Postuar më parë nga
Yes*
Hyllien, me gjithe respektin qe kam per ty, me vjen keq ta them qe ke bere nje papjekuri me kete teme. Arsyeja, ka shume, por po t'i them ca shpejt e shpejt; e para, ti merr nje teme qe vjen nga Kastrioti qe arsimimi i tij i financuar nga prifterinj; qe ky person ka dosje ne prokurori per percarje jo vetem fetare, por edhe kombetare, nje njeri qe lufton me mullinjte eres sepse ashtu ia diktojne.
Qe gjithe kohen nuk di te beje gje tjeter vec hedh vrer sa kunder botes perendimore, vecanerisht nje anti amerikan me keq se sorros qeni, ben shkrime kunder feve, kunder masonerise, kunder kujtdo por asnjehere kunder Greqise. Nuk mund ta imagjinoja qe pikerisht ti te tregoheshe kaq naiv, me fal qe po ta them.
Tjeter, e bjen kete teme duke e ditur qe shumica ketu o jane fanatike fetare, dhe pjesa tjeter ateiste te terbuar, qe islamin e indentifikojne me kulture arabe qe eshte kategorikisht e gabuar, ta them kete sepse ka vite qe studioj shumicen e besimeve, packa se nuk i perkas asnje besimi te institucionalizuar, ama i njoh mire.
Nuk po te shisja tolerance, por nuk e mbaj mend se cili i huaj pat thene shekuj me pare "ne shqiptare shtrohej ne sofer byreku, gjysma ishte me mish vici dhe tjera me mish derri, nje pjese per muslimanin dhe pjesa tjeter per katolikun, ne asnje vend nuk e pashe"
Une nuk shes asgje, eshte Kastrioti me shoke qe shesin brockulla.
Kam nje material ne lidhje me kastriotin dhe do habitesh pastaj, por tani ketu ku jam une eshte gati 1 e mengjesit, dhe gjithashtu diskutojme kur te ftohen pak gjakrat, se sinqerisht ke treguar pa maturi me kete teme, mgjs kam pershtypjen se je dy fishi im ne moshe.
Diskutojme here tjeter kur te jete me qete, nese ka per te qene....
Krijoni Kontakt