Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716

Aromat që e dëmtojnë shëndetin!

Një studim i ri amerikan tregon se qirinjtë me aromë dhe aromat elektrike për ambiente, mund të përmbajnë qindra substanca kimike të dëmshme për organizmin, duke përmendur ftalatet - të cilat mund të shkaktojnë anomali të lindjes te foshnja ose probleme të sistemit riprodhues.

Nëse jeni romantik dhe kënaqeni duke qëndruar me orë të tëra me qirinj të ndezur, duhet të dini se qirinjtë me aromë janë të dëmshëm për rrugët e frymëmarrjes, madje edhe ato që nuk kanë aromë nuk janë edhe aq të mirë për shëndet. Prandaj ekspertët paralajmërojnë që të kihet kujdes.

Një studim i ri amerikan tregon se qirinjtë me aromë dhe aromat elektrike për ambiente, mund të përmbajnë qindra substanca kimike të dëmshme për organizmin, duke përmendur ftalatet - të cilat mund të shkaktojnë anomali të lindjes te foshnja ose probleme të sistemit riprodhues.

Si shembull për paralajmërim, ekspertët kanë përmendur rastin e një femre amerikane, e cila për shkak të fiksimit ndaj qirinjve aromatikë, ka zhvilluar astmë dhe ndjeshmëri të rritur ndaj aromave të substancave tjera.

Burimi: YllPress.com

PS. Qirinjtë me aromë të dëmshme, po ato pa aromë nëpër kisha!?

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin

Nëse jeni romantik dhe kënaqeni duke qëndruar me orë të tëra me qirinj të ndezur, duhet të dini se qirinjtë me aromë janë të dëmshëm për rrugët e frymëmarrjes, madje edhe ato që nuk kanë aromë nuk janë edhe aq të mirë për shëndet. Prandaj ekspertët paralajmërojnë që të kihet kujdes.

Si shembull për paralajmërim, ekspertët kanë përmendur rastin e një femre amerikane, e cila për shkak të fiksimit ndaj qirinjve aromatikë, ka zhvilluar astmë dhe ndjeshmëri të rritur ndaj aromave të substancave tjera.

Burimi: YllPress.com

Allahu e din mese miri
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    S'ke turp! Me vjen peshtire kur lexoj idiotlliqe te tilla.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    S'ke turp! Me vjen peshtire kur lexoj idiotlliqe te tilla.
    Vajhallin katolikeve,jam kurioz ta di a jane si puna e ketij keta kosovaret dhe ata te maqedonise se shum e duan bashkimin por vete nuk i duan bashkekombasit e tyre,pra per ata eshte thjeshte nje bashkim shifrash dhe qe te bijne rehat
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Allahu e din mese miri
    edhe allahu edhe ne e dime , jane te demshme per shendetin sepse pasojat jane IMPOTENCA

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    ato me arome te demshme kurse ato pa arome te pa-demshme ?

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anëtarësuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Per vet faktin se e gjith masa e qiririt humbet, ajo lirohet ne ajer dhe padyshim se ka helme!
    Po zonjë, jam i dehur, por në mëngjes do të jem përsëri mirë, ndërsa ti do të jesh akoma e shëmtuar

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga slogan Lexo Postimin
    Per vet faktin se e gjith masa e qiririt humbet, ajo lirohet ne ajer dhe padyshim se ka helme!
    Po, e vërteta!

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Personalisht jam aq e fiskuar pas qirinjve, qofshin me apo pa aromë, mjafton tek shikoj flakën, më ngjall një... një... mund të them optimizëm, me një fjalë më ngroh shpirtin, gjallëron. Janë kaq magjike... (:
    Love has no limits

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar më parë nga SinFoni@ Lexo Postimin
    Personalisht jam aq e fiskuar pas qirinjve, qofshin me apo pa aromë, mjafton tek shikoj flakën, më ngjall një... një... mund të them optimizëm, me një fjalë më ngroh shpirtin, gjallëron. Janë kaq magjike... (:

SinFoni@ a skeni rryme juve a?
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •