Close
Faqja 3 prej 39 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 382
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Dhe si mund të shfarrosësh një realitetit historik që ka brumosur një pjesë të mirë të mentalitetit dhe kulturës shqiptare? Të ndjekësh analogjinë e Myftarajt del tek teknikat e famshme të doktor Adhamudhit. Në mos gaboj ky individ është arrestuar dikur për një libër që promovonte përçarje ndërfetare.
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Shqiptarinë e ketyre filogreko latineve un e shpullos, si shqiptar musliman qe jam, cysh si femij kam marr pjes ne protesta kombtare, cysh si i ri kam rraf shkije me shpulla si me qen prind i tyre, e shum gjera tjera , pra kam nje vetdije te plot kombtare.

Ndersa ky Kastriot M-ja dhe bashkmendimtaret e tij, facen e shkaut e kan ber , duke menduar dhe vepruar sikur shkijet, duhet me i ber nje percjellje ketij , me e par kush po i thot te shkruaj kunder shqiptarve musliman, kush po e mbeshtet moralisht dhe me financa.

Shqiptaret musliman konkretisht te Maqedonise, jan patriota nja 100 fish me shum se Kastriot M-ja dhe bashkmendimtaret e tij, kjo duhet te perjetohet, kjo gje nuk kuptohet prej Tiran duke shkrujt prej bunkerit te Enverit.

Si do qe te jet kategorise se ketill, do ti pengojn shqiptaret qe kan nje besim fetar ndryshe nga i tyre, sdo te jen te knaqur dhe do te na urrejn deri ne fund, sesht problem urrejtja, sa esht problem deshira e tyre qe me doemos te na fusin ne konflikt.

Ky jo vetem qe urren , por i fton dhe tjeret ne urrejtje, pastaj urrejtja e tyre patjeter reflektohet mbi muslimanet dhe ja u realizua misioni i tij per krijim te konflikteve.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Dhe si mund të shfarrosësh një realitetit historik që ka brumosur një pjesë të mirë të mentalitetit dhe kulturës shqiptare? Të ndjekësh analogjinë e Myftarajt del tek teknikat e famshme të doktor Adhamudhit. Në mos gaboj ky individ është arrestuar dikur për një libër që promovonte përçarje ndërfetare.
    Të tjerëve nuk po i përgjigjem se e shoh që ka një pjesmarrje të fortë solide që përkrah këtë gjë. Po halli yt, qëndron që ti je kundra krijimit të institucionit Fetar Shqiptar, dhe kjo është dhe pika e temës, sigurisht dhe një mbështetje për regjistrimin mbi baza fetare që të marrim vesh sa 70% janë këta islamikët shqiptarë.

Gjëja që mua më vjen keq nga shkrimi, por e kuptoj se ku do të dali Myftaraj pasi e kam parë me sytë e mi mini-Arabinë, është fakti që ai e quan të humbur komunitetin shqiptar në Maqedoni, një katastrofë e madhe për aspiratat tona kombëtare(jo të tuat kuptohet).
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Shqiptarinë e ketyre filogreko latineve un e shpullos, si shqiptar musliman qe jam, cysh si femij kam marr pjes ne protesta kombtare, cysh si i ri kam rraf shkije me shpulla si me qen prind i tyre, e shum gjera tjera , pra kam nje vetdije te plot kombtare.

Ndersa ky Kastriot M-ja dhe bashkmendimtaret e tij, facen e shkaut e kan ber , duke menduar dhe vepruar sikur shkijet, duhet me i ber nje percjellje ketij , me e par kush po i thot te shkruaj kunder shqiptarve musliman, kush po e mbeshtet moralisht dhe me financa.

Shqiptaret musliman konkretisht te Maqedonise, jan patriota nja 100 fish me shum se Kastriot M-ja dhe bashkmendimtaret e tij, kjo duhet te perjetohet, kjo gje nuk kuptohet prej Tiran duke shkrujt prej bunkerit te Enverit.

Si do qe te jet kategorise se ketill, do ti pengojn shqiptaret qe kan nje besim fetar ndryshe nga i tyre, sdo te jen te knaqur dhe do te na urrejn deri ne fund, sesht problem urrejtja, sa esht problem deshira e tyre qe me doemos te na fusin ne konflikt.

Ky jo vetem qe urren , por i fton dhe tjeret ne urrejtje, pastaj urrejtja e tyre patjeter reflektohet mbi muslimanet dhe ja u realizua misioni i tij per krijim te konflikteve.
    Cfarë është patriotizmi për ty ? Cfarë kanë bërë shqiptarët e maqedonisë për patriotizmin ? Mos vallë flasin shqip në familjet e tyre në Gostivar, a mos vallë kanë krijuar një platformë të mirfilltë ku shqiptarët e shqipërisë të ndihen si vellezër atje ? Kush janë patriotat shqiptar të Maqedonisë ? Numurohen, fatkeqsisht me gishta, e sot ndoshta vec Rufi Osmani qëndron i vetmuar në misionin e tij kombëtar, të tjerë e keni mëndjen tjetër kund.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Maqedonia e ka Arben Xhaferin qe vlen sa shumica e intelektualeve te trojeve shqiptare. Dhe ai eshte produkt i shqiptareve te Maqedonise. Dhe Myftaraj eshte zero per te dhe ate e madhe madje.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Meqenese une nuk jam turke, paskam te drejte te marr pjese ne kete teme, por me thene te drejten, nuk e kuptoj qellimin e temes. Arsyeja eshte shume e thjeshte: Republika e Shqiperise eshte Laike, dhe deri me sot kemi jetuar me shekuj e shekuj ne harmoni fetare. Nuk shoh ndonje Islamizim te Shqiperise, dhe besimi eshte dicka personale qe deri me sot nuk e kam pare te luaje ndonje rrol politik ne vendin ku une jetoj e punoj, nese Hyllieni e ka pare le te me ndricoje.

Tjeter, nuk e di se qe kur qenka bere K.Myftaraj kaq per t'i kushtuar vemendje si filogrek qe eshte, aq sa ne Prokurorine e Pergjithshme pati madje nje dosje kunder tij per percarje kombetare. Nejse pres te ma sqaroje Hyllieni, meqe kam akoma gjera te tjera per te thene...por mos te leme boshlleqe, prandaj te sqarojme keto fillimisht.
    Harmonia fetare që ti shet është = me stagnacion kombëtar, me popull pa vizion, thjeshtë të ngjajmë bukur për të tjerët duke neglizhuar historinë tonë dhe cfarë kanë lënë amanet të parët tanë. Grekët gumëzhijnë prej prezencës Islame, por me heqjen e kësaj pranie, sic dallohet qartë se trendi ka qënë dukshëm në ri-konvertimin e shqiptarëve, ata e kanë rradhën, dhe si komunitet i vogël që janë, nuk do duhet shumë kohë të mënjanosh disa tipa alla Bollano nga skena politike shqiptare.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Të tjerëve nuk po i përgjigjem se e shoh që ka një pjesmarrje të fortë solide që përkrah këtë gjë. Po halli yt, qëndron që ti je kundra krijimit të institucionit Fetar Shqiptar, dhe kjo është dhe pika e temës, sigurisht dhe një mbështetje për regjistrimin mbi baza fetare që të marrim vesh sa 70% janë këta islamikët shqiptarë.

Gjëja që mua më vjen keq nga shkrimi, por e kuptoj se ku do të dali Myftaraj pasi e kam parë me sytë e mi mini-Arabinë, është fakti që ai e quan të humbur komunitetin shqiptar në Maqedoni, një katastrofë e madhe për aspiratat tona kombëtare(jo të tuat kuptohet).
    Nuk më konstaton se shpalosa mendimin tim personal rreth krijimit të institucioneve fetare shqiptare por sigurisht ndërtimi i tyre sipas modelit të Myftarajt mbetet fiktiv. Përkrahja solide e ideve të tij konsiston në ngritjen e kryqëzatave për të shfarrosur realitetin islamik mes shqiptarëve?!
    relata refero

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Ngadal burra se siduket e paskeni kap me seriozitet punen.
    Edini sa me qeshet kur lexoj komente te tipit- KETE DUHET ME E MBESHTETUR,ky KA FOLUR TE VERTETEN DHE E VERTETA DEL NE SHESH,aj tjejtri thot DUHET ME I PASTRU GJITH MUSLIMANET NGA SHQIPERIA,aman or njerez,a jeni ulur 2 min dhe te mendoni se ju jeni ASKUSHI ju jeni te barabart me zero per SHQIPERINE,sepse ju nuk perfaqesoni as familjen tuaj e lere me nje numer me te madh te shqiptarve,andaj mbylleni toiletet dhe heshtni njeher e pergjithmone,se duke vjellur kundra njeres apo tjetres fe ne forum nuk mund te beni asgje,po jeni burra shkoni ne Shqiperi dhe fillojani punes,pra pastrimit te shqiperise nga muslimanet,pse nuk e beni nje gje te tille????apo breket i shihni diku ne bagrema tani?

YES- ashtu cfar kerkon ti nga prizreni haroje,sepse ai flet me mllefin qe ka ndaj islamit ndersa histori te ketij kombi dhe si eshte jeta ne shqiperi,dy lidhje si ka me te ky njeri,ky eshte ateist mirepo kur shahet islami ky i bashkohet krishterizmit apo ortodoksve bashke me disa ateist tjer qe i sheh me larte,te cilet vetem se neper dhomat e veta dhe ne pc e tyre mund te shprehen kaq lirshem dhe ta nxjerin ate qe ua han barkun cdo dite sepse ne realitet asnjeri as tjetri skan ..... me dal e me i then dikujt dicka,kshtu eshte kur ke pune me femije te cilet sdijn as hundet e veta me i fshij e po mbeshtetin MUTFTYREN.

YEs-respekte per shkrimet tuaja,pamvarsisht fes qe i takon,e shoh se don te debatosh me fakte dhe argumente,por per fat te keq nuk i gjen te tille ketu ne kete forum,se edhe nese te sjellin dicka,te gjitha i kan copy paste,perndryshe haroje...

naten gjithve.
    Jetë e rëndë.......!!!

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Maqedonia e ka Arben Xhaferin qe vlen sa shumica e intelektualeve te trojeve shqiptare. Dhe ai eshte produkt i shqiptareve te Maqedonise.
    Ai po vdes. E ke parë si është katandisur apo e lexon vetëm ti ? Arben Xhaferrit ja futën sa krahu shokët e vet(sic ja futën dhe Rufiut kur e rrasën në burg që ngriti flamurin Shqiptar dhe nuk guxoi njëri ta mbronte), me në krye bodigardin Menduh.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Nuk më konstaton se shpalosa mendimin tim personal rreth krijimit të institucioneve fetare shqiptare por sigurisht ndërtimi i tyre sipas modelit të Myftarajt mbetet fiktiv. Përkrahja solide e ideve të tij konsiston në ngritjen e kryqëzatave për të shfarrosur realitetin islamik mes shqiptarëve?!
    Eshte Modeli Fishta-Noli, ku modeli i dytë ekzistonte po e prishët ju që sollët Janullatosin. Realiteti Islamik i shqiptarëve është realitet Islamik i vendosur me dhunë, ky është i vetmi realitet. Unë me Myftarajn bie dakort në disa ide, por jo të tjerat, sidomos kur ai thotë, me shumë të drejtë se muslimani shqiptar e konsideron veten si Musliman Shqiptar, ashtu sic Orthodoksi Shqiptar e konsideron veten se Orthodoks Shqiptar dhe jo e anasjellta. Ndryshim i vogël ky, por i rëndësishëm për të evaluar psikozën e kësaj pjese të popullsisë që po mban peng integrimin Shqiptar në Europë.

Faqja 3 prej 39 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •