Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 16 prej 50 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 497
    i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Une,Bacen Adem..

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Sa te mira i kemi ne monumentet ne Kosove

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Rina te kujtohe ajo dite,kur zbriti SKENDERBEU ne PRISHTINE,ciuu nuk guxojshin me ba qeveritaret tane...

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po bre tane naten po punojne se s'po i len Skenderbeu me shku te shpia pa e kry punen mire

ja ha xemlen une Skenderbeut

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Vazhdonka kjo tema komike.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Dhe si përfundim, un(dhe jo vetëm unë) nuk jam emigrant, un jam pjesë e Diasporës. Emigranti është një term që e përdor tuniziani bie llafi për njëriun e vet që shkon në një kontinent tjetër, në një civilizim tjetër, në një rracë tjetër dhe që ndoshta do i duhen nja 5-6 breza që të integrohet në shoqeri. Un jam Shqiptar, dhe si rrjedhojë i adaptueshëm dhe i integrueshëm kudo, por pa u asimiluar. Duhet të marin shëmbull nga Kosova që e quan "emigracionin" Diasporë, madje hapi dhe Ministri Diaspore, ndërkohë që debilat tanë e quajnë "emigracioni". Përvec të tjerash me shumë pak fjalë se nuk kam kohë, fjala emigracion ka konotacione agresive, jolargpamësi jo vetëm tek ne por që reflektohet dhe tek politika lokale ku kemi njerëz, pasi qëllimi përfundimtar i një vëndi është ti integroj të gjithë njerëzit që ka. Fjala emigracion i bën nervoz. Ne duhet ta heqim këtë fjalë të shëmtuar dhe që përdoret nga kafenetë e bllokëmeneve pordhacë në Tiranë për të përqeshur komunitetin shqiptar që jeton jashtë(tek ata pijnë kafen dhe ja pijnë lëngun popullit shqiptar që sot e nxorrën në rrugë). Ne jemi diasporë, dhe sa më parë ta pranoni dhe ju këtë fakt, aq më mirë do jetë dhe në formulimin e një politike afatgjatë gjithëpërfshirëse ku bashkëpunimi shqiptar do arrijë të kaloj kufijtë aktual dhe të shprehet maskimalisht kudo që ekziston një realitet i tillë.
    Me beri shume pershtypje ky shkrimi mesiper sepse nuk e kisha menduar ne kete menyre perdorimin e fjales emigrant. Te shohesh edhe nenforumi ne kete forum mban emrin "Emigracioni". Kur mendimi i mases ne Shqiperi eshte i tille qe emigrantet jane te ikur dhe ne qe qendrojme ne kete vend e duam me shume Shqiperine, pra jemi me te mire sesa 'ato' qe e braktisen, s'ke cfare ti thuash kur na ndajne me 'ne' dhe 'ju'.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Heronj ''paraprak'' une po shpall dy ,ata jane Lulzim Basha dhe Edi Rama,tani hero une them te shpallim ate ''paraprakun''qe, per hir te Shqiprise te japi dorheqjen per te qen Kryetar Bashkie i Tiranes dhe te jete hero i vertete i demokracise dhe i Shqiprise...............
    Dija eshte injorance e mesuar.....

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Gjergj Kastrioti - Skënderbeu
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Me beri shume pershtypje ky shkrimi mesiper sepse nuk e kisha menduar ne kete menyre perdorimin e fjales emigrant. Te shohesh edhe nenforumi ne kete forum mban emrin "Emigracioni". Kur mendimi i mases ne Shqiperi eshte i tille qe emigrantet jane te ikur dhe ne qe qendrojme ne kete vend e duam me shume Shqiperine, pra jemi me te mire sesa 'ato' qe e braktisen, s'ke cfare ti thuash kur na ndajne me 'ne' dhe 'ju'.
    Jam marë gjatë disi me këtë gjë, dhe ka disa zhvillime interesante në fushat e migracionit, arësyeve, dhe organizimit të shoqerive të ndryshme në botë. Po e keqja është se tek ne ka ndarje të cdo lloji dhe është e vështirë të bisedosh për gjëra të tilla, por kjo ndarje të paktën nuk duhet të ekzistojë, sepse ka potencial të zhvillohet jashtmase një politikë afatgjatë.

Fjala emigrant, është fjalë e keqe për dy arësye:
    1) Nga pikpamja e vëndit të origjinës: "ke ikur, je shpërngulur, pra "ju atje e ne këtu"). Pra praktikisht nuk je pjesë më e vëndit. Rrjedhimisht kjo të forcon ty në psikozë nevojën për tu asimiluar diku tjetër, dhe shumë herë pa u integruar fare. Pra si individ humbet, tjetërsohesh.(shembujt janë nga kthimet e fesë të vrullshme e deri tek nevoja se sa turpi që kemi ti themi të tjerëve nuk e kam emrin Blerim por Billy bie llafi, se kam Gjergj por Giorgio e kshu me rradhë_po ta shpjegoj me terma të thjeshtë)
    2) Nga pikpamja e vëndit që shkon: "i ardhur nga vëndi që ke ikur(këtu kushedi për cfarë arësyesh, je fshatar, je pjesë e ulët e shoqerisë që le, je kriminel, rrallë herë njëriu lokal mendon se ke ardhur për "oportunitete" dhe se ke dicka për të kontribuar). Pra si rrjedhojë dhe atje ku shkon je si mish i huaj, si pjesë jo përbërëse e shoqerisë, si dicka që ke ik e ke ardh, tip nomadi.

Tani në disa aspekte në fillim kjo të imponohet nga vëndi që të pret, por tashmë kanë kaluar shumë dekada, dhe nuk ka më kuptim kjo gjë, qoftë për një "emigrant" të ri shqiptar. Pra nëse dikush do të shkoj për mundësi të punoj atje ku je ti bie llafi, ti e pret dhe ai person automatikisht është pjestar i diasporës. Diasporat gjithashtu shikohen si ura lidhëse nga vendi që të pret, sepse ka një komunitet që është i integruar dhe që integron këdo që vjen(si në rastin përsipër). Termi që un i referohem është si të thuash rishikimi modern i kuptimit të kësaj fjale(referenca poshtë), dhe jo i kuptimit që ju aplikua cifutëve kur u hoqën nga Babilonia dhe as 100% i atij grek që është agresiv.

Këtu poshtë përmenden dhe shqiptarët si komunitet. Pra diaspora ka një gjë të përbashkët, origjinat dhe historia e atdheut tonë(pra kudo që ndodhemi jemi në të njëjtën faqe historike si të thuash), dhe me këtë vizion ti nuk shikohesh më si dicka e ikur, por si një stacion komunikimi multidimensional ku kalojnë njerëzit e tu, kapitale, dije, por dhe marrëdhëniet ndërshtetërore ndërmjet ku je ti dhe vendlindjes. Mirëpo me kë flet.

http://www.migrationeducation.org/52.5.html
    http://www.sscnet.ucla.edu/soc/facul...aspora_ERS.pdf

Edhe ai termi tek forumi poshtë se tani e pashë duhet të hiqet. Sipër quhet Diaspora Shqiptare, poshtë Emigracion!!! Këtu sipër nuk po përmend dhe avantazhin që ky term sjell në forumilimin e një politike më të sofistikuar me Europën për të ulur këto dreq barrikadash që kemi dhe pengojnë lëvizjen e lirë qe kemi nevojë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 21-05-2011 më 13:12
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    E lexova pdf file qe vendose dhe bie dakort me te. Po sjell nje pjese te vogel nga shkrimi.

Diaspora can be seen as an alternative to the essentialization of belonging; but it can also represent a non-territorial form of essentialized belonging. Talk of the de-territorialization of identity is all well and good; but it still presupposes that there is 'an identity' that is reconfigured, stretched in space to cross state boundaries, but on some level fundamentally the same.
    Shkrimi po ashtu preku si larg e larg dhe emigrantet qe vetem identifikohen me nacionalitetin qe i perkasin por s'kane lidhje me vendin e tyre me. Meqense ti ke lexuar me shume per kete ceshtje, deri ne sa breza mund ti quajme emigrantet si ne 'Diaspora'? Po ashtu ne jemi nje fluks i madh qe u larguam ne nje kohe te shkurter nga Shqiperia, nuk besoj qe nje emigrim i tille do te ndodhe serisht. Tani nese nje person nga Shqiperia shkeputet ne perendim, duhet te kuptojme qe ai menjehere behet pjestar i komunitetit te 'diaspores'.

Faqja 16 prej 50 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •