Close
Faqja 26 prej 57 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 566
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Ne trevat shqiptare ku s'ka shqiptar te besimit ortodoks, kisha ortodokse eshte simbol i shtypjes, tentim i asimilimit ! Ne vitin 98 gjat luftes ne Kosove, serbia filloi njesoi ta nderton nje kishe ne oborrin e universitetit Shqiptar te Prishtines. Ajo provoi me mundesit e saja te fundit qe te mbjell faren e saj te flliqur edhe ne kryeqytet, por me ne fund u zbulua qe kjo far si dha fruta aspak ! Sot e kesaj dite katedralja ortodokse e prishtines sherben si wc publike per studentët qe shkojn drejt bibliotekes kombtare. Un jam i mendimit qe tani qe ja kan filluar edhe ne kalan shqiptare te mbjellin kisha ortodokse, te mos i rrenojm ato, por t'ua japim po te njejtin fonksion sikurse ne prishtine ! Un e vizitoi shpesh Shkupin, thuajse 1 her ne vit vetem pse kem vllezer te besimit dhe te kombit atje, dhe kam verejt qe kalaja ka nevoje per nje WC.
    Bile ndash me dit kisha sllave eshte njera nder institucionet fetare me se tepermi qe ban asimilimin e popujve ,pas saj vjen islamizmi.
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Te lutem me na i thene arabisht , se shqip nuk eshte kjo shprehje.Ndoshta Rina e perkthen me mire kete shprehje te vellaut isalmik.
    Pse ti a rabo gabel je qe po don arabisht me ta perkthy,ti lype bacit ne gjuhen tande ne ta perkthejm.
    ky nuk eshte vllau islamik por shqipotar,e ju fetaret radikal nuk keni cka kerkoni forumet shqiptare,shka je hy ti ketu si dhia nder dhen,e po ja fut si gjahtari qorr.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 15-02-2011 më 12:29
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga getomental Lexo Postimin
    O Shqiptar lereni keto muhabete te kota,po ajdeni me 19.02 2011,ne kalan e Shkupit te pastroj Shkupin nje her e pergjithon nga Shkijet.
    E perkrahi c'do proteste , pore se pari duhet te merren penge gjithe politikanet shqipefolesa dhe te varren ne litare ne Kalane e Shkupit, dhe mandej te fillojme do pune qe i lame mbas dore ne vitin 2001.

Shqipefolesat tardhetaret e popullit shqipetare duhet pastruare dhe mandej eshte shume lehte me do mbeturina sllave .

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Ndertimi i Kishës në Kalanë e Shkupit nuk është kunder asnjë besimi fetar ,ajo bëhët më qellim dhe ËSHTË KUNDER POPULLIT SHQIPTAR ,s'di kush nuk e kupton ,vetem shkit e bugart dhe grekt
    e perkrahin edhe kjo kuptohet shumë lehtë ARMIQT E BETUAR TË POPULLIT SHQIPTAR.

PËRSHËNDETJE VETEM PËR SHQIPTAR

P.S.--Më mirë i varfër e Patriot--se sa i pasur e IDIOT(politikan Tradhëtar)

i/e regjistruar Maska e kriko-38
    Anëtarësuar
    01-08-2010
    Vendndodhja
    ketu afer
    Postime
    687
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    E perkrahi c'do proteste , pore se pari duhet te merren penge gjithe politikanet shqipefolesa dhe te varren ne litare ne Kalane e Shkupit, dhe mandej te fillojme do pune qe i lame mbas dore ne vitin 2001.

Shqipefolesat tardhetaret e popullit shqipetare duhet pastruare dhe mandej eshte shume lehte me do mbeturina sllave .
    Ooo Tetova po ti varish te gjithe lideret si thua ne litar edhe
    ca hallin behet me ne,ne me lider zbejm bashke, po pa lider politik do i vrasim
    edhe vellezerit tan keshtu qe te lem me mir ata qe jane....

Citim Postuar më parë nga seleukeia Lexo Postimin
    Bile ndash me dit kisha sllave eshte njera nder institucionet fetare me se tepermi qe ban asimilimin e popujve ,pas saj vjen islamizmi.
    Cka ta merr mendja tye, a na ka asimiluar Islamizmi a jo ?
    Nese PO, në çfar populli na ka transformuar ?…se arab s'jem, turq jo, serb jo, francez jo, egjiptian jo, indonezian jo, kinez jo,.. ateher thuaje ! Cfar ishim, dhe cfar u bem ?
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin

O Tetovar po leri mor politikanet te bejn punen e vet.Po me 19.02 2011 ja ka organizohen shkijet nga gjith qytetet e fyromit per te ardh ne Shkup,pritet te mblidhen redh 2500 shkije,kurse na jemi 350 veta,dot ti presim qysh asht mas s`miri...
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    O komandant faji nuk eshte te gruevski po tek shqiptaret,provojeni bashkohuni nje her ke per ta par se si do rregullohen punet,por shqiptaret jan armiqesu nder veti dhe pse mos ta shfrytezoi gruevski dhe te tjeret.

i/e regjistruar Maska e Bes-s
    Anëtarësuar
    04-02-2010
    Postime
    193
    Me ndertimin e kishes ne kalane ilire, bullgaromaqedoncit marrin edhe nje pjese te historise shqiptare ne Shkup.

turp per gjithe ju qe mbroni pjesen tjeter, sepse ska tjeter shpjegim, o jeni greker, o jeni muta te shitur

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Cka ta merr mendja tye, a na ka asimiluar Islamizmi a jo ?
    Nese PO, në çfar populli na ka transformuar ?…se arab s'jem, turq jo, serb jo, francez jo, egjiptian jo, indonezian jo, kinez jo,.. ateher thuaje ! Cfar ishim, dhe cfar u bem ?
    Po ka raste ku dhe islami ka ndikuar ne asimilimin e shqiptareve!Psh,kemi rastin e Plaves dhe Gucise,Rozhajes,Tivarit Tregut te Ri (Novi Pazari),Berane, Fushe Bardha,(Bjello Pole)etc etc ,kjo sa per ilustrim!Qe te gjithe keto vende qe permenda me larte ishin me shumice Shqiptare te besimit Islam, qe perpara jo me shume se 80 vite dhe i perkisnin po te njejtes perkatsi etnike, ndersa po kjo popullsi sot nuk identifikohen me si shqiptare,por si boshnjak,ironia me e madhe eshte se keto,ne aspektin gjenetik nuk kane asgje te perbashket me boshnjaket,biles shume nga keto kane akoma dhe sot mbiemra te fiseve shqiptare si psh.Hot,Shekrel,Kelmend,etc!Ndersa ne mes veti komunikojne serbishte,rrall ndonje plak ,qe ka mbetur akoma gjall flet shqip!Me ka rastisur qe te bisedoje me keto njerze dhe te pyes per origjinen,shumica e tyre e pranojne faktin se rjedhin nga shqiptaret dhe se gjyshrit e tyre kane folur shqip dhe jane veshur me veshje kombtare,ka dhe fotografi te vjetra te asaj periudhe,ku vrehen pazaret ne periudha te me hershme te ktyre trevave ku shumica e njerzve jane te veshur me me rroba dhe veshje shqiptare,qeleshe te bardhe dhe xhamadan,breze dhe pantolla te bardhe!
    Ate qe desha te theme me kete,se feja nuk luan ndonje rroll te veçant ne mbrojtje te identitetit!Ajo qe ndokoj ne asimilimin e ktyre shqiptareve ishte presioni permanent ndaj tyre,nga politika e ish jugosllavise e cila edhe fene e bere instrumente te politikes per te asimiluar Shqiptaret!Pastaj ka dhe faktore te tjere qe luaten nje rrol negativ ne konvertimin e shqiptareve!Shqiptaret pas kongresit te berlinit u gjenden ne nje pozite te palakmushme,ata nuk paten nje status apo instutucione qe do te mund te mbronte identitetin dhe trshigimin e tyre kombtare ,Pastaj arbitri ishtetit shqiptare si shtet am ,po thuajse tere kohen ka luatur nje rrol pasiv sa i perket shqiptareve ne trojet e tyre jashte kufijve politik te shqiprise londineze!
    Po nejse se devijum temen,me mire ti kthehemi temes...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 15-02-2011 më 15:10

Faqja 26 prej 57 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •