Close
Faqja 5 prej 39 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 382
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Eshte Modeli Fishta-Noli, ku modeli i dytë ekzistonte po e prishët ju që sollët Janullatosin. Realiteti Islamik i shqiptarëve është realitet Islamik i vendosur me dhunë, ky është i vetmi realitet. Unë me Myftarajn bie dakort në disa ide, por jo të tjerat, sidomos kur ai thotë, me shumë të drejtë se muslimani shqiptar e konsideron veten si Musliman Shqiptar, ashtu sic Orthodoksi Shqiptar e konsideron veten se Orthodoks Shqiptar dhe jo e anasjellta. Ndryshim i vogël ky, por i rëndësishëm për të evaluar psikozën e kësaj pjese të popullsisë që po mban peng integrimin Shqiptar në Europë.
    Dmth sipas kësaj vije mendimi: kapesh pas bishtit të Myftarajt por nuk je dakort me thelbin e idesë së tij që shkrimi hedh për diskutim?

Gjithsesi për të të qartësuar idetë rreth pozicionin tënd përkrah Myftarajt: ne nuk jetojmë në Mesjetë pavarësisht dëshirës së tij të madhe për të projektuar kombin shqiptar. Formula "cuius regio, eius religio" e konceptuar dhe ndryshe si nënshtrimi i individit ndaj fesë së sunduesit sot nuk mbetet gjë tjetër veç se utopike. Në Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë në nenin 24 sanksionohet e drejta e individit për të përzgjedhur për tu identifikuar dhe ushtruar lirisht çdo fe. Braktisja masive ose kalimi masiv në një fe specifike has në dy precedente historike: masa ndjek fenë e sunduesit ose masa konvertohet/braktis me dhunë masivisht një bindje. Kushtetuta shqiptare nuk e lejon një gjë të tillë, jo veç nga sanksionimi i lirive themelore të individit por sepse "sunduesit" tanë ose liderët veprojnë dhe duhet në veprojnë në mënyrë laike. Mënyra tjetër e mbetur që sillet rreth dhunës nuk është e menjëhershme, ndaj kombi ynë sipas këndvështrimit katastrofist të Myftarajt do të shpërbëhet pasi nuk i mbetet dhe shumë kohë.
    relata refero

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Une shume dyshoj qe keta qe po shkruajne per gjoja deshqiptarizimin e shqiptareve te Maqedonise, qe kane qene ndonjehere ne Maqedoni. Une kam qene dhe nuk kam fituar pershtypje te tille si ju dhe nuk kam vene re se ka dallim nga Shqiperia.

Bile ca kam vene re ne Shqiperi eshte vendosja e simboleve fetare me madhesi marramendese ne vende te ndryshme jofetare.

Hyllien, me gjithe respektin qe kam per ty, me vjen keq ta them qe ke bere nje papjekuri me kete teme. Arsyeja, ka shume, por po t'i them ca shpejt e shpejt; e para, ti merr nje teme qe vjen nga Kastrioti qe arsimimi i tij i financuar nga prifterinj; qe ky person ka dosje ne prokurori per percarje jo vetem fetare, por edhe kombetare, nje njeri qe lufton me mullinjte eres sepse ashtu ia diktojne.

Qe gjithe kohen nuk di te beje gje tjeter vec hedh vrer sa kunder botes perendimore, vecanerisht nje anti amerikan me keq se sorros qeni, ben shkrime kunder feve, kunder masonerise, kunder kujtdo por asnjehere kunder Greqise. Nuk mund ta imagjinoja qe pikerisht ti te tregoheshe kaq naiv, me fal qe po ta them.

Tjeter, e bjen kete teme duke e ditur qe shumica ketu o jane fanatike fetare, dhe pjesa tjeter ateiste te terbuar, qe islamin e indentifikojne me kulture arabe qe eshte kategorikisht e gabuar, ta them kete sepse ka vite qe studioj shumicen e besimeve, packa se nuk i perkas asnje besimi te institucionalizuar, ama i njoh mire.

Nuk po te shisja tolerance, por nuk e mbaj mend se cili i huaj pat thene shekuj me pare "ne shqiptare shtrohej ne sofer byreku, gjysma ishte me mish vici dhe tjera me mish derri, nje pjese per muslimanin dhe pjesa tjeter per katolikun, ne asnje vend nuk e pashe"
    Une nuk shes asgje, eshte Kastrioti me shoke qe shesin brockulla.

Kam nje material ne lidhje me kastriotin dhe do habitesh pastaj, por tani ketu ku jam une eshte gati 1 e mengjesit, dhe gjithashtu diskutojme kur te ftohen pak gjakrat, se sinqerisht ke treguar pa maturi me kete teme, mgjs kam pershtypjen se je dy fishi im ne moshe.

Diskutojme here tjeter kur te jete me qete, nese ka per te qene....

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    http://www.koha.net/index.php?cid=1,15,58812

Ja keto jan me te vlefshme,ketyre studenteve nuk ju intereson fare feja,keto e kan gjet vehten diku tjeter,diq me te menqur se feja,

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Une shume dyshoj qe keta qe po shkruajne per gjoja deshqiptarizimin e shqiptareve te Maqedonise, qe kane qene ndonjehere ne Maqedoni. Une kam qene dhe nuk kam fituar pershtypje te tille si ju dhe nuk kam vene re se ka dallim nga Shqiperia.

Bile ca kam vene re ne Shqiperi eshte vendosja e simboleve fetare me madhesi marramendese ne vende te ndryshme jofetare.
    disa lagje te shkupit jan katastrof,katastrof eshte ne ato pjes te makedhonis ku mendojn sllavet ta marrin per vehte,pasi makedhonia do te coptohet,ket e din edhe pushtetaret atje,e ne ato zona ku mendojn me i sllavizu,aty kan arrit qe shqiptaret ti ulin ne nje gjendje katastrofale,psh.ne Tetov ku sllavet nuk andrrojn me marr aty nuk jan duke punu shum per me denigru shqiptaret aty eshte per lakmi,etj.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    disa lagje te shkupit jan katastrof,katastrof eshte ne ato pjes te makedhonis ku mendojn sllavet ta marrin per vehte,pasi makedhonia do te coptohet,ket e din edhe pushtetaret atje,e ne ato zona ku mendojn me i sllavizu,aty kan arrit qe shqiptaret ti ulin ne nje gjendje katastrofale,psh.ne Tetov ku sllavet nuk andrrojn me marr aty nuk jan duke punu shum per me denigru shqiptaret aty eshte per lakmi,etj.

Ne Maqedoni kemi qene disa here. Dhe e njoh mire. Ata njerez jane njerezit me te mire ne trojet shqiptare dhe shume e kane zhvilluar ndjenjen e kombetarizmit dhe nuk shoh te ta ndonje tendence tjeter.

Nje rast qe e kam degjuar une kur te debuarit e Kosoves kane qene ne Bllace, grate e Kumanoves, Tetoves dhe Shkupit kane gatuar tere naten per tu derguar buken te nesermen shqiptareve te debuar ne Bllace. Kjo eshte shqiptarizem e jo nje shkrim debill i nje pseudo-gazetari.

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Ne Maqedoni kemi qene disa here. Dhe e njoh mire. Ata njerez jane njerezit me te mire ne trojet shqiptare dhe shume e kane zhvilluar ndjenjen e kombetarizmit dhe nuk shoh te ta ndonje tendence tjeter.

Nje rast qe e kam degjuar une kur te debuarit e Kosoves kane qene ne Bllace, grate e Kumanoves, Tetoves dhe Shkupit kane gatuar tere naten per tu derguar buken te nesermen shqiptareve te debuar ne Bllace. Kjo eshte shqiptarizem e jo nje shkrim debill i nje pseudo-gazetari.
    Jo askush nuk thot se jan antikomtar,sidomos shqiptaret e makedhonis,por thash qe shtypja e perhershme qe sllavet kan ber mbi ta,ku dhe sot eshte ajo forma shtypese ku ne disa pjes te keti teritorri bejn sllavet.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

E vertet kjo e fundit , shpi per shpi mbledhnim buk ne gjith qytetin, shum palidhje po me vjen te flas per kto gjera, por ja qe te detyrojn. Rina, nuk esht e leht te jetosh me shkije ne qytete te perziera, por ja qe neve kemi mundur dhe u kemi ber ball gjitha skenareve te mundshme qe kan luajtur shkijet.
    Te qenurit musliman, ka ndihmuar ne kete gje , spo e them kete nga shkaku se jam musliman, por esht e dukshme, vllehet jan asimilu, serbet jan perzi, bullgaret jan asimilu , jan asimilu dhe shqiptaret ortodoks , ndersa katoliket jan perzi ose e kan braktis vendin.

Llogarite Kosova cka perjetoi, gati te njejten e kemi kalu dhe neve, fatkeqsia jon ishte qe numerikisht nuk ishim sikur ne Kosov, 90% shqiptar.

Ilirida ka funskionu bashk me Kosoven, protesta ne Kosov-protesta ne Ilirid , fest ne Kosov-fest ne Ilirid, luft ne Kosov-luft ne Ilirid.

Sic e thash ne ishim pak me keq , nuk kishim kufijt e autonomise sikur Kosova, por prap se prap , kemi ber shum perparime.

Kosova e Ilirida, munden ti mbajn ligjerata patriotizmi KM-jes me shok.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Dhe si mund të shfarrosësh një realitetit historik që ka brumosur një pjesë të mirë të mentalitetit dhe kulturës shqiptare? Të ndjekësh analogjinë e Myftarajt del tek teknikat e famshme të doktor Adhamudhit. Në mos gaboj ky individ është arrestuar dikur për një libër që promovonte përçarje ndërfetare.
    Dmth ashtu eshte? jo si shumica e shqipetareve qe pretendojne se "FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA" pra besimi islam nuk eshte vetem nje koncept besimi personal sic shprehen disa por paska hyre me rrenje dhe i eshte ngjitur kultures si pjese e pandashme per ate edhe propagandat nacionaliste-shqiptare jane te papranueshme
    e di se cdo thot kjo ? Otomanizmi ka triumfuar mbi ne ne menyre ideologjike duke u adaptuar bukur mire kombin tone qe hedh poshte cdo sakrifice e martireve te krishtere arbeore gje qe deshmon se nuk jemi nje komb qe trashegojme te njejten tradite...por servil te cdo periudhe e pastaj duke na shpjerre te tregohemi tolerant me njeri tjetrin sepse nuk kemi vend ku te shkarkohemi nga te dyja palet.

Ps ; sipas mendimit tim Shqiperia si shtet shembull mund te krahasohet me ate te Izraelit!

Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    ... sipas mendimit tim Shqiperia si shtet shembull mund te krahasohet me ate te Izraelit!
    Zot na ruaj mendet e kokes kur lexojme "urtesi" te tilla!

p.s: sa keq me vjen kur shkruhet gjuha Shqipe prej ******* te tille!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 13-05-2011 më 19:19

Faqja 5 prej 39 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •