Close

Rezultati i Sondazhit: Çka mendoni për vrasjen e ushtarëve amerikanë nga Arid Uka?

Votues
47. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Krim terrorist islamik

26 55.32%
  • Nuk ka lidhje me fenë e paqes

13 27.66%
  • Nuk i prek shqiptarët dhe nuk më intereson

8 17.02%
Faqja 42 prej 111 FillimFillim ... 3240414243445292 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 1106
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Prishtina.C Lexo Postimin
    Ky esht Arif Uka

Njerz nuk esht mir mu ngut ky person sipas te gjitha karakteristikave dhe fizionomis nuk me ngjan aspak si Kosovare por tipik shqiptare i shqiperis.

Mos harroni se ne gjermani ne Angkli dhe vendet e tjera evropiane ka ende shum shqiptare te shqiperis te Lajmruar/regjistruar si Kosovare per te perfituar Azil apo vendstrehim si refugjat.

Cili do qe te jet motivi ky akte esht komplet anti-shqiptare ndersa ajo qka nuk arrin dot ta kapen truri esh se nje shqiptare i kosoves shum veshtir do te ngriste dore mbi AMERIKANET.

Ky person ka shume gjasa te mos jet kosovare dhe une besoje ne ket dhe i paguar nga sherbimi sekret SERB.

.
    A hajvan ishe
    Ky eshte nga zhabari i mitrovices,axha i tij eshte imam i xhamis,pra familjarisht jan fanatika te fes islame bre fara ju hupte dhe gjith kete fe,qe na e ka flliq kombin

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Cili është profili i vrasësit i dy pilotëve amerikanë

Prishtinë, 3 mars - Dy pilotë amerikanë janë vrarë dje dhe një tjetër po lufton për jetë, pasi një kosovar sulmoi autobusin e tyre në aeroportin më të ngarkuar në Gjermani, ku dyshohet se ka punuar.

Zyrtarët thanë se sulmuesi, i identifikuar si Arid Uka (21), thirri slogane islamike para se të hapë zjarr.

Një person i katërt është plagosur lehtë dhe ai po trajtohet në Klinikën Spitalore Universitare.

Një zyrtar gjerman deklaroi për Fox News Channel se një pilot po pinte cigare, kur sulmuesi nxori armën dhe e qëlloi.

Zyra Federale gjermane kundër krimit ka marrë informacione se sulmuesi 21 vjeçar nga Kosova ka pasur kontakte me persona të lidhur me grupe radikale islamike, transmeton DNA

Sipas raporteve, profili i tij në Facebook ka qenë i lidhur me ueb faqe që propagandojnë ide radikale islamike

Sulmuesi, i cili raportohet se kishte një thikë dhe një pistoletë, pas vrasjes së ushtarit që po qëndronte para autobusit, hyri në të dhe qëlloi shoferin, para se të kapej nga policia, njoftoi zyrtari.

Axha i të dyshuarit, Rexhep Uka (70), tha se Aridi ka lindur dhe është rritur në Gjermani, dhe ishte një mysliman i devotshëm, i cili punonte në aeroport.
    Ai tha se gjyshi i Ukës ishte imam në një xhami në fshatin Zhabar, afër Mitrovicës në Kosovë, transmeton “Daily Mail”.

Murat Uka, i cili e identifikoi veten si ati i sulmuesit, tha se e vetmja gjë që dinte për djalin e tij ishte se nuk kishte shkuar në punë dje.

Aeroporti i Frankfurtit refuzoi të komentojë nëse i dyshuari punonte aty. Ky është aeroporti i dytë më i madh në Evropë pas atij të Parisit, i cili përdoret në mënyrë rutinore nga ushtarë amerikanë të vendosur në Gjermani, për ardhje dhe shkuarje.
    Televizioni amerikan ABC News raportoi se sulmuesi me rastin e hapjes së zjarrit kishte thirrur “Allahu Ekber”.

Ai thuhet se ka shtënë nëntë herë, para se të kapej nga policia.

Zëdhënësi i policisë së qytetit, Manfred Füllhardt, tha se në autobus kishte pilotë të Ekipit të Forcave të Sigurisë, që sapo kishin arritur nga baza Lakenheath në Angli.
    Autobusi ishte bërë gati të nisej për në bazën ushtarake amerikane në Ramstein, disa kilometra në jugperëndim të Aeroportit të Frankfurtit.

Mendohet se rreth 15 ushtarë ishin në autobus.
    Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, ka dënuar sulmin.
    “Dua që çdokush ta kuptojë se nuk do të lëmë asgjë pa bërë derisa të mësojmë si ndodhi ky akt i tmerrshëm. Do të punojmë me autoritetet gjermane për të siguruar që të gjithë autorët do të dalin para drejtësisë”, tha Obama.

Kancelaria gjermane, Angela Merkel, dënoi sulmin dhe e quajti “incident të tmerrshëm”.
    “Do të bëjmë gjithçka që është e mundur për të zbuluar se çka ka ndodhur”, u zotua ajo. Ajo i shprehu ngushëllime viktimave dhe familjeve të tyre.

Në aeroporti, taksisti Salimi Seraidon tha ishte rreth 180 metra larg kur ndodhi sulmi, dhe se gjithçka kishte ndodhur shumë shpejtë. “Ne dëgjuam vetëm të shtënat”, tha ai.
    Të paktën një plumb kishte shpuar dritaren e autobusit, në të cilin ishin pilotët amerikanë, të cilët ishin të veshur me rroba civile.
    Shumica e tyre kërkuan këshilla psikologjike pas sulmit.

Në SHBA, anëtari i Kongresit, republikani Patrick Meehan tha se Washingtoni e konsideron këtë sulm terrorist.

Vetëm vitin e kaluar, Ministria e Brendshme në Berlin kishte ngritur gatishmërinë për një sulm terrorist, pas marrjes së informacioneve se al-Qaeda po planifikonte “një gjakderdhje” për shkak të përfshirjes së Gjermanisë në Afganistan.

Sulmi më i rëndë kundër ushtarëve amerikanë në Gjermani ishte më 1986, kur një bombë u vendos në një disko në Berlin. Dy ushtarë u vranë së bashku me një turke, dhe 230 persona u plagosën. SHBA-ka kishte fajësuar Libinë për këtë sulm.

Besohet se rreth 40 mijë ushtarë amerikanë janë të vendosur në Gjermani në 50 baza.
    Autoritetet në Gjermani po hetojnë rastin, ndërsa bashkëpunimin për të sjellë informata për kryesin e veprës e kanë shprehur edhe mekanizmat përgjegjës në Prishtinë.
    Dyshimet për ekzistimin e një prapavije terroriste të rastit thuhet se janë pjesë e këtyre hetimeve. Mirëpo, ende mbetet e pasqaruar se kush, në fakt, është Arid Uka.
    Policia e Kosovës njoftoi se, bazuar në informatat që ka, Arid Uka ka lindur më 8 shkurt të vitit 1990 dhe se është nga Mitrovica. Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Brahim Sadriu, tha se hetimet preliminare kanë përjashtuar ndërlidhjen e Ukës në vepra terroriste në Kosovë.
    “Ne kemi bërë verifikimin në sistemin tonë informativ të policisë dhe i njëjti nuk ka lënë të jetë i regjistruar në regjistrat tanë për veprime anti-terroriste në Kosovë”, deklaroi Sadriu, duke mos mundur të japë detaje se me kë ka jetuar Arid Uka në Gjermani dhe se kush nga familjarët e tij ka mbetur në Kosovë.
    Megjithatë, Sadriu tha se në ditët në vijim, Policia e Kosovës do të jetë e gatshme të nxjerrë informata shtesë për sulmuesin për t’ua ofruar ato, në bazë të kërkesës, autoriteteve në Gjermani.
    “Momentalisht, nuk kemi ndonjë informacion për këtë çështje, por ndoshta në të ardhmen në formën e bashkëpunimit me autoritetet e Gjermanisë mund të ketë veprime të tjera. Por, meqë vepra ka ndodhur në Gjermani, pa kërkesën e autoriteteve gjermane nuk mund të veprojmë”, theksoi Sadriu.
    Pavarësisht paqartësive që kanë të bëjnë me identitetin dhe motivin e sulmuesit kosovar, si shenjë solidarizimi me familjarët e viktimave, një grup studentësh të Universitetit të Prishtinës ndezën qirinj para Teatrit Kombëtar të Prishtinës.
    Atyre iu bashkëngjit në këtë aktivitet edhe ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj.
    “Përmes këtyre qirinjve ne solidarizohemi me popullin amerikan dhe ushtarët amerikanë që janë ushtarë të lirisë së Kosovës”, tha Hoxhaj.

http://www.koha.net/index.php?cid=1,7,51223

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    E qysh mos me votu tani Sami Lushtakun? Ai ua ka pre rrenjet nkomune tvet qesaj kaste qe vetes i thone myslimane e sjane hic te tille. Se nuk jane njerez me spari.
    Marrja e zotit.
    Edhe prej meje e ka nje vot nese shkon e ja fut bullduzherin gjamis ku perparea ka qen tregu i kafshve dhe eshte pron publike,por asnjeher ky kryetar nuk na ka tregu se prej nga u ndertu kjo gjami,a ka kerku leje ndonjeher prej komunes,apo ka pagu komunalit rrymen ujin berllogun e tj.
    Dhe ne fund fare kush ka qen donator i ndertimit te saj,sepse ne ne drenic jemi te noftur si jo shume fetar,psh skenderaj deri pas luftes nuk ka pas fare gjami,kurse aty ketu ndonje fshat ka pas por nuk ka hy kush ne to perveq pleqve,sot jan qu hajk sigurisht kan marr para dhe merre me mend edhe femijt i mashtroin me fe.
    Dhe ata qe sot organizojn kurse te ndryshme fetare jan udebashe t e dikurshem qe kan punu per serbin,prandaj ketu eshte nje dreq i madh qe vetem sa nuk ka pelcit

Ky akt esht Trishtim Mjerim Tragjedi Katastrofe Vete-Vrasje per kosoven e Kombin Shqiptare por nje faje shume te madhe e kan edhe Gjermanet edhe keta duhet te marrin dhe te japin pergjegjsi per ket tragjedi kur dihet se ky jasht qites esht rritur dhe edukuar ne Gjermani ather shtrohet pytja si esht e mundur qe nje persone kaq i ri ne gjermani te ket perespektive Terorizmin???..

Megjithate une ende nuk e besoje dhe kurren e kurres nuk do ta besoje pa u sqaruar kjo qeshtje deri ne fund jam i bindur ne nje montime klasike te ter kesaj kjo Bote esht shum e Ndyre dhe jo rralle her ndodhin gjera te cilat esht veshtir ti pranoje Truti jone

Une kam qen disa her ne Aeroportin e Frankfurtit aje esht perplot me kamera pse nuk publikohet ndonje pamje e kesaj tragjedie kam shume frike se e ter kjo tragjedi esht nje montim i sherbimit Gjermane dhe atije Ruso-Serb per ti diskredituar e shkatrruar shqiptaret.

Mos harroni se ne kosove para disa viteve u kapen disa agjende te sherbimit gjermane BND.se une besoje ne ndonje hakmarrje ndaj kosoves nga BND.ja jo rastesish ndodhe qe ky Teroristi punonte ne ate Aeroport dhash zoti e mos ta likujdojn ket djalin ne burg per ta fshehur te vertetetn ose te mos e shkatrrojn Psiqikisht per ti fshehur gjurmet e saje.

Mua personalisht as se si nuk ma kapen truri se nje 21 vjeqare i lindur dhe rritur ne Gjermani te ket pasur mundesi qe ne nje moshe kaq te re te akumuloj nje urrejtje kaq te madhe e cila do ta qonte deri te nderrmarrja e nje akti tragjik nuk ka logjike kjo ky 21 vjeqare realisht tash sa ka filluar ta kuptoje jeten une mendoje se nje njeri per te ndermarre nje hape te tille nevojitet nje kohe shum e gjat nje pune intenzive disa vjeqare ne shperlarjen e trurit ne njefare menyre ky persone duhet et jet edhe i izoluar e jo i lir siq ishte ky shqiptari i cili kishte te gjitha mundesit e informimit per te pare se si Amerika po e ndihmone popullin shqiptare.

Jam thell i bindur ne nje montim dhe ky shqiptari mund te jet aje lepuri kalores fate keq i cili ne momentin jo te duheur u gjend ne vendin jo te duhur (Mbase ky edhe punonte aty)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Prishtina.C : 03-03-2011 më 13:48

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Ky akt esht Trishtim Mjerim Tragjedi Katastrofe Vete-Vrasje per kosoven e Kombin Shqiptare por nje faje shume te madhe e kan edhe Gjermanet edhe keta duhet te marrin dhe te japin pergjegjsi per ket tragjedi kur dihet se ky jasht qites esht rritur dhe edukuar ne Gjermani si esht e mundur qe nje persone kaq i ri ne gjermani te ket perespektive Terorizmin???..

Megjithate une ende nuk e besoje dhe kurren e kurres nuk do ta besoje pa u sqaruar kjo qeshtje deri ne fund jam i bindur ne nje montime klasike te ter kesaj kjo Bote esht shum e Ndyre dhe jo rralle her ndodhin gjera te cilat esht veshtir ti pranoje Truti jone

Une kam qen disa her ne Aeroportin e Frankfurtit aje esht perplot me kamera pse nuk publikohet ndonje pamje e kesaj tragjedie kam shume frike se e ter esht nje montim i sherbimit Gjermane dhe atije Ruso-Serb per ti diskredituar e shkatrruar shqiptaret.

Mos harroni se ne kosove para disa viteve u kapen disa agjende te sherbimit gjermane BND.se une besoje ne ndonje hakmarrje ndaj kosoves nga BND.ja jo rastesish ndodhe qe ky Teroristi punonte ne ate Aeroport dhash zoti e mos ta likujdojn ket djalin ne burg per ta fshehur te vertetetn ose te mos e shkatrrojn Psiqikisht per ti fshehur gjurmet e saje.

Mua personalisht as se si nuk ma kapen truri se nje 21 vjeqare i lindur dhe rritur ne Gjermani te ket pasur mundesi qe ne nje moshe kaq te re te akumuloj nje urrejtje kaq te madhe e cila do ta qonte deri te nderrmarrja e nje akti tragjik nuk ka logjike kjo ky 21 vjeqare realisht tash sa ka filluar ta kuptoje jeten une mendoje se nje njeri per te ndermarre nje hape te tille nevojitet nje kohe shum e gjat nje pune intenzive disa vjeqare ne shperlarjen e trurit ne njefare menyre ky persone duhet et jet edhe i izoluar e jo i lir siq ishte ky shqiptari i cili kishte te gjitha mundesit e informimit per te pare se si Amerika po e ndihmone popullin shqiptare.

Jam thell i bindur ne nje montim dhe ky shqiptari mund te jet aje lepuri kalores fate keq i cili ne momentin jo te duheur u gjend ne vendin jo te duhur (Mbase ky edhe punonte aty)
    A nuk qenka nga Shqiperija a.?A u binde tash se eshte "shqiptar"nga Zhabari i Mitrovices.
    Tash fol dhe shkruaj sa te duash,mirepo e tregove veten dhe urrejtjen ndaj vellezerve shqiptar te Shqiperise.
    Turp te kesh,ne vend qe ta denoje me heret kete rast,u mundove ti vesh njolla shqiptareve te Shqiperise.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Ky akt esht Trishtim Mjerim Tragjedi Katastrofe Vete-Vrasje per kosoven e Kombin Shqiptare por nje faje shume te madhe e kan edhe Gjermanet edhe keta duhet te marrin dhe te japin pergjegjsi per ket tragjedi kur dihet se ky jasht qites esht rritur dhe edukuar ne Gjermani si esht e mundur qe nje persone kaq i ri ne gjermani te ket perespektive Terorizmin???..

Une kam qen disa her ne Aeroportin e Frankfurtit aje esht perplot me kamera pse nuk publikohet ndonje pamje e kesaj tragjedie kam shume frike se e ter esht nje montim i sherbimit Gjermane dhe atije Ruso-Serb per ti diskredituar e shkatrruar shqiptaret.

Prishtina C me sa doket ste ka ra udha kurr me hy ne forumin islamik

hyn aty lexo disa postime

masanej hajde ktu e na kallxu se ku lind kj ourrejtje per amerikanet

se dhe un kshtu si ti menosha se ska shqiptar e bir shqiptari ne ket bot qe te urrej ameriken e amerikanet deri kur hyna ne at forum e vec per 2 minuta desh u tranova.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Po me vje shume mire qe kuvendi ka mbajte nje minute heshtje per ushtaret e vrare dhe gjithe ata qirinjet e ndezur ane e mbane Kosoves.

Duhet ti tregojme botes qarte se jemi popull falenderues e jo faqezi.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Ky akt esht Trishtim Mjerim Tragjedi Katastrofe Vete-Vrasje per kosoven e Kombin Shqiptare por nje faje shume te madhe e kan edhe Gjermanet edhe keta duhet te marrin dhe te japin pergjegjsi per ket tragjedi kur dihet se ky jasht qites esht rritur dhe edukuar ne Gjermani ather shtrohet pytja si esht e mundur qe nje persone kaq i ri ne gjermani te ket perespektive Terorizmin???..

Une kam qen disa her ne Aeroportin e Frankfurtit aje esht perplot me kamera pse nuk publikohet ndonje pamje e kesaj tragjedie kam shume frike se e ter kjo tragjedi esht nje montim i sherbimit Gjermane dhe atije Ruso-Serb per ti diskredituar e shkatrruar shqiptaret.

Prishtina ,pajtohem plotesishte me komentin e juaj.

Kjo vrasje eshte e dyshimte se munde ta kete bere Arid Uka . Montim i cili kerkon analiza te thella . Nuk ma kape mendja se nje shqipetare ,do te vriste ushtare amerikane per hakmarrje terroriste. Pergjegjesia per vrasjen e amerikaneve eshte e agjenturave sekrete gjermane . Shqipetari mbetet viktime ,kurse shqipetareve te ju humbet imazhi .

Kjo tragjedi eshte politike e thelle

Si nuk po del njeri te tentoj te vrasi ushtare serb, a te hedhi ne ere nje baze ushtarake serbe, po shkojn vrasin ushtare amerikane pa lidhje.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Po me vje shume mire qe kuvendi ka mbajte nje minute heshtje per ushtaret e vrare dhe gjithe ata qirinjet e ndezur ane e mbane Kosoves.

Duhet ti tregojme botes qarte se jemi popull falenderues e jo faqezi.
    Nje minut heshtje eshte teper e thjeshte dhe nuk don te thote shume. Nese kjo behet nga zemra, por kam frige se behet nga friga se si do te reagoj perendimi. Duhet asgjesuar vahabistat ne trojet shqiptare nese doni te tregoni se doni perndimin e jo arabine. Fjalet skane vlere. Pa pyetnje nje here veten pse Hashimi i mori ne qeveri 4 ministra nga partia islamike. Pse lejohet ky fanatizem dhe anti-krisherizem ne Kosove dhe Maqedini? Pse mbrohet lehja e imam Krasniqit? Eh?

Faqja 42 prej 111 FillimFillim ... 3240414243445292 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •