Postuar më parë nga
chino
Po e tejkalojme permanent temen. S'e kam problem, por nuk mund te shkruajme per cdo gje qe na bie ndermend. Nena ime ka qene e lumtur. Pse? Sepse nuk ka qene e obliguar kurre te mendoj me shpesh se cdo Bajram apo te Premte per Allahun, nuk ka bartur shami, nuk i ka thene asnje imam se vajza e saj mund te martoje kusheririn e saj (Kurani lejon martesen e vajzes se axhes, tezes dhe dajes), nuk i ka thene askush te flet arabisht, thesht nena ime ka perjetuar nje islam te "krehur", nje Islam shqiptar. Pra saktesisht ate Islam, te cilin Islami e sulmon me shume se cdo gje, saktesisht ate Islam, i cili i ben popujt e botes te habiten me neve shqiptareve, kur marin vesh se cfare muslimanesh jemi ne (ne kuptim pozitiv e kam fjalen).
Pra ka qene e lumtur, por jo si merite e zbatimit te Kuranit, por si merite e "copetimit" te tij dhe mbajtjes se vetem pjeses se "mire" (sipas familjes se nenes time) te tij. Me Kuranin e sotshem ajo sic thashe shpesh tmerrohet, shtanget. Sidomos me ato fjalite, ne te cilat Allahu kinse i meson besimtaret t'ju kepusin duart dhe kembet jobesimtareve, te mos pranojne miq nga jomuslimanet, te luftojne permanent jomuslimanet, t'i pritet dora hajnit, e tjera shtazeri.
Po ta kthej me te njejten:
Keto qe thua jane ndjenja, jo logjike.
Nuk jane argumente.
Qe ta shohesh "kualitetin" e bisedes tende.
Une kam dyshim. Te madh biles.
Dhe ate vetem dhe vetem per arsyen, se nuk mund te imagjinoj qe nje Zot te kete tipare kriminelesh. Edhe pse e quaj Allahun kriminel, e ndjej veten me te paster sesa ti qe i mbyll syte prane krimit te tij (denimit te N. Terezes). Sepse motivi im eshte i paster: Akuza e krimit. Nuk e refuzoj per shkak se nuk me ka bere milioner ose dicka tjeter, por per shkak se nuk e dua krimin, denimin e njeriut te mrekullueshem si N. Tereza. Ndersa ti tregon se e pret krimin nga Allahu. Sikur te isha Allahu me i ofenduar do ndjehesha nga ti, sesa nga une. Kjo prape nuk nenkupton se mendoj se Allahu ekziston, por e them vec si shembull.
Keto gjera i kane ndodhur edhe njerezve qe s'e kane degjuar fjalen Allah kurre. Per shembull atyre para shekullit 7. Vikingeve, eskimezeve, e tjere. Nese shoku yt ka qene musliman, dhe ne kete rast "i eshte shfaqur shenja e Allahut", kush i eshte shfaqur per shembull Kastriotit kur ka qene ne rrezik vdekjeje? Zoti? Cili? Allahu? I shfaqet Allahu jobesimtareve? Jo. Cili atehere? Nuk dihet. Cfare dihet, eshte se ky "Zoti" qe shfaqet me qetesi thellesore ne raste te rrezikshme nuk ka lidhje me Islamin.
Te thashe me lart, nuk debatohet ne kete menyre. Ma trego argumentin, jo vec rezultatin. Se me rezultat mund ta hedh posht cdo teori te botes, thjesht duke pohuar "Fukarallek", "Error". Te gjithe Kuranin mund ta "cbej" me nje shprehje te tille.
Por s'ka problem. Te premtova se te ofroj gdhendje.
Kete shko thuaja imamit Krasniqi, jo mua.
Qe N. Tereza dhe cdo jomusliman do kete shkuar ne Ferr thote paria islame ne Kosove. Jo une.
Nuk kane si te mos jene te drejta pikepamjet e mia, kur une ne fakt nuk bej asgje tjeter, perpos perdor norma valide per te gjithe shqiptaret dhe boten e qyteteruar. Them se njeriu i drejte nuk meriton denim. Njeri i drejte ishte N. Tereza. Kush e denon kete, eshte kriminel.
S'ka gje tjeter ketu, perpos drejtesi. Problemi eshte tek besimtaret e verber muslimane. Te cilet mendojne se krimi i ardhur nga Allahu eshte shenjtesi. Jo jo, krimi eshte krim. Imoraliteti imoralitet. Edhe kur te vie nga Allahu.
E pranoj. Per kete arsye nuk marr per baze vleresime te mia subjektive, por mar per baze normat valide per shqiptaret dhe boten e qyteteruar, cmimin Nobel, nderimin e madh ane e kend botes. Me pak "relativ" se kete mendim, veshtire qe mund te gjesh.
Asnje nene muslimane nuk kam share, e lere me tende. Vec Allahut ia shiloj une. Krimbit kryesor. Tjeret jane vec argate, marioneta. Une sulmoj tek pika, jo ne skaj.
E deshmon tema. Imami si njohesi i Islamit thote se do shkoje ne Ferr.
Pershendetje edhe nje here.
Krijoni Kontakt