Close
Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 209
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga Prishtina.C Lexo Postimin
    Paradoksi shqiptar: Hiqen taksat me Serbinė, mbahen me Kosovėn

Tiranė, 29 prill - Shkėmbimet tregtare me Serbinė pritet tė rriten akoma e mė shumė, kurse me Kosovėn mund edhe tė pėrkeqėsohen. Me stadin aktual tė tarifave doganore, Shqipėria ka kryer volume tė mėdha tregtie me Serbinė, ndėrsa me vendin mė tė afėrt, Kosovėn, niveli nuk paraqitet aty ku duhet, por me ndryshimin e fundit tė taksave raporti me kėto vende do tė thellohet.
    Njė tjetėr marrėveshje e tregtisė sė lirė me vendet e rajonit, nė kuadėr tė CEFTA-s pritet tė miratohet sė shpejti nga Kuvendi i Shqipėrisė. Gazeta “Shqip” ka mėsuar strukturėn e re tė tarifave doganore me vendet e CEFTA-s, ku futen Mali i Zi, Kroacia, Moldavia, Maqedonia, Serbia dhe Shqipėria. Mes kėtyre vendeve do tė shkėmbehen mallra pa paguar tarifė doganore, mbi bazė tė kuotave (nė tonė), qė shkojnė deri nė 15 pėr qind.
    Mes kėtyre vendeve duhet tė kishte pėrfituar edhe Kosova, por pėr shkak statusit tė njohjes ndėrkombėtare, nuk ka pranuar tė nėnshkruajė protokollin shtesė tė marrėveshjes. Pakti mes 6 shteteve tė CEFTA-s ėshtė firmosur mė 12 nėntor 2010, nė Beograd, ku ashtu si Kosova, edhe Bosnjė-Hercegovina nuk ka pranuar tė firmosė marrėveshjen, madje nuk kishte negociuar me asnjė nga shtetet, kurse qeveria e Prishtinės kishte nisur bisedimet prej kohėsh me Kroacinė dhe Maqedoninė, por nė fund u tėrhoq.
    Sipas Ministrisė sė Jashtme, marrėveshja e re pėr tregtinė e lirė mes vendeve erdhi pas pėrfundimit tė periudhės tranzitore tė reduktimit tė tarifave doganore pėr produktet industriale. Pėr kėto mallra tarifat aktualisht janė zero dhe tani radha i vjen reduktimit dhe heqjes sė taksave pėr produktet bujqėsore dhe blegtorale, apo tė vezės, verės dhe peshkut.
    “Referuar shkallės sė pėrfitimit nga tarifat preferenciale pėr shkak tė origjinės tė produkteve bujqėsore tė importuara (rreth 35-40 pėr qind) dhe tarifės doganore mesatare prej 2.4 pėr qind, qė rezulton nė kėtė periudhė, efekti minus nė buxhetin e shtetit nga reduktimi i taksave nuk shkon mė shumė se 60 milionė lekė”, pohon Ministria e Ekonomisė, ndėrsa ajo e Financave shprehet se me rritjen e shkėmbimeve tregtare, do tė ketė zhvillim pozitiv nė arkėtimet e taksės sė TVSH-sė.
    Ndryshimet e fundit fiskale nuk shikohen me sy pozitiv nga ana e eksportuesve shqiptarė. Sipas tyre, ulja e taksave doganore pėr mallrat e importit do ta dėmtojė prodhimin vendas, pasi lėnda e parė po blihet me taksė doganore 10 pėr qind, kurse nga Kroacia apo Serbia do tė futen direkt nė treg produkte finale pa taksa doganore.
    Tė ndihmuar edhe nga rrjetet e shitjes me pakicė, importet nga kėto vende (Serbi, Mali i Zi, Maqedoni, Slloveni, Kroaci dhe Bosnjė-Hercegovinė) u rritėn 50 pėr qind. Sipas tė dhėnave tė Institutit Shqiptar tė Statistikave (INSTAT), vlera e importit arriti gati 49 miliardė lekė, duke shėnuar nivelet mė tė larta.
    Po sipas INSTAT-it, pėr vitin 2010, importet nga Serbia janė 17.5 miliardė lekė, rreth 65 pėr qind mė shumė se nė vitin 2007, duke zėnė vendin e parė, ndėrsa nga Kosova kanė hyrė mallra me vlerė rreth 3.7 miliardė lekė.

http://www.koha.net/index.php?cid=1,5,57295
    ne qofte se titulli qe keni vene "TE BOJKOTOHET BREGDETI SHQIPETAR" perfaqson mendimin tend do te te thoja qe edhe kur te kalosh ne rrugen Durres Morine te mendosh se Shqiptaret jane ne borzh deri ne fyt qe ju dhe te gjith ata qe bashkohen me mendimin tend te keni nje rruge sa me te rehatshme dhe qyl.....
    PO SIKUR TE TE MIS LEJONIM TR KALOJE NGA AJO RRUGE DO TE TE PELQENTE ZOTROTE..............
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Prishtina C : Eshte urdher kjo apo do e hedhesh ne vote lol ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Shume problem po e boni. Me vjen keq me ca qe jane nga krahina e kosoves qe kalimin e pushimeve ne shqiperi e quajne si akt patriotik. Hipokrizine e kam shume inat! Ne Shqiperi shumica vijne sepse u leverdisin cmimet dhe jo per ndonje arsye tjeter! Nuk po them perqindje apo numra por shumica bejne nje "turizem" shume te varfer. Dhoma me qira qe futen shume veta brenda dhe gatim ne dhome...jo ne cdo vend te botes te lejojne te besh keshtu.

Kshu qe ti lejme keto debate te kota e pa vend se nuk cojne ne ndonje gje te mire.

Bamba, mos u nxito. Me te drejte e quajme "akt patriotik" sepse nuk e di si mund te quhet ndryshe ardhja ne nje vend ku kunderrmojne mbeturina e papastertia. Pothuajse ne cdo vend te Shqiperise, te pakten ne ato ku kam qene, Durres, Vlore, Sarande, Ksamil, gjate sezonit te veres te qelb era e kanalizimeve. Ju mburreni me Ksamilin e Saranden, por rruga qe i lidh keto dy vende ishte vjet e paasfaltuar, Ksamili ishte si Afganistani, plot pluhur, njerezit e egjer, vozitesit e qartur, etj etj. Sherbimi tejet i keq, te shikonin me meri, i pyesje dic, ta kthenin me te keq.

Pata postuar para 2 vitesh nje post per mbeturinat ne Dhermi por Moderatori e hoqi me pa te drejte.

[U]Por, prapeseprap, e dua Shqiperine. Une cdo vit do vi ne Shqiperi. Cdo pushim e kaloj ne Shqiperi[/U]. Shumica e Kosovarve mendojne sikur une. Vijme jo pse na leverdis, po pse duam. Pastaj, une me shume frikohem kur jam ne Shqiperi se sa ne Mal te Zi, Bullgari, Turqi e gjetiu.

Nuk eshte se nuk marrim ere per turizem, pasi Kosovaret kane shetitur kater cepat e botes kur ju nuk guxoni te benit plazh. Pastaj, gabon kur thuash se keshtu nuk te lejojne ne vendet te tjera te botes. Une kam bere skijim ne France (per vete nuk skijoj por isha me shoqeri), kam qene ne Spanje, Kroaci e shume vende tjera, dhe ne cdo vend ku kam qene, ka pasur kuzhine e frigorifer.

Cmimet nuk jane edhe aq te volitshme, sepse po te shtojme pak para, shume pak, mund te shkojme ne Turqi. Shembull, per fjetje (une dhe e fejuara ime) kam paguar 500 Euro per dy jave, ndersa 1000 i kam harxhuar per ushqim, rruge, argetim, pije, etj. Ndersa me 1600 Euro mund te shkosh me 4 ose 5 yje ne Turqi.

E kuptoj hapesin e temes, pasi ne Shqiperine e shikojme me nje sy "tjeter" e na dhemb kur degjojme gjera te tilla, dhe kjo teme ishte mbase nje revolte pak e tepruar (edhe pse autori thjesht ka dashur te terheq vemendjen e juaj se sa na dhemb kjo) sepse KOSOVARET KURRE NUK DO TE BOJKOTOJNE SHQIPERINE.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    ne qofte se titulli qe keni vene "TE BOJKOTOHET BREGDETI SHQIPETAR" perfaqson mendimin tend do te te thoja qe edhe kur te kalosh ne rrugen Durres Morine te mendosh se Shqiptaret jane ne borzh deri ne fyt qe ju dhe te gjith ata qe bashkohen me mendimin tend te keni nje rruge sa me te rehatshme dhe qyl.....
    PO SIKUR TE TE MIS LEJONIM TR KALOJE NGA AJO RRUGE DO TE TE PELQENTE ZOTROTE..............
    1 miliard dollare u zhyten shqiptaret ne borxh per ate rruge, tek banka islamike e zhvillimit a ca dreqin quhet. u rrit dhe borxhi i brendshem.
    si frengu pulen do paguhet ajo rruge.

http://lajme.shqiperia.com/lajme/art...t-987-mld-leke
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 03-05-2011 mė 13:30
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    ... Pothuajse ne cdo vend te Shqiperise, te pakten ne ato ku kam qene, Durres, Vlore, Sarande, Ksamil, gjate sezonit te veres te qelb era e kanalizimeve. Ju mburreni me Ksamilin e Saranden, por rruga qe i lidh keto dy vende ishte vjet e paasfaltuar, Ksamili ishte si Afganistani, plot pluhur, njerezit e egjer, vozitesit e qartur, etj etj. Sherbimi tejet i keq, te shikonin me meri, i pyesje dic, ta kthenin me te keq.
    Eshte dashuri e eger mor Kiniku, mos u merzit - ata te kane xhan pamvaresisht se si duken

Ashtu me flasin dhe mua, ne te njejten menyre, po e di qe thelle-thelle me duan shume

Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Nuk eshte se nuk marrim ere per turizem, pasi Kosovaret kane shetitur kater cepat e botes kur ju nuk guxoni te benit plazh.
    Tani, per kete punen e plazhit e ke gabim se une jam rrit ne plazh psh... nejse...

A mos duhet te hapim nje nenforum ku te mund te flasim per vende te ndryshme ne Shqiperi e Kosove, pikerisht per ceshtje turizmi apo vizitash? Mund te flasim per cmime, keshilla si t'ju bejme 'bisht' tarifave te pavolitshme etj etj...? Besoj se do ishte ndihmese, te pakten per nje pjese te anetareve te forumit...

ps: sa per nivelin e rrugeve duhet kerkuar llogari tjeterkund...histori e gjate....nejse
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sofi _ : 03-05-2011 mė 13:29

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    Eshte dashuri e eger mor Kiniku, mos u merzit - ata te kane xhan pamvaresisht se si duken

Me pengoi Bamba kur filloi te "shtjelloj" kualitetin e turisteve nga Kosova e jo heqjen e taksave, prandaj edhe reagova me te njejten monedhe.

Idea per te hapur nje nenforum eshte shume e qelluar, pasi sezona verore po afrohet. Une per vete prape do te shkoj ne Ksamil, nuk me pengojne ato shtepi gjysem te rrezuara, gjysem te perfunduara, as pluhuri, ai cuni qe pjek qingjin buze rruges me pluhur, as syte e "keqinje", cmimet apo taksat. Mua me pelqen te beje rrugen 8 oreshe Prishtine-Sarande, me pelqen te ngas autostraden, te marr rrugen e Vlores, te shoh bregdetin, te ndalem cdo 2 ore ne ndonje kafe apo tek ndonje shites pemesh e te ndrroj dy llafe me te, me pelqen te degjoj Shqiptaret tek flasin Shqip, te mbush mushkerite ne Llogara, te shoh Dhermine nga larte, te ndalem tek kisha e Himares e pi nje kafe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    More Gjema, si more te paskan grabit ne Shqiperi?? Mos do te thuash qe ke paguar me teper sec duhet apo ..? Nese te kane grabit vertet, dmth me force apo nuk e di sesi, duhet te kishe shkuar ne polici per t'i paditur - apo shkove?

Sa per pushimet, normal qe gjithkush i kalon aty ku do apo mundet, nuk eshte pune detyrimi kalimi i pushimeve ne nje vend apo ne nje vend tjeter.
    po si more nuk te vjedhin, po kjo puna e 100lekut te ri dhe te vjeter, ai qe nuk i bie ne fije dhe ka shum te till paguan ne vend te 1euros 10euro prap them jo te gjithe vjedhin por shumica apsolute te vjedhin ne ket mynyr lek te reja dhe te vjetra, un jam nje qe e kam kuptuar dhe kam duke kupetuar ket gja kam kuptuar edhe tendencen qe kishin per te vjedhe, kurse ne polici nuk kam qen se ata te vjedhin edhe dy her me shum

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar mė parė nga aska_peja Lexo Postimin
    Un per veti kam qen ne shuumm vende pushim, sidomos neper europ gjithka, por me Shqiperi nuk e ndroj as nje vend, qe tri vite me rall shkoj ne Shqiperi, edhe ket vit do jem aty, kam degju per Velipoj qe eshte shum mir edhe paster, e ma mir ti ja pagujm shqiperis taxsat se sa shkijeve te Malit Te Zi, ishalla dan Zoti e na i hekin edhe kufirat Kosov Shqiperi
    jo shkive te malit te zi mor burr, po shqiptareve te malit te zi jepjav taxat apo nuk pot duket ulqin shqiptar

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga gjema Lexo Postimin
    po si more nuk te vjedhin, po kjo puna e 100lekut te ri dhe te vjeter, ai qe nuk i bie ne fije dhe ka shum te till paguan ne vend te 1euros 10euro prap them jo te gjithe vjedhin por shumica apsolute te vjedhin ne ket mynyr lek te reja dhe te vjetra, un jam nje qe e kam kuptuar dhe kam duke kupetuar ket gja kam kuptuar edhe tendencen qe kishin per te vjedhe, kurse ne polici nuk kam qen se ata te vjedhin edhe dy her me shum
    Gjeme, kadale he burre, se cdo kund te vjedhin, sidomos nese nuk di te besh dallimin ne mes te 100 lekut te ri e atij te vjeter. Per te evituar vjedhjen, pse nuk pyet femijet apo bashkeshorten?

Gjema (edhe emrin e shkruan gabim) e do te tjere!

Pash zotin leni keto prralla e mos u hiqni dikushi kur jeni kerkushi! Jo pllazhat, jo rrezitjet, jo Turkia e Crna Gora, jo Hrvatia e Bugari!

Zgjedhja eshte e lire. Ai qe ka xhep shkon ku ja do qejfi e ai qe s'ka lahet me naj perru ngat shpis e ju thot gjinjes e jom kon vallah n'Turki!. Leni bre kto mualife se veē namin e zi ja qitni vetes e Kosoves.

Katunarhanja kamos njisoj!

Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •