Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 17 prej 50 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 497
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Historianet gjithmon i shpikin heronjet!

Skenderbeu i ka meritat e veta, mirpo mund te themi lirisht se egziston nje element thelbesor ndermjet skenderbeut dhe adem jasharit.

Skenderbeu nuk ishte tjeter perpos nje princ principate (nuk ishte mbret kombi siq shkruhet neper libra per femije) ne te cilen kohe nuk egzistonin kombet (d.m.th nuk kishte komb shqiptar e as nacionalitet tjera, sepse tek ne shek 18 linden kombet.) Tjetra luftoi me flamur bizant, si kalores i krishtit. Fitoi disa beteja ndersa humbi luften.

Ndersa Adem jashari, luftoi me flamur te kombit te tij, luftoi per kombin e tij, fitoi beteja dhe fitoi luften.

Jan keto gjera thelbesore qe vendosin per qeshtje herosh..

Ja disa video rreth kesaj qeshtje

"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Skenderbeu nuk ishte tjeter perpos nje princ principate (nuk ishte mbret kombi siq shkruhet neper libra per femije) ne te cilen kohe nuk egzistonin kombet (d.m.th nuk kishte komb shqiptar e as nacionalitet tjera, sepse tek ne shek 18 linden kombet.) Tjetra luftoi me flamur bizant, si kalores i krishtit. Fitoi disa beteja ndersa humbi luften.
    Eshte nje fjale popullorce "P....me rigon". Ja keshtu dhe puna jote!
    Po me ben te shaj se s'ju durohet injoranca.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Eshte nje fjale popullorce "P....me rigon". Ja keshtu dhe puna jote!
    Po me ben te shaj se s'ju durohet injoranca.
    Na ndriqo ti me kunder argumente dhe na le nen hije injorancen ton.

Kundershtoje sepaku njeren prej atyre gjerave, qe te bindem se jam aty ku thua ti.

Ka shku ajo kohe qe diturit bazoheshin ne histori partish e montazhe si te do qejfi.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Prit derisa te gjej hoxhe te konsultohem, ta pyes si eshte me mire t'flas me njerez qe i kane bere lavazh trurit. Deri atehere selam.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kete edhe e prisja prej teje, se skishte tjeter

Hajt te fala gjumit

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Normale, ne kete menyre di te flas me njerez qe shkelin me kembe kulturen e tyre, dhe heronjt e kombit.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Skenderbeu i ka meritat e veta, mirpo mund te themi lirisht se egziston nje element thelbesor ndermjet skenderbeut dhe adem jasharit.

Ndersa Adem jashari, luftoi me flamur te kombit te tij, luftoi per kombin e tij, fitoi beteja dhe fitoi luften.
    Sa i trashe qe je, komplet injorant.

Per cilen flamur bizantin paskan luftuar Skenderbeu?, ca flet a je terezi...nuk ishte vetem Skenderbeu qe luftoi por e tere populli shqiptar/arber, territori shqiptar gjate kohes se Skenderbeut nuk quhej pjese bizantine por principata e Arberise "pra ishte e panvaruar nga Bizantia dhe Venediku. Dhe kjo eshte fale Skenderbeut

Skenderbeu kur e cliroi Arberine nga pushtimi turk, nuk ja dorezoj vendin Bizantineve apo Venedikaseve perkundrazi kane luftuar edhe kunder tyre qe tentonin ta ri-pushtonin territorin e Arberise.

Ku e ka humbur luften Skenderbeu, o njeri pa shtylle kurrizore?, sa ishte gjalle ai, Arberia ishte e lire e nuk eshte pushtuar asnjehere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 21-05-2011 më 18:44

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Sa i trashe qe je, komplet injorant.

Per cilen flamur bizantin paskan luftuar Skenderbeu?, ca flet a je terezi...nuk ishte vetem Skenderbeu qe luftoi por e tere populli shqiptar/arber, territori shqiptar gjate kohes se Skenderbeut nuk quhej pjese bizantine por principata e Arberise "pra ishte e panvaruar nga Bizantia dhe Venediku. Dhe kjo eshte fale Skenderbeut

Skenderbeu kur e cliroi Arberine nga pushtimi turk, nuk ja dorezoj vendin Bizantineve apo Venedikaseve perkundrazi kane luftuar edhe kunder tyre qe tentonin ta ri-pushtonin territorin e Arberise.

Ku e ka humbur luften Skenderbeu, o njeri pa shtylle kurrizore?, sa ishte gjalle ai, Arberia ishte e lire e nuk eshte pushtuar asnjehere.
    Shume te drejte ke, Fishtani. Vec te tjerash kesaj 'vepres' qe ka perkthyer Klosi, per te cilen flet me Fevzon ke ato klipet, i kane dale lakrat. E kam prek legjitimitetin e kesaj vepre dhe ne nje postim te meparshem ke kjo teme...

Jan keto gjera thelbesore qe vendosin per qeshtje herosh..

Ja disa video rreth kesaj qeshtje

http://www.youtube.com/watch?v=uYIrj...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=q0256...eature=related

Ik mor trupeshk foli pelës se na hape barkun !
    Kështu thotë kurani dhe allahu jot ?Turp të të vijë,farë e poshtër edhe ti.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    E lexova pdf file qe vendose dhe bie dakort me te. Po sjell nje pjese te vogel nga shkrimi.

Shkrimi po ashtu preku si larg e larg dhe emigrantet qe vetem identifikohen me nacionalitetin qe i perkasin por s'kane lidhje me vendin e tyre me. Meqense ti ke lexuar me shume per kete ceshtje, deri ne sa breza mund ti quajme emigrantet si ne 'Diaspora'? Po ashtu ne jemi nje fluks i madh qe u larguam ne nje kohe te shkurter nga Shqiperia, nuk besoj qe nje emigrim i tille do te ndodhe serisht. Tani nese nje person nga Shqiperia shkeputet ne perendim, duhet te kuptojme qe ai menjehere behet pjestar i komunitetit te 'diaspores'.
    Diaspora can be seen as an alternative to the essentialization of belonging; but it can also represent a non-territorial form of essentialized belonging. Talk of the de-territorialization of identity is all well and good; but it still presupposes that there is 'an identity' that is reconfigured, stretched in space to cross state boundaries, but on some level fundamentally the same.

Për këtë që ke sjellur mund të shkruhen volume, dhe më pas volume të tjera që kritikojnë ato paraardhëse
    Kjo është një gjë krejt relative për momentin dhe varet nga potenciali i një populli. Deri tani të vetmit disi që kanë qënë të suksesshëm në krijimin e Diasporës(dhe po i referohem pjesës sipër) mund të quhen hebrejtë, por sepse kuptimi diasporë për ta ka patur konotacione edhe më lidhese, pasi ka patur mbrapa ndjenjën e padrejtsisë që ata arritën ta kujtonin dhe mos ta harronin si rrjedhojë kurrë. Por dhe rasti i tyre është interesant sepse është puna e këtij rikonfigurimi. Konsolidimi i diasporës Judaike nuk është shumë i hershëm ose konstant(gjasme i përhershëm) sic mendohet, por i ka rrënjët tamam tamam në Judaizmin Hasidik e shekullit të 18. Atëhere ata ishin të shpërndarë dhe pa një vizion, vriteshin kudo dhe nuk kishin atdhe, ishin në rrezik konstant zhdukjeje. Rryma Hasidike në shumë aspekte rikonfiguroi besimin Hebraik dhe krijoi një rrymë të re interpretimi jo vetëm të librave të shenjtë të lashtë(që sjanë gjë tjetër vec librat e historisë së tyre), dicka që Hebraikët e kanë patur gjithmonë këtë frymë interpretimi, por dhe arriti një nivel të ri sofistikimi praktik me anë të futjes së elementave kabalistike në të por jo në kuptimin okult sic kujtojnë njerëzit sot gabimisht. Dhe kështu po të jap një shëmbull, kemi historinë e Lamed Vovëve, historia e 36 njerëzve të drejtë nga të cilët varet fati i botës. Këta janë pak a shumë shenjtorë të heshtur që jetojnë dhe veprojnë mirë në botë, dhe në saj të tyre Zoti më duket shton cdo herë kur ata bëjnë dicka të mirë fundin e botës nga një minut(se mbaj mënd mirë se ka vite që e kam lexuar). Celësi i kësaj historie është që këta 36 njerëzit janë të shpërndarë kudo në botë(lexo: Diasporë), pra automatikisht internacionalizohet në një farë mënyre kjo histori e bukur dhe ideja është që asnjë nuk e di kush janë, por falë këtyre mësimeve dhe shumë të tjerave që erdhën si pasojë e një rikonfigurimi të interpretimit të librave të tyre(ndoshta i domosdoshëm për kohën ku jetonin ata, që të mbijetonin) u krijua psikologjikisht një rrymë shumë e fortë bashkëpunimi. Të kuptohemi, jemi njerëz dhe kemi ndikim të madh tek njëri tjetri. Nëse mbjellim pesimizëm kudo, gjasat janë që pesimist do jemi, cfarë mbjell, korr thotë populli ynë.

Vijmë tek Shqiptarët tani. Në rastin tonë, kemi patur migrime të mëdha shumë herë në periudha të ndryshme, por ne fatkeqsisht nuk jemi në të njëjtën pozitë ku janë hebrejtë pasi tashmë realiteti ynë është që jemi të ndarë fetarisht. Por po marim Arbëreshët. Ata sot e kësaj dite janë shumë solid si komunitet, me doket dhe zakonet që kanë patur qysh kur ikën. Për mendimin tim ata pas 500 vitesh prap janë diasporë, tjetër gjë që ne nuk po arrijmë dot ti krijojmë kushtet e bashkëpunimit(më duket këtë verë sikur i kanë ftuar disa ansamble në Vlorë nga jugu i Italisë). Po ta mendosh me kujdes, fara e revolucioneve në Shqipëri u hodh pikërisht nga ata, njerëz gjigantë si De Rada, Camarda, Billotta, Crispi etj. Në rastin e Bilottës ka dhe dicka interesante. Ai ka shkruar dhe libër madje para një shekulli e ca që interpreton Biblën me anë të disa historira të lashta që kanë të bëjnë me Pellazgët. Kjo mund të thuhet ishte një "mundim" i këtyre njerëzve i njëjtë deri diku me lëvizjen Hasidike, pra në një farë mënyrë u munduan të krijojnë një platformë solide jo identiteti, sepse ai NUK NDRYSHON, por platformë që inkurajon BASHKEPUNIM. Pellazgët dihen që ishin popull që kishte hapësirë të tejmadhe gjeografike. Ishte një shtrirje dore që ata i bënë Shqiptarëve matanë. Jehona e kësaj lëvizje krijoi dhe rilindjen e madhe Shqiptare. Fatkeqsisht ne sot, jemi shumë larg mësimeve të atyre gjigantëve!

Megjithate nuk duhet me qenë pesimist(edhe pse kur lexon ca idiotësira këtu të dhemb koka) Ndoshta kjo, pra trifetarizmi, ikja masive e shqiptarëve në një periudhë ku teknologjia lehtëson mbajtjen e identitetit(edhe pse ka trysni po aq të mëdha që mundohen ta ndryshojnë), mund të punojë në avantazhin tonë, pasi do na detyroj të gërmojmë më tepër për historinë tonë(dicka që sapo ka filluar sa për dijeni, jemi vec në fazën grumbulluese), dhe të shfaqim dhe rivitalizojmë aspekte të tjera të kulturës tonë. Dëshira për të mësuar dhe tu thelluar në këtë fushë do sjelli dëshira për bashkëpunim dhe vetvetiu mund të krijoj kushtet për një rilindje të dytë, një lloj prelude i një bashkimi shqiptar në të ardhmen.

Të shofim.

PS: Kur them rikonfigurim nuk them SHPIKJE, por them riorganizim i dickaje që ekziston duke e ri-prioritizuar atë pra duke e përshtatur për një realitet të ri.

PS2: Për temën në fjalë, se edhe kjo ka lidhje, vulat sekrete, simbolistika e heroit tonë kombëtar janë komplet Pellazge. Vula sekrete e Skënderbeut për korrespondencat bankare, vec një shembull, e gjetur nga Dr. Pilika në Pragë në mos gabohem është Leda Pellazgjike, që me anë të Zeusit i dha lindje Dioskurëve. Pra dhe atëhere ka patur një lëvizje të fortë që kushedi se në cfarë drejtimi shkonte(ndoshta jo fort Kishtar), përderisa Vatikani ra dakort me Turqit e na lanë. Venedikasit gjithashtu na luftuan.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 21-05-2011 më 20:08
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 17 prej 50 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •