Close
Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 239
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Ti nuk kupton apo ben sikur nuk kupton? Ti the qe shoku jot per te terhequr 6000 euro u detyrua te shkoje disa here ne banke per ti terhequr sepse nuk ia jepnin leket. Dhe une te thashe kjo nuk ndodh ne USA, te shkosh disa here ne banke dhe mos te japin leket e tua! Une kam terhequr deri ne $5000 cash pa problem. E kuptove tani apo te duhen terma me te thjeshta se kaq?
    Kush i do mbi 10,000 cash per ti terhequr? Ajo behet thjesht per arsye sigurie.
    une thashe qe ai shoku im u detyrua te shkonte disa here per te terhequr parate e tije ne banke (ishin 4000€ e jo 6000€) dhe ka pasur veshtiresi, ndoshta ngaqe nuk kishte fare llogari ne kete banke...
    ndersa per te terhequr une 7000€ pa lajmeruar fare me eshte dashur te shkoj ne disa filiale te ndryshme per t'in terhequr pak nga pak...
    7000€ jane gadi 10000$ madje kur me eshte dashur t'i terheq une ishin edhe me shume se ka pas qene dollari pertoke...

kush i do 10.000$ cash??? po a ishe ti ajo qe tha:
    Konkurenca ka lidhje sepse bankat ketu nuk te sjellin verdalle per te te dhene parate e tua, si ai shembulli qe permendi admirali. Se po ta bejne i ikin klientet te banka nje bllok me poshte. Aq me teper qe behej fjale per nje shume qesharake 6 mije euro qe ata i kishin sjelle verdalle disa here. Dhe nuk behet fjale te kete banka qe mos te japin cash : no cash policy, sic paskeni ju atje.
    se nga te doli ai 6000€ nuk e di, pasi une po flisja per 7000€, po nejse...

paradoksi yt qendron:
    kur them une qe kam pasur probleme per te terhequr 7000€, ti cuditesh dhe thua qe ne USA nuk behet fjale te ndodhe nje gje e tille.
    me vone thua qe veshtiresite per te terhequr 10000$ ne USA jane normale...

po a the vete me lart qe t'i japin pa problem?????? hahahaha...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    Banka dukeqenese nuk prodhon para,
    po banka eshte ajo qe i prodhon parate... nga zeroja...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ata e shpiken pra sistemin bankar me norme interesi ashtu sic eshte sot. Deri ne ate kohe vetem cifutet e benin ne Europe nje gje te tille, mirepo keta nuk lejoheshin te hapnin banka te lejuara nga shteti dhe kisha.
    kjo nuk eshte aspak e vertete...

se pari: "usura" ka ekzistuar shume para shek XV kur jetuan medici-t...

se dyti: edhe te krishteret jepnin para me interesa, madje me shume se hebrenjte.
    kjo gje u ndalua per te krishteret ne shekullin XIII, por per hebrenjte jo...
    kjo favorizoi pasurimin e tyre.

se treti: "banco di san giorgio" ne genova eshte banka me e vjeter ne europe dhe ka qene e menaxhuar kryesisht nga hebrenjte...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    Taniiiiii..ti pozicionin tim e di...sikur te prishen bankat me mire do ishte....
    BOMBEL GAZI forever...
    hahahaha, ti vetem mos nderro pozicion pa do vij ne firenze te te dhuroj nje bombel gazi

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin

se dyti: edhe te krishteret jepnin para me interesa, madje me shume se hebrenjte.

se treti: "banco di san giorgio" ne genova eshte banka me e vjeter ne europe dhe ka qene e menaxhuar kryesisht nga hebrenjte...
    Nuk e mbaj mend ne e kam shkruar te kjo teme apo te ndonje tjeter, meqe nuk e gjej ketu i bie ose e kane fshire ose e kam shkruar diku tjeter.
    Ne fillim nuk kerkohej interes pasi ishte bindja qe paraja nuk duhet te prodhoj para, por duhet te prodhohet nga puna.
    Me pas ndyshuan gjerat sepse doli njeri (qe nuk e mbaj mend se kush se e kam studiuar para ca vitesh ) dhe tha: te japesh para pa kerkuar interes i bie qe te humbesh. Personi qe jep parate borxh humb pasi me ato para te dhena borxh do mund te blinte dicka ose do mund te bente ndonje investim (kosto e oportunitetit)... e qysh atehere filluan te jepnin borxh me interes. Hebrenjt, ndryshe nga te tjeret, popullit te tyre ja jepnin pa interes ne fillim, nderkohe qe te krishteret, e jo vetem, aplikonin interesin per te gjithe njelloj. Edhe kjo favorizoj pasurimin e tyre duke "shfrytezua" te huajt. ( i referohem shekullit te XV edhe une).

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    sot bankat qe shkruajne ne hyrje "NO CASH" jane gjithnje e me te shpeshta... veje re.
    ndoshta jane shumica.
    para 2 vitesh nje shok i imi qe erdhi ne itali me shkolle, normalisht kishte depozituar ato 4000€ qe i kerkonte konsullata per marjen e vizes.
    kur erdhi ketu deshi t'i merrte...
    mirepo kemi shkuar ne 6-7 filiale te intesa sanpaolo dhe asnjera nuk na i dha.
    disa shkruanin "NO CASH" disa thane qe duhet te lajmeronim perpara.
    atehere i thame qe do kalonim neser. shkuam atje dhe perseri nuk na i jepnin.
    diten e trete u desh te beja shamate per te terhekuar parate......

mua per te terhequr njehere 7000€ me eshte dashur t'i terheq pak nga pak duke shkuar ne disa banka te ndryshme per dy dite rradhazi.
    dhe mendo qe flitet per parate e mia...
    Admiral, pse i ndryshon fjalet e mia? Po te citoj edhe nje here postimin origjinal tendin me te cilin u habita. The qe ne Itali ka banka qe shkruajne qe ne hyrje "NO CASH" dhe te thashe qe ketu s'ka. Ca lidhje ka ai limiti i 10,000 qe te tha ai tjetri me ate qe po thua ti. No cash dmth no cash, kur nuk te japin asnje lloj shume cash pavaresisht sa e vogel ose e madhe eshte shuma
    The qe per te mare parate e tua (7000 euro ) u detyrove qe ti terhiqje pak nga pak sepse kishte limite dhe te thashe qe ketu s'ka limit per te terhequr parate e tua. Sipas Bambes ia fuske kot se dhe atje u lejoka.
    Nuk thashe ne asnje moment qe jane normale veshtiresite per te terhequr $ 10,000. Nga e gjete kete fjali?
    Pse e ke kaq te veshtire ta kuptosh ca po them? Mos mi ndrysho fjalet e mia.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 17-02-2011 mė 10:55

Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659

Paske qef te replikosh thjesht per hir te replikes. Lexoje dhe nje here postin tim dhe kam thene qe Medicit ishin te vetmit banke e fuqishme qe praktikuan interesin ne nje kohe qe te jteret nuk e benin me perjashtim te cifuteve. Kjo solli dhe pasurimin e atyre.
    Cdo gje tjeter s'ka lidhje me argumentin qe po sillja qe aty ne Firenzet bankat praktikuan sistemin e interesave sic eshte sot.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ti moj vajze the:"Deri ne ate kohe vetem cifutet e benin ne Europe nje gje te tille, mirepo keta nuk lejoheshin te hapnin banka te lejuara nga shteti dhe kisha." duke iu referuar dhenies se parave me interes...
    kjo nuk eshte aspak e vertete te thashe, pasi deri ne shek XIII edhe te krishteret jepnin para me interes...
    pra nuk eshte sic the ti.

per punen e hapjes se bankave nga hebrenjte te thashe qe banka me e vjeter ne europe (u hap ne te njejtin shek. kur me medici-t filluan te sundonin firencen) ishte e administruar nga shume hebrenj...

replika thjeshte kot te duken??? keto jane fakte historike.
    me cilin nuk je dakord???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Pse paten Medicit me shume sukses se te tjeret me bankat e tyre ?

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Pse paten Medicit me shume sukses se te tjeret me bankat e tyre ?
    te thashe me lart. me cfare nuk je dakord? cilin nga keto fakte historike kundershton?
    nuk i pergjigjet pyetjes me pyetje.

nuk je dakord me ate qe thashe qe edhe te krishteret jepnin para me interes?!
    atehere, lexo se cfare eshte keshilli i dyte i lionit.
    u zhvillua ne fund te shek XIII dhe pas disa viteve u zhvillua edhe nje keshill tjeter ne austri.
    aty iu ndalua te krishtereve te jepnin para me interes, sepse deri atehere jepnin qe c'ke me te... aty u ndalua "usura".

nuk je dakord me ate qe thashe qe edhe hebrenjte kishin banka? qe hebrenjte administronin banken me te vjeter ne europe?
    lexo se kush ishte familia gisolfi.
    ishin hebrenj gjenoveze qe kontrollonin kete banke...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Ne radhe te pare pasuria....edhe pse nuk ishin e vetmja familje e pasur apo me e pasura . Ishin bankieret e kishes , kishin ne dore minierat e aluminit..etj etj
    Mbeshtetja e popullit...sepse fituan besimin me disa aksione te vogla por te rendesishme..
    Papati...dy prej familjes se tyre ishin papa..perdoren nje politike inteligjente te marteses...kishin dhe mbeshtetjen E imperit..Diten te perdornin pasurine qe kishin duke shfrytezuar shume kishen..
    Tani nje gje tjeter qe doja te thoja eshte se nuk po me pelqen fare se si po perballohet tema ..Pyetja ishte shume e qarte dhe temen pikerisht e lashe te lire qe te gjithe te mesojme nga te gjithe, pa u ofenduar dhe pa nxjerr konkluzione per antaret..thjesht kundershtoni nje mendim nqs nuk jeni dakort...
    https://www.behance.net/robberysk1100

Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •