Close
Faqja 31 prej 54 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 531
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Smght Poetic, abuzimi nuk eshte e thene te jete vetem fizik. Ka dhe abuzim psikologjik, qe eshte akoma me keq. Ku kane liri ato aman? Kisha njehere njeren ne pune, e lindur e rritur ketej, familja ekstremiste e martuan me nje mashkull qe se kishte pare ndonjehere me pare. Me ka bere cudi, se u fejua u martua brenda 1 muaji. Te gjitha keto. E shkreta ishte aq konfjuze, po skam cbej thoshte- sja prish dot fjalen te jatit. Aq strikt ishte. Edhe thua, kane liri dhe te drejta. Atyre ua shtypin koken, bashke me percet qe veshin. lol
    Pink, me lejo ta bikinizoj pak emrin ne shqip Manushaqe, pasi me duket sikur ke vendos nje burka ngjyre, Lejla a Vjollce, bisedes.Une do isha i mjaftueshem si musliman me shamine, pa mbulimin e fytyres per realitetin perendimor.Mirepo jam kurioz se si do ndihej nje femer !- ? per fatkeq nuk e kam akoma kete informacion, brenda nje veshje ku mund te shikoje gjithcka dhe ate mos e shikoje askush.Me kujtohet filmi "Hajduti Bagdatit" kur kaloj ajo vajza e princit dhe njerzit ishin te urdheruar te ulnin syte e mos e shikonin sepse ishte shume e bukur.Kete zgjedhje nuk e beri Breatny Spears kur shkoi ne nje vend oriental, por kerkoi nje veshje burka per te rene rehat nga paparacet.Realiteti Francec me ate shqiptar eshte krejtesisht ndryshe.Ne france jetojne emigrante te Afrikes veriore te cilet jane rritur me kulturen orientale pa pasur bindje te forta ne vetvete.Pra me shume i kane praktikuar zakonet si tradita se si dicka te vullnetshme.Mirepo kete nuk mund ta thuash per shqiptaret.Edhe pse nenat e bardha me shamia ose Nenat me shamia te bardha na e rifreskojne pak kujtesen, ne Shqiperi vajzat qe mbulohen me shami dhe jo me burka hasin probleme te shumta brenda familjes per shkak te edukimit te prinderve te tyre ne periudhen ateiste.Nese nje femer marokene, algjeriane etj martohet me zor ose i detyrohet shamia, ne shqiperi vajzat muslimane martohen me djem musliman per te shpetuar nga dhuna e familjes qe nuk ua lejon shamine.Bejne perzgjedhje te detyruara per shkak te mungeses se kushteve te lirise ne shtepi.Katunaret e publicistikes shqiptare shkruajne neper media per rastin Frances sikur ajo po ndodh ne shqiperi, kur tek ne po ndodh krejtesisht e kunderta.Une kam shume respekt per vajzat me shami, nuk e di nese te ka rastisur ty ndonjehere te takosh ose te kesh mike nje te tille, por une kurre nuk do guxoja ta paragjykoja ate per nga veshja.Ato pervecse qe nuk rrezatojne bukurin e trupit, rrezatojne bukurine shpirterore.Shpresoj qe te takosh ndonje vajze te tille ndonje dite dhe te kuptosh nje realitet tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 18-04-2011 mė 08:51
    "Shoku Mjekesise"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Muslimaneve u ngel vetem te ruajn identitetin e tyre, te kundershtojn tentativat franceze per asimilim, dhe ne fund do te jen faktor i fuqishem ne Europ , ligjet mund te ndryshohen perseri, sjan te perjetshme. Mbahuni fort.
    PO mire myslimanet na paskan gjetur mbeshtetjen dhe forcen te disa nga ky forum, po ne shqiptareve kush do te na mbeshtese kur myslimanet te zoterojne Evropen e te na detyrojne qe te asimiliohemi me dhune ne kulturen e tyre?

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    a i kupton deshirat dhe kenaqesite e atyre femrave qe pemenda me lart??????
    sa do qe te mundohet t'i kuptoje, nuk mundet. as ti as ajo nuk mundeni.
    kjo eshte e verteta. nuk i kam thene une keto gjera, por ca me te zgjuar se une dhe ti bashke ti po kundershton kot tani.

nuk do arrije kurre te kuptoje nje femer qe i perkushtohet karrieres dhe qendron 10 ore ne dite e mbyllur ne nje zyre.
    Per femrat me lart me unaza ne qafe, dhe monedhe ne buze nuk i kuptoj se s'me ka rene rasti te flas me to. Per femrat myslimane qe po flasim tek kjo teme, e kam nje ide cfare mendojne ata dhe e bazoj kete ide sepse kam jetuar gati tek nje vit me dy shoqe, njera e lindur ne arabi, tjetra kishte 7vjet e konvertuar ne myslimane sepse donte i fejuari, jo nga deshira e saj (i kishte rene shkurt do te jesh me mua behu si une myslimane). Nuk me pelqen kur flas nga jeta ime personale por qe te thuash se nuk i kuptoj e ke gabim. Edhe shoqa e lindur ne arabi qe ve shami, nuk i pelqen ato qe vishen si ninxha, perdor fjalen "klluf jastiku" per ti pershkruar. Femrat me shume se meshkujt (ju dhe ne heshtje te rrini me njeri-tjetrin e pelqeni, femrat dhe kur shohin film duan ta diskutojne)...pra femrat marrin mendimet e njera tjetres, ankohen nese ndihen keq, flasin gjere e gjate sesi ndihen per dicka. Nga natyra jemi te tilla. Per kete arsye te thashe qe me shume se ty e kemi nje ide me te mire ti kuptojme deshirat e femrave te tjera sepse nga nje menyre ne tjetren kemi bere diskutime te tilla.

Te thuash qe nuk i kupton femrat qe i perkushtohen karrieres me vjen per te qeshur. Atyre bravo ju qofte. Femra jane dhe ato si te tjerat, pervec se kohen nuk e kane kaluar kot duke marre me goje lagjen "kjo beri ashtu, kjo beri keshtu", sa te neveritshme jane femra te tilla qe krijojne drama sepse s'kane me cfare te merren. Po ashtu, bravo ju qofte edhe meshkujve qe ju jane perkushtuar shkolles dhe karrieres. Karakterin me te forte e kane pikerisht keto njerez qe kerkojne me shume nga jeta e tyre dhe behen dikushi qe te tjeret kane deshire ti njohin.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Per femrat me lart me unaza ne qafe, dhe monedhe ne buze nuk i kuptoj se s'me ka rene rasti te flas me to.
    po kete thashe edhe une pra. qe vetem te qenurit femer, nuk te jep mundesine qe te kuptosh deshirat e te gjitha femrave te rruzullit tokesor...

Te thuash qe nuk i kupton femrat qe i perkushtohen karrieres me vjen per te qeshur. Atyre bravo ju qofte. Femra jane dhe ato si te tjerat, pervec se kohen nuk e kane kaluar kot duke marre me goje lagjen "kjo beri ashtu, kjo beri keshtu", sa te neveritshme jane femra te tilla qe krijojne drama sepse s'kane me cfare te merren. Po ashtu, bravo ju qofte edhe meshkujve qe ju jane perkushtuar shkolles dhe karrieres. Karakterin me te forte e kane pikerisht keto njerez qe kerkojne me shume nga jeta e tyre dhe behen dikushi qe te tjeret kane deshire ti njohin.
    te vie per te qeshur? po normal qe te vie per te qeshur, pasi nje gje te tille une nuk e kam thene kurre.
    po e shpik ti ose po e keqinterpreton shkrimin tim...
    une thashe:
    ashtu si nje femer qe jeton si para 5000 vjetesh dhe e vetmja kenaqesi qe ka ne jete eshte kujdesi per femijen,
    nuk do arrije kurre te kuptoje nje femer qe i perkushtohet karrieres dhe qendron 10 ore ne dite e mbyllur ne nje zyre.

te lutem, mos me fut ne goje fjale qe nuk i kam thene kurre...
    Vasudhaiva Kutumbakam

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    po kete thashe edhe une pra. qe vetem te qenurit femer, nuk te jep mundesine qe te kuptosh deshirat e te gjitha femrave te rruzullit tokesor...
    Atehere ok, po flisje per dicka tjeter, jo fenomenin e shamise.

te lutem, mos me fut ne goje fjale qe nuk i kam thene kurre...
    Pa dashje, nuk te lexova me vemendje.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Atehere ok, po flisje per dicka tjeter, jo fenomenin e shamise.

Pa dashje, nuk te lexova me vemendje.
    no problem
    fola komplet ne pergjethsi. jo vetem per rastin e atyre qe mbulohen si ninja.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    E mira per femrat eshte qe te lihen rehat e mos te behen preh e propogandave apo te ndalohen sesi duhet te vishen .

Ju si femra se kuptoni por prape kjo gje eshte nje menyre kontrolli ngado qe ta ktheni koken e monedhes.
    Nuk e kuptojn femrat po e kupton ti ...
    Si duket ti je ndonje gjeni i pa zbuluar , qe kupton shume me shume sesa njerezit e tjere ...

Po mire pastaj , me qe si duket i nje mire te drejtat elementare te njeriut(concept i krijuar ne europe btw) , ne arabi edhe ne qatar edhe ne shume vende arabe te tjera nga e cila vjen ky mentalitet te cilin ti e mbron :

PSE femrat nuk lejojne te ngasin makine ?
    PSE nuk lejohen te dalin pa ferenxhe ?
    PSE nuk kan te drejten te kerkojne divorce ?
    PSE i detyrohen te martohen qe 14 vjece me burra qe jan 40+ vjec( pedofili )
    PSE duhet te martohen nje burre qe ka 7 gra te tjera ?
    PSE nuk lejohen te marrin pjese ne jeten politike ?
    PSE denohen me vdekje nqs e tradhtojne burrin e tyre ?

A e kishe fjalen per kete menyre kontrolli ?

P.S kush do te mesoj definicionin e ironise , le te shikoje komentin e smth_poetic

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2011
    Postime
    34
    Ti patriot flet per komunizmin apo per Islamin ??

nuk e di ,por me duket se ti i ke ngateruar Islamin me komunizmin, shtetet arabe nuk jane islame, prandaj kane ngelur aq mrapa ne cdo aspekt, meso per Islamin e jo per arabet

Kjo eshte nje keshille per juve dhe te tjeret , nese doni te flisni per islam mos e ngateroni me arabet ,sepse islami nuk ka ardhur per arabet por per muslimanet.

Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    a i kupton deshirat dhe kenaqesite e atyre femrave qe pemenda me lart??????
    sa do qe te mundohet t'i kuptoje, nuk mundet. as ti as ajo nuk mundeni.
    kjo eshte e verteta. nuk i kam thene une keto gjera, por ca me te zgjuar se une dhe ti bashke ti po kundershton kot tani.
    Nqs ajo nuk i kupton 1 here , ti nuk i kupton 10000 here ....

Pra po ti ?! Pse po e mbron veshjen e ferexhes , kurre nuk di nqs ato femra e duan apo nuk e duan ?!

Po edhe nqs e duan , pse shumica absolute e femrave muslimane arabe qe jetojne ne europe nuk e veshin ate ?

I bej keto pyetje thjesht qe te tregoje sa hypokrite beheni ca ne kete forum .

Ketej na flisni per te drejtat e njeriut qe europianet i shkellin , po nga ana tjeter doni qe femrat ti veshni me perde e i trajtoni si qenie inferiore duke shkelur NJE NGA TE DREJTAT ELEMENTARE NE TE CILEN EUROPA E SOTME ESHTE NDERTUAR , BARAZINE GJINORE ....

Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar mė parė nga lirimd Lexo Postimin
    Ti patriot flet per komunizmin apo per Islamin ??
    Jo flas per islamin qe eshte synonim i diktatorise edhe i theokracise . I cili te meson si te jetosh ne nje menyre primitive .

nuk e di ,por me duket se ti i ke ngateruar Islamin me komunizmin, shtetet arabe nuk jane islame, prandaj kane ngelur aq mrapa ne cdo aspekt, meso per Islamin e jo per arabet
    Ore ju e beni te zesen te bardhe , edhe te bardhen te zese . Kujtoni se ne jemi budallenj edhe ju te zgjuarit .
    Ta siguroj qe eshte e kunderta .

Sipas teje , shtetet arabe nuk jane muslimane ?!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 18-04-2011 mė 11:00

Faqja 31 prej 54 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •