Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

Pagezimi i Krishtit, eshte edhe pastrimi i gjithe krijeses nga mekati. Pagezimi qe une e gjithe te krishteret e botes bejme sot ne Kishe, nuk do te kish asnje vlere nese Vete Krishti nuk do te ishte pagezuar. Krishti mori mbi supet e veta e lau te gjitha mekatet tona, edhe pse ashtu sic e the edhe ti me lart, ishte i pamekat.

Albo
    Dmth pagezimi te ben imun ndaj denimit te Zotit. Po nje kriminel qe eshte i pagezuar, do t'ia le Jezusit mbi supe krimet e tij? A nuk eshte padrejtesi qe ti si nje besimtar i drejte qe perpiqesh vazhdimisht te mos mekatosh, te jesh i te njejtit rang ne boten tjeter me ate kriminelin?
    I feel Kosovereign!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,999
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Kandy* Lexo Postimin
    Dmth pagezimi te ben imun ndaj denimit te Zotit. Po nje kriminel qe eshte i pagezuar, do t'ia le Jezusit mbi supe krimet e tij? A nuk eshte padrejtesi qe ti si nje besimtar i drejte qe perpiqesh vazhdimisht te mos mekatosh, te jesh i te njejtit rang ne boten tjeter me ate kriminelin?
    I pari njeri qe hyri ne Mbreterine e Qiellit, se bashku me Krishtin, ishte njeri prej dy hajduteve qe u kryqezuan se bashku me Krishtin. E fitoi jeten e ameshuar, pasi pohoi me plot goje qe ai e meritonte denimin, por Jisui ishte i pafajshem. Dhe iu lut Krishtit me fjalet: "Me kujto edhe mua mekatarin o Zot ne Mbreterine e Qiellit!".

Pagezimi nuk te fal imunitet nga gjykimi i Perendise. Pagezimi dallon njerezit e thirrur nga Perendia per te ndjekur Krishtin, nga njerezit te cileve Perendia u qendron larg. Ashtu si Krishti thirri peshkataret e Galilese qe t'i shkonin pas e te beheshin dishepuj te Tij, ashtu thirremi edhe ne nga Kisha qe te vazhdojme kete tradite apostolike.

Dhe jo te gjithe ata qe do te pagezohen do te njohin shpetim ashtu si jo te gjithe 12 apostujt e Krishtit njohen shpetim. Te kujtoj se nje prej tyre, Juda Iskarioti qe tradhetoi Krishtin tek Prifterinjte e Tempullit, nuk njohu shpetim. Ashtu sic te kujtoj, qe kur Krishti i lutej Atit ne malin e ullinjve para arrestimit, ai nuk i lutej Perendise per shpetimin e gjithe botes, apo te te gjithe njerezve, por vetem "... te atyre(njerezve/shpirtrave) qe ti me dhe o Zot...".

Me pagezimin ne veshim Krishtin, behemi nje me krishtin, rilindim ne Krisht. Dhe zotohemi qe gjithe jeten tone ta jetojme ashtu si Krishti na mesoi. Zotohemi qe te mbajme gjithe jeten tone mbi kete bote te ciles nuk i perkasim, kryqin e rende te Krishtit, ashtu si Krishti e mbajti per ne deri ne momentin e fundit ne kryq.

Albo

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Ashtu sic te kujtoj, qe kur Krishti i lutej Atit ne malin e ullinjve para arrestimit, ai nuk i lutej Perendise per shpetimin e gjithe botes, apo te te gjithe njerezve, por vetem "... te atyre(njerezve/shpirtrave) qe ti me dhe o Zot...".

Albo
    Pse nuk lutej per shpetimin e gjithe njerezve, kur ata jane ne natyrshmerine e vete Zotit? Dhe per me teper kujt i lutej Zoti?
    I feel Kosovereign!

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Albo nuk mendon se eshte absurditet te besosh?
    1) Nisu nga llogarit vetjake per te miren e konkluzionit komun. Vertet mendon se nje nene pa mardhenie seksuale 2011 vjet me pare mund te lindte?
    Vertet mendon se nje person qe ka kryer krime duke u pagezuar i falen mekatet? Po kundrejt kujt?Koshienca e tij eshte e felliqur, eshte e ndyre si vet balta.
    Uni eshte nje eksplozion mendimesh ku paqja nuk ekziston, Nje gote e thyer nuk mund te ngjitet.

Tek besimtaret nuk kam kuptuar nje gje. Jane egoista dhe kerkojn mireqenien e shpirtit? apo jane te verber llogjikisht?
    Tematika e arsyes me kerkon te besoj se edhe majmunet apo korkodilat, luanet,lopet,etj do te gjykohen ditet e gjykimit. Po cfare ndryshimi ke ti edhe une nga gjallesa te tjera pervecse fjales.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    . Pagezimi dallon njerezit e thirrur nga Perendia per te ndjekur Krishtin, nga njerezit te cileve Perendia u qendron larg.

Albo
    D.m.th per te hyre ne mbreterine e Perendise u dashka ftese nga vet Perendia??
    Edhe ky qenka si ALLAHU kend don e ben besimtar e kend nuk don jo
    Mos vet cka me paska gjet, ne njeren ane nuk kam marre ftese per mbreterine e Perendise ndersa ne anen tjeret Allahu mi ka verbu syte e shurdhu veshet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    A nuk eshte padrejtesi qe ti si nje besimtar i drejte qe perpiqesh vazhdimisht te mos mekatosh, te jesh i te njejtit rang ne boten tjeter me ate kriminelin?
    Pse cka po cuditesh ti?!!
    Edhe kurani thote qe nese pendohesh do jesh ne xhenet edhe nese gjate tere jetes ke vrare e prere!!!
    Kesh kusija ferteren

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Kush nga kristianet me pergjigjet per kete gje ka nje udhetim falas cift ne cilin vend qe ai do.!0 dite ja paguaj une me hotel dhe bileta udhetimi.[/B]
    E nese cifti ka femije,a paguan edhe per ta???

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,999
    Postimet nė Bllog
    22
    Pse nuk lutej per shpetimin e gjithe njerezve, kur ata jane ne natyrshmerine e vete Zotit? Dhe per me teper kujt i lutej Zoti?
    Lutja e Krishtit ne Malin e Ullinjve prane Jeruzalemit, eshte pjesa ime me e preferuar nga gjithe Dhiata e Re. Po nuk e ke lexuar, te ftoj ta lexosh te plote, ne heshtje e ne qetesi. Ke per te mesuar gjithe theologjine e krishtere nga goja e Vete Krishtit, drejtuar Atit ne formen e nje lutje.

Reagimi qe judenjte dhe muslimanet kane ndaj lutjes se Krishtit, zakonisht eshte: Kush eshte ky njeri qe guxon ti drejtohet Zotit si At?! Per ta, kjo eshte bllasfemi, pasi nuk e kuptuan e pranuan Krishtin per ate qe eshte, Biri i Vetemlindur i Perendise, qe mori mish e u be njeri nga Virgjeresha Mari, per te shpetuar popullin e Izraelit e mbare njerezimin.

D.m.th per te hyre ne mbreterine e Perendise u dashka ftese nga vet Perendia??
    Ti mund te trokasesh ne deren e shtepise sime. Une mund te zgjedh qe mos te te hap fare deren. Ose mund te zgjedh ta hap deren por nuk te ftoj qe te hysh ne shtepine time. Ose mund te ta hap deren e te te lejoj te hysh brenda.

Mbreteria e Qiellit, ajo qe ne quajme parajse, eshte vendi qe Perendia ka pergatitur per te gjithe njerezit e shenjte, qe e degjuan Lajmin e Mire te Krishtit, dhe besuan dhe ecen ne hapat e Tij.

Albo

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    kur te vish ketej, do te coj per free , bashke me cunin tim te shohesh-jorney to the stars, te planiteriumi. Te shohesh dhe mesosh si u krijua toka dhe sistemi planetor, dhe sa zoter ndodhen atje lart ne hapesire, qe krijuan cdo gje

po mire eshte te besosh ne dicka. feja ka arritur kete 'lavazh' te trurit, eshte e fuqishme, ka qene dhe do te jete. Tu japi nje besim, nje drejtim. guide Mire eshte,po deri ne nje pike ama, me limit. lol

Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Kush nga kristianet me pergjigjet per kete gje ka nje udhetim falas cift ne cilin vend qe ai do.!0 dite ja paguaj une me hotel dhe bileta udhetimi.Muslimanet ne kete pyetje skane te drejte pergjigjeje.

Nese bibla thote se Zoti nuk eshte njeri dhe as bir njeriu por kristianet pretendojne se Jezusi eshte Zot atehere kush genjen ne kete rast bibla apo kristianet?

19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Numrat 23
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 13-05-2011 mė 21:15
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    E nese cifti ka femije,a paguan edhe per ta???
    Per femijet paguan Pinku i con tek "jorney to the stars, te planiteriumi". lol

kur te vish ketej, do te coj per free , bashke me cunin tim te shohesh-jorney to the stars, te planiteriumi. Te shohesh dhe mesosh si u krijua toka dhe sistemi planetor, dhe sa zoter ndodhen atje lart ne hapesire, qe krijuan cdo gje
    Nuk e di mu drejtove mua apo albos me kete shkrim por eshte ide brilante ."Une ti dhe cuni yt".Kam frike se kete ngjarje do ta perdori si argument Albon per te argumentuar trinitetin., megjithese une skam te bej fare me ty dhe cunin tend pasi jam qenie ne vete Albo ose ndonje tjeter si ai qellimisht mund te na bashkoje dhe thote qe ju te tre perbeni nje familje.Une do i thoja qe Pinku dhe Cuni nuk kane lidhje me mua pasi i perkasin nje bote tjeter dhe ne nje hapesire tjeter.Mirepo mitologjia greke qe njerzit kane ne koke nuk i largon dot nga besimi se Zoti eshte me shume se Nje.Edhe pse kjo bie ne kundershtim me citatet biblike dhe me theniet e Jezusit.

Per njohuri te Albos qe e quan Zotin triun dhe Jezusin Perendi-njeri.

Dikur kane pas ekzistuar krishteret unitariane, ato besonin se Jezusi ishte profet i Zotit dhe njeri dhe e mohonin hyjnizimin e tij dhe dy natyrshmerine, mirepo keto u internuan nga Kostandini dhe u perndoqen nga krishteret e trinitetit derisa u zhduken.Ne Keshillin e Nikes rreth vitit 313 ketyre krishtereve ju hoq e drejta e besimit ne Zotin nje dhe Jezusit si njeri dhe profet dhe u vendos kredoja e besimit te hyjnizimit te Jezusit sipas mbledhjes qe beri konstandini me prifterinjte e tjere.Dikush ka hapur nje teme rreth tyre dhe mund ta lexosh

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=134861

Nese marrim disa versete biblike dhe i analizojme dalim ne konkluzionin se Zoti qenka NJESH dhe jo triun ose tre sipas trinitetin tuaj.Dhe se Zoti nuk u beka kurre njeri sikurse thoni ju.

Isaja 42:1011 )"...keshtu qe te me njohesh, te kuptosh e te besosh se une jam ai. Asnje Perendi nuk u krijua perpara meje dhe nuk do te kete nje te dyte me pas. Una dhe vetem une jam Perendia dhe perveē meje nuk ka Shpetimtar tjeter";

Urdheri i pare i Moisiut

(Deuteronomi 6:4)"Degjo 0 Izrael: Perendia,Zoti yne eshte Nje";

Besimi dhe pranimi i Jezusit per te

" Cili ėshtė I pari I tė gjitė urdhėrimeve? 29. Dhe Jezusi iu pėrgjigj: -Urdhėrimi I parė I tė gjithėve ėshtė: Dėgjo, o Izrael! Zoti, Perėndia ynė ėshtė I vetmi Zot. 30. Dhe, duaje Zotin, Perėndinė tėnd me gjithė zemrėn tėnde, me gjithė shpirtin tėnd, me tė gjithė mėndien tėnde e me tė gjithė forcėn tėnde! Ky ėshtė I pari urdhėrim.Markut 12/ 28-34:

Dhe keshtu e kane besuar dhe te tjeret mbas Jezusit.

19
    Dhe ndėrmjetėsi nuk ėshtė ndėrmjetės i njė ane tė vetme, kurse Perėndia ėshtė Njė.galatasve 3

Ju keni dale jashte konteksteve biblike

Zoti nuk ėshtė njeri dhe argumentet se Zoti nuk ėshtė njeri janė:

Osea 11/ 9: "…sepse jam njė Perėndi dhe jo njė njeri…"

Sipas Jobit 9/ 32: "Nė tė vėrtetė Ai nuk ėshtė njeri si unė, tė cilit mund ti pėrgjigjemi dhe tė dalim nė gjyq bashkė."

Sipas Samuelit 1,15/ 29: "…dhe nuk do tė pendohet sepse Ai nuk ėshtė njeri qė tė pendohet."
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •