Close
Faqja 12 prej 24 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 239
    Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Robery, bankat, e qarkullojne lekun/parane. Ky eshte dhe vete qelllimi . Eshte biznes. Duke filluar qe nga bankat e medha, ku behet fjale miliarda dhe deri te bankat vogla, qe prape luhet big. Paret, e qe te kete zhvillim, duhet qarkullimi i parase. Duke filluar nga stock market, mutual funds, ira, cd-s, mortgages etc etc, investime qe ben banka, mos permend shpenzimet e tjera qe duhen bere per te mirembajtur nje biznes te tille. E keto jane paret e tua, timet, te gjitheve, qe merren e hidhen ne investime, ku me vone ti si individ , shkon e kerkon nje loan bankes, do blesh shpi. Mortgage, te jep hua pare ty me % interesi. Varion. E ti shkon ble shpi, e njekohesisht do paguash dhe taxat e propertise qe bleve, pavarsisht se mbas 15-20 vjetesh shtepia do jete e jotja, ti prape do vazhdosh ti paguash ketij lloj sistemi kapitalist haracin 1 me 1, me mijera e mijera dollare. Po do punosh, e prape do paguash taxat per punen dhe te ardhurat qe fute ne bank. Per keto te fundit ja vlen te shqetesohesh, e jo per bankat. Ne dore e ke, mos i fut te gjitha paret atje. Mire eshte ti shperndash ne banka te ndyshme, e jo vetem 1. lol
    Absolutisht po, po une jam shume koshiente per te gjitha keto..edhe per faktin qe bankat jane biznes etj etj jam mese dakort, nuk kundershtoj asgje nga ato qe the..pikerisht pra ato interesa nuk reshtin kurre se paguari..ja pse ne syte e mi nuk eshte nje sistem qe me pelqen..Kaq ..Dhe me ty nuk po nuk po tallesha....thjesht i rashe shkurt
    https://www.behance.net/robberysk1100

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Se tashi po ta shoh vendndodhjen. Ti jetoke dhe ne Firenze!! Mos te ishin Medicit me bankat e tyre dhe sponsorizimin qe i bene artit dhe artisteve nuk do kishte as Firenze, as ato kryeveprat boterore ne pikture e skulpture e arkitekture qe keni aty Biles edhe Rilindja europiane zor se do ishte bere...
    Medicit themeluan sistemin bankar ashtu sic eshte sot.
    ....Po Familja De Medici i perkiste viteve '400...Pastaj Lorenzo de Medici ishte mbi te gjitha artist.....ja perse u bene gjera te mrekullueshme sepse ishin njerez me kulture te madhe dhe parate ishin ne duar te sigurta ...Por sot sistemi nuk favorizon asgje te tille...Luftohet vetem per fuqi..Ja pse jam kunder..

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    :...Po Familja De Medici i perkiste viteve '400...Pastaj Lorenzo de Medici ishte mbi te gjitha artist....ja perse u bene gjera te mrekullueshme sepse ishin njerez me kulture te madhe dhe parate ishin ne duar te sigurta :...Por sot sistemi nuk favorizon asgje te tille...Luftohet vetem per fuqi..Ja pse jam kunder..
    aha, tani po...
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga Endless Lexo Postimin
    aha, tani po...
    Po e njejta jam endless nuk kam ndryshuar, thjesht per pune arti jam me e prirur, per pune biznesi sec ngaterrohem ca..

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    ....Po Familja De Medici i perkiste viteve '400...Pastaj Lorenzo de Medici ishte mbi te gjitha artist..: )...ja perse u bene gjera te mrekullueshme sepse ishin njerez me kulture te madhe dhe parate ishin ne duar te sigurta : )...Por sot sistemi nuk favorizon asgje te tille...Luftohet vetem per fuqi..Ja pse jam kunder..
    Po po artiste ishin, ata e shpiken pra sistemin bankar me norme interesi ashtu sic eshte sot. Deri ne ate kohe vetem cifutet e benin ne Europe nje gje te tille, mirepo keta nuk lejoheshin te hapnin banka te lejuara nga shteti dhe kisha. Medicit e bene dhe duke qene se fillmisht kjo konsiderohesh mekat, ata per te blere hyrjen e tyre ne parajse (!) financonin kishat, Vatikanin dhe me vone edhe institucionet publike kur filluan te merreshin me politike. Paten shume sukses sepse qene te paret e ketij lloji, prandaj parate i paten lume per nja nje shekull dhe investuan ne art e filozofi, fetar ose jo.
    Sa per duar te sigurta pyet kundershtaret e tyre, ose popullin qe ropen deri ne palce derisa i hoqen me dhune nga pushteti
    Sot nuk behet fjale qe aq shume para te grumbullohen ne aq pak njerez, megjithate kur jane te suksesshem investojne ne art e arkitekture. Tani jo per te blere hyrjen ne parajse , lol, po per te patur deduksione ne taksa. Plus kur arrijne ne ate nivel ia lejojne vetes te kontribuojne per njerezimin.
    I perkisnin viteve 1400-1600 veji nje njesh perpara
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 16-02-2011 mė 21:37

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Po po artiste ishin, ata e shpiken pra sistemin bankar me norme interesi ashtu sic eshte sot. Deri ne ate kohe vetem cifutet e benin ne Europe nje gje te tille, mirepo keta nuk lejoheshin te hapnin banka lejuara nga shteti dhe kisha. Medicit e bene dhe duke qene se fillmisht kjo konsiderohesh mekat, ata per te blere hyrjen e tyre ne parajse financonin kishat, Vatikanin dhe me vone edhe institucionet publike kur filluan te merreshin me politike. Paten shume sukse sepse qene te paret e ketij lloji, prandaj parate i paten lume per nja nje shekull dhe investuan ne art e filozofi, fetar ose jo.
    Sot nuk behet fjale qe aq shume para te grumbullohen ne aq pak njerez, megjithate kur jane te suksesshem investojne ne art e arkitekture. Tani jo per te blere hyrjen ne parajse , lol, po per te patur deduksione ne taksa. Plus kur arrijne ne ate nivel ia lejojne vetes te kontribuojne per njerezimin.
    I perkisnin viteve 1400-1600 veji nje njesh perpara
    Lorenzo il Magnifico ishte..jo ishin..
    Vitet 400.. normal qe po te flas per 1400..
    E di shume mire qe e shpiken ata dhe e di shume mire se cila eshte familja De Medici..
    Po Ishin njerez te DITUR....fituan besimin e popullit nepermjet disa aksioneve te rendesishme, ishin bankieret e kishes etj, etj...nuk po diskutoja historine e tyre une thjesht Nenvizova faktin qe ishin njerez te kulturuar, te kujdesshem, artiste...dhe dinin se c'benin..Sot edhe te ken lek nuk do i hidhte kurre njeri per te investuar per artin apo per dicka tjeter si kjo..te pakten ketu ku jetoj une..
    Ke tone vertete arrogante ne menyren e komunikimit..

Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Lorenzo il Magnifico ishte..jo ishin..
    Vitet 400.. normal qe po te flas per 1400..
    E di shume mire qe e shpiken ata dhe e di shume mire se cila eshte familja De Medici..
    Po Ishin njerez te DITUR....fituan besimin e popullit nepermjet disa aksioneve te rendesishme, ishin bankieret e kishes etj, etj...nuk po diskutoja historine e tyre une thjesht Nenvizova faktin qe ishin njerez te kulturuar, te kujdesshem, artiste...dhe dinin se c'benin..Sot edhe te ken lek nuk do i hidhte kurre njeri per te investuar per artin apo per dicka tjeter si kjo..te pakten ketu ku jetoj une..
    Ke tone vertete arrogante ne menyren e komunikimit..
    E fillon me ishte dhe e vazhdon me ishin Jo vetem Lorenzo, po edhe i jati, gjyshi etj moren ne patronazh artiste duke i sponsorizuar dhe duke financuar vepra publike. Prandaj perdora gjithmone shumesin.
    Bera pak histori per te bere krahasimin me sot, meqe the atehere ka qene ndryshe.
    Perceptimi jot per arrogancen eshte shume i gabuar sepse fola me shume dashuri

Apo jo endless, ca beni verdalle ju europianet nje here se e gdhite ne forum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 16-02-2011 mė 22:21

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anėtarėsuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Po ne Usa jam. Tani kam nje pyetje per ty.

The se banka ste jep 10 mije dollare e siper pa 24hours notice nga ana jote si costumer, right? Tani me shpjego pse ndiqet kjo procedure nga bankat? Qe ta kuptosh me mire ti dhe ndonje tjeter konceptin bankar sesi funsksionon dhe rregullat .

Une nuk po genjej, do te tregoj si funksionon tamam, e pa politizuar fare. Ti si demokrat i flakte, te eshte fiksuar 'xhins partije' . Me siguri je i moshes 50 e siper, sepse kam vene re, brezi juaj e mbroni me shpirt e zemer dhemokracine ne Shqiperi. lol

E rrendesishme eshte qe (ndofta pas nje kerkimi te shkurter ne internet) u bindet plotesisht besoj qe diskutimi im per terheqje mbi 10 mije $$ cash te menjehershem ketu ne USA eshte i pamundur. Dhe bankat jane te detyruara me ligj ta zbatojne kete pamvaresisht se mund te bejne pagesen e plote ne moment. Po keshtu ligji i detyron te njoftojne menjeher FBI me paraqitjen e kerkeses. Arsyet jane disa me te cilat s'po merem se s'hyra per kete ne diskutim.

Veē esperiencave te tjera per 3 vjetet e fundit punoj per llogari te FIDELITY, pra i kam te qarta veprimet bankare dhe transaksionet monetare pasi me to ha buke. Ne diskutim nuk hyra per te shit mend, por per te treguar nje fakt ne limitimin e terheqjes se $$ cash ketu ne USA, per te cilin dikutohej ne teme.

Por ne diskutim hyra si nje klient i zakonshem banke dhe jo si profesionist i fushes. Po keshtu ishit ju qe futet Saliun ne diskutim dhe jo une qe replikova pas permendjes se tij. Eshte me te vertete per te ardhur keq qe disave ju eshte bere Saliu "Si ferra Ibrahim" edhe jashte Shqiperise.

Sa per moshen, kam pershtypjen se jeni moshatare me tim bije, se dhe asaj i duken te pabesushme veprimet e paimagjinushme, shpesh here gjate 1945 - 1990.

.

Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    lol
    Nuk eshte fare i pamundur. Ai rregulli i $10,000 eshte vetem per raportim per arsye sigurie, (banka te raporton) po jo se s'ke te drejte ti terheqesh. Mund te terheqesh edhe me shume se aq, ne varesi te bankes ku i ke parate. Mbase ne qytete te vogla duhet ti njoftosh nje dite me pare. Po kur shkon me pas per ti terhequr jane te detyruar te te japin aq sa kerkon, aq sa ke ne banke. Po ne pergjithesi nuk preferojne te terheqin aq shume cash dhe preferojne cashier's check.

Ky raportim gjithashtu behet edhe nqs ti depoziton mbi $10,000.
    Raportimi i behet IRS jo FBI !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 16-02-2011 mė 23:58

Kush e paska hap ket sherr koti njehere?
    Kush ka thene qe banka nuk te jep paret e tuja, qofshin ato edhe shuma te medha?
    Thjesht (sic e kane shpjeguar shume veta me pare) banka ka disa rregulla, e nje nga keto eshte lajmerimi ne kohe kur behet fjale pra per shume te medha.

Shperndahuni tashi!

Faqja 12 prej 24 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •