita non si spiega, si VIVE!
Krijoni Kontakt