Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Greqia=Somalia
    ou? u doka ta bejme nje xhiro edhe ne somali atehere.

15 milione te huaj e vizitojne greqine cdo vit. nuk jane pak.
    une kam qene ne greqi para shume vitesh, por me duket se e ke ekzagjeruar pak.
    Vasudhaiva Kutumbakam

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

po somali edhe kaluar. cfar shikon ti rruget qe i lane kockat emigrantet shqiptare. qytet me te piste se athina ska. shqiperia te kete infrastrukturen ia merr 100 here greqis. sigurisht ka histori edhe ndertesa ancient por eshte shume vend i shemtuar. shkuam ne shume qytete edhe asnje sme pelqeu. vizitoret shkojne me teper pe ndertesat antike edhe disa per plazhin. por ne po te kemi pak rregull/pasterti e kemi 100 here me te bukur bregdetin.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Greket si gjithe ballkanasit rrijne ne pune 8 ore!
    Ja fut kot tani.Ketu te vesh ne nje pune shteterore e hap zyren ne oren 9 edhe ikin ne 12 dhe te marresh nje firme do tre veta ta vene firmen edhe pret 3 ore.Per leje qendrimi nuk behet fjale kur vete ne zyre ta hedh pashaporten shqiptare ne surrat.Mua me ze frika sa here vete bej lejen e qendrimit sepse me bie afer pashkeve,atje te shikosh ti e mbyllin zyren 3 dite para pashkeve.Te kerkojne edhe 700 letra edhe te vene gjoba kot se koti ne qoftese u bene zhurme.Me perpara ne nje zone ketu qe nuk ka shume emigrante kapja rradhen qe ne 3 te mengjesit qe te veja te coja letrat 1 jave sepse e hapin zyren ne oren 10 edhe e mbyllnin ne 12.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    po somali edhe kaluar. cfar shikon ti rruget qe i lane kockat emigrantet shqiptare. qytet me te piste se athina ska. shqiperia te kete infrastrukturen ia merr 100 here greqis. sigurisht ka histori edhe ndertesa ancient por eshte shume vend i shemtuar. shkuam ne shume qytete edhe asnje sme pelqeu. vizitoret shkojne me teper pe ndertesat antike edhe disa per plazhin. por ne po te kemi pak rregull/pasterti e kemi 100 here me te bukur bregdetin.
    epo mire. si te thuash. greqia ka nja 2500 ishuj, ne kemi 1 (edhe ate nuk e shfrytezojme per turizem). por bregdetin e kemi ne me te bukur .
    une nuk e di. e them qe ne greqi kam qene vetem nje here para nja 12 vjetesh dhe pushimet e mia atje nuk i bej.
    nuk kam ndermend t'i jap asnje qindarke shtetit grek.
    as plazhet e jugut te shqiperise, nuk i kam vizituar ndonjehere.
    sdq nuk me duken shume mendime te bazuara keto qe thua. pak si shume subjektive.
    vende si milos, santorini, karpathos nuk e di a i kemi ne ne shqiperi.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    P tregtia detare që ka kolapsuar pas 2007.
    kete akoma nuk e kisha degjuar

nuk me le pershtypje
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Gjermanet,,jan shum popull puntor dhe te disiplinuar persa i perket punes,,

Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    Po pse duhet patjeter te beni krahasime te tilla?
    Nuk e di si eshte gjendja tani, por ne vitin 2000 kam ndenjur plot 2 jave ne Athine, e me ka pelqyer shume. Ndoshta ngaqe ne ato vite beja krahasimin me gjendjen e shqiperise edhe ishte si nata me diten... pasterti, rregull, njerez te sjellshem e shume gjera te tjera qe ne shqiperi nuk i gjeja.

Bregdeti yne eshte fantastik, por edhe ishujt e greqise me sa kam pare ne foto te personave qe kane vajtur, jane shume te bukur.

La vita non si spiega, si VIVE!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

Do te isha mazohist i vertet qe ta shihja veten atje edhe nje here.Te jem i sinqert kam vizituar vetem Athinen dhe Selanikun .Por atje cka pash ishte mozamakeq.

Ndoshta kam pritur shum nga Greqia ,pyes veten ku jane ato Grek nga fotot antike dhe skulpturat .Ata dukeshin si nje mix ciganie nga e gjith Ballkani.Tani po bindem nga shkrime te ndryshme qe nuk i besoja -qe ata as nuk jane pasarrdhesit e popullates antike te Greqise.As me pamje as me sjellje.Me nje fjale koma.

Eh,harrova nuk kane pirat si Somalia, ajo cka eshte eshte
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Do te isha mazohist i vertet qe ta shihja veten atje edhe nje here.Te jem i sinqert kam vizituar vetem Athinen dhe Selanikun .Por atje cka pash ishte mozamakeq.

Ndoshta kam pritur shum nga Greqia ,pyes veten ku jane ato Grek nga fotot antike dhe skulpturat .Ata dukeshin si nje mix ciganie nga e gjith Ballkani.Tani po bindem nga shkrime te ndryshme qe nuk i besoja -qe ata as nuk jane pasarrdhesit e popullates antike te Greqise.As me pamje as me sjellje.Me nje fjale koma.

Eh,harrova nuk kane pirat si Somalia, ajo cka eshte eshte
    me sa di une gjeja me e bukur e greqise jane ishujt perrallore e jo qytetet.
    pastaj c'lidhje ka se pasardhes te kujt jane greket e sotem? gje totalisht e parendesishme per dike qe viziton vendin si turist.
    po dihet qe greket e sotem nuk jane pasardhes te mirefillte te grekeve te lashte.
    ashtu si italianet nuk jane pasardhes te mirefillte te romakeve.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Greqia=Somalia

Impresione nga nje udhetim ne greqi

Ky eshte nje vend qe kur jam nisur ta vizitoj kam pritur me shume dhe pa paragjykime por jam deshperuar.Edhe ate jam shetitur ne Athine dhe rrethinen e saj .... njerez mendimi i pare qe me ka ardhur eshte qe dua te kthehem ne shtepi ...nga tymi dhe ndotja e ajrit nuk munde te shohish gishtin tend para syve ... veturat i ngisnin me sistemin cift/tek ... ndertesat ,shemti e vertet balkonet dukeshin si xhungel e vertet nga lloj lloj lulesh...

rruget kishin tri kahje por veturat formonin edhe pese radhe ,mundeshe te rrije tre ore ne veture gjersa kuptoje qe semaforet atje nuk luajn asnje rol por shkohet ne sistemin me i forti me i shpejti... rrugen mund ta kaloje por vetem duke llogaritur qe ke sigurimin jetesor...
    Ah,me veture humbem ne nje lagje ne lutjet tona te na orientojn vetem te shikojn sikur ke rene prej marsi ndersa anglishtja e tyre kufizohej ne tri fjali Aj Dont Spik Inglish...Berllog neper cdo cep te qytetit nuk e di a kane ndegjuar ndonje here per kontejner...
    Katastrof ,njerezia gjithashtu thjesht vibracion i keq,ecja dhe shikimi i tyre ta shtonin monotonin,blerja e ndonje suveniri shendrrohej ne torture te vertet duke ngritur- ulur cmimin, thjesht ndjenje dhe atmosfere e padurueshme...kam qene ne shume shtete por Greqia ishte dicka shume keq ...e gjith historia dhe librat e shkruar per kete vend thjesht sikur jane per ndonje planet tjeter...

Ah,hotelet 3-4 yje nuk me kujtohet dera e balkonit nuk hapej ama hajt per kete...na terheqen verejtjen qe te kemi kujdes se ne koridore operojne cigane-rome dhe mund te na vjedhin...

vendi qe definitivisht do ta veja ne vendin e fundit nga pervoja turistike e imja e nuk kam qene ne pak vende .... gati asgje nuk me ka pelqyer e po ti levderoj pak Ushqimi ishte i mire e kete duhet ta pranoj jam i dobet ....

Me nje fjale Cigani e vertet.... tani ky vend dhe keto njerez i zemerohen Gjermanise... Ma Fujj
    Mund te shkruaje "Impresione nga Athina" se nga aq sa shkruajte te lagja e mbushur me Pakistanez ke vajtur, jo me larg. Se perderisa na shkruan se dera e ballkonit te hotelit ku rrije nuk hapej kush e di ne c`han ke vajtur. Athina nuk eshte vetem cfare pe ti. Sa per hotele Athina eshte e mbushur me hotele te mira qe u restauruan te tera me 2004 per te pritur spektatoret e Lojerave Olimpike.
    Dhe e fundit, Greqia nuk eshte vetem Athina.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •