Close
Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 239
    Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Pershendetje!!
    Ashtu eshte, normale qe kush eshte i interesuar shkon vete por ja qe dalin keto lloj emisionesh tv qe shume njerez i shohin dhe i iken mendja (sidomos ato qe s'marrin vesh fare)... e kjo i dergon qe te mbyllin psh llogarite e tyre bankare dhe banka avash avash falimenton.
    Ndaj them qe keto lloj programesh nganjehere prishin pune
    Taniiiiii..ti pozicionin tim e di...sikur te prishen bankat me mire do ishte....
    BOMBEL GAZI forever...

Postuar mė parė nga gjirfabe

Asnje Banke ne Amerike nuk te ben pagese Cash per shumen mbi $ 10,000.00 pa kaluar 24 ore nga paraqitja e kerkeses.
    Sģfliskam dhe aq shume me vete me duket ...Edhe pse per usa nuk flas dot s enuk e di mire si funksionojne..dmth e kam me te degjuar...
    https://www.behance.net/robberysk1100

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Pershendetje!!
    Ashtu eshte, normale qe kush eshte i interesuar shkon vete por ja qe dalin keto lloj emisionesh tv qe shume njerez i shohin dhe i iken mendja (sidomos ato qe s'marrin vesh fare)... e kjo i dergon qe te mbyllin psh llogarite e tyre bankare dhe banka avash avash falimenton.
    Ndaj them qe keto lloj programesh nganjehere prishin pune
    Taniiiiii..ti pozicionin tim e di...sikur te prishen bankat me mire do ishte....
    BOMBEL GAZI forever...

Postuar mė parė nga gjirfabe

Asnje Banke ne Amerike nuk te ben pagese Cash per shumen mbi $ 10,000.00 pa kaluar 24 ore nga paraqitja e kerkeses.
    S'fliskam dhe aq shume me vete me duket ...Edhe pse per usa nuk flas dot sepse nuk e di mire si funksionojne..dmth e kam me te degjuar..

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kjo pyetja per bankat eshte njesoj sikur te thuash c'mendoni per makinat. Nuk e dua fare, por jam e detyruar ta blej e perdor qe te beje nje jete normale, ndryshe as buke nuk blej dot, as pune nuk gjej dot.
    Eshte budallallek te diskutosh rendesine e bankave sot. Sic e ka permendur dhe nje anetar me lart, "jane nje e keqe e domosdoshme".
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Kjo pyetja per bankat eshte njesoj sikur te thuash c'mendoni per makinat. Nuk e dua fare, por jam e detyruar ta blej e perdor qe te beje nje jete normale, ndryshe as buke nuk blej dot, as pune nuk gjej dot.
    Eshte budallallek te diskutosh rendesine e bankave sot. Sic e ka permendur dhe nje anetar me lart, "jane nje e keqe e domosdoshme".
    ...Oioioi......buke e voj....

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ou?!?! keshtu qenka?!
    po tregoja pak asaj D&G qe thote qe kur behet fjale per shuma te tilla (per 7000€ po flisja une) t'i japin menjehere ne US... lol
    Ti nuk kupton apo ben sikur nuk kupton? Ti the qe shoku jot per te terhequr 6000 euro u detyrua te shkoje disa here ne banke per ti terhequr sepse nuk ia jepnin leket. Dhe une te thashe kjo nuk ndodh ne USA, te shkosh disa here ne banke dhe mos te japin leket e tua! Une kam terhequr deri ne $5000 cash pa problem. E kuptove tani apo te duhen terma me te thjeshta se kaq?
    Kush i do mbi 10,000 cash per ti terhequr? Ajo behet thjesht per arsye sigurie.

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Po ne Usa jam. Tani kam nje pyetje per ty.

The se banka ste jep 10 mije dollare e siper pa 24hours notice nga ana jote si costumer, right? Tani me shpjego pse ndiqet kjo procedure nga bankat? Qe ta kuptosh me mire ti dhe ndonje tjeter konceptin bankar sesi funsksionon dhe rregullat .

Une nuk po genjej, do te tregoj si funksionon tamam, e pa politizuar fare. Ti si demokrat i flakte, te eshte fiksuar 'xhins partije' . Me siguri je i moshes 50 e siper, sepse kam vene re, brezi juaj e mbroni me shpirt e zemer dhemokracine ne Shqiperi. lol

Atehere Pink... (pa parti ne mes se s'ma ndjen fare)

Une kam nje molle..
    Ti ke nje molle ..
    Ai ka nje molle..

Te gjithe ne vendosim qe keto mollet t'i dergojme ne Banke..Ti do 3 molle se ke uri , dhe banka mund te t'i jape..Po ne te njejten dite dua dhe une 3 molle..
    Tani gjithsej jane 3 molle ne banke...qe duhet te qarkullojne midis me shume vetash..kur ti nuk ke lek reale i fut nji Cek ose nej budallik tjeter per te then qe keto lek ti i ke po jo ne formen qe do ti...sepse ne te vertete keto para nuk ekzistojne, ndryshe do ishim te gjithe bosa..
    Te befte mire meqe ra fjala ..

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Jo mi Robery, se nuk funksionon ashtu sistemi bankar. Ky eshte nje diskutim i gjere dhe i gjate. E me krahasime mollesh, sikur nuk shkon tani, te rri e lodh gishtat une , te shpjegoj rregullat sesi funskionojne ato. Cash transactions, e sidomos mbi 10 mije dollare, duhet te shkojne nepermjet IRS. Cdo pare/ Cash in or out duhet dokumentuar e 'justifikuar' si hyn dhe si del ne kete sistem. Nuk jane gjerat aq shabllon si i merrni ju. Futa une e ti, e ec ti marrim/terheqim me 1 dite. Po mi kur te duash ti. Bankat jane te fuqishme sot. Vetem ne qyetetin ku jetoj ka 3 branches te bankes sime(mos flas banka te ndryshme pastaj). Ne mos njera tjetra do mi japi. Ose qyteti me ngjit 10min lart, ka 3 te tjera gjithashtu.. and so on.

gjithe ate service qe merr nga bankat, do kene dhe fitimin e tyre, dhe investimin e pareve te tua. Ska asgje sot per free.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Kam frike se ngaterrohesh dhe vete ti, do ngaterrosh mollet me dollaret . Do kerkosh per ironikun, po do na sjellesh naivin. lol

Mire Robery, take your time. Nuk eshte e thene te me pergjigjesh right away. Kur te ndjesh sarkazem te buroj, vershoj neper venat e tua, hajde prape. I LOVE IT, kur m'hedhin n'toke, me rrotullojne , me ngrejne prape lart e une smarr vesht si e bene. Dua ta provoj prape. Yeaah.
    Pink sinqerisht s'po tall b...
    Une per bankat kam nje mendim dhe normalisht eshte mendimi im ne baze te atyre qe degjoj dhe qe jetoj ..
    Banka dukeqenese nuk prodhon para, me rregullat e veta ben si ben dhe i del per zot klienteve, problemi eshte qe ato para nuk dime ekzistojne ne te vertete..Ky eshte edhe problemii qe une kam dashur te flas e te kerkoj mendime ketu... ato para qe supozohet se ekzistojne, ne te vertete nuk ekzistojne, per mendimin tim..sepse po te ishte keshtu nuk do kishte kufij terheqjeje, ne regull eshte pune sigurie, ose do te di shteti se c'ndodh me ato para..por keto para jane te miat dhe nuk kuptoj perse duhet te kem kufij..Ne Itali ne nje banke te vetme, nuk mund te terheqesh shuma te medha...Une nuk e di si funksionon ne USA..Po flas per ku jetoj..
    Pastaj puna e molleve ishte thjesht nje menyre per ta marre lehtshem..nuk ishte pune naiviteti, ne tashme jemi pjese e ketij sistemi, me te gjitha te zezat ama te mos vij njeri te thote qe po na ndrisin jeten bankat..ne jemi mesuar me to, nuk do dinim sistem tjeter me te mire ndoshta po, por kjo nuk do te thote qe mua sistemi bankar me pelqen..

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Se tashi po ta shoh vendndodhjen. Ti jetoke dhe ne Firenze!! Mos te ishin Medicit me bankat e tyre dhe sponsorizimin qe i bene artit dhe artisteve nuk do kishte as Firenze, as ato kryeveprat boterore ne pikture e skulpture e arkitekture qe keni aty Biles edhe Rilindja europiane zor se do ishte bere...
    Medicit themeluan sistemin bankar ashtu sic eshte sot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 16-02-2011 mė 20:58

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Robery, bankat, e qarkullojne lekun/parane. Ky eshte dhe vete qelllimi . Eshte biznes. Duke filluar qe nga bankat e medha, ku behet fjale miliarda dhe deri te bankat vogla, qe prape luhet big. Paret, e qe te kete zhvillim, duhet qarkullimi i parase. Duke filluar nga stock market, mutual funds, ira, cd-s, mortgages etc etc, investime qe ben banka, mos permend shpenzimet e tjera qe duhen bere per te mirembajtur nje biznes te tille. E keto jane paret e tua, timet, te gjitheve, qe merren e hidhen ne investime, ku me vone ti si individ , shkon e kerkon nje loan bankes, do blesh shpi. Mortgage, te jep hua pare ty me % interesi. Varion. E ti shkon ble shpi, e njekohesisht do paguash dhe taxat e propertise qe bleve, pavarsisht se mbas 15-20 vjetesh shtepia do jete e jotja, ti prape do vazhdosh ti paguash ketij lloj sistemi kapitalist haracin 1 me 1, me mijera e mijera dollare. Po do punosh, e prape do paguash taxat per punen dhe te ardhurat qe fute ne bank. Per keto te fundit ja vlen te shqetesohesh, e jo per bankat. Ne dore e ke, mos i fut te gjitha paret atje. Mire eshte ti shperndash ne banka te ndyshme, e jo vetem 1. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •