Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga bluetone Lexo Postimin
    Keto theniet qe jane si cigarja e shkurton jeten droga e shkurton jeten nuk eshte e vertet njeriu do te jetoj aq sa eshte i caktuar
    Po bre vellai mire ,krejte ne rregull . Vdekja eshte e caktuare.

Kujdesu pake per veten qe Zoti, te kujdeset me shume. Ne shume raste njeriu i ndihmon vdekjes .

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Kaderi ne kete rast eshte dituria dhe caktimi i Zotit per gjerat qe njeriu do i bente me deshiren dhe vullentin e tij pa imponim hyjnor.Prandaj Zoti ne Kuran e ndalon vetvrasjen, qe do te thote se Zoti nuk e obligoi njeriun te vrasi veten poor njeriu eshte ai qe e zgjodhi kete me vullnetin e tij.Themi caktimi i Zotit sepse deshiron Zoti te ndodhi nje vdekje.Sepse vdekja nuk eshte vetem proces shkasor por edhe shpirteriror, shume njerez jane helmuar ose kane prere damaret por momentalisht aty i ka ardhe ne ndihme nje person qe e ka cuar ne spital dhe i ka shpetuar jeten edhe pse njeriu kishte vendos te vdiste me deshiren e tij.Vdekja eshte proces shpirteror por dhe shkasor sepse nese nuk vjen engjelli ta marre shpirtin e ta nxjerre prej trupit vdekja nuk ndodh.Porse dhe shpirti nuk qendron ne nje trup te pajete.Vetvrasja eshte gje e ndaluar nga Zoti dhe eshte absurde qe dikush te mendoje se Zoti e obligon njeriun jashte vullnetit te tij per te bere keq.Zoti e krijoi njeriun ndryshe nga kafshet duke i dhuruar vullnet dhe liri zgjedhje me ane te ciles njeriu vepron ne liri te plote dhe Zoti e ka ditur se cfare do beje njeriu me vullnetin e tij dhe e ka shkruar ne librin Lehu Mahfudh dhe e ka lejuar sipas urtesise se Tij.Prandaj ka denim dhe shperblim per shkak te zgjedhjes.Ky eshte kaderi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 24-03-2011 më 03:03
    "Shoku Mjekesise"

Mendimi im sipas disa tregimeve dhe analizave: sebepi (shkaku) eshte i paracaktuar mirepo mbetet tek njeriu se si do ta zgjedh, apo tek tjetri se si do ta zgjedh vdekjen me sjelljet e tija. psh. nje njeri e ka sebep plumbin, dmth do vdes nga plumbi. Ai gjithsesi do vdes nga plumbi mirepo mbetet tek njerezit se kush do ta merr mekatin (xhynahin) te tjeret apo ai vet do ta marr xhynahin e tij. psh ne nje lufte eshte nje agresor dhe behen shume viktima. Nuk mund te themi se viktimat e kishin te shkruar te vriten sepse keshtu agresori do dilte i pa fajshem. Mirepo viktimat po, kishin momentin, vendin dhe menyren e vdekjes por agresori ngarkohet me mekatin e vrasjes se tyre.
    Ky eshte vetem nje ilustrim dhe nuk ka lidhje me shkrimet e shenjta: Nje njeri e kishte takuar engjullin e vdekjes dhe e kishte lutur qe te merrte vesh shkakun e vdekjes se tij dhe t'i tregonte. Engjulli mori vesh dhe erdhi e i tregoi se shkaku i vdekjes se tij ishte uji. Ky njeriu i tha se kishte frike nga uji pasi qe nuk dinte te notonte dhe gjithashtu ishte nje vdekje shume mizore dhe nese mundej te nderhynte dhe t'ia nderronte. Atehere engjelli shkoi kurse pas pak u kthye dhe i tha se shkaku i vdekjes ishte nderruar dhe se tash e kishte vdekjen nga gjarperi. Njeriu prap i tha se ishte nje vdekje e frikshme dhe nese mundej t'ia nderronte. Engjelli prap shkoi dhe prap erdhi dhe i tha se vdekjen e kishte nga pema. Njeriu e pyeti se nga pema fruti apo druri por engjelli u zhduk. Mirepo njeriu si zgjedhje e vendosi te mos hante e te mos ngjitej ne nje peme kurre. Mirepo pas shume vitesh atij i doli nje gjarper dhe e ndoqi. Njeriu duke ikur erdhi deri afer nje lumi dhe duke mos ditur te notoje ai pa nje peme dhe pa menduar hipi ne te. Edhe gjarperi u ngjit neper peme dhe njeriu nga frika kerceu ne lume dhe vdiq.
    Morali i ketij tregimi eshte se edhe po te na zbulohet shkaku, ne nuk do te dijme se si do na vije ai shkak. (e di se disa do ta perqeshin kete fare tregimi po une nuk ua var me, siç kam thene ne nje teme :-) )
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    http://www.forumishqiptar.com/showth...ghlight=kaderi

Ja këtu e ke të sqaruar atë që ke kërkuar.

Të lutem në rastëse je i sinqertë në pyetjet, lexoje me vëmendje atë që ka shkruar vëllau Fisnik.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    mund tju boj i pytje.........

si eshte puna qe ju nuk dini tipni i pergjigje si u kerkohet ? pse nuk i bini tamam temes por e sillni e e sillni, keshtu e beni shume te mjegullt situaten.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    problemi eshte se ketu ka njerez qe nuk jane adekuat per te dhene kete pergjigje,dhe tere kohen japin pergjigje ashtu sic mendojne ata duke mos mare argumente kuranore dhe hadithe te muhamedit, vete dijetaret e medhej islam kane dhene mendime te ndryshme rreth kadase dhe kaderit .dhe kjo pyetje akoma eshte diskutabile tek muslimanet,

por nje nder kushtet e besimit eshte se cdo gje e mire apo e keqe qe vjen nje robi duhet te pranoje se eshte nga Zoti.

Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin

si eshte puna qe ju nuk dini tipni i pergjigje si u kerkohet ? pse nuk i bini tamam temes por e sillni e e sillni, keshtu e beni shume te mjegullt situaten.
    Sepse ti kur e ke bere pyetjen e ke pergatitur veshin per nje pergjigje "nuk dihet" "ne besojme..." etj etj dhe pastaj duke u vetekenaqur se i zura ngushte muslimanet. Nje pyetje si kjo nuk ka pergjigje me dy apo tri fjale. Kerkohet nje ligjerate e tere.
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    Sepse ti kur e ke bere pyetjen e ke pergatitur veshin per nje pergjigje "nuk dihet" "ne besojme..." etj etj dhe pastaj duke u vetekenaqur se i zura ngushte muslimanet. Nje pyetje si kjo nuk ka pergjigje me dy apo tri fjale. Kerkohet nje ligjerate e tere.
    jo nuk eshte e vertete.

jam i gatshem te degjoj nje ligjerat nese flitet per kete qe kerkoj dhe jo per gjera te cilat jane ne ajer dhe shume larg asaj qe une po kerkoj.

Pra ti me shkruaj 20 faqe dhe do i lexoj por nese gjate gjithe kohes do te flitet konkret per pyetjen time.

Dakort ?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Dont , ke degjuar apo lexuar rreth termit ''free will'' ?
    Informohu pak me shume se mbase i vetpergjigjesh dilemes tende.

Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin

Me shkruaj serisht pyetjen tende.Vetem te jesh me kjart ne pyetje.E Une serisht do te pergjigjem InshAllah.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bluetone : 01-04-2011 më 18:56

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •