Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    good god kur varin turinjt keta kafshet greke por keta gjithe jeten gjermania & franca i ka mbajtur mos te jene keto greqia iken po nejse. btw populli gjerman jane punetore se kot nuk eshte ekonomia gjermane me e forta ne europe. prodhojne me shume se cdo vend. btw eshte e vertet gjermanet marrin me shume festa & pushime se cdo vend ne bote por kjo nuk do te thote qe punojne me pak se greket. ne hell te shkoj greqia e meritojne kane per te lare ato mekate qe kane pire gjakun e emigrantve shqiptare.
    I LOVE GOD

j&g

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Gjermant edhe 1 vjet me mar pushim , pjesa tjeter e Evropes nuk i ze dot, e mos te flasim per Greqi.

Por ne ketu po flasim per nje rrace magjupesh qe nuk di te falemnderoj , dhe gjithashtu po flasim per nje race superiore kundrejte shumices se Evropes.
    Po mire kjo merkel pse nuk tha dhe rrogat qe ne gjermani jane shume here me te larta se ne greqi? Pse nuk thote qe kur lind nje femije ne gjermani marrin mbi 15 mije evro kurse ne greqi 2000 dhe i marrin dhe si marrin.Pse nuk shikon qe ne gjermani po ke lindur 4 femije ke zgjidhur problemin e jetes kurse ne greqi duhet te punosh si qeni ?Mesa degjova ne tv pak a shume ditet e pushimeve jane afersisht njesoj per puntoret sshteterore kurse per ata privat me mire mos te flas fare .

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Po e dëgjoja këtë lajmin te News24 dhe qesha fort. Qesha se gjatë lajmit "grekët zemërohen e tërci e vërci" shoqëroheshin me pamje nga një dyqan kinkalerie ku shiteshin...TEHSPIJE.

Unë nuk e di kur dalin në pension grekët dhe kur dalin gjermanët. Unë di që në Greqi (ashtu si në Shqipëri) të gjithë lakmojnë një vend pune në administratë se gjithë ditën pi kafe dhe bën gallatë.
    Grekët kafen e shoqërojnë edhe me tehspije

Grekët atë lloj mirëqënie e arritën vetëm nga Doktrina Truman dhe nga turizmi se industri vetëm për ullinj e gogozhare kanë. POrandaj si të punojnë si të mos punonjnë grekët nuk do e ngrenë më kokën se ky ishte edhe qëllimi i "krizes greke" .
    -

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Po e dëgjoja këtë lajmin te News24 dhe qesha fort. Qesha se gjatë lajmit "grekët zemërohen e tërci e vërci" shoqëroheshin me pamje nga një dyqan kinkalerie ku shiteshin...TEHSPIJE.

Unë nuk e di kur dalin në pension grekët dhe kur dalin gjermanët. Unë di që në Greqi (ashtu si në Shqipëri) të gjithë lakmojnë një vend pune në administratë se gjithë ditën pi kafe dhe bën gallatë.
    Grekët kafen e shoqërojnë edhe me tehspije

Grekët atë lloj mirëqënie e arritën vetëm nga Doktrina Truman dhe nga turizmi se industri vetëm për ullinj e gogozhare kanë. POrandaj si të punojnë si të mos punonjnë grekët nuk do e ngrenë më kokën se ky ishte edhe qëllimi i "krizes greke" .
    Po pra, por në botën globale nuk do njëri të pagoj cmimet Greke, as vetë diaspora Greke. Në rrajonin mesdhetar tani preferohet Spanja(as Italia jo), dhe Turqia që i mbyti të gjithë me paketat dhe cmimet shumë të ulta që ofron. Greku vazhdon e "shet shtrenjtë", kështu që edhe atë që kishte si një farë burimi nuk e ka më. Por ajo që i ka dëmtuar gjithashtu ka qenë dhe tregtia detare që ka kolapsuar pas 2007.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Kulmi i hipokrizise apo hipokrizia ne kulm, kete nuk e dinim po kaq haptaz?
    Padyshim, kjo tregon qe greket kane dhe sens humori

Grekët zemërohen me Merkel: Punojmë më shumë se gjermanët

Artikulli ne vijim:

ATHINË - Në Greqi nuk janë pritur mirë deklaratat e kancelarës Gjermane Angela Merkel e cila gjatë një interviste për agjencinë e lajmeve DPA, këshillonte grekët të punojnë më shumë, të dalin në pension më vonë dhe të bëjnë më pak pushime. Politikanët, media dhe sindikatat e punëtorëve kryesisht në Greqi lëshuan kritika kundër kancelares Merkel e cila në vendin e saj po përballet gjithashtu me kritika për ndihmën financiare që i ka dhënë Greqisë.
    “Merkel mbështetet të populizmi” shkruante një e përditshme në Athinë në një editorial kryesor ndërsa shtonte se është tragjike që ajo drejton vendin më të fort financiar të Europës në këtë kohë krize.

Një tjetër gazetare greke shkruante se tashmë punëtorët tanë do të largohen për pushime me ndjenjë faji dhe mjaft të shqetësuar duke pasur në mend deklaratat e Merkel.

Sipas qytetarëve të Athinës, grekët punojnë me orar më të zgjatur sesa qytetarët në Gjermani madje disa bëjnë edhe nga dy punë ndërsa presin për një kohë të gjatë për të dalë në pension.
    Kaq mjaftoi që televizionet vendase të publikonin statistikat të cilat u referoheshin agjencive të ndryshme ku tregohej se gjermanët merrnin mesatarisht 30 ditë pushime në vit krahasuar me 25 ditë të portugezëve, 23 ditë të grekëve dhe 22 ditë të spanjollëve.
    Atehere si ka mundesi qe situata ekonomike ne Greqi eshte me keq se sa ne Gjermani?
    Kjo mund te jete si pasoje e manaxhimit te keq te bizneseve dhe institucioneve nga drejtusit. Manaxhim i keq i financave,taksave te marra nga shteti grek,ose ne greqi thuhet qe punonjesit "punojne" 9 ore ne dite mesatarisht minus - 1ore e 15 min pushim per cdo dite pune.I bie qe greket te "punojne" 7 ore e 45 min cdo dite.
    A jane keto 7 ore e 45 minuta pune e vertete, apo abuzohet me kohen,rrijne 2 -3 ore ne orar te punes dhe s'bejne asgje ne pune.
    Greket bejne punen apo bejne oret?
    Anxhela Merkel ka marre informacion mbi edukaten e punes se grekeve dhe abuzimet qe behen me orarin e punes.
    Kot nuk ka thene qe greket duhet te punojne me shume.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Greqia=Somalia

Impresione nga nje udhetim ne greqi

Ky eshte nje vend qe kur jam nisur ta vizitoj kam pritur me shume dhe pa paragjykime por jam deshperuar.Edhe ate jam shetitur ne Athine dhe rrethinen e saj .... njerez mendimi i pare qe me ka ardhur eshte qe dua te kthehem ne shtepi ...nga tymi dhe ndotja e ajrit nuk munde te shohish gishtin tend para syve ... veturat i ngisnin me sistemin cift/tek ... ndertesat ,shemti e vertet balkonet dukeshin si xhungel e vertet nga lloj lloj lulesh...

rruget kishin tri kahje por veturat formonin edhe pese radhe ,mundeshe te rrije tre ore ne veture gjersa kuptoje qe semaforet atje nuk luajn asnje rol por shkohet ne sistemin me i forti me i shpejti... rrugen mund ta kaloje por vetem duke llogaritur qe ke sigurimin jetesor...
    Ah,me veture humbem ne nje lagje ne lutjet tona te na orientojn vetem te shikojn sikur ke rene prej marsi ndersa anglishtja e tyre kufizohej ne tri fjali Aj Dont Spik Inglish...Berllog neper cdo cep te qytetit nuk e di a kane ndegjuar ndonje here per kontejner...
    Katastrof ,njerezia gjithashtu thjesht vibracion i keq,ecja dhe shikimi i tyre ta shtonin monotonin,blerja e ndonje suveniri shendrrohej ne torture te vertet duke ngritur- ulur cmimin, thjesht ndjenje dhe atmosfere e padurueshme...kam qene ne shume shtete por Greqia ishte dicka shume keq ...e gjith historia dhe librat e shkruar per kete vend thjesht sikur jane per ndonje planet tjeter...

Ah,hotelet 3-4 yje nuk me kujtohet dera e balkonit nuk hapej ama hajt per kete...na terheqen verejtjen qe te kemi kujdes se ne koridore operojne cigane-rome dhe mund te na vjedhin...

vendi qe definitivisht do ta veja ne vendin e fundit nga pervoja turistike e imja e nuk kam qene ne pak vende .... gati asgje nuk me ka pelqyer e po ti levderoj pak Ushqimi ishte i mire e kete duhet ta pranoj jam i dobet ....

Me nje fjale Cigani e vertet.... tani ky vend dhe keto njerez i zemerohen Gjermanise... Ma Fujj
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Greket si gjithe ballkanasit rrijne ne pune 8 ore!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Po mire kjo merkel pse nuk tha dhe rrogat qe ne gjermani jane shume here me te larta se ne greqi? Pse nuk thote qe kur lind nje femije ne gjermani marrin mbi 15 mije evro kurse ne greqi 2000 dhe i marrin dhe si marrin.Pse nuk shikon qe ne gjermani po ke lindur 4 femije ke zgjidhur problemin e jetes kurse ne greqi duhet te punosh si qeni ?Mesa degjova ne tv pak a shume ditet e pushimeve jane afersisht njesoj per puntoret sshteterore kurse per ata privat me mire mos te flas fare .
    Kush ju ka thene qe per nje femije marrin 15.000 euro????
    Ndersa une kam degjuar qe per dite festash greket jane ne vend te pare.
    Por fajin e ka tamam Merkel qe ju aprovoi ate paketen ndihmese prej 110 miliard eurosh,duke perfshire edhe taksapaguesit gjermane.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    kjo eshte pasoje e aferave korruptive ne shtetin grek qe te duhet te detektohen sa s`eshte vone
    greket njehere e mire duhet te ndalojne qe shteti i tyre te abuzoje me punen e grekeve sepse papandreu sa here qe merr borxh me duket se eshte duke i vjedhur ato e jo duke zgjidhur krizen

kete problem e kane gjithe ballkanasit!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    dembela me te madh se populli grek ska
    fajn e ka eurozone qe vepron
    Partizoni

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •