Close
Faqja 6 prej 39 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 382
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Zot na ruaj mendet e kokes kur lexojme "urtesi" te tilla!

p.s: sa keq me vjen kur shkruhet gjuha Shqipja prej ******* te tille!
    ka ca veqori te perbashketa perveq historise se themelimit nga holokausti si demshperblim!

Shqiptaret te copetuar ne shek. u bashkuan dhe formuan nje shtet
    Edhe Hebrejte te ndare ne Europe u bashkuan formuan nje shtet te tille

Shtetit i izraelit njihet si shtet me sekular ne bote aty ku Kisha e minarja afrohen teper
    AShtu si ne Shqiperi kemi rastin e tiranes

Pastaj edhe Shqiptaret jan komb multi-kulturor ku jetojne shum grupe te kombeve te ndryshme
    ashtu ne Izrael ka diversitet te madh por hebrejt i takojne racave te ndryshem por mund te ndodh qe edhe ne Shqiperi te kete njerez qe kane ardhur nga vilajetet e at'hershme asgje nuk eshte e sigurt

gjat luftes se dyte shqiptaret kane shpetuar hebrejte dhe kane ndjekur ideologjine pro-judeo Marksiste

kam verrejtur se shume poet shqiptar "tradhtite" qe kane ndodhur gjat historise kohore ne veprat e tyre i krahasojne me tradhtite te marra kryesisht nga dhjata e vjeter ku pershkruhen tradhtite e izraeliteve ndaj heronjeve te tyre

hebrejte jan kryesisht nomade qe levizin shume neper bote poashtu mund te krahasohet me valen e imigracionit shqiptar ne njefar pike

....mjafton?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Dmth sipas kësaj vije mendimi: kapesh pas bishtit të Myftarajt por nuk je dakort me thelbin e idesë së tij që shkrimi hedh për diskutim?

Gjithsesi për të të qartësuar idetë rreth pozicionin tënd përkrah Myftarajt: ne nuk jetojmë në Mesjetë pavarësisht dëshirës së tij të madhe për të projektuar kombin shqiptar. Formula "cuius regio, eius religio" e konceptuar dhe ndryshe si nënshtrimi i individit ndaj fesë së sunduesit sot nuk mbetet gjë tjetër veç se utopike. Në Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë në nenin 24 sanksionohet e drejta e individit për të përzgjedhur për tu identifikuar dhe ushtruar lirisht çdo fe. Braktisja masive ose kalimi masiv në një fe specifike has në dy precedente historike: masa ndjek fenë e sunduesit ose masa konvertohet/braktis me dhunë masivisht një bindje. Kushtetuta shqiptare nuk e lejon një gjë të tillë, jo veç nga sanksionimi i lirive themelore të individit por sepse "sunduesit" tanë ose liderët veprojnë dhe duhet në veprojnë në mënyrë laike. Mënyra tjetër e mbetur që sillet rreth dhunës nuk është e menjëhershme, ndaj kombi ynë sipas këndvështrimit katastrofist të Myftarajt do të shpërbëhet pasi nuk i mbetet dhe shumë kohë.
    Po kapesh me gjëra koti, thelbi i shkrimit tënd paraardhës është që ka një realitet Islamik Shqiptar. hajde po bie dakort me ty, atëher ctu prish puna ty se ai tregon realitetin historik të formimit dhe qëllimit të Islamit ? Cfarë të prish ty punë ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Hyllien, me gjithe respektin qe kam per ty, me vjen keq ta them qe ke bere nje papjekuri me kete teme. Arsyeja, ka shume, por po t'i them ca shpejt e shpejt; e para, ti merr nje teme qe vjen nga Kastrioti qe arsimimi i tij i financuar nga prifterinj; qe ky person ka dosje ne prokurori per percarje jo vetem fetare, por edhe kombetare, nje njeri qe lufton me mullinjte eres sepse ashtu ia diktojne.

Qe gjithe kohen nuk di te beje gje tjeter vec hedh vrer sa kunder botes perendimore, vecanerisht nje anti amerikan me keq se sorros qeni, ben shkrime kunder feve, kunder masonerise, kunder kujtdo por asnjehere kunder Greqise. Nuk mund ta imagjinoja qe pikerisht ti te tregoheshe kaq naiv, me fal qe po ta them.

Tjeter, e bjen kete teme duke e ditur qe shumica ketu o jane fanatike fetare, dhe pjesa tjeter ateiste te terbuar, qe islamin e indentifikojne me kulture arabe qe eshte kategorikisht e gabuar, ta them kete sepse ka vite qe studioj shumicen e besimeve, packa se nuk i perkas asnje besimi te institucionalizuar, ama i njoh mire.

Nuk po te shisja tolerance, por nuk e mbaj mend se cili i huaj pat thene shekuj me pare "ne shqiptare shtrohej ne sofer byreku, gjysma ishte me mish vici dhe tjera me mish derri, nje pjese per muslimanin dhe pjesa tjeter per katolikun, ne asnje vend nuk e pashe"
    Une nuk shes asgje, eshte Kastrioti me shoke qe shesin brockulla.

Kam nje material ne lidhje me kastriotin dhe do habitesh pastaj, por tani ketu ku jam une eshte gati 1 e mengjesit, dhe gjithashtu diskutojme kur te ftohen pak gjakrat, se sinqerisht ke treguar pa maturi me kete teme, mgjs kam pershtypjen se je dy fishi im ne moshe.

Diskutojme here tjeter kur te jete me qete, nese ka per te qene....
    Nxirrni dosjet kundër Myftarajt. Toleranca fetare është iluzion për një komb si i yni që ka aspirata perëndimore. Pyetja që të bëj unë ty është kush janë aspiratat e tua ?
    Të tjerat janë lajlelule që ne mundohemi ti bëjmë qejfin vetes, por realiteti është ndryshe, vizioni kombëtar nuk ekziston, dhe Shqiptarët e fesë Islame dhe në Amerikë nuk thonë Proud to be Albanian, por proud to be Muslim. Kam folur gjatë e gjërë për barazimin e Islamit me patriotizmin Shqiptar dhe se gjoja na shpëtoi nga asimilimi Sllav, ndërkohë që nga pozitat historike ku ndodheshim ne, ishin Sllavët që shpëtuan nga dominimi ynë kulturor.

Kjo temë duhet hapur se mirë është të marrim vesh kush është kush, kush është i moderuar(dhe nga definicioni nuk kemi Islam të moderuar, pra konkretisht ai/ajo është 1/2 gjenerata larg rikthimit në identitet) dhe kush është jihadist.

Nuk mundet të bëhet sikur nuk duam të shohim realitetin, ku hapen tema kafshërore si "A është Amerika rrezik për paqen botërore", apo "A u vra Bin Ladeni apo jo?". Nuk po flas për keket e ndara gjatë 11 Shtator 2001 në Elbasan dhe një sërë xhamishë Shqiptare. Eshtë një kafshëri, dhe meriton vec këtë emër dhe asgjë më tepër. Boll pritëm 500 vite nën errësirë, boll 50 vite nën komunizëm, e boll 20 vite tranzicion pa lidhje dhe pa vizion. Shqipëria dhe Shqiptarët meritojnë një të ardhme DINJITOZE në familjen Europiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 13-05-2011 më 19:37
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Ooooo qfar teme e shtir,po ku ka shiptar qe e ven shiptarin me muslimanizmin,muslimanet jan shum gjaknxeht,e nuk lan me i guc kerkush,po ata ne arabi nuk jan musliman ata jan gjup, e na shyptaret smujm me kan te njajt si gjupt,tash ja te thojm qe jemi shyptar ja gjup,duhet me zgedh njanen se gjup jan ne afrik e arabi,po kur te ka nevoj na e lam muhametin as. e e kapim gjergjin as.kjo eshte ma mir,se valla me qita te vehabit zor me jetu,na myten,tash po naj varrosin xhenazet prap vlla,kta edhe allahun po dojn me naj nrru.ani jan ba edhe do qi pi thojn vetit shyptar e po dalin me do mjekrra per 200 evra ne mujt burr po bahen si do qen pleq kur te nis me ju ra leshi,zoti mir e baft e ishalla jav shti ne krye do shkollovanav, epunojn bile qeta vehabistat me naj largu pi kosoves se vallahi shumica jan magju,kta magjupt para luftes punonin per shkie, tash mas luftes per gabel,veq duhet me marr dikush masa kunra magjupeve,se qeveria i ka shti do vehabista ne qeveri,po ska ba mir,nejse edhe kta qeveritaret tan jan gati si vehabistat,vehabistat e mysin popllin e vet edhe kta thqistat kan vra veq shqiptare,se me shkie skan guxu me u zatit,bile ai dik martini apet ja ka nis me bubrek,qe thaqi ua ka nxjerr shkive jo more dik ky nese jav ka nxjerr ky veq shqiptareve edhe ate krejt te rive.po nejse tash kan nis me hanger njani tjetri e noshti u dalin ne fush,men mlidhni vlla edhe ate men te meqme e jo te budalleve a mi ble me pare se ment e blene nuk jan kurgja.
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Hyllien, sa i perket ketij Islami qe pretendojne ca fetare narkoman, jam nder te parat qe e sulmoj, jo me pak se para minutave me ndodhi kjo perplasje tek nje teme ku po flasim per perballjen e bashes me ramen, dhe me doli nje kamikaze para.

Por nuk behet ne ate menyre sic e paraqet Kastrioti, te jemi realist tani.
    Kur ne Kur'an thuhet: "ne Fe nuk ka dhune" dhe keta nuk i binden vete kesaj urdherese ne fene e tyre, ti do ta besh me ane te kastriotit tu mbushesh mendjen?

Une te thashe qe kemi pasur harmoni, dhe prap kemi, me veshtiresi tani nuk e mohoj, por nuk jemi ne ate grade sa thote Kastrioti mor burre.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    E lexova artikullin e Myftarajt. Ne fakt artikulli nuk thote asgje per piken me te rendesishme qe ka imponuar hapjen e kesaj teme. Pyetja, ose me sakte pyetjet jane:" A ka kombi shqiptar nje vizion i cili do ta lejoje te fuqizohet dhe te zere vendin qe i takon? Cili eshte ky vizion?"

Myftaraj ka shkruar gjate per vizionet e te tjereve, duke injoruar me te rendesishmet. Si arriti "Ylli i Kuq" nje simbolistike pa origjine (sopas KM) te unifikoje nden nje qellim kongomerate te pamasa shtetesh e kombesh per nje periudhe 2-3 shekullore. Ky unifikim i atriubuohet Yllit te Kuq apo nje dickaje tjeter, si pershembull vizioni i njeriut per te jetuar i lire dhe pa hierarki? Si u kthye feja, nga besim individual, ne nje vizion politik te fuqishem dhe baze e krijimit te shteteve autokratike hierarkike ne shume se 2000 vjet? Te jete rastesi qe sistemi i "Yllit" u designua origjinalisht si "jo-hierakik" dhe pra, ateist?

Mustafaraj nuk deperton ketu. Ai evoton te thote qe nuk ishte ideja origjinale ajo qe kushtezoi lindjen e sistemeve te tera dhe daljen ne krye te hartes politike te votes te vendeve te humbura dhe te rrenuara ne palcen kurrizore si Russia, Arabia, apo lindjen e shteteve fantazma si Serbia e Greqia. As nuk thote as se si u realizua ky konvertim dhe se cila qe forca levizese. Myftaraj thjesht na thote se me qe Mbreti karron rruges me karroce, mjafton te hipim ne karroce dhe cilido nga ne do te behet pa dyshim Mbret.

Shqiptarit i duhet nje vizion. Kjo teme merr rend te dores se pare, vetem per hapjen e nje debati te tille te rendesishem, nje debati qe nuk behet askund. Por a do jete ky vizion i yni apo i huajtur? A jane institucionet fetare tonat? Po Ylli i Kuq? Te kete ndonje ketu qe konsideron veten gjeni sepse perdor postulatet e Einstain kur zgjidh problemet e fizikes ne shtepi?

A ka Shqiptari thelle ne nen-ndergjegje e tij dicka qe e bashkon me tjetrin shqiptar, dicka qe e do me shume se jeten e vet?

Feja eshte dicka individuale. Dihet se llogari ne besim nuk jep dot e as kerkon dot per askend tjeter, as per te afermin. Pra besimi eshte puna e gjithkujt ne shtepi te vet. Besimin nuk ja jap dot me dhune tjetrit, e as lufta nuk ndihmon, pervec se per te vrare te afermin e Shqiptarit tjeter i cili nuk mendon si ne.

The ndryshe, besimi nuk te ben Shqiptar, por besimi i gabuar ne institucionet fetare te huaja te ben Grek e Arab, pasi keto institucione jane ngritur per te bashkuar turmat pa identitet ne shtetet perkatese bazuar ne idealin fetar. As mosbesimi nuk te ben Shqiptar. Te ben vetem njeri ateist.

Ajo qe do na beje Shqiptare eshte nje vizion origjinal qe do frymezoje te duam njeri tjetrin sa edhe veten, ne rast nevoje. Nje vizion qe do na beje ta duam jeten dhe te kete vecanti ne se e jetojme vetem si Shqiptare ( me dshurite dhe vlerat tona korresponduese) dhe jo si meksikane, arabe, serbe ose gypsy.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-05-2011 më 21:10

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    mbrojtje tipike e muslimaneve: shpif sa te mundesh per jobesimtaret!
    Jobesimtar nuk te ben feja qe beson, por te ben shpirti qe ke!!!
    Nje shpirtlige si puna jote , kush e di cfar feje te kete, cdo here do te mbetet jobesmtar.

Dhe fundja nuk jam une ai qe shpif, jeni juve ato qe shpifni!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Po me vjen shum mir qe paska njerez qe po mendojkan ne te mir te kombit,e ne ndaljen e arabizimit te iliris.
    Ne trojet shqiptare po dominon mjerimi,mene ane polittikan vehabist ne anen tjeter ka fillu dhe populli me u krymb,kjo e dyta po me dhemb me se tepermi,se politikanet shkojn por populli mbetet e nese i krymbur mjerim.
    J apüer shembull ne pej,rast per te deshppru,bejn luft forumet islame te shqiptareve kunder vendosjes se nobelistes nene tereza,ku krejt bota e lakmojn ta ken nje si kjo kurse shqiptaret e kan por nuk e dojn se feja e mu..tit u thot qe mos me dasht komtaret por arabogabelizmin ta duani,mjerim vlla.

http://www.koha.net/index.php?cid=1,8,58781
    E keqja eshte se ne si popull , jemi popull interesxhi qe per hir te xhepin as qe mendojme se cfar dami jemi duke i be popullit.
    E vertete eshte se ka nje influence vehabiste ne vendin tone. E vertete eshte se shum njerez jane genjyer dhe e vertete eshte se ka musliman ketu qe kane folur kunder Nene Terezes.
    Per mendimin tim , ku e ka vendin jo ne boten tjeter, kete e di i madhi Zot, dhe ne punen e tij as qe kam nder mend te perzihem.
    Por ne kete bote ajo e ka vendin ne zemrat e njerezve te varfur, dhe kete askush nuk mund ta mohoi.
    Dhe ne duhet ta respektojme ate per punen qe ka be ne kete bote, e jo se ku do te perfundoj ajo ne boten tjeter.

Tani sa i perket Kastriot Myftarit (Myftaraj) , ky njeri , ben pjese ne grupn tjeter te njerezve te shitur , dhe realisht njerezit e ketij lloji jane me te rezikshem se njerezit e llojit te siperpermendur , qe bien pre te propagandave te ndryshme fetare.
    K.M. eshte me i rezikeshm ngase ky m.u.t. mbron haptasi interesat greke!!!
    Dhe nje shqiptar qe mbron interesat greke , ne gjuhen shqipe e vetmja fjale qe pershkruan kete lloj njeriu eshte fjala " TRADHETAR" !!!
    Ne te kaluaren keta persona , hmmm , kane marre plumbin ne lule te balliit, ndersa sot , i lejojme qe te na ndajne dhe percajme akoma me shum permes shkrimeve te tyre neper media te ndryshme!!
    Si shqiptar jemi zbutur shum, ketyre tradhetareve duhet heret a vone tua tregojme dhembet tona, se ky vend quhet SHQIPERI dhe i vetmi interes qe mbrohet ne kete vend ESHTE INTERESI SHQIPTAR!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anëtarësuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229

Kastriot MUTFARAJ

Shkrimet e fundit antiislame te K.Mutfaraj kanë bërë bujë te madhe, jo në saje te kualitetit apo personalitetit të tij, por në saje te njëlloj prototipi që përfaqësohet nga njerëz ekstremistë, me ide terroriste, i cili dita ditës po merr përmasa me te paskrupullta, duke u fshehur pas "perdeve" për integrime europiane apo luftës kundër terrorimit e ShBA-ve. Të dyjat këto janë "perde" te gabuara te këtyre ektremistëve. E para sepse Europa është bashkim modern europian e jo mesjetar, e dyta sepse lufta kunder terrorizmit ka kontura me shume politike se sa fetare, e cila shumë shpejt mund të ndryshoj kahje, varërisht nga interesat politike te ShBA-ve.
    Çfarë do të thotë terrorizëm dhe ftesë për terror? Fjala "terror" nga latinishtja do te thotë "tmerr", "frikë" etj. dhe është pikërisht ajo çka K.M. është duke u përpjekur të mbejllë në popullatën shqiptare, duke ftuar në urrejtje, frikëmbjellje dhe madje vrasje të shqiptarëve (sepse shumica jemi musliman).

Hipotezat e Mutfarajt kundër Islamit dhe muslimanëve mund te hidhet poshtë nga tri aspekte kryesore: fetare, kombëtare dhe njerëzore.

Mund ta lexoni edhe me gjere ne lidhje me kete psikopat,postimin qe e kame postuar vitin e kaluar, Terrorizmi mediatik

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ti Hyllien paske rreshqit keq! Ja une po them qe nuk ka vdekur Bin Ladeni. Cfare tani?!!! Kush hamomin eshte ai a cfare ka te beje me ne.

Ju emigrantet keni pesuar atak ne tru, dhe me teper ndiheni shtetas te atyre vendeve ku jetoni se sa shqiptare, meqe ju ka humb ndjesia e bashkejeteses me shqiptare me fe te ndryshme. Keni ra pre e ngjarjeve dhe zhvillimeve te politikes se atyre vendeve. Ketu ne trojet shqiptaret nuk lexojme cdo dite se ca behet ne Amerike apo Lindje te Mesme, sepse eshte nje realitet qe nuk na perket dhe nuk mund te ndryshojme asgje. Kemi gjerat tona ne ktu. Dhe si rezultat i te jetuarit ne emigrim, ju si te degjoni fjalen musliman e shihni para vetes nje arab, per ate dhe i quani shqiptaret me lehtesi arabe dhe vendet ku jetojne ata mini - arabi. Frymen e urrejtjes se atyre vendeve jeni duke e percjell nder shqiptare.

Nuk ka xhihadista nder shqiptare, se shqiptaret muslimane kane bashkejetuar gjithmone me te krishtere dhe ne nja ambient laik sic eshte Europa. Une mund te them lirisht se muslimanizmi nder shqiptare eshte sic thote Kadare nje lloj "muslimanizmi europian" dhe aspak brutal dhe i dhunshem. Madje as krishterimi nder shqiptare nuk eshte dhunshem si tek popujt tjere.

Dhe mos sajo gjera nga vetja si ajo qe shqiptaret muslimane apo nga familje muslimane nuk mund te pershtaten ne nje Europe laike se jane pikerisht shqiptare te tille qe udheheqin shtetet shqiptare.

Bile bota mund te vije te marr shembull tek ne se si mund te bashkejetojne njerezit me fe te ndryshme. Nje gje te tille te ngjashme ti mund te shkosh dhe ta shohesh dhe ne Turqi dhe ta kuptosh se muslimanizmi nuk e pengon nje shoqeri laike te zhvillohet dhe se muslimanet nuk jane te dhunshem ashtu sic ke qejf ti shohesh ti dhe shumica.

Dhe per fund po ta them se rrene eshte qe nje shqiptar musliman i thote vetes musliman se pari e pastaj shqiptar. Rrene

Po ti si i thua vetes se pari katolik shqiptar apo shqiptar katolik?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 14-05-2011 më 03:12

Faqja 6 prej 39 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •