Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 53
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    SHpresoj qe bere shaka ,ne te kunderten ,pendohem qe hyra ne replike
    E dashur,

Islami nuk ka obliguar, të kemi kujdes si i perceptojmë sendet.
    Islami e ka lënë të hapur këtë cështje [martesa me të farefisit që
    nuk ka lidhje nga gjiri] vetëm e vetëm që nëse vjen puna të lidhen
    zemrat, të mos i dëmtojmë ata sic kanë bërë shqiptarët psh. kur
    i kanë martuar pa pëlqimin e ciftit të ri.

Islami këshillon që martesat të bëhen madje [nëse është e mundshme]
    jashtë rrethinës, fshatit, qytetit... me shkakun që, edhe shkencërisht, cdo
    martesë me persona pak më larg rrethinës, është një prioritet shëndetësor.

Edhe një herë, të kemi kujdes si i perceptojmë sendet, pra nuk është obligim.

Kjo është si puna e martesës me dy gra [deri më katër]. Pra, nuk është obligim,
    por një gjendje fleksibiliteti, për shembull, në raste lufte ose raste tjera, nëse
    meshkuj vdesin në luftë, tash gratë, si njerëz që janë, kanë të drejtë të martohen
    e të plotësojnë edhe nevojat e veta. Por, kur numri i burrave është i pakët, cka
    atëherë?! A të bëhen lesbajke?! Të përhapet imoraliteti?! Jo, kjo është vec një
    zgjidhje në raste të caktuara
    pra, e jo obligim.

"Këta janë shembuj që Ne ua sjellim njerëzve, po këta
    nuk i kupton kush pos dijetarëve." [Kur'an, 29:43]

Tash kemi hasur një hulumtim [nuk e kam linkun për momentin] që tregon se
    numri i mortalitetit të meshkujve është më i madh dhe rrjedhimisht kemi më
    tepër femra, cka të bëjmë tani!? Zgjidhja e ka burimin e vet të shëndoshë,
    por a ka që marrin mësim dhe kuptojnë!?

Të përshëndes, e dashur, nuk diskutime të cështjeve nuk ka shaka.

Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    E dashur,

por një gjendje fleksibiliteti, për shembull, në raste lufte ose raste tjera, nëse
    meshkuj vdesin në luftë, tash gratë, si njerëz që janë, kanë të drejtë të martohen
    e të plotësojnë edhe nevojat e veta. Por, kur numri i burrave është i pakët, cka
    pra, e jo obligim.

Kapacitet intelektual i myslimaneve le per te deshiruar...

Po kur ka numer te vogel grashe? Duhet nje grua te martohet me shume burra apo te lejohen burrat te shkojne ne imoralitet?
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    E dashur,

pra, e jo obligim.

Zoteri ,duhet te me kerkosh falje sepse me kete postim ,me ke fyer intelegjencen.Kuranin e kam lexuar dhe shkurt e qarte thuhet se martesat farefisnore jane te lejuara,pos nese nuk ju nuk i zeni per farefis ,vajzat e dajes(eshte vajza e vellaut te nenes),vajzen e tezes(dihet ma cka i bjen me pas),vajzen e axhes e vajzen e halles,ndonese sipas pretendimeve shkencore kuranore keta te fundit i paskemi gjenetikisht me larg^lulja3
    Ketu nuk ka lidhje aspak perceptimi,sepse perceptimi eshte mese i qarte,muslimani nese pelqen kusheriren e aferte mund ta marre per grua.
    Martesat me kater gra e di qe nuk eshte obligative sipas kuranit por eshte e lejuar,dhe cdo gje eshte e lejuar edhe praktikohet e mos me qaj derrasa ,ja lufta a kushedi cfare.Vetem me thuaj ,eshte normale nje familje me dy-tri-kater gra???
    Per mua eshte familje anormale e jonatyrore e aq me pak funsionale dhe e lumtur.
    Kurani ne njeren ane ndeshkon femren per imoralitet ,ndersa burrin e larteson me imoralitet(lejon kater gra ti kete ne te njejten kohe).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    shihe ANE me e mencur se Zoti hehehe, po kush te pyet ti se a jane a normale dhe jo natyrore ,thjeshte po deshe bere po nuk deshe mos e bej cna cane koken ketu me mendimet tuaja personale.

Nuk je ne pozite te mendosh ti zonjushe ,ti je ne pozite te zgjedhesh,o e ben o se ben dhe pik

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga sabine Lexo Postimin
    shihe ANE me e mencur se Zoti hehehe, po kush te pyet ti se a jane a normale dhe jo natyrore ,thjeshte po deshe bere po nuk deshe mos e bej cna cane koken ketu me mendimet tuaja personale.

Nuk je ne pozite te mendosh ti zonjushe ,ti je ne pozite te zgjedhesh,o e ben o se ben dhe pik
    Nuk je ne pozite te mendosh???
    Edhe kur del nga goja e nje femre,eshte mjerimi vet!!!!!
    Une jam femer dhe jam krenare ,nuk e ndiej veten prone te askujt,sepse ZOTI me ka krijuar te tille por nese ti e ndien veten inferiore si femer eshte pasoje intelegjences ,qe ne rastin tend Zoti nuk ka qene bujar me ty dhe natyrisht edukimit familjar.
    Nese per ty eshte e pranushme cdo gje qe thote kurani per femren uroje te te plotesohen deshirat me nje burre plak dhe te jesh pikerisht si Aisha ,gruaja e preferuar e profetit tend,inshallah te kane zili grate tjera te burrit tend plak

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    thjeshte mund te shprazish mllefin tend dhe te clirohesh ,sdi cfar te te them me shume.cdo kush eshte i lire te shprehje mendimin e vete, mua per vete me kenaq me shume nje plak me eksperience se sa nje i ri qe kenaq vetem veten e vete .

Dhe mos me thuaj se ke lexuar Kuranin se do besoj qe edhe majmunet bejne nje gje te tille

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2011
    Postime
    55
    Ok po bej nje pyetje:
    Sipas jush nese dy kusheri me gjini te kundert "gabimisht" dashurohen a duhet lejuar martesa e tyre apo jo?

p.s. kujdes mos cenoni te drejtat dhe lirite e njeriut me pergjigjet e juaja !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga MicroWorld Lexo Postimin
    Ok po bej nje pyetje:
    Sipas jush nese dy kusheri me gjini te kundert "gabimisht" dashurohen a duhet lejuar martesa e tyre apo jo?

p.s. kujdes mos cenoni te drejtat dhe lirite e njeriut me pergjigjet e juaja !
    Njeriu ,per te qene njeri duhet edhe te zbatoj disa rregulla moralo-etike,sepse kjo e dallon nga kafsha dhe per mendimin tim nuk duhet lejuar martesa,ndersa dashuriqkat nuk mund te ia ndalojme ,ajo mbetet ne ndergjegjjen e tyre.Pasi kjo pyetja jote ishte ironike ,te bej edhe une je pytje jo ironike ,eshte normale qe gjyshi yt te marre per grua nje vajze te re ne moshe,pasi kurani e lejon?
    Pergjigju sinqerisht ama

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga sabine Lexo Postimin
    thjeshte mund te shprazish mllefin tend dhe te clirohesh ,sdi cfar te te them me shume.cdo kush eshte i lire te shprehje mendimin e vete, mua per vete me kenaq me shume nje plak me eksperience se sa nje i ri qe kenaq vetem veten e vete .
    Shihe muslimanen e devotshme,mua me kenaq me shume nje plak thote,i paska provuar te gjithe moshat ,prandaj di te bej diferencimin ahhahahahhaah
    Hajde hipokrizi hajde!!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2011
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Njeriu ,per te qene njeri duhet edhe te zbatoj disa rregulla moralo-etike,sepse kjo e dallon nga kafsha dhe per mendimin tim nuk duhet lejuar martesa,ndersa dashuriqkat nuk mund te ia ndalojme ,ajo mbetet ne ndergjegjjen e tyre.
    Ne pjesen e pare te ketij paragrafi shume mire ke thene se njeriu nuk duhet te sillet si kafsha dhe duhet te kete nje etike/moral te ngritur dhe Islami e kerkon pikerisht kete gje.
    Por ne pjesen e dyte qalove pakca duke thene se martesat nuk iu lejohen por dashuriqkat po :S sepse ashtu na dalin shume kopila dhe nuk dihet se te kujt jane, pastaj me siguro ti mua se nuk do te mbahen keto lidhje edhe pasi keta te dy te jene martuar me partnere tjere?
    Pasi kjo pyetja jote ishte ironike ,te bej edhe une je pytje jo ironike ,eshte normale qe gjyshi yt te marre per grua nje vajze te re ne moshe,pasi kurani e lejon?
    Pergjigju sinqerisht ama
    Sinqerisht po pergjigjem: Nese do kishte pranuar ajo vajza, pse jo fundja e drejt e saj eshte apo jo, ama vetem pasi ajo te kete pranuar (sepse me Islam kerkohet pranimi i vajzes!).

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •