Close
Faqja 24 prej 57 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 566
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Te pakten na jep referencat e ketyre cudirave te tua.
    Pastaj c'ka lidhje orthodoksia ne kohen e sodit per shqiptaret.
    Te gjithe shqiptaret tani jane Muslimane.
    Ehue sa larg ke shkuar.
    S'te pyesin si ke qene, por te pyesin si je.
    Prandaj bjer me kembe ne toke se eshte duke na henger ujku, ti ende meresh me kishat.
    Kishat kan qene por tani jane te vdekura per shqiptaret.
    Rrofshin xhamiat,
    se te gjithe jemi muslimane , faleminderimi Zotit te gjithesise
    Po sigurishe po duket se je Bimbash i osmanve se ata qe erdhen nga korpatat ruse morren kulturen e lashte ILIRO-DARDANE dhe e benen te veten sod me ket pasuri te stergjyshve tan po fitojne edhe politikishte duke aluduar se ata jan venali dhe kur une t'i lexoj shkrimet qe i sjelle ketu une po mendoje se nuk je shqipetar por je bimbash osmali per rujtjen e kultures arabe mbi Toket e ARBERIT
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2011
    Vendndodhja
    Shkup-Çamëri
    Postime
    96
    Pamje nga protestat (nga gazeta Sllave ):

Shqiptari tu .i robt shkaut me thike i cili gjendet ne spital , para vdekjes :

Artan Grubi , organizatori i protestave :

Gazeta Sllave : http://www.vecer.com.mk/?ItemID=E4C2...DAED7DE67E4001

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga arber. Lexo Postimin
    Pamje nga protestat (nga gazeta Sllave ):

Shqiptari tu .i robt shkaut me thike i cili gjendet ne spital , para vdekjes :

Artan Grubi , organizatori i protestave :

Gazeta Sllave : http://www.vecer.com.mk/?ItemID=E4C2...DAED7DE67E4001
    si ujku kur i bjer dheneve ai Shqiptari i paska ra keti grupi me thike lol

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Sikur Gruewski dhe Irinej te lexonin ty, besom qe nuk do t'mungonin pa te cituar sa her qe do kishin propaganduar kunder shqiptareve. Tek e fundit, fqinjet tan nuk po ju urrejn juve si ortodoks, por neve si shqiptar. Juve ju enkurajojn qe ta beni hapin perfundimtar duke e konvertuar ndonje hut ne grek.
    Tek e fundit, fqinjet tan nuk po ju urrejn juve si ortodoks, por neve si shqiptar.
    Me siguri je ndjere keq kur ke formuluar kete fraze, pasi nuk mund te shprehesh "per ju ortodoksit dhe ne shqiptaret"Pra ti pranon se ne kemi tendenca per tu greqizuar ndersa ju isalmiket nuk keni tendenca te tilla per tu arabizu.
    Sa per dijeni, popujt jane te interesuar qe te jetojne ne paqe dhe per nje jete sa me cilesore.Kesaj i sherben dhe feja.Por kur feja perdoret nga i ligu pushtues per te percare, atehere nuk do shume mend per te kuptuar qe ajo duhet larguar tashme.Ah, ti kerkon te besh rezistence, pra te jesh akoma dhe per do kohe nen trysnine e kesaj pacavure turke, pune per ty.Nese ndjehesh i fituar deri me tash, vazhdo, por me duket se je me shume se i humbur.
    A mund te me pergjigjesh,kush jane me te lumtur , shqiptaret e greqise apo ju te maqedonise?Ato kane humbur kombesine si rrezultat i luftes, por gezojne pronat e tyre dhe ndjehen te barabarte ne popullsine greke.Ju keni ruajte kombesine por keni humbe qenesine. Ju vetem ne gjendje civile jeni shqiptare, por si qeneje jeni arabe dhe beni nje jete qe dhe magjypi nuk ju ka zili.Po sikur ne fjalore te hiqej fjala "komb", c'do te ndodhte?Them keshtu se ju e justifikoni sakrificen qe beni, duke jetuar nje jete plote konflikt ,vetem e vetem per te ruajtur kombesine.Me vjen keq por kjo nuk mund te jete me e rendesishme se vet jeta.Jo mer lali.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 14-02-2011 më 18:59
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Po sigurishe po duket se je Bimbash i osmanve se ata qe erdhen nga korpatat ruse morren kulturen e lashte ILIRO-DARDANE dhe e benen te veten sod me ket pasuri te stergjyshve tan po fitojne edhe politikishte duke aluduar se ata jan venali dhe kur une t'i lexoj shkrimet qe i sjelle ketu une po mendoje se nuk je shqipetar por je bimbash osmali per rujtjen e kultures arabe mbi Toket e ARBERIT
    Po sa i semure qenke more patrioti kujdestar i forumit. Here thua karpatet e here thua sllavet e here permend bibmbashet osmane. Po perse more i uruar se ke permende njehere ali ahmitin ose edwin kristaq ramen ose te ngjajshem me to? Perse je duke jetuar me te kaluaren e cila ja 1000 vjet ka kaluar. Perse nuk thua qe feja ilire ka qene paganizmi e jo ajo orthodokse, katolike e Islame? Perse nuk e pranoni se Islami ka qene mburoja kryesore ndaj asimilimit greko-sllav? Perse nuk e pranon qe te gjithe shqiptaret sot jane muslimane te nderuar dhe se kesaj feje ja kane pare hajrin? Perse e perzien osmanizmin m eIslamin kur keta jane dy kategori dhe koncepte te ndryshme?prej nga te vjen kjo urrejtje pash Zotin? Pse je i mllefosur me Islamin? A do pak uje se tu tha rrocka duke share Islamin e duke levderuar kishat orthodokse.
    Ndrysho Firmën

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Po sa i semure qenke more patrioti kujdestar i forumit. Here thua karpatet e here thua sllavet e here permend bibmbashet osmane. Po perse more i uruar se ke permende njehere ali ahmitin ose edwin kristaq ramen ose te ngjajshem me to? Perse je duke jetuar me te kaluaren e cila ja 1000 vjet ka kaluar. Perse nuk thua qe feja ilire ka qene paganizmi e jo ajo orthodokse, katolike e Islame? Perse nuk e pranoni se Islami ka qene mburoja kryesore ndaj asimilimit greko-sllav? Perse nuk e pranon qe te gjithe shqiptaret sot jane muslimane

Themelimi i shkollave në trojet shqiptare gjatë mesjetës u bë me nismën e urdhrave kishtarë, sidomos të urdhrit dominikan, si dhe të administratës komunale e princërore të qyteteve të njohura. Një aktivitet i këtillë filloi së pari në Ulqin rreth vitit 1258, në Kotorr më 1266, në Durrës më 1278, në Shkodër më 1345 dhe në Tivar nga gjysma e dytë e shek. XIV.

Gjuha shqipe, si gjuhë e shkruar, në këtë kohë ende nuk ishte në gjendje t’i bënte ballë shkrimit greqisht, latinisht dhe gjuhë kishtare me rëndësi, të cilat për më tepër kishin mbështetjen e institucioneve kishtare dhe të administratës shtetërore. Ajo shërbente si gjuhë e komunikimit të përditshëm si për shtresat popullore, ashtu dhe për fisnikërinë e klerin vendas. Kështu, në shek. XIV shqipja përdorej në administratën e bashkësisë qytetare të Ulqinit, ku në mbledhje të Këshillit të Madh ajo ishte gjuha e shërbimit.

Një ndryshim me rëndësi shumë të madhe për historinë e kulturës shqiptare shfaqet në gjysmën e parë të shek. XIV, kur dokumentohet për herë të parë se shqipja, përdorej si gjuhë shkrimi. Ky hap i rëndësishëm lidhet me ngritjen e përgjithshme ekonomike-shoqërore të vendit dhe veçanërisht të qyteteve.
    Me përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë shkrimi, viheshin bazat për zhvillimin e mëtejshëm të saj si gjuhë e kulturës dhe e letërsisë shqipe.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Kjo "politika e kishave" do t'ua theje qafen vete sllaveve nje dite. Nje minoritet bullgar, qe u krijua si popull "maqedon" ne kohen e Jugosllavise, dmth me rrenje/lashtesi 30-40 vjecare lol, te provoje te tregoje autoktonine permes ndertimit te kishave ne monumente iliro-shqiptare, te ben per te qeshur. Po mendojne ata se bota ec symbylltazi dhe nuk e di se ky eshte thjesht minoritet bullgar prej 800.000 njerezish.

Shqiptaret duhet te jene te kujdesshem qe mos ti japin ngjyrime fetare kesaj ceshtje se ne fund te fundit eshte thjesht kombetare. Dhe, assesi te mos leshojne rruge.
    Nuk eshte ky qellimi.Maqedonia eshte shtet i bullgareve dhe shqiptareve dhe besoj se sebashku duhet te kontribojne ne restaurimin e objekteve kulturore ku hyne dhe kishat.C'eshte kjo, grindje.Paska njera pale te drejte se kundershton restaurimin e kishes vetem e vetem se dyshon se pala tjeter kerkon te provoje autoktonine?Po ku keni dale ju ne gjyq? Kisha eshte nje objekt qe i ka sherbyer nje populli dhe ajo mbetet deshmi e religjionit dhe kultures se atij populli qe ne rastet me te keqia mund dhe te jete zhduke.Fati i mire per ju shqiptaret qe egzistoni dhe keni mundesi qe te shkruani dhe interpertoni historine tuaj dhe te kesaj kishe ashtu sic eshte.Sinqerisht nuk e kuptoj c'ka ketu per tu grinde.Ah ndryshon puna nese ti vet kerkon ti largohesh kishes, qofte si relike , qofte si deshmi kulturore dhe ta zevendeseosh kete te vertete historike me nje tjeter kulture dhe me te tjera kulte, atehere perseri e drejta qendron me ato qenie njerzore te cileat kerkojne te pershtaten,te integrohen,me kulturen e atij trualli deri ne lashtesi, pra e drejta eshte me ato qe kerkojne te fusin koken ne kishen e shqiptareve dhe jo te shqiptareve qe kerkojne ta mohojne ate.Jo kurre, mohimi eshte ligesi, eshte vetvrasje.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2011
    Vendndodhja
    Shkup-Çamëri
    Postime
    96
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Me siguri je ndjere keq kur ke formuluar kete fraze, pasi nuk mund te shprehesh "per ju ortodoksit dhe ne shqiptaret"Pra ti pranon se ne kemi tendenca per tu greqizuar ndersa ju isalmiket nuk keni tendenca te tilla per tu arabizu.
    Sa per dijeni, popujt jane te interesuar qe te jetojne ne paqe dhe per nje jete sa me cilesore.Kesaj i sherben dhe feja.Por kur feja perdoret nga i ligu pushtues per te percare, atehere nuk do shume mend per te kuptuar qe ajo duhet larguar tashme.Ah, ti kerkon te besh rezistence, pra te jesh akoma dhe per do kohe nen trysnine e kesaj pacavure turke, pune per ty.Nese ndjehesh i fituar deri me tash, vazhdo, por me duket se je me shume se i humbur.
    A mund te me pergjigjesh,kush jane me te lumtur , shqiptaret e greqise apo ju te maqedonise?Ato kane humbur kombesine si rrezultat i luftes, por gezojne pronat e tyre dhe ndjehen te barabarte ne popullsine greke.Ju keni ruajte kombesine por keni humbe qenesine. Ju vetem ne gjendje civile jeni shqiptare, por si qeneje jeni arabe dhe beni nje jete qe dhe magjypi nuk ju ka zili.Po sikur ne fjalore te hiqej fjala "komb", c'do te ndodhte?Them keshtu se ju e justifikoni sakrificen qe beni, duke jetuar nje jete plote konflikt ,vetem e vetem per te ruajtur kombesine.Me vjen keq por kjo nuk mund te jete me e rendesishme se vet jeta.Jo mer lali.
    Nga e din ti Anesti qe Ilirjani eshte Shqiptar nga Maqedonia ??

A mund te me pergjigjesh,kush jane me te lumtur , shqiptaret e greqise apo ju te maqedonise?Ato kane humbur kombesine si rrezultat i luftes, por gezojne pronat e tyre dhe ndjehen te barabarte ne popullsine greke.
    Cfare pergjigje pret me shume o zoteri , shiqo edhe njiher cfare ke shkruar , sidomos ate ne BOLD , dhe nuk e besoj qe pas kesaj te quan njeri ty qe ke kombesi Shqiptare , as ai Mulsimani por as ai Orthodoxi .
    Nuk do me shum koment kjo .

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Po sa i semure qenke more patrioti kujdestar i forumit. Here thua karpatet e here thua sllavet e here permend bibmbashet osmane. Po perse more i uruar se ke permende njehere ali ahmitin ose edwin kristaq ramen ose te ngjajshem me to? Perse je duke jetuar me te kaluaren e cila ja 1000 vjet ka kaluar. Perse nuk thua qe feja ilire ka qene paganizmi e jo ajo orthodokse, katolike e Islame? Perse nuk e pranoni se Islami ka qene mburoja kryesore ndaj asimilimit greko-sllav? Perse nuk e pranon qe te gjithe shqiptaret sot jane muslimane te nderuar dhe se kesaj feje ja kane pare hajrin? Perse e perzien osmanizmin m eIslamin kur keta jane dy kategori dhe koncepte te ndryshme?prej nga te vjen kjo urrejtje pash Zotin? Pse je i mllefosur me Islamin? A do pak uje se tu tha rrocka duke share Islamin e duke levderuar kishat orthodokse.

Në gazetën “Tanin” nga Manifest i Ulemasë Shqiptare në Stamboll thuhet: ”T’u qenë se populli fisnik shqiptar është osmanli dhe mysliman. ekzistojnë obligime fetare dhe kombëtare që germat e arabishtes t’i skalisë në kokë. Ne e shpallim vendimin e marrë se e pranojmë alfabetin arab për ta shkruar gjuhën tonë....” Këtë deklaratë e kanë nënshkruar intelektualët dhe profesorët e Medresesë së Fatihut, ndër të cilët janë edhe emrat e profesorëve nga qytetet e Maqedonisë së sotme: Muftiu i Manastirit – Rexhep Xhudi (Voka), profesori i Medresesë së Fatihut - Ismail Haki nga Tetova, Hafiz Rexhoi nga Prilepi, Musa Qazimi nga Dibra, Arif Hikmeti nga Kumanova, Inspektori i Përgjithshëm për Maqedoninë Hysen Hilmi Pasha, Abdylhakim Hikmeti nga Gostivari etj . po ashtu edhe Riza Beu, Shaqir be Jegjeni, Sybi Efendii, Bedri Efendi, Haxhi Ali Elbasani, Haxhi Muhamed Vlora etj, kërkonin që gjuha shqipe të shkruhet me shkronja turke-arabe dhe këtë e justifikonin duke thënë se Gegnija shkronjat latinisht nuk i pranon, kurse Riza beu nga Shkodra pohonte: ”se nuk ka nevojë të mësohet shqipja, neve na mjafton turqishtja. Në shkolla vetëm turqisht lexohet.” Ose, siq u prononcua Shaqir be Jegjeni:” Në Dibër nuk është kush që do shkolla shqipe, edhe në pas ndonjë, edhe ai do me shkronja arabe

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Lexoj dy verzionet dhe e shef se kushe rujti gjuhen tone

Faqja 24 prej 57 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •