Ky qe thua ti eshte besim Panteist dhe ska lidhje fare me besimin e Jezusit dhe profeteve.Mynyra se si bibla flet per Zotin sinqerisht eshte katastrofe, ka versete qe flet se nga hunda e tij del flake, ka versete qe thote se me sopate ai do prese pyllin.Eshte nje mix mitologjish dhe tregimesh njerzore qe vetem duke qene musliman mund ti kuptosh kush jane te sakta e kush jo.Vete bibla kundershton veten e saj shume here.Prandaj Pali e quan ate me te meta dhe te nevojshme per ndryshim.Po te kesh lexuar Biblen, jane me dhjetra rastet ku Perendia u shfaqet profeteve, here si ere, here si zjarr, here si engjell kalimtar, sic iu shfaq edhe Abrahamit. Pra asgje nuk eshte e pamundur per Perendine.
Si mund te themi qe Zoti u be krijese, Njeri Pellumb, engjell, ere zjarr, etj etj nderkohe qe qiejt nuk mund ta nxene ate se eshte Madheshtori absolut.
Megjithate per te kundershtuar mendimet e tua pagane dhe panteiste po te sjell disa versete biblike.
Po a ėshtė e vėrtetė qė Perėndia banon mbi tokė? Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund tė tė nxėnė dhe aq mė pak ky tempull qė kam ndėrtuar!. (1 Mbretėrve 8:27)
18
Por a ėshtė nė fakt e vėrtetė qė Perėndia banon me njerėzit nė tokė? Ja, qiejtė dhe qiejtė e qiejve nuk mund tė tė nxėnė, aq mė pak ky tempull qė unė kam ndėrtuar 2 cronicles 6
5
Tempulli qė unė do tė ndėrtoj do tė jetė i madh, sepse Perėndia ynė ėshtė mė i madh se tėrė perėnditė e tjera.
6
Po kush do tė jetė nė gjendje t'i ndėrtojė njė tempull me qenė se qiejtė dhe
qiejtė e qiejve nuk janė nė gjendje ta nxenė? 2 cronicles 2
48
Por Shumė i Larti nuk banon nė tempuj tė ndėrtuar nga dora e njeriut, sikurse
thotė profeti:
49
''Qielli ėshtė froni im dhe toka stoli i kėmbėve tė mia; ēfarė shtėpie
do tė mė ndėrtonit ju, thotė Zoti, ose cili do tė qe vendi i pushimit tim?
50
A nuk i bėri tė gjitha kėto gjėra dora ime?''.veprat 7
Kristianet bien ne nje gabim sepse ne kuptimin qe asgje nuk eshte e veshtire per Zotin ato mendojne se Zoti mund te behet cdo gje duke iu referuar keshtu mitologjise greke te shenderimit te perendive ne qenie te tjera tokesore.Mirepo Zoti eshte unik dhe nuk mund te shenderrohet ne krijesa sepse nuk i takon Madheshtise se Tij te behet krijese pasi eshte Krijuesi absolut dhe se qenia e Tij eshte unike nuk shperbehet ne shume qenie dhe nuk kthehet nga Zot ne krijese .Zoti ka fuqi te beje gjithcka me krijesat porse Zoti kurre nuk e ben veten e Tij Krijese sepse kjo do ishte dobesi per cilesite e Tij te cilat jane madhestore dhe absolute dhe te pandryshueshme ne pakufizueshmerine e tyre dhe nuk mund te kufizohen duke e kthyer ate ne nje krijese.Per kete deshmon cdo njeri qe ka llogjike dhe nuk e ka perzier besimin e tij me mitologji, dhe besime pagane panteiste.Atehere ku do ishte ndryshimi i besimtareve te Zotit me paganet?
Krijoni Kontakt