Close
Faqja 23 prej 86 FillimFillim ... 1321222324253373 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 852
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    E bukura me muslimanet besimtare ne kete teme, eshte se nuk kuptojne qe imami eshte duke bere bllasfemi ndaj Allahut te tyre dhe ndaj besimit te tyre. Se kush shkon ne parajse dhe kush shkon ne ferr, nuk na e thote nje imam kokebosh nga Prishtina, por vete Allahu. Dhe nuk eshte detyra e asnje imami ne kete bote, apo prifti per ate pune, per te na thene se kush shkon ne ferr e kush shkon ne parajse, kete te drejte e ka vetem Perendia.

Te gjithe ata muslimane qe me te vertete besojne se imami ka te drejte ne ate qe ka shprehur, le te shkojne e ta pyesin imamin: po une o imam, ku do te shkoj, ne ferr apo ne parajse?

Albo
    Imami vetë interpreton fjalët Zotit (Kur'anin - që muslimanët e besojnë si fjal e Zotit).
    Çka na thotë Kur'ani për Nënë Terezën?! = "E kush kërkon fe tjetër përveç fesë islame, atij kurrsesi nuk do t’i pranohet dhe ai në botën tjetër është nga të dëshpëruarit." (Kur'an 3:85)
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Imami vetë interpreton fjalët Zotit (Kur'anin - që muslimanët e besojnë si fjal e Zotit).
    Çka na thotë Kur'ani për Nënë Terezën?! = "E kush kërkon fe tjetër përveç fesë islame, atij kurrsesi nuk do t’i pranohet dhe ai në botën tjetër është nga të dëshpëruarit." (Kur'an 3:85)

O gimche ti hala gjall te kje a ?

Po lene pash Zotin e jetone ju fen e juve ju percfar arsye merrni Forumin si mundesi predikimi.
    Secili qe don me dit diqka shkon ne gjami apo ndoshta nuk po ju vjen askush e duhet me dal ne forum.
    A e dini qe mkat eshte nese ti e bind nje njeri me genjeshtra per fen. Ju te gjith po genjeni per qka i perket fes.
    Edhe ne firmen tane paske shkru ne gjuhen e magjupve qe po mundohen ta mbisundojn gjuhen shqipe si ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    VETVENDOSJE! DO TA BEJË SHQIPËRIN!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ¨SHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB!

Ky hoxha koka ai qe po i japka vulen kush me shku ku , mbas vdekjes a?!

I paska ra shumë posht pazari kësaj pune!
    Nuk o met as me dek!

Këta njerëz vetëm ja zbresin vleren fes islame!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Për muslimanët shqiptar, konferenca islamike zvicrrane do te mbahët si pas planprogramit me 19-tjet shkurt te keti viti !

Nese jetoni ne zvicerr, apo keni familjar qe jetojn ne zvicerr, tregoni atyre qe te regjistrohen ne kete webfaqe : http://www.conseilcentral.ch/index.p...te-online.html

Edhe qfare te bejm ne pasi te regjistrohemi ketu kush do te perfitoj nga kjo shqiptaret ne zvicerr apo ato organizatat jevgje te udh?hequra nga Arabo-Mongolet si ore nuk ju vjen turp ta diskreditoni e margjinalizoni deri ne ket mas komunitetin shum te integruar e te respektuar shqiptare ne Zvicerr per interesat personale te disa grupeve putante shqiptaro-Arabe .

Ae dini ju ore qelbesira Arabe se te gjitha keto iniciativat qe ka marre ky Shefqet Krasniqi ne zvicerr te gjitha kto shkojn vetem ne dem te shqiptarve dhe ne interes personal te Krasniqit dhe Arabve e dini ju se ky bir kurve kjo ndytesir esht duke e demtuar komunitetin shum te rrespektuar shqiptare ne zvicerr per interasa te ARABVE (Se nuk ka kush te perhap Islamin dhe kjo i ka mbetur shefqet pordhes ta bej ne kurriz te shqiptarev .

O Nane Shefqet Krasniqit edhe ktyne jevgjive qi pe sjellin ne zvicerr

Nje sqarim ne zvicerr nuk ka asnje xhami te themeluar apo te ngritur nga shqiptaret e Kosoves te gjitha i kan ngritur kta jevgjit fshatart e pa integruar te Struges kumanoves dhe Gostivarit kta jan poshtersira talebano-Arabe te cilet ter diten hajne nga socialamti Zvicrran dhe ter natet shkojne e shajn zvicrren neper xhamija (Buk permbytes)

Kosovaret nuk jan vizitore te xhamive jam i sigurt se ne ter xhamijat e zvicrres nuk mund ti gjesh 10 kosovare qe i vizitojn ato por qka esht me e keqja kosovaret e paguajn faturen e Talebanve te maqedonis te cilet e sjellin ne zvicerrr ket Shefqet Krasniqin ndersa medijat e zvicrres e identifikojne ket hoxhen me shqiptaret e kosoves kurse realiteti esht krejt tjeter ket hoxhe ne zvicerr e sjelklin talebno-Arabo fshatert e shpellave te Maqedonis kurse kosovaret diskreditohen ne medijat zvicrrane per fajin e ketyre pisave.

Ndersa ajo qka esht me e keqja kta talebanet si perfundim shpetojn pa therr ne kemb pse sps kta kan edhe nje identitet rezerve dhe kta ne menyre shum gjentile deklarohen shqiptare nga Maqedonija ndersa ne anen tjeter per gjdo dite me talibanizmat e tyre e perdhosin emrin e kosovarve

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare thote Kurani, se kush i zgjedh njerezit qe shkojne ne ferr apo ne parajse, Zoti apo imami i Prishtines?

Albo
    Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerëzve u the: "Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj të mete je Ti (o Zoti im). Nuk më takon mua ta them atë që s'është e vërtetë. Ta kisha thënë unë atë, ti do ta dije. Ti e di ç'ka në mua, e unë nuk di ç'ka në Ty. Ti je më i dijshmi i të fshehtave!” – “Unë nuk u kam thënë tjetër atyre, pos asaj që Ti më urdhërove;ta adhuroni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj,dhe sa isha ndër ta, kam qenë përcjellës i tyre, e pasi që më more mua, Ti ishe roje (dhe dëshmues) i tyre. Ti je dëshmitar për çdo send!” – “Nëse i dënon ata, në të vërtetë ata janë robër Tu, e nëse u falë atyre, Ti je i Gjithëfuqishmi, i Urti”. (Kuran: Maide, 116 – 118)

“Dhe sigurisht që tashmë të është shpallur ty (O Muhammed) si dhe atyre (të Dërguarve) para teje: “Në qoftë se bashkoni të tjerë në adhurim me Allahun, sigurisht që gjithë veprat tuaja do të jenë të pavlera dhe padyshim që do të ishe nga të humburit.”
    {Zumer, 65}

“All-llahu i Plotfuqishem nuk ju urdheron juve te merrni melaiket dhe profetet si Zota” (Kur’an: Ali – Imran, 80)

E, All-llahu tha: "Mos adhuroni dy të adhuruar, sepse Ai është vetëm një zot, pra vetëm Mua më keni dronë".
    zoti yt ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bamirëse ndaj prindërve. Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapur pleqëria pranë kujdesit tënd, atëherë mos u thuaj atyre as "of - oh", as mos u bë i vrazhdë ndaj tyre, po atyre thuaju fjalë të mira (të buta, respektuese).
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Prishtina.C Lexo Postimin
    Edhe qfare te bejm ne pasi te regjistrohemi ketu kush do te perfitoj nga kjo shqiptaret ne zvicerr apo ato organizatat jevgje te udh?hequra nga Arabo-Mongolet si ore nuk ju vjen turp ta diskreditoni e margjinalizoni deri ne ket mas komunitetin shum te integruar e te respektuar shqiptare ne Zvicerr per interesat personale te disa grupeve putante shqiptaro-Arabe .

Ae dini ju ore qelbesira Arabe se te gjitha keto iniciativat qe ka marre ky Shefqet Krasniqi ne zvicerr te gjitha kto shkojn vetem ne dem te shqiptarve dhe ne interes personal te Krasniqit dhe Arabve e dini ju se ky bir kurve kjo ndytesir esht duke e demtuar komunitetin shum te rrespektuar shqiptare ne zvicerr per interasa te ARABVE (Se nuk ka kush te perhap Islamin dhe kjo i ka mbetur shefqet pordhes ta bej ne kurriz te shqiptarev .

Nje sqarim ne zvicerr nuk ka asnje xhami te themeluar apo te ngritur nga shqiptaret e Kosoves te gjitha i kan ngritur kta jevgjit fshatart e pa integruar te Struges kumanoves dhe Gostivarit kta jan poshtersira talebano-Arabe te cilet ter diten hajne nga socialamti Zvicrran dhe ter natet shkojne e shajn zvicrren neper xhamija (Buk permbytes)

Kosovaret nuk jan vizitore te xhamive jam i sigurt se ne ter xhamijat e zvicrres nuk mund ti gjesh 10 kosovare qe i vizitojn ato por qka esht me e keqja kosovaret e paguajn faturen e Talebanve te maqedonis te cilet e sjellin ne zvicerrr ket Shefqet Krasniqin ndersa medijat e zvicrres e identifikojne ket hoxhen me shqiptaret e kosoves kurse realiteti esht krejt tjeter ket hoxhe ne zvicerr e sjelklin talebno-Arabo fshatert e shpellave te Maqedonis kurse kosovaret diskreditohen ne medijat zvicrrane per fajin e ketyre pisave.

Ndersa ajo qka esht me e keqja kta talebanet si perfundim shpetojn pa therr ne kemb pse sps kta kan edhe nje identitet rezerve dhe kta ne menyre shum gjentile deklarohen shqiptare nga Maqedonija ndersa ne anen tjeter per gjdo dite me talibanizmat e tyre e perdhosin emrin e kosovarve
    Kadal kadal , mos u nxej se ste perzen gjermani, sidomos kto si ti qe jan te gatshem me u asimilu , po nese te zen me 10kg kokain , besa e han burgun.

Ne qato xhamija, jan mbledh pare per luftra , jan mbledh pare per gjithcka ne interes te shqiptarve , po problem i jot asht se ke ngel as me shoqatat fetare e as me ato kombtare ne diaspor, ndoshta je ne mesin e shoqatave kriminale multi nacionale ( serbo-shqiptaro-zvicrrano-afrikane). Dhe mu keto kriminelet i diskreditojn shqiptart , e jo muslimant.

Zofingen/Zvicër 15 dhjetor - Në xhaminë e Bardhë në Zofingen të Zvicrës, mbi 40 besimtarë myslimanë dhuruan gjak për të ndihmuar për nevojat e spitalit shtetëror të Argaus-it, si rezultat i iniciativës së mirë dhe ndjenjës së solidaritetit islam, ku ishte në vazhdën e aktiviteteve të Kurban Bajramit.
    Autoritetet zvicerane kanë mbetur pa koment nga ky aksion human e pikërisht e bërë nga shqiptarët mysliman të Maqedonisë, të cilët jetojnë në diasporë. Ideja për organizimin e këtij aktiviteti për dhurimin e gjakut ishte e hoxhës Nehat Ismaili nga Kumanova, i cili ushtron detyrën e imamit në Xhaminë e Bardhë në Zofingen. Kësaj iniciative iu përgjigjen pozitivisht bashkatdhetarët dhe xhemati i xhamisë.
    "Ishte një iniciativë e suksesshme, ne jemi shumë të lumtur që kemi bërë një vepër humane, kemi dhuruar gjak për nevojat e secilit pavarësisht kombësisë apo religjionit, mbi të gjitha jemi krijesa njerëzore të krijuara nga Zoti. Ky aksion ka qenë befasues edhe për vet përfaqësuesit zviceran, të cilët kanë mbetur pa koment që një gjë e tillë kishte mundur të ndodhte, pasi në mënyrë të organizuar si kjo në Zvicër kanë dhuruar gjak vetëm përfaqësues të ushtrisë.
    Diaspora shqiptare këtu që jetojmë kemi çfarë të dëshmojë si shqiptarë", thotë imami i Xhamisë së Bardhë, Nehat Ismaili. Ai ka thënë se drejtuesit e spitalit kanë premtuar që vitin tjetër do të drejtohen në Xhaminë e Bardhë. (N.K)

Presidenti i Zvicrës merrë pjesë në iftarë në xhaminë e Bernit

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=99544

===
    Shoqata Humanitare “LUGINA E PRESHEVËS”
    Vetëm gjatë vitit 2006 janë ndihmuar gjithësejt 37 familje , gjatë vitit 2007 janë ndihmuar 57 familje, kurse gjatë këtij vitit 2008 4 familje që kan pas rast vdekjesh nga anëtarët e ngushtë e këtyre familjeve . Gjatë muajit dhjetorë u shpërndan ndihmat e grumbulluara 9 familjarëve të burgosrëve në Burgun qendror në Beograd, 20 familjarët e dëshmorëve dhe invalidëve, skamnorët në komunat Preshevë - Bujanocë për vitin 2008. Në kuvend u përmend se janë ndihmuar edhe persona tjerë nevojtar, janë ndihmuar entet spitalore si ambulanca e Preshevës me pajisje dhe mjete tjera për ndihmë mjekësore në vlerë prej 30’000Fr. Për kontributet dhe donacionet e dhëna u falënderuan edhe Xhamia e Rebstein-it. për ndihmat gjatë vitit 2006, ku janë ndar mjete në vler prej 4200 Fr. Po ashtu , ne vitin 2007 ndihma janë ndar në vler prej 2000 Fr.
    U falënderua me këtë rast edhe Xhamia e St. Gallenit e cila dha ndihma prej 1820 Fr, pastaj Xhamia e Buchs-it për ndihmat prej 500 Fr. Faliminderim të veçant i është bërë Xhamisë së St. Gallenit për ndihmën prej 1000 Fr si dhe kontributin e dhënies së zeqatit nga Shaip Rexhepi në vlerë prej 600 Fr.

===

NDIHMAT E XHAMISË PËR VENDLINDJEN
    Xhamia “El-Hidaje” mund të them se është e përmendur në Zvicër dhe gjetiu për përgjigjen pozitive ndaj kërkesave të drejtuara nga individë dhe institucione të ndryshme, qoftë brenda ose jashtë Zvicrës. Xhamia në fjalë ishte gjithherë në përkrahje materiale karshi ndërtimit të shkollave në vendlindje, rregullimin e rrugëve, xhamive, shtëpive. Po ashtu edhe ndaj skamnorëve, jetimëve. Shumë operacione janë realizuar si rezultat i ndihmave të mbledhura në këtë xhami.
    Mirëpo në rend të parë kanë qenë Bashkësitë Islame të vendlindjes, si ajo e Maqedonisë njashtu edhe ajo e Republikës se Kosovës.
    Nga të dhënat që kam marrë nga Kryesia e Bashkësisë Islame “El-Hidaje”, kjo xhami brenda vitit ndihmon institucionet fetare dhe familjet skamnore me një shifër e cila arrin shifrën në 25000 franga zvicerane.

===

Ti sapo shajte ne menyren me vulgare ato qe jan gjaku jot dhe qe ndihmojn gjakun tend, familjaret e deshmorve , jetimet ... Ndersa nga ana tjeter gjoja mbron personalitetin e shqiptares qe ndihmoi hinduset e Indise.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Prishtina.C Lexo Postimin

Se pari o prishtinali,.. mos ja shaj askujt, se e shajtmja mund te kthehet nga te gjithe jevxhit bashk me shefqetin kunder nenes tende.

Un jetoi ne zvicërr, komuniteti shqiptar ne shumicen e saj mundohet te asimilohet duke u ber servil,.. qeshin per asgje,.. cfar te thot zvicrrani, ata menjeher jan dakord, thjesht, nuk kan kurfar personaliteti, dhe jo ! Nuk kan imazhe te mir keshtu ! Njihemi si hajduc, bandita, mangupa, trafikanta e prokseneta ! Thjesht, jemi problematiket numer 1, pse ???? Sepse ketu shumica e kosovareve jan te paedukuar qe se njohin as kulturen e tyre dikur te shenjt e te urte,. e as kulturen e vendit ku kan shancen te punojn, mesojn e te jetojn. Dhe eshte njesoi per shqiptaret nga maqedonia, jo te gjithe jan besimtar, ke me nder me then turli-me-turli far muti qe si lapera e rrugaça sillen neper kafene !

Arabet nuk kan kurfar interesi nga imam Shefqet Krasniqi. Shqiptaret en zvicerr perbejn komunitetin me te madhe para boshnjakeve dhe turqeve,.. kurse arabet jan me pak se 5% nga komuniteti musliman ne zvicerr.

Personi i cila ka organizuar kete konferenc, eshte i konvertuari Nikolas Blancho, dhe ish hartuesi i referendumit anti-minare që u konvertua para votimeve nacionale. Keta zvicrran autokton, kan shprehur deshiren qe muslimanet qe jetojn ne zvicerr te mesojn se si te adaptohen, te sillen e te edukohen ne nje republik laike gjithe duke qen besimtar te devotshem musliman.

Lufta kunder talebaneve ka rezoltuar si lufte e gabuar, e juve ju ka mbetur na thuani se c'eshte talebanizmi ekstremist ? Ore ti a po tallesh a je krejtesisht injorant ?! Ishin shqiptaret ata qe e krijuan polemiken rreth minares, shumica e xhamive jan shqiptare, tani sa eshte numri i njerezve qe i frekuentojn ato,.. mendoj qe eshte numer i vogel, meqe te xhumave te gjithe punojm, kurse per bajram,.. shko dhe vizitoi vet nese nuk me beson !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Kete "hoxhe" e kam degju njehere ne TV, e degjoja nga kureshtja te mesoj se cfare mund te kete nje koke nje njeri i mundur nga e keqja............. kam ndje vetem trishtim nga ajo qe ka thene ai.

Jo ai qe ndjelle urrejtje dhe qe secilen fjale e ka te mbeshtjelle me te keqe si ky hoxha shkon ne parajse, por ajo qe flijoi veten per te vobektit..........ky eshte mendimi im.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    ne teme, asnje prift apo hoxhe nuk e di me siguri se ku shkon nje person i caktuar, por ato mund thjesht te flasin ne pergjithesi se si shkohet ne ferr apo parajse sipas doktrines se vet fetare. Nqs dikush guxon dhe merr persiper nje gje qe i takon Zotit dhe vendoset nga marredhenia personale e nje personi dhe Zotit, ai nuk eshte me fetar, por politikan!
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    O Zot fali mekateret qe gjykojn ne vend teje!
    Dhuro Zot urtesi ne popullin time,largoje uretjen dhe udhezoj ne rrugen e paqes.Amin.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Faqja 23 prej 86 FillimFillim ... 1321222324253373 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •