po somali edhe kaluar. cfar shikon ti rruget qe i lane kockat emigrantet shqiptare. qytet me te piste se athina ska. shqiperia te kete infrastrukturen ia merr 100 here greqis. sigurisht ka histori edhe ndertesa ancient por eshte shume vend i shemtuar. shkuam ne shume qytete edhe asnje sme pelqeu. vizitoret shkojne me teper pe ndertesat antike edhe disa per plazhin. por ne po te kemi pak rregull/pasterti e kemi 100 here me te bukur bregdetin.
I LOVE GOD
j&g
Ja fut kot tani.Ketu te vesh ne nje pune shteterore e hap zyren ne oren 9 edhe ikin ne 12 dhe te marresh nje firme do tre veta ta vene firmen edhe pret 3 ore.Per leje qendrimi nuk behet fjale kur vete ne zyre ta hedh pashaporten shqiptare ne surrat.Mua me ze frika sa here vete bej lejen e qendrimit sepse me bie afer pashkeve,atje te shikosh ti e mbyllin zyren 3 dite para pashkeve.Te kerkojne edhe 700 letra edhe te vene gjoba kot se koti ne qoftese u bene zhurme.Me perpara ne nje zone ketu qe nuk ka shume emigrante kapja rradhen qe ne 3 te mengjesit qe te veja te coja letrat 1 jave sepse e hapin zyren ne oren 10 edhe e mbyllnin ne 12.
epo mire. si te thuash. greqia ka nja 2500 ishuj, ne kemi 1 (edhe ate nuk e shfrytezojme per turizem). por bregdetin e kemi ne me te bukur.
une nuk e di. e them qe ne greqi kam qene vetem nje here para nja 12 vjetesh dhe pushimet e mia atje nuk i bej.
nuk kam ndermend t'i jap asnje qindarke shtetit grek.
as plazhet e jugut te shqiperise, nuk i kam vizituar ndonjehere.
sdq nuk me duken shume mendime te bazuara keto qe thua. pak si shume subjektive.
vende si milos, santorini, karpathos nuk e di a i kemi ne ne shqiperi.
Vasudhaiva Kutumbakam
Gjermanet,,jan shum popull puntor dhe te disiplinuar persa i perket punes,,
Po pse duhet patjeter te beni krahasime te tilla?
Nuk e di si eshte gjendja tani, por ne vitin 2000 kam ndenjur plot 2 jave ne Athine, e me ka pelqyer shume. Ndoshta ngaqe ne ato vite beja krahasimin me gjendjen e shqiperise edhe ishte si nata me diten... pasterti, rregull, njerez te sjellshem e shume gjera te tjera qe ne shqiperi nuk i gjeja.
Bregdeti yne eshte fantastik, por edhe ishujt e greqise me sa kam pare ne foto te personave qe kane vajtur, jane shume te bukur.
La vita non si spiega, si VIVE!
Do te isha mazohist i vertet qe ta shihja veten atje edhe nje here.Te jem i sinqert kam vizituar vetem Athinen dhe Selanikun .Por atje cka pash ishte mozamakeq.
Ndoshta kam pritur shum nga Greqia ,pyes veten ku jane ato Grek nga fotot antike dhe skulpturat .Ata dukeshin si nje mix ciganie nga e gjith Ballkani.Tani po bindem nga shkrime te ndryshme qe nuk i besoja -qe ata as nuk jane pasarrdhesit e popullates antike te Greqise.As me pamje as me sjellje.Me nje fjale koma.
Eh,harrova nuk kane pirat si Somalia, ajo cka eshte eshte![]()
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
me sa di une gjeja me e bukur e greqise jane ishujt perrallore e jo qytetet.
pastaj c'lidhje ka se pasardhes te kujt jane greket e sotem? gje totalisht e parendesishme per dike qe viziton vendin si turist.
po dihet qe greket e sotem nuk jane pasardhes te mirefillte te grekeve te lashte.
ashtu si italianet nuk jane pasardhes te mirefillte te romakeve.
Vasudhaiva Kutumbakam
Mund te shkruaje "Impresione nga Athina" se nga aq sa shkruajte te lagja e mbushur me Pakistanez ke vajtur, jo me larg. Se perderisa na shkruan se dera e ballkonit te hotelit ku rrije nuk hapej kush e di ne c`han ke vajtur. Athina nuk eshte vetem cfare pe ti. Sa per hotele Athina eshte e mbushur me hotele te mira qe u restauruan te tera me 2004 per te pritur spektatoret e Lojerave Olimpike.
Dhe e fundit, Greqia nuk eshte vetem Athina.
Krijoni Kontakt