Close

Rezultati i Sondazhit: Çka mendoni për vrasjen e ushtarëve amerikanë nga Arid Uka?

Votues
47. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Krim terrorist islamik

26 55.32%
  • Nuk ka lidhje me fenë e paqes

13 27.66%
  • Nuk i prek shqiptarët dhe nuk më intereson

8 17.02%
Faqja 80 prej 111 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 1106
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Wow kjo radhitje, eshte rrenqethese, nese je ne gjendje te radhitesh gjerat ne kete struktur WOW.
    Vetem desha te them se nuk ka mundesi te nderhy shteti ne keto gjera, me se paku haptazi nuk guxo me u perzi, arsyeja eshte, rreziku qe kanoset nga armiku qe ka mundesi te shfrytezoj ndojnje trezir ne favor te vetin.

Te uroj shendet e fat
    Ka si ska, Kushtetuta, ka raste që anashkalohet, shumë herë për gjëra shumë negative dhe antikombëtare, por ka raste që anashkalohet me dekrete të nevojshme për të ruajtur integritetin territorial, vizionin kombëtar dhe civilët e një vëndi.

Psh, në Amerikë, ky anashkalim i përkohëshëm në disa masa shumë të rrepta quhet "Patriot Act", i futur në fuqi si rezultat i 11 Shtatorit realizuar nga callmaxhitë dhe miqtë e tyre sllavë. Kjo legjislaturë, në miniaturë mund të kalohet pa pik problemi në parlament dhe nuk ka burrë nënë të thotë jo.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Aridi po te ishte terorist dhe Islamist do i bashkohej ndonji rrjeti.
    Pasi ai ishte ne vendin e punes diten e vrasjes une dyshoj se ushtaret e kan ngacmuar ket shqiptarin qe nuk lejon te fyhen ne baza komtare.
    Ai i dorzohet policis se rendit ne vendin e punes dhe kjo flet se ai beri nji sulm ndaj atyre qe shpesh e ngacmonin Aridin ne vendin e punes.
    Kshtu me rrefej nji mik imi dhe atij i besoi me shum se gazetave qe po i japin nji kahje jo te mir.
    Shpresoi ne drejtsin gjermane dhe shtetasin e vet ta trajtoi si gjith qytetaret tjer.

Nji gje me brengos kur shof disa shqipshkrues ku pa pik turpi fajsojn nji te ri i cili ishte student nder me te miret.
    Po te ishtei etur dhe te kishte cak te vriste amerikan do vriste te mbijetuerin i cili qe plagosur ne tentim per te ndal vrasjen e njerit nga ushtaret qe fatkeqsisht nuk esht më.

Ky rast esht i izoluar dhe disa shqiptar pa menduar vetes se tyre i japin epitet te fundimentalistve islamik jo vetem qe bejn gabim por edhe tregohen injorant .
    Miqsia nuk prishet kaq leht.
    Kan ndodh raste kure njeriu mbyt me kallash djalin siq qe rasti i Prizrenit tash se voni e pse mos te ndodh edhe ku ne frankfurt.
    Raste te tilla ndodhin ne ter boten.
    Sot filmat ,teveja e tjera po bejn hatan me rinin ku vlen te permendet rasti ne gjermani ku i riu gjerman vran shoket e shoqet e shkolles pa ditur se pse e beri.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    Kjo Tem nga Messia4ever nuk ka qellim per arid uken, ta dim mendjen ty se cka don me bo me ket tem don mi bo dreqit ni favor .
    Arid Uka ka vra 2 njerz po ti vret cdo dit me mbeshtetjen tende kunder vrasjeve te civilve nuk ka cka mu cudit ktu . Njefar kohe edhe luftetaret e UCK-s quheshin Terrorist tash quhen te tjer Terrorist vetem pse mbrojn trojet e tyre keta . Kush kontrollon sot Mediat ka pushtetin kush jo quhet Terrorist .
    Shoku ti je i indoktrinuar, ka shume frikacake si ti fatkeqesisht, e keni mbushur krejt internetin me propagandat e juaja. Ju nuk ia doni te miren as UÇK-se e as shqiptareve. Ju keni ne mendje vetem kalifatin dhe xhihadin dhe terrorizimin e jo besimtareve. E keni bindur veten se duke vrare njerez shkoni ne parajse, cka t'ju bej une. Ju beni ato qe u konvenojne juve, shikoni ne internet propaganda te ndryshme, dhe nese u konvenon ju beni cmos.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    ne forum jam i sigurte ka nje % te madhe qe e mbeshtesin
    sa keq qe e qeuajne veten shqiptar
    JO SEKS PARA MARTESE

i regjistruar Maska e Breshka
    Anëtarësuar
    10-06-2002
    Postime
    351
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Shkrim interesant !! jame kurjoz te di se cfar egzakt te benin, dhe per cfar te shtynin te beje. qe eshte dicka e planifikuar kunder shqiptarve, kete se luan topi. nuk mund te jete rastesi "dick" martin, dhe kjo ngjarja shokuese e pardieshme. mundet te jene plane europiane, me qellim qe amerika te braktisi shqiperin ,dhe europa ti haje te gjalle shqiptaret.

Un pikerisht prandaj dhe kurrrr nuk kame dashur te jetoj ne europe (edhe pse kame qene nga shqipot e pare qe e kame shkelur) sepse europianet jane kafshe.
    OK, ky koment mbyllet me "europianet jane kafshe"... qe ketu nuk ja vlen te vazhdosh te merresh me te, por per hire te vertetes duhet me ngrejte ca pyetje:

1) diku shkruhej:" Pse experimente me kafshet dhe jo me shqiptaret".. supozojme se eshte e vertete. Pyetja eshte pse kjo urrejtje per shqiptaret????
    2) Pse shqiptaret fyen kur paguajne miliona per te shkuar e jetuar ne vende qe i urrejne kaq shume???
    3) Sa komunitete te regjistruara shqiptare jane krijuar ne gjermani,greqi,itali,france,angli ...... jo shume, ndoshta fare.
    4) Sa shkolla shqipe kane hapur emigrantet shqiptare ne shtetet ku kane emigruar..... besoj asnje, bile mburren se femijte e tyre flasin rrjedhshem gjuhen e vendit ku jetojne!!!!!
    5)Sa shqiptar ne vendet evropiane varin flamurin apo shenja dalluse shqiptare ne makine,shtepi, veshje....... ndoshta fare.
    6) Jemi te gjithe deshmitar kur udhetojme per ne rinas, pse degjojme ne aeroplan 4-5 gjuhe te ndryshme kur te gjithe aty brenda jane shqiptare???
    Nga te gjitha keto dhe shume te tjera duket se ne jemi te paret qe nuk duam te qenurit shqiptare, por na vjen keq kur te tjeret nuk na duan!!!
    Ti kujton se tu huajt nuk e shikojne kete???? Nuk ka respekt per ate qe largohet nga vendi i tije per te punuar ne nje vend tjeter, ka vetem meshire. Shqiptaret vdesin per meshire, ndjehen mire kur meshirohen....... meshira nuk ka respekt, meshira nuk ka vlersim.
    Do te jesh i barabarte me evropianet, posi behet, nderto vendin tend, shtepine tende, puno dite e nate dhe kur shperblimi nuk eshte ai qe duhet, sepse kjo eshte e vetmja menyre qe ti te ndihesh mbret ne shtepine tende dhe te respektohesh nga miqte (evropianet).

Ne nje nga kanalet me te madha te lajmeve ne USA, dje u tha se nga deshmitaret qe ishin brenda ne autobuz, u konfirmua se autori i vrasjes kishte bertitur disa here "allahu akber" para se te qellonte.... Ketu kemi nje problem te madh, dhe ngrej nje pyetje: per kosovaret me i rendesishem eshte atdheu(kosova) apo allahu????
    Dy vjet me pare tre te rinje kosovar ne filadelfia te USA u arrestuan ne atemp per te sulmuar nje baze ushtarake amerikane!
    Pra nuk eshte nje moment i shkeputur....
    Qofsha i pa informuar mbase, por nuk kam ndigju ndonje turk te vrasi ndonje ushtar amerikan, apo gjerman..... jane me miliona ne gjermani dhe mijra amerikan ne turqi. Thua kosovaret te jene me musliman se turqit qe i kthyne ne musliman?????!!! Duket se po!!
    Une mendoj se me mevehtesine e kosoves, raste te tjera te tilla do te dalin perseri ,shkak i afinitetit qe kosovaret kane per islamin ne vecanti, dhe i karakterit te meshire kerkuesit (shqiptarit) ne pergjithesi.
    "Kalofsha lumin, Te dhjefsh* kalin"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Silverwings Lexo Postimin
    Cathy Garner tregon foton në telefonin e saj. Kjo tregon një djalë të ri në uniformë, duart e tij pas shpine.

Kristoffer Shnajder me gruan e tij dhe dy fëmijë

Kristoffer Shnajder (25)
    Aridi nxer armën e tij dhe e qëllon në kokë pasi i kishte kerkuar nje cigare
    per duar ska gje qe i ka len pas por mendjen esht dashur ta ket para vetes.
    Ngushllime...................................

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Citim Postuar më parë nga Silverwings Lexo Postimin
    Me vrasjen e miqve, kemi vrarë lirinë tonë

Gjermani, 5 mars - Vrasja e dy ushtarëve amerikanë në aeroportin e Frankfurtit ka shkaktuar indinjatë të thellë të bashkatdhetarët tanë që jetojnë e veprojnë në Gjermani. Kjo vrasje e shkaktuar nga një dorë kriminele e një bashkëkombësi tonë vrau dy miq të Kosovës. Vrasja e dy miqve të Kosovës do të thotë se ne me dorën tonë e vramë lirinë tonë. E vramë atë liri të cilën na sollën pikërisht ata ushtarë. Pa ushtrinë amerikane Kosova nuk do të ishte kjo që është sot. Presidenti ynë i madh, Ibrahim Rugova në çdo ceremoni, në çdo urim nuk harronte pa përmendur miqtë tanë të shtrenjtë – SHBA-në, thuhet në një reagim të Kryesisë së degës së LDK-së në Gjermani lidhur me aktin kriminal të Arid Ukës. “Vrasja e dy ushtarëve amerikanë në aeroportin e Frankfurtit, këtu në Gjermani, na ka prekur shumë. Përpiqemi të ndajmë dhembjen me prindërit dhe të afërmit e dy ushtarëve të vrarë. Dëshirojmë të ndajmë dhembjen me popullin mik amerikan. Kryesia e Degës së LDK-së në Gjermani, duke e dënuar ashpër këtë akt tradhtie, dëshiron t’i shprehë ngushëllime familjarëve të ushtarëve të vrarë, shtetit amerikan, ambasadës së saj në Berlin dhe konsullatave anembanë Gjermaninë. Përmes këtyre ngushëllimeve dëshiron t’i bëjë me dije se populli shqiptar, përkundër këtij rasti tragjik, do të ruajë dhe do të kultivojë gjithmonë miqësinë me SHBA-të dhe popullin amerikan, ashtu siç na e la porosinë presidenti ynë i pavdekshëm, dr. Ibrahim Rugova”, thuhet pos tjerash në këtë reagim. Në reagim, po ashtu, njoftohet se nënkryetari i Degës së LDK-së në Gjermani, Myftar Dragidella ka vizituar konsullatën e SHBA-së në Frankfurt, ku i ka shprehur ngushëllime konsullit amerikan Edward M. Alford, dhe me pastaj me një grup bashkatdhetarësh kanë vendosur kurora lulesh dhe kanë ndezur qirinj në monumentin e përkujtimit të tragjedisë së 11 shtatorit 2001, para konsullatës amerikane në Frankfurt.

koha.net

Amerika, mburojë e qenies shqiptare

Gjakovë, 5 mars - Amerika ka qenë një mburojë e qenies njerëzore të shqiptarëve, ajo vazhdon dhe jam i sigurt se do të vazhdojë kështu, ka thënë ndër të tjera akademik Pajazit Nushi, gjatë një debati që është organizuar të shtunën në Gjakovë, me temën “Miqësia shqiptaro-amerikane”. Debati i organizuar nga shoqata e intelektualëve “Jakova”, është nxitur pas incidentit të fundit, kur një qytetar me prejardhje nga Kosova ka vrarë dy ushtarakë amerikanë. “Për këtë arsye, ata që ndihen patriotë duhet të jenë të prekur shumë me këtë akt të rëndë, që ka ndodhur në aeroportin e Frankfurtit, aq më parë kur dihet se nga kjo bazë ushtarake janë organizuar njësitet e NATO-s për sulme gjatë luftës së Kosovës”, ka thënë Nushi. “Çka do të bëhej me shqiptarët po të mos ishte angazhimi dhe përkushtimi i SHBA-së, si në aspektin ushtarak, ashtu edhe ekonomik, në mbrojtje të qenies njerëzore të shqiptarëve, themelimin e shtetit?. Fati i shqiptarëve ka qenë dhe është i lidhur me emrin e SHBA-së”, ka shtuar Nushi. Masar Rizvanoli, i cili ka folur në rolin e nikoqirit, tha ndër të tjera se ky rast është një damkë më shumë në imazhin Kosovës, i cili edhe ashtu ka rënë shumë, gjë që sipas tij, duhet të na shqetësojë shumë. Në debat kanë folur edhe Ruzhdi Sefa. Sipas tij, “këtë miqësi duhet ta ridëshmojmë, ta kultivojmë e përforcojmë dhe këto vlera të bëhen edhe parim në jetën dhe punën tonë”, ka thënë Sefa. “Derisa ne nuk i realizojmë ato, kjo miqësi dhe kjo mbështetje mund të zbehet”, vlerësoi ai. . Për miqësinë me amerikanët dhe ndihmën e tyre kanë folur edhe Malush Tullumi e Bujar Domi, të cilët kanë treguar edhe për angazhimin praktik të Amerikës për popullin shqiptar të Kosovës.

koha.net
    The words you spoke represent the true character of the Albanian people whether Gheg or Tosk, whether Christian or Muslim. Besa is in the blood of the Albanians and flows stronger than any religion. You are the same brave, independent freedom loving people today that Edith Durham described over 100 years ago in "High Albania". You are the same people that defied the Nazi murderers in the Second World War by sheltering Jews in your own families. Albanians would have died rather than turn their backs on the helpless people they protected. The day you put religion before Besa is the day you stop being the unique people you are - the day you stop being Albanians.

We don't blame you for one bad seed that killed those American airmen. We grieve for their mourning families but we refuse to blame a whole people for the senseless act of a few extremists. Any person in their teenage years can be a victim of propaganda to wage a one Holy War to send a message to the rest of the world they are a true believer of Islam, Christianity or Marxism. This is not the first nor will it be the last time a fanatic makes the decision to murder innocent people to symbolize and validate their beliefs whether religious or political. All we can do is bring their fanaticism to the sunlight by discussing and examining the environment that cultivated their abhorrent behavior.
    __________________________________________________ ___

fjalët që ju foli përfaqësojnë karakterin e vërtetë të popullit shqiptar gege apo toske nëse, qoftë të krishterë ose musliman. Besa është në gjakun e shqiptarëve dhe rrjedhave të fortë se çdo fe. Ju janë të njëjtë trim, liria e pavarur i dashur njerëzit sot që Edith Durham përshkruar mbi 100 vjet më parë në "High Albania". Ju janë të njëjtit njerëz që nuk pranoi të vrasësve nazist në Luftën e Dytë Botërore duke strehuar hebrenjtë në familjet tuaja. Shqiptarët do të kishte vdekur në vend se kthejnë shpinën popullit të pafuqishëm ata të mbrojtura. Ditën e keni vënë fenë para se Besa është dita e keni të ndaluar që njerëzit të veçantë që ju jeni - dita që ju të ndaluar shqiptarët.

Ne nuk faj ju për një farë e keqe që vranë ata që pilotët amerikanë. Ne mos u brengos për familjet e tyre zisë, por ne refuzojmë që të fajësohet një popullatë të tërë për aktin e pakuptimtë e një ekstremistëve pak. Çdo person në vitet e tyre adoleshente mund të jetë një viktimë e propagandës për të zhvilluar një Lufta e Shenjtë për të dërguar një mesazh për pjesën tjetër të botës se ata janë një besimtar i vërtetë i Islamit, krishterimit ose marksizmi. Kjo nuk është parë as nuk do të jetë hera e fundit e një fanatik merr vendim për njerëzit vrasje të pafajshëm për të simbolizojë dhe vlerësimin e besimet e tyre qoftë fetar apo politik. Të gjithë ne mund të bëjmë është të sjellë fanatizmit të tyre në rrezet e diellit duke diskutuar dhe shqyrtuar ambientin se kultivuar sjelljen e tyre i pështirë.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Aridi po te ishte terorist dhe Islamist do i bashkohej ndonji rrjeti.
    Pasi ai ishte ne vendin e punes diten e vrasjes une dyshoj se ushtaret e kan ngacmuar ket shqiptarin qe nuk lejon te fyhen ne baza komtare.
    Ai i dorzohet policis se rendit ne vendin e punes dhe kjo flet se ai beri nji sulm ndaj atyre qe shpesh e ngacmonin Aridin ne vendin e punes.
    Kshtu me rrefej nji mik imi dhe atij i besoi me shum se gazetave qe po i japin nji kahje jo te mir.
    Shpresoi ne drejtsin gjermane dhe shtetasin e vet ta trajtoi si gjith qytetaret tjer.
    Ganimete une nuk iu besoj hiq juve. Amerikanet skishin perse ta shanin shqiptarin ne baza kombetare, se amerikanet nuk kane urrejtje per popullin shqiptar, ndersa ju keni urrejtje per ShBA-ne. Po manipulon se ai pasi iu ka bllokuar revolja eshte kapur e jo se ka dashur te dorezohej. Po nejse ti po e dijshe me mire.

Nji gje me brengos kur shof disa shqipshkrues ku pa pik turpi fajsojn nji te ri i cili ishte student nder me te miret.
    Po te ishtei etur dhe te kishte cak te vriste amerikan do vriste te mbijetuerin i cili qe plagosur ne tentim per te ndal vrasjen e njerit nga ushtaret qe fatkeqsisht nuk esht më.
    Une nuk fajesoj Arid Uken, as qe me intereson per te aspak por me intereson vepra qe ai ka kryer i udhehequr nga xhihadi. E si ka logjike, d.m.th. sipas teje 5 ushtare e kane share per njehere. Por ky rast vetem do t'i beje shqiptaret me te perjashtuar ne Gjermani, nuk do u ndihmoje asgje.

Ky rast esht i izoluar dhe disa shqiptar pa menduar vetes se tyre i japin epitet te fundimentalistve islamik jo vetem qe bejn gabim por edhe tregohen injorant .
    Miqsia nuk prishet kaq leht.
    Kan ndodh raste kure njeriu mbyt me kallash djalin siq qe rasti i Prizrenit tash se voni e pse mos te ndodh edhe ku ne frankfurt.
    Raste te tilla ndodhin ne ter boten.
    Sot filmat ,teveja e tjera po bejn hatan me rinin ku vlen te permendet rasti ne gjermani ku i riu gjerman vran shoket e shoqet e shkolles pa ditur se pse e beri.
    Shoqe e nderuar ganimet tjeter cka eshte me vra p.sh. nje person i semure psiqik dhe per hakmarrje personale, e tjeter cka eshte dal se vrasja doli sepse feja e tij e ka urdheruar te luftohen qafirat, dhe kete te vrase ushtare te nje vendi aleat te shqiptareve. Raste te tilla nuk ndodhin, perse nuk del p.sh. nje serb te vrase ushtare ruse ne aeroport. Po me u arsyetu me persona si ti qe kane humbur arsyen eshte e kote.

Tung

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    ne forum jam i sigurte ka nje % te madhe qe e mbeshtesin
    sa keq qe e qeuajne veten shqiptar
    Ka qe e mbeshtesin, vahabistet dhe fetaret normal se e mbeshtesin, keta qe me besimin e nje feje qe te shtin me vra njerez kane humbur arsyen, ne nuk kemi cka t'iu bejme, vetem do te shikojme bemat e tyre.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shoku ti je i indoktrinuar, ka shume frikacake si ti fatkeqesisht, e keni mbushur krejt internetin me propagandat e juaja. Ju nuk ia doni te miren as UÇK-se e as shqiptareve. Ju keni ne mendje vetem kalifatin dhe xhihadin dhe terrorizimin e jo besimtareve. E keni bindur veten se duke vrare njerez shkoni ne parajse, cka t'ju bej une. Ju beni ato qe u konvenojne juve, shikoni ne internet propaganda te ndryshme, dhe nese u konvenon ju beni cmos.
    mesi ,,po te rrefej nji tregim te vertet.
    Erdhi ne Mitrovic nji polic amerikan .
    Posa zbriti ne kosov tha bismila kom me ju qi nanen serbve se do ua tregoj atyre une muslimanllakun e Muhes.
    Une i thash se ata nuk jon musliman por albanet jon muslim ..a di qa me tha pra atyre do ju qi nenen .
    Me te treguar arragancen e tij esht kthyer mbrapsht nga nji epror amerikan.

Amerika esht e madhe miko.
    Mos nxito secili mal i madh e i vogel ka bishat e tija.

Duhet me gjakftoftsi analizuar gjerat dhe ne kand jo kaq te ngusht siq e shef ti.
    Ndodhi ..tani duhet ligji ne menyre te pa anshme te miret me rastin, ska kuptim dhe logjik pa paragjykime te ja futim ..
    Jom i bindur se secili shqiptar e denon rastin nese esht ber me motiv urrejtje per Ameriken sepse ne nuk do ja harrojm kurren e kurres kontributin qe ajo dha per lirin e kombit shqiptar.
    Tani si thua ti u dashka vrar gjith shqiptaret
    Une mendoi me koken time por dua zjarrit te mos i fryj siq duan armiqet e kombit.

Faqja 80 prej 111 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •