Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga bluetone Lexo Postimin
    ooo don't qdo gje eshte e caktuar prej lindjes deri ne vdekje.

Se pari themi se: "Allahut i takojn shembujt me te lart" mirepo per ti sqaruar qeshtjet lejohet te marim nje krahasim me krijesat e Allahut, duke e ditur se Allahu eshte larg qdo te mete dhe gabimi.

Psh kur nje animator para se te bej filmin vizatimor e cakton qdo gje si psh kush do te jet me i forti kush do te vdes etj etj dhe kur e kryejn caktimin atehere fillojne per te animuar ate qka e ka caktuar.
    Pra ketu a ndodh diqka jasht caktimit ASSESI.

Shpresoj qe ke kuptuar me
    Pra me nje fjale te vetme ,qenkemi marionetat e allahut!!!!
    Pse te ndeshkohemi atehere per gjera qe nuk paskemi faj ??!!
    Me hesap allahu qenka sadist

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Pra me nje fjale te vetme ,qenkemi marionetat e allahut!!!!
    Pse te ndeshkohemi atehere per gjera qe nuk paskemi faj ??!!
    Me hesap allahu qenka sadist
    Lexo ne faqen e pare se qfare kam postuar e do te kuptosh.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    bluetone shume shembull i dobet ky qe morra, aq i dobet sa ka mundesi ti kesh devijuar shume vizitore qe e kane lexuar ate postim ........... por une e di qe feja islame do tkete nje sqarim me ndryshe nga ky i joti dhe do doja shume ta degjoja.

agim shkodra, e di une pergjigjen tende, pula e beri vezen, Zoti krijoj pulen dhe gjelin, gjeli e bimbabapi pulen dhe u be vezja (referoju shembullit te ademit dhe haves) mbuah.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    bluetone shume shembull i dobet ky qe morra, aq i dobet sa ka mundesi ti kesh devijuar shume vizitore qe e kane lexuar ate postim ........... por une e di qe feja islame do tkete nje sqarim me ndryshe nga ky i joti dhe do doja shume ta degjoja.
    Don't feja islame ka sqarime te ndryshme ka edhe njerez te cilet e kane kryer shkollen per mu bo hoxh.Edhe ti mos prit pergjigje nga forumi po shko te ni hoxhe pyte qdo gje qe done me dite rreth ksaj.

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    http://www.mburoja.net/PDF_files/7a2...f6b5f85fa2.pdf

lexoni ketu ne lidhje me kaderin , shpresoj se do gjeni pergjegjen e duhur
    Ndryshuar për herë të fundit nga Stentori : 05-04-2011 më 14:09
    Experience is the best teacher...

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    ashtu ? une e paskam caktuar qe te hidhem nga kati i 15, po ramadoni qe vdiq nga semundja, e caktoi ai te vdiste nga ajo semundje apo si ?
    Te gjen belaja ndonjehere me njerez qe s'kuptojne the basic philosophy of the free will.
    Degjo ore i nemur se nuk dua te mar pjese ne kete debat me sepse eshte bere e sterbere ky debat me pare ne kete forum.

Ti nuk mund te kesh ne dore caktimin e vdekjes tende apo te dish se kur do vdesesh sepse ndryshe mer atributet universale te gjithdijes dhe gjithfuqishmes.

Cfare ke ti ne dore eshte vetem menyra e vetvrasjes, sepse Zoti nuk ta ndalon dot ate gje ty sepse te ka dhene ''free will'' pra vullnet te lire per te zgjedhur vendimet e tua ne jete. Pa kete free will , ti sdo ishe gje tjeter vecse nje robot , pa ndenja , pa emocione e pa koshence.

Ndersa menyra sesi vdesin njerezit qe nuk vrasin veten ate e zgjedh Zoti.
    Njerezit per te vdek kane ,si te semure , si te pasemure , si te mbytur , si te pambytur. Njeriu ka qejfin mbas cdo fatkeqesie tja hedhi fajin dikujt . Mirepo ngaqe tere keto shekuj sja hidhte dot fajin Zotit , Krijuesit te tij, per arsye ideologjike o fetare , e hoqi fare ate nga ekuacioni duke e zevendesuar Ate me natyren. Arsyeja qe nje qenie kaq e fuqishme kontrollon jeterat e tyre e bezdiste njeriun ,sepse as gishtin sja vinte dot Atij , ndersa me natyren gjithcka eshte teper e thjeshte . Natyra eshte jo-koshente per cilkin qe ben , keshtuqe relacioni jo i rehatshem midis Zot - Njeriut u zgjodh me ne fund .

Mirepo me sa po shohim kohet e fundit paqja midis natyres e njeriut po i vjen fundi gjithashtu. Njeriu smund te rrije dot pa ja hedh fajin dikujt prapeseprape.

Shembulli i fundit terrmeti i japonise. Nuk thone se ishte fatkeqesi natyrale por veper e bere nga ushtria amerikane e blah blah blah.Pra avash avash edhe natyra po del jashte skene e po zevendesohet me opsionin e fundit , vet qenien e tij , njeriu.
    Perfect excuse per te shfryre mllefet e fatkeqesive.

Eshte e veshtire per te kuptuar natyren kaotike te njeriut eurostar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 06-04-2011 më 17:42

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •