Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 216
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    mirembrema zoteri i nderuar jarigas,

Kuptohet se pikepamja yte mbi islamin eshte e diferencuar nga ajo e imja. Mendimet e mia bazohen se pari ne pervojen time si i lindur musliman, ne nje familje muslimane, ne nje shoqeri muslimane dhe ne nje vend musliman ku xhamia dhe ezani per mua kan qen gjera te perditshme dhe normale.
    Me kete, nuk bere gje tjeter perveçse provove ate qe çdo psikolog di: Skematizim me sfond familjaro-shoqeror!!
    Siç thote populli: Lepuri nuk pjell ujq!!
    Nga dukurite e perditshme ne jeten time qe nga vegjelia e deri ne moshen kur i kuptojat gjerat vetvetiu nuk me kujtohet as gjera me e vogel qe sot do ta shihja te shtrembet nga pikepamja sociale, degjeneruese, prapambetese apo thjesht shkaterimtare ne zhvillimin tim te metutjetshem si njeri i civilizuar, si baba, si shok, si mik, si bashkpuntore etj...
    Gjerat nuk kuptohen "vetvetiu" i dashur Nuh!
    Ne vazhden e mendimit tone racional, ne perdorim mjetet qe na jane vene ne dispozicion nga familja dhe shoqeria ne te cilen jemi rritur! Pa "vlerat" qe na jane diktuar qe ne vegjeli, ne nuk jemi ne gjendje te "gjykojme"!
    po te mos ishe rritur nder myslimane, ti as qe do t'ia kishe idene fjales "harram".Po te ishe lindur ne Tibet ti dhe myslimanet e tjere qe flasin me "kompetence" per "te verteten" e pakundershtueshme te Islamit, sot do te flisnin per te "verteten" e pakundershtueshme te budizmit! Si i tille nuk do te shtrembet nga pikepamja sociale, degjeneruese, prapambetese apo thjesht shkaterimtare ne zhvillimin tend te metutjetshem si njeri i civilizuar, si baba, si shok, si mik, si bashkpuntore etj
    Gjith mesimi i "nenes" e i "rrethit" edhe nga pikepamja e sodit ka qen dhe do te mbetet "ideal", nga pikepamja sociale e botes se modernizuar ne te cilen jetoj sot, dhe ku kam patur mundesi te bej "krahasime", poashtu edhe "i civilizuar" ne shkallen me te larte bile. Bej fjale per islamin "truallsore" te perditshem, ne te cilin jan rritur shumica e shqiptareve.
    Siç pohon edhe vete, i gjithe erudicioni yt bazohet mbi "mesimin e nenes", duke pranuar njeherit se ke si taban nje baze te prapambetur arkaike e cila nuk ka asnje fare lloj lidhjeje me kohen!!(pak a shume si wahabistet qe duan te jetojne si ne kohen e Muhamedit)
    Duke u nisur nga kjo baze e "shendosh", te pasuruar edhe me literature te ndryshme, sic u shpreha edhe me heret, mendoj se jam kompetent te flas per islamin ne pergjithesi, dhe ne vecanti sa i perket popullit tone
    Siç e thashe edhe me siper, baza nuk eshte aspak e shendoshe, perkundrazi!! Per sa i perket "pasurimit" me literature, kjo eshte per tu diskutuar!! Per sa i perket kompetences per te folur per popullin "tone", medoj se nuk je aspak ne gjendje te flasesh, aq me teper kur nisesh nga paragjykimi se "populli shqiptar egziston fale Islamit"!!
    . Shoket e mi te punes, qe jane te krishtere, kur porosisin dreken, nuk zgjedhin haje me mishin e derit, me qellimin, qe buken ta ndajne edhe me mua !!!.
    Kjo eshte levdate per shoket e tu, te cilet nuk jane myslimane!! Me pavetedije, ti po thua se vlerat e larta morale nuk jane "vlera islame", por universale!
    Islamin qe e shohin tek une, nuk e "interpretojn" duke e bazuar ne ate qe e shohin ne media. Se paku deri tash ti perzonalisht nuk me ke lene te "mendoj", se ti e sheh islamin tek vellezerit e tu te gjakut "jashta" asaj, qe shfaqet ne media.
    Ata tek ti nuk shohin "islamin", por nje person fetar qe respekton nje menyre te caktuar te ushqyeri dhe si i tille duhet te respektohet, siç duhet te respektohet nje vegjetarian apo tjeter!!
    Nuk ka asnje lidhje sjellja e jote vetjake ne shoqeri me islamin politik qe shikojme neper media!!Vellezerve te mi te gjakut une u uroj bajramin dhe kjo s'ka te beje aspak me pikeveshtimin tim ngaj ideologjise islame dhe pasojave te saj ne shoqerine moderne shqiptare!
    Islami i vertet i shqiptareve, eshte ai "truallsori", pra, te fokuzohemi me argumentet ne ate qe e njohim nga perditshmeria, e jo ne ate qe na shitet, e qe MUND te jete, por nder shqiptare NUK ESHTE !!!
    Islami i vertete i shqiptareve eshte ai bektashian, ai paqesori me te gjitha fete e tjera, ai paqesori me te gjitha menyrat e te ushqyerit, te veshurit, te sjellurit!!Ne fakt, ne jemi kunder atij wahabist, atij te egrit kunder gjithe botes se qyteteruar!!
    Pra, padyshim, se ne shqiperine laike mund te ekzistoje edhe nje shqiperi islamike,
    Me gjithe respektin, por ky eshte nje gomarllek i papar e ei padegjuar ndonjehere!! Nuk mund te egzistoje nje shtet diktatorial brenda nje shteti demokratik!!
    por me siguri jo ajo shqiperi islamike "qe mund te jete", por thjesjt ajo "qe eshte"....degjenerimi vjen nga moskultivimi, dmth. nese shteti deshiron, qe mos te degjenerojn gjerat, ai patjeter duhet te kujdeset, qe ta vazhdoje kultimimin e "fese islame" ne permasat qe asaj i nevojiten per nje evoluim te pershtatshem.
    Evoluim do te thote "permiresim" dhe jo kthim prapa, si predikojne wahabistet me hoxhe Krasniçin ne krye!! Edhe une jam ne favor te evoluimit te islamit shqiptar!
    Le te na tregoj nje anetare ketu qe eshte rritur si musliman ne nje familje muslimane, nje dukuri qe ka mesuar, e qe sot mund te etiketohet si "ekstremiste", "islamike" apo per shtetin laik "revisioniste" ???
    Une jam rritur me frymen e urrejtjes dhe perbuzjes per "kaurret" apo "kavrrit" ne familjen dhe shoqerine islamike te Shqiperise se mesme!!(e te mos flasim per doren e majte)

, une mendoj se nje gje e tille nuk ekziston. Kjo deshmon, se per arsye te rrethanave politike, si ne shqiperi, si ne ish jugosllavine, populli shqiptar thjesht ka "haruar" se sic duhet feja islame ne mesin e tij te doremitet. E verteta si gjithmone, gjindet aty ne mes diku.
    Ti mendon i nisur nga furriku yt dijenise mbi islamin shqiptar apo nderkombetar. Siç ta provova me lart,une duke folur per pervojen time personale, hedh poshte pretendimin tend mbi "islamin perfekt" apo shoqerine islamike shqiptare "perfekte"! Eshte vetem nje fantazi e jotja qe nuk perputhet me realitetin, pak a shume si te gjitha fantazite islame mbi shoqerine perendimore!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    Probabiliteti për të bërë Shqipërinë që ëndërrojnë fanatikët islamikë është mijëra herë më i vogël sesa probabiliteti që Shqipëria të shkatërrohet për faj të këtyre fatkeqëve, që për momentin është afër zeros… por nuk mungojnë as përpjekjet dhe as sponsorizimet nga jashtë për t’a rritur këtë probabilitet…

Shqipëria mund të egzistojë vetëm nëse rri larg fondamentalizmave fetare. Shteti shqiptar duhet të rregullojë marrëdheniet me komunitetet fetare në mënyrë që të mos jetë e mundur për asnjë fanatik të vërë në rrezik sigurinë dhe mirëqenien e popullit shqiptar. Shqiptarët duhet të rrinë larg fanatikëve që u premtojnë dashuri dhe mirëqënie të përjetshme në “botën tjetër” në këmbim të mllefit dhe urrejtjes vëllavrasëse në këtë botë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-01-2011
    Postime
    41
    Citim Postuar më parë nga mal Lexo Postimin
    Probabiliteti për të bërë Shqipërinë që ëndërrojnë fanatikët islamikë është mijëra herë më i vogël sesa probabiliteti që Shqipëria të shkatërrohet për faj të këtyre fatkeqëve, që për momentin është afër zeros… por nuk mungojnë as përpjekjet dhe as sponsorizimet nga jashtë për t’a rritur këtë probabilitet…

Shqipëria mund të egzistojë vetëm nëse rri larg fondamentalizmave fetare. Shteti shqiptar duhet të rregullojë marrëdheniet me komunitetet fetare në mënyrë që të mos jetë e mundur për asnjë fanatik të vërë në rrezik sigurinë dhe mirëqenien e popullit shqiptar. Shqiptarët duhet të rrinë larg fanatikëve që u premtojnë dashuri dhe mirëqënie të përjetshme në “botën tjetër” në këmbim të mllefit dhe urrejtjes vëllavrasëse në këtë botë.
    ndoshta numri eshte i vogel por ky numer eshte ne rritje vazhdimisht sidomos nga te rinjet per nje SHQIPRI ISLAMIKE kjo verehet dhe kjo na ben te ndihemi te lumtur megjith propaganden e antiislamisteve por suksesi nuk do te mungoj per fitoren ton.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Me kete, nuk bere gje tjeter perveçse provove ate qe çdo psikolog di: Skematizim me sfond familjaro-shoqeror!!!!
    .......natyrisht......antarit "vizioni1" nuk i pelqeu gramatika e shkrimit apo forca poetike qe permban, por thjesht atij ju "reflektua" vetvetja ne ate shkrim...nese ti nuk mund me asnje fraze te identifikohesh, atehere une nuk e di cfare "trashigimie" islame, qofte edhe "liberale" apo bektashiane te eshte percjellur ne jeten tende.....por ketu ne nuk kemi asnje baze, ose ti e injoron ate, gje qe do te ishte e per mua e kuptimt, pasiqe me ate "refleks" natyrore justifikon braktisjen e islamit (nuk dua te behem perzonal, por deshiroj te kuptosh mendimet e mia) .........qellimi i kesaj "parathenje" ish mu aty, te te njoftoj me "burimin" e mendimeve te mia. Te cilat ne shumicen e rasteve nderlidhem me perjetimet e mia, me pervojen, me kete shihet edhe lidhshmeria e mendimeve.
    Cdo gje, qe une e shoh te mire, ti duhet ta respektosh, se per mua ajo eshte e mire. Natyrisht, nese mund ne menyre te qarte te argumentosh te kunderten, une jam i pari qe ta pranoj.

Gjerat nuk kuptohen "vetvetiu" i dashur Nuh!
    Ne vazhden e mendimit tone racional, ne perdorim mjetet qe na jane vene ne dispozicion nga familja dhe shoqeria ne te cilen jemi rritur! Pa "vlerat" qe na jane diktuar qe ne vegjeli, ne nuk jemi ne gjendje te "gjykojme"!!!po te mos ishe rritur nder myslimane, ti as qe do t'ia kishe idene fjales "harram".Po te ishe lindur ne Tibet ti dhe myslimanet e tjere qe flasin me "kompetence" per "te verteten" e pakundershtueshme te Islamit, sot do te flisnin per te "verteten" e pakundershtueshme te budizmit! Si i tille nuk do te shtrembet nga pikepamja sociale, degjeneruese, prapambetese apo thjesht shkaterimtare ne zhvillimin tend te metutjetshem si njeri i civilizuar, si baba, si shok, si mik, si bashkpuntore etj
    ......jo, ndoshta jemi keqkuptuar, fokuzimin e pata tek mosha e "pjekurise" kur femija fillon te llogjikoj dhe i ve ne pytje gjerat...nder te parat pyetje eshte per shembull, "oj nene, nga kam ardhe une", dmth. peytjet me te thjeshta, nga rrethi me i ngusht dhe me tej duke u zgjeruar.......desha te potencoj faktin, se ajo qe me eshte "diktuar" nga rrethi e gjetiu, ne kohen kur fillova ti ve ne pyetje gjerat nuk u duk kontradiktore, nuk u duk e gabuar....kjo vjen natyrisht nga kultivimi i kompletuar i "normave" shoqerore...ne ish jugosllavi shqiptaret jane lene pas dore te themi, dhe kjo se paku ka ndikuar pozitivisht ne "normat" e trashiguara, te cilat kane mbetur me "origjinale"......me siguri se ne shqiperi ki kultivim ka qen ne udhekryq, mes tradites muslimane/kristiane dhe asaj ateiste....

Siç pohon edhe vete, i gjithe erudicioni yt bazohet mbi "mesimin e nenes", duke pranuar njeherit se ke si taban nje baze te prapambetur arkaike e cila nuk ka asnje fare lloj lidhjeje me kohen!!(pak a shume si wahabistet qe duan te jetojne si ne kohen e Muhamedit)
    ...te lajsh duart para se me ngarn buke, mos lozish me buken, te nderosh baben, te nderosh nenen, mos shajsh, te sillesh mire ne rruge, nder shok........te njohesh farefisin, mos vjedhesh....cka sheh te prapambetur ???......ti e mer pak dallash punen.......mos paragjyko.......argumentet e mia lidhen krejtesisht tjeter kund, as qe imagjonoj ne kete moment nje debat mbi vahabizmin........nese mendon se ne islamin "truallsore" ka ndonje dukuri arkaike, te lutem me na treguar ate....ndoshta ndergjegjesisht i kemi aq te automatizuara gjerat, saqe jemi te verber te shohem dukurite arkaike ne perditshmerine tone muslimane....por ketu te garantos se e ke mare gabim punen.

Siç e thashe edhe me siper, baza nuk eshte aspak e shendoshe, perkundrazi!! Per sa i perket "pasurimit" me literature, kjo eshte per tu diskutuar!! Per sa i perket kompetences per te folur per popullin "tone", medoj se nuk je aspak ne gjendje te flasesh, aq me teper kur nisesh nga paragjykimi se "populli shqiptar egziston fale Islamit"!!
    ........kujdes, ty nuk mund te gjykosh mbi bazen qe ta permendi une, ate gjykim une mund ta bej vetem vetvetiu.....une nuk gjykoj mbi bazen tende, por mundohem te nxjer perfundime, ti kete nuk e ben....kurse qellimi kryesore, perse ti shkruaj keto eshte, qe ty te nxjerish perfundimet, per te me "kuptuar"....rreth kesaj sillena...une nuk deshiroj te te bindi ose te te manipuloj, une thjesht e kam per qellim, qe ty ta kuptosh qendrimin tim. Une jam duke u munduar te te pasqyroj nje zinxhire, i cili ti vizaton mendimet e mia.

Kjo eshte levdate per shoket e tu, te cilet nuk jane myslimane!! Me pavetedije, ti po thua se vlerat e larta morale nuk jane "vlera islame", por universale!
    Ata tek ti nuk shohin "islamin", por nje person fetar qe respekton nje menyre te caktuar te ushqyeri dhe si i tille duhet te respektohet, siç duhet te respektohet nje vegjetarian apo tjeter!!Nuk ka asnje lidhje sjellja e jote vetjake ne shoqeri me islamin politik qe shikojme neper media!!Vellezerve te mi te gjakut une u uroj bajramin dhe kjo s'ka te beje aspak me pikeveshtimin tim ngaj ideologjise islame dhe pasojave te saj ne shoqerine moderne shqiptare!
    ....edhe kete nuk ta kam sjellur, per te te deshmuar civilizimin e larte te kollegeve te mi (ata natyrisht se jane te civilizuar dhe me vlera te larta morale dhe etike), por thjesht per te te demonstruar, se pjesa dermuese e njerezve ne mesin e te cileve jetojne "muslimane" dijn te sillen ne menyre te "civilizuar" me ta, edhe pse mediat ngjyrosin fotografi te ndryshme mbi islamin "e mundur".....por ne fakt dita dites cdo musliman ne jeten e tij, i deshmon rrethit te kunderten qe supozohet se ai eshte......ne europen perendimore muslimanet e rrinj jane vec gjenerata e tret, me kete, gati "autokton"......te inkuadruar ne gjithe sferat e jetes se perditshme, dhe ne mesin e njerezve te llojllojshem.......me pak fjale, une nuk te shoh, se ty je ne shkallen e atyre kollegeve te mi......nga gjith diskutimi del ne pah, se ty nuk ke pervoje perzonale me "muslimanet aktual", se gjith pervoja jote bazohet ne trashigimine e turbullt. Tash je mveshur me nje ombrelle mbrojtese, dhe ajo reflekton cdo tentim per te depertuar nder te....ki eshte paksa qendrim "ekstrem", i nderuari jarigas.

Te ta perkufizoj islamin politik:

--- aktet terroriste ne perendim behen ne emer te palestines
    --- aktet terroriste ne rrusi ne emer te popujve te kaukazit
    --- aktet terroriste ne izrael ne emer te "modes"

Po perseritem, asnje shkollare objektiv, nuk i nderlidh aktet e "islamisteve" me islamin e perditshem, dhe qarte i kufizon ato veprime politike. Une mendoj, se ne kete drejtim jo se nuk ke baza ne pergjithesi te argumentosh, por ne lidhje me shqiperien as qe duhet te imagjinosh nje "argumentim" mbi bazat e "islamikeve" arab apo kaukazian....

Islami i vertete i shqiptareve eshte ai bektashian, ai paqesori me te gjitha fete e tjera, ai paqesori me te gjitha menyrat e te ushqyerit, te veshurit, te sjellurit!!Ne fakt, ne jemi kunder atij wahabist, atij te egrit kunder gjithe botes se qyteteruar!!
    ....kjo seshte e vertet !!, vetem shqiptaret e kosoves dhe maqedonise me islamin e tyre truallsore "te paster" shperthejsh cdo statistike....pa mos i mare ne konsiderat ata te shqiperise...pra, nuk ka islam te vertet per shqiptaret, ka nje islam nder shqiptaret, dhe ai nuk duhet te zbulohet perseri, ai eshte caj islam, qe e kemi kultivuar me shekuj me rradhe e qe e jetojm edhe sot. Islami vahabist nuk i hin ne pune asnje shqiptari, ai ne trojet tona eshte vetem nje panik e fryer politikisht...nese me "boten e qyteteruar" nenkupton "jeten moderne"....atehere islami nuk eshte aspak "pengese" per ate....shih sheikat cka ngulin ne shkreterrira e detna ....shih dubain, abu dabin, dohen etj....a ke lek, nuk ke probleme...

Me gjithe respektin, por ky eshte nje gomarllek i papar e ei padegjuar ndonjehere!! Nuk mund te egzistoje nje shtet diktatorial brenda nje shteti demokratik!!!!
    ....mos thash se eshte lehte ???....nuk e kam fjalen per nje SHTET....ne e kemi NJE SHTET......kjo pune mbaron........une e kam fjalen per nje "autonomi" te kufizuar me kushtetute, ku islamit do ti jepej nje hapesire veprimi (natyrisht jo ne ligjdhenje).....nen mbikqyrjen e kushtetutes natyrisht....kete e le si teme te hapet per mendime....

Evoluim do te thote "permiresim" dhe jo kthim prapa, si predikojne wahabistet me hoxhe Krasniçin ne krye!! Edhe une jam ne favor te evoluimit te islamit shqiptar!)!!
    ....nuk ka evoluim pa kultimiv, nuk ka kultivim pa kontrolle, nuk ka kontrolle pa ligj....perfundimi dmth.....islamit i nevojitet nje hapesire ligjore e "dhendur" per te....

Hoxhe Krasniqi eshte antipoli, i cili energjine e gjeneron nga sjellja e jote....shum thjesht.....

Une jam rritur me frymen e urrejtjes dhe perbuzjes per "kaurret" apo "kavrrit" ne familjen dhe shoqerine islamike te Shqiperise se mesme!!(e te mos flasim per doren e majte)!!
    ......"kaur" eshte fjale fyese.....ne perditshmerine time kjo fjale eshte perdorur per te etiketuar nje perzon "musliman", qe ben veper te pahijshme.....vepra te pahijshme jane ata, te cilat nuk perputhen me normat e trashiguara te shoqerise, veper e cila automatikosht identifikohet si jashta normave, me kete JASHTA FESE.....kaur eshte pra nje njeri, qe gjindet jashta fese (qafir, kafir, gavur, qufar....nga arabishtja KUFR...nje njeri qe mohon NJESHMERINE E ALLAHUT, pra, i krishteri nuk eshte i menduar me kete fyerje)......ne shoqerine muslimane perdoret si fjale fyese edhe fjala "llatajn, apo latin", e cila nuk ka origjine islame por orthodokse.....zgjidhe tash njeren, dhe mveshi cka te duash, por ato do te mbeten ato qe jane.....fjale te thjeshta qe i nxjer gjuha e shpejte me asnjecfare domethenje...nese mendon, se muslimanet me kete i kan etiketuar jomuslimanet, atehere je gabim....psh. ne islamin truallsore te maqedonise, jomuslimanet njihen me emrin "shka".....dmth. SLLAV, apo ne kosove "shqeh"....

Ti mendon i nisur nga furriku yt dijenise mbi islamin shqiptar apo nderkombetar. Siç ta provova me lart,une duke folur per pervojen time personale, hedh poshte pretendimin tend mbi "islamin perfekt" apo shoqerine islamike shqiptare "perfekte"! Eshte vetem nje fantazi e jotja qe nuk perputhet me realitetin, pak a shume si te gjitha fantazite islame mbi shoqerine perendimore!!
    ...kur te them se i sheh gjerat bardh e zi ndihesh i ofenduar....mu kete je duke bere....jo, islami nuk eshte perfekt, dhe islami as qe deshiron te jete perfekt...islami eshte nje rruge drejt Allahut, dhe muslimani ne kete rruge don te jet i qete.....shum ceshtje e thjeshte....ti fene tende, une timen....une te ftoj te ndjekish me mua bashkarisht kete rruge nese deshiron, asgje me teper....

flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .......natyrisht......antarit "vizioni1" nuk i pelqeu gramatika e shkrimit apo forca poetike qe permban, por thjesht atij ju "reflektua" vetvetja ne ate shkrim..
    E kujt i hyn ne pune??!!
    .nese ti nuk mund me asnje fraze te identifikohesh, atehere une nuk e di cfare "trashigimie" islame, qofte edhe "liberale" apo bektashiane te eshte percjellur ne jeten tende.....por ketu ne nuk kemi asnje baze, ose ti e injoron ate, gje qe do te ishte e per mua e kuptimt, pasiqe me ate "refleks" natyrore justifikon braktisjen e islamit (nuk dua te behem perzonal, por deshiroj te kuptosh mendimet e mia) ....
    Patjeter qe e injoroj çdo tradite "islame", pasi per mua do te thote tradite qe la pushtuesi osman!!
    Une peshtyj mbi çdo lloj trashegimie qe ka lene pushtuesi ne vendin tim!!
    .....qellimi i kesaj "parathenje" ish mu aty, te te njoftoj me "burimin" e mendimeve te mia. Te cilat ne shumicen e rasteve nderlidhem me perjetimet e mia, me pervojen, me kete shihet edhe lidhshmeria e mendimeve
    E morem pra vesh se cila eshte prapavija e botekuptimit tend: ambjenti yt ngushtesisht mysliman!! E si mund te kesh ide te tjera jashte kafazit??!!
    Cdo gje, qe une e shoh te mire, ti duhet ta respektosh, se per mua ajo eshte e mire. Natyrisht, nese mund ne menyre te qarte te argumentosh te kunderten, une jam i pari qe ta pranoj.
    Kjo eshte nje broçkull tjeter!! Nese ti si mysliman sheh si te mire martesen me foshnja, une jo vetem qe nuk e respektoj, por edhe te sulmoj deri sa ti ta "kuptosh" se kjo eshte nje "vlere" e paperputhshme me shoqerine bashkekohore e per me shume, eshte nje "vlere" e trasheguar prej pushtuesit!!
    ..desha te potencoj faktin, se ajo qe me eshte "diktuar" nga rrethi e gjetiu, ne kohen kur fillova ti ve ne pyetje gjerat nuk u duk kontradiktore, nuk u duk e gabuar..
    Nje fakt nuk perforcohet(potencohet), pasi vete fjala "fakt" ka domethenjen e "diçka e vertete" dhe si e tille nuk mund te ndryshohet!! Ne logjikomin tend ka diçka qe nuk shkon: Perse fillove t'i vesh ne pyetje gjerat???
    Logjika na thote se ne veme ne pyetje ato gjera qe nuk na e mbushin mendjen apo qe nuk jane ne perputhje me "skemen" tone!!
    ...te lajsh duart para se me ngarn buke, mos lozish me buken, te nderosh baben, te nderosh nenen, mos shajsh, te sillesh mire ne rruge, nder shok........te njohesh farefisin, mos vjedhesh....cka sheh te prapambetur ???......ti e mer pak dallash punen.......mos paragjyko..
    Ku e pe ti qe keto qenkan vlera ekskluzive myslimane?!!
    ......nese mendon se ne islamin "truallsore" ka ndonje dukuri arkaike, te lutem me na treguar ate....ndoshta ndergjegjesisht i kemi aq te automatizuara gjerat, saqe jemi te verber te shohem dukurite arkaike ne perditshmerine tone muslimane....por ketu te garantos se e ke mare gabim punen
    Duhet te t'i tregoj une arkaizmat ne veshje, ne te folur e deri ne te menduar??!!
    ........kujdes, ty nuk mund te gjykosh mbi bazen qe ta permendi une, ate gjykim une mund ta bej vetem vetvetiu.....
    ..ahahaha..çfare thua bre burre....duhet te te gjykoj mbi bazen e asaj qe ti nuk shkruan??!!
    une nuk gjykoj mbi bazen tende, por mundohem te nxjer perfundime, ti kete nuk e ben..
    Ti nuk gjykon, por nxjerr perfundime....hmmm...logjike lapalisiane!!Kontradiktat qe thua se nuk i sheh ne shkrimet e tua!!
    ..kurse qellimi kryesore, perse ti shkruaj keto eshte, qe ty te nxjerish perfundimet, per te me "kuptuar"....
    Pra,si perfundim, une nuk duhet te gjykoj mbi bazen e asj qe shkruan, por duhet te nxjerr perfundimet...??!! Bah...
    ...une nuk deshiroj te te bindi ose te te manipuloj, une thjesht e kam per qellim, qe ty(ti) ta kuptosh qendrimin tim. Une jam duke u munduar te te pasqyroj nje zinxhire, i cili ti vizaton mendimet e mia.
    Shyqyr qe ma the, se une kujtova se po vizatoje mendimet e rrethit shoqeror ne te cilin je manipuluar qe per s'vogli!!!
    Tash je mveshur me nje ombrelle mbrojtese, dhe ajo reflekton cdo tentim per te depertuar nder te....ki eshte paksa qendrim "ekstrem", i nderuari jarigas.
    Ne pergjithesi, kunder helmit, perdoret "ombrella" mbrojtese, paçka se gjarperi mund te ofendohet per "paragjykimin"..!!

Te ta perkufizoj islamin politik:
    --- aktet terroriste ne perendim behen ne emer te palestines
    --- aktet terroriste ne rrusi ne emer te popujve te kaukazit
    --- aktet terroriste ne izrael ne emer te "modes"
    Po akti i vellezerve Duka, ne emer te kujt u be??!!

Po perseritem, asnje shkollare objektiv, nuk i nderlidh aktet e "islamisteve" me islamin e perditshem, dhe qarte i kufizon ato veprime politike. Une mendoj, se ne kete drejtim jo se nuk ke baza ne pergjithesi te argumentosh, por ne lidhje me shqiperien as qe duhet te imagjinosh nje "argumentim" mbi bazat e "islamikeve" arab apo kaukazian....
    Asnje "shkollar" mysliman ndoshta, se te tjeret qe nuk i kane syzet e doktrines perpara syve, i nderlidhin qe ç'ke me te!!! Me fol pak per vellezerit Duka,si dhe per fushaten kunder nene Terezes apo Skenderbeut!!!
    ....kjo seshte e vertet !!, vetem shqiptaret e kosoves dhe maqedonise me islamin e tyre truallsore "te paster" shperthejsh cdo statistike....
    Duket qe ti jeton ne "hava".....wahabizmi pikerisht atje ka hedhur rrenje!!
    ...pra, nuk ka islam te vertet per shqiptaret, ka nje islam nder shqiptaret, dhe ai nuk duhet te zbulohet perseri, ai eshte caj islam, qe e kemi kultivuar me shekuj me rradhe e qe e jetojm edhe sot.
    Dmth, per ty muhamedanet dhe bektashinjte, jane e njejta gje??!!
    Islami vahabist nuk i hin ne pune asnje shqiptari, ai ne trojet tona eshte vetem nje panik e fryer politikisht.
    Eshte vetem panik ??! Ka edhe ndonje kuptim kjo shprehje apo vertet ti mendon se "wahabizmi" nuk egziston??!!
    nese me "boten e qyteteruar" nenkupton "jeten moderne"....atehere islami nuk eshte aspak "pengese" per ate....shih sheikat cka ngulin ne shkreterrira e detna ....shih dubain, abu dabin, dohen etj....a ke lek, nuk ke probleme...
    Qysh,qysh, deri tashi the se duhet te shikojme "islamin truallsor" dhe jo ate te huajin, ndersa tani me kerkon qe te shoh "sheiket" harap qe rrojne me dollaret amerikane??? Epo, plot kontradikta je, djalosh!!
    ....mos thash se eshte lehte ???....nuk e kam fjalen per nje SHTET....ne e kemi NJE SHTET......kjo pune mbaron........une e kam fjalen per nje "autonomi" te kufizuar me kushtetute, ku islamit do ti jepej nje hapesire veprimi (natyrisht jo ne ligjdhenje).....nen mbikqyrjen e kushtetutes natyrisht....kete e le si teme te hapet per mendime....
    Shqip muhabeti, nje shtet brenda shtetit!! Derisa te vije dita dhe te kerkoni nje "pakistan" shqiptar!! E shikon se ku te çon ai botkuptimi i ngushte islamik??!!

....nuk ka evoluim pa kultimiv, nuk ka kultivim pa kontrolle, nuk ka kontrolle pa ligj....perfundimi dmth.....islamit i nevojitet nje hapesire ligjore e "dhendur" per te....
    Ne natyre asgje nuk kultivohet dhe evoluimi i specieve eshte prove per kete!!
    Islamit i duhen shkretetirat e Arabise beduine per t'u ndjere si ne kohen e Muhamedit.Pse iu dashka nje hapesiree perveçme islamit kur ti thua se ai nuk eshte pengese per shoqerine moderne??!!
    Hoxhe Krasniqi eshte antipoli, i cili energjine e gjeneron nga sjellja e jote....shum thjesht.....
    Qysh,qysh, kur vjell helm kunder t ekrishtereve dhe nene Terezes, e beka fale sjelljes tone???
    Djalosh, a e ke idene se çfare shkruan??!!
    ......"kaur" eshte fjale fyese....
    Kaq mjafton per te barazuar respektin qe gjasme ne kulturen e "kulluar" islame ushqehet per te tjeret, me zero!!
    .ne perditshmerine time kjo fjale eshte perdorur per te etiketuar nje perzon "musliman", qe ben veper te pahijshme..
    Genjeshter, provoje!!
    ....kaur eshte pra nje njeri, qe gjindet jashta fese (qafir, kafir, gavur, qufar..
    Nje mysliman qe gjendet jashte fese??!! Eshte apo nuk eshte mysliman??!! Ehhh, e shek sa kontradiktor qe je, djalosh me kulture gjermane??
    ......ne shoqerine muslimane perdoret si fjale fyese edhe fjala "llatajn, apo latin", e cila nuk ka origjine islame por orthodokse.....zgjidhe tash njeren, dhe mveshi cka te duash, por ato do te mbeten ato qe jane.....fjale te thjeshta qe i nxjer gjuha e shpejte me asnjecfare domethenje.
    Nje tjeter fyerje qe permbahet ne moralin e "kulluar" islam!!
    ..nese mendon, se muslimanet me kete i kan etiketuar jomuslimanet, atehere je gabim..
    ...ahahahah...a je ne vete??!! Une jam rritur ne nje shoqeri myslimane, e ti thua :"ec baba, te te tregoj arat"!!!
    ..psh. ne islamin truallsore te maqedonise, jomuslimanet njihen me emrin "shka".....dmth. SLLAV, apo ne kosove "shqeh"....
    A e kuptun se ky eshte nje devijim qe flet pikerisht per imoralitetin e islamit dhe per pallogjikshmerine e tezave te tua!! Gjithashtu edhe per "bazen" tejet te varfer mbi te cilin eshte rritur botkuptimi yt!!
    ...kur te them se i sheh gjerat bardh e zi ndihesh i ofenduar..
    Ne fakt eshte islami qe te meson t'i shohesh gjerat bardhe e zi, siç pohon edhe vete me siper: "jomyslimanet jane shkije, pra sllav"!!
    Sa turp per nje evropian te shekullit 21!!
    ..mu kete je duke bere....jo, islami nuk eshte perfekt, dhe islami as qe deshiron te jete perfekt...islami eshte nje rruge drejt Allahut, dhe muslimani ne kete rruge don te jet i qete.....shum ceshtje e thjeshte....ti fene tende, une timen....une te ftoj te ndjekish me mua bashkarisht kete rruge nese deshiron, asgje me teper....
    Askush nuk te pengon te jesh mysliman e derisa te mbash vendin qe te perket, askush nuk ka per te te rene ne qafe!!
    Por mos guxoni te ngriheni e te beheni gjykates te atyre qe nuk e mendojne si ju, perndryshe iu takon te jeni te gjykuar nga te tjeret!!
    Thuaja kete hoxhe Krasniçit dhe langojve te tij: Shqiperia Shqiptareve, vdekje tradhetareve!!

'Tjeta!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-01-2011
    Postime
    52
    Citim:
    Postuar më parë nga Nuh Musa
    .......natyrisht......antarit "vizioni1" nuk i pelqeu gramatika e shkrimit apo forca poetike qe permban, por thjesht atij ju "reflektua" vetvetja ne ate shkrim..

E kujt i hyn ne pune??!!

JARIGAS mua me hyne ne pune ,dhe me pelqeu realiteti i jetes time dhe shume muslimaneve tjere se si Nuhi e pershkroi ne kete shkrim, me sa shoh ne debatin tuaj , me duhet patjeter te te them se je shume i vogel dhe i thjeshte per Nuhin ,thjeshte nuk ke se cfar kerkon ne dialog me te, te ka mposhtur ne cdo aspekt, ndersa ti vazhdo akoma te shkurash brockulla pa lidhje

Nuh , e pame se ku e ka vendin shoku JARIGAS nuk ia vlene te meresh me te , sepse nuk ben pune thjeshte eshte kokforte dhe cinik

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga vizioni1 Lexo Postimin
    Citim:
    Postuar më parë nga Nuh Musa

E kujt i hyn ne pune??!!
    NUk ishte mungese respekti ndaj mendimit tend i dashur vizioni1!! Thjesht nuk kishte te bente me debatin.
    JARIGAS mua me hyne ne pune ,dhe me pelqeu realiteti i jetes time dhe shume muslimaneve tjere se si Nuhi e pershkroi ne kete shkrim, me sa shoh ne debatin tuaj , me duhet patjeter te te them se je shume i vogel dhe i thjeshte per Nuhin ,thjeshte nuk ke se cfar kerkon ne dialog me te, te ka mposhtur ne cdo aspekt, ndersa ti vazhdo akoma te shkurash brockulla pa lidhje
    Nuhi nuk din se ku ka majen e hundes i dashur vizioni1 e ti edhe me pak se ai!! Meqe ti qenke ne gjendje te gjykosh debatin ndermjet nesh, do te thote se jo vetem qe e ke kuptuar, por e ve veten ne rolin e atij qe di me shume!
    A je ne gjendje te me tregosh edhe sikur vetem nje shembull per te deshmuar ate qe thua, dmth te deshmosh se Nuhi me paska "mposhtur"??!!
    Nuh , e pame se ku e ka vendin shoku JARIGAS nuk ia vlene te meresh me te , sepse nuk ben pune thjeshte eshte kokforte dhe cinik
    Vetem i forti mund te jete cinik,efendi, prandaj me kete ti hedh poshte ate qe ke shkruar me siper!!( a e din se ç'do te thote "cinik"??)
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-01-2011
    Postime
    52
    Tani si duket fillove tia besh qejfin vetes ,ani te kuptoj edhe kjo eshte pjese e humbjes , vetem se pranimi behen ne menyre indirekte

cinik ??? jo more se di, haj tregom pra ,se nuk kam ndonje leksikon te fjaleve te huja ,po edhe sikur te kisha nuk do mundesha te gjej,keshtu qe ti me tregon me shpejt

Shqiperia sot per sot eshte Laike, dmth Ateiste per mua.

A do ta ket nje fe zyrtare, dhe a do te behet Islamike ?

Kesaj pyetje me se miri mund ti pergjigjen shqiptaret nje her te bashkuar mes tyre, dhe mendimi i shumices se popullit duhët respektuar nga te gjitha komunitetet etnike apo fetare mbrenda territorit shqiptar.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    E kujt i hyn ne pune??!!
    Patjeter qe e injoroj çdo tradite "islame", pasi per mua do te thote tradite qe la pushtuesi osman!!!
    .....cka tash ???......."osmani" te ka lene "tradite" te nje botekuptimi, qe rrjedh po qe andej, nga rrjedhe edhe tradita e gjith popujve europjan....kulture semite....

Une peshtyj mbi çdo lloj trashegimie qe ka lene pushtuesi ne vendin tim!!!!!
    ........mund te me "sqarosh" nje tradite shqiptare ???, ate te enverit ???... edhe ai i shkreti e ka "vjedhur" nga rruset more....kjo qe e imagjinon eshte e francesve e gjermanve........ata nuk te kan pushtuar, ketu eshte dallimi, apo, kete kulture e pranon ti vetvetiu ???..........po nese nuk e ke dijtur deri tash, qe nga ki moment shkruaje ne balle, se muslimanet "kulturen" islame poashtu VETVETIU e pranojn....ne shqiperi qe nga komunizmi nuk detyrohet askush me "ligj" te jete musliman.....por vaj halli qe jena ???

E morem pra vesh se cila eshte prapavija e botekuptimit tend: ambjenti yt ngushtesisht mysliman!! E si mund te kesh ide te tjera jashte kafazit??!!!!!!!
    ........nope banane, se ke mare vesh aman as ne fillester.....ti e "pret" te jete i tille....botekuptimi im eshte "bashkkohore"....perkundrazi, ai i yti eshte i kufizuar, pasiqe dukshem te "pengon" jeta e shqiptareve musliman sipas "traditave" te pushtuesit !!!, edhe pse mesove, se ato traditat ne perditshmeri jane te njejtat me traditat e botes se "civilizuar", pra, mosvjedhja, nderimi, sharja...etj....

Kjo eshte nje broçkull tjeter!! Nese ti si mysliman sheh si te mire martesen me foshnja, une jo vetem qe nuk e respektoj, por edhe te sulmoj deri sa ti ta "kuptosh" se kjo eshte nje "vlere" e paperputhshme me shoqerine bashkekohore e per me shume, eshte nje "vlere" e trasheguar prej pushtuesit!! ??!!!!!!!
    .........shih njehere !!!, interesante.........gjema NJE RAST qe e deshmon nje gje te tille tek shqiptaret MUSLIMAN ???.........une te gjej nga kultura perendimore qindra raste, ku mbreterite per te siguruar "fuqine", femijet e tyre qe nga lindja i kan "martuar", bile edhe me gjakun e tyre.....nese mendon, se martesa me Ajshen ka "vlere" argumenti per te illustruar "mbrojtjen" tende.....me cdo respekt, kjo eshte budallaki fshatareske...

Nje fakt nuk perforcohet(potencohet), pasi vete fjala "fakt" ka domethenjen e "diçka e vertete" dhe si e tille nuk mund te ndryshohet!! Ne logjikomin tend ka diçka qe nuk shkon: Perse fillove t'i vesh ne pyetje gjerat???
    Logjika na thote se ne veme ne pyetje ato gjera qe nuk na e mbushin mendjen apo qe nuk jane ne perputhje me "skemen" tone!!!
    ...e para.........kjo i ngjan si thenjes, 1000%, duke e dijtur se edhe 100% eshte e mjaftueshme.....thjesht nje "loje".....por interesante qe te paska hy ne pune kjo gje pa vlere....duke e anashkaluar sensin e fjalise.....

...e dyta........eshte ne natyren e njeriut te ve ne pyetje ate qe e rrethon....asaj i thone "pjekuri"....duke u nisur nga gjerat me te thjeshta.....kur e ke kuptuar se "luci" (kendej nga tetova i thona "bec") nuk te nevojitet vetem per me e shkruajt emrin ne bore....

Ku e pe ti qe keto qenkan vlera ekskluzive myslimane?!!
    ...habi, a edhe jashta shoqerise muslimane ekzistojn keto "dukuri" ????..........edhe ketu si ne shumicen e rasteve, nuk te intereson ajo qe shkruaj, por ajo qe ti pret te ta vertetoj....une nuk te pyeta se a jane vlera "eksklusive" muslimane, por thjesht, se CKA SHEH TE PRPAMBETUR tek ato "rregulla" te nje shoqerie muslimane....

Duhet te t'i tregoj une arkaizmat ne veshje, ne te folur e deri ne te menduar?!!!
    .....LEVI'S 501 te parat i kam akoma ne "kredenac"......datojn nga viti 1991.......a mos e ke valle per "mantillat" e "shamijat" ???.......edhe mua me pengon shija e "dobet" e motrave te mia muslimane per "fashion"....ne te menduarit te keshilloj te lexosh keto shkrimet e mia dhe te "mundohesh" ti kuptosh, jo, per tu bindur vete, por thjesht, te "mesohesh" te jetosh edhe me mendimet e tjereve, dhe te bindesh, se jo une, por edhe vellau yt nga barku i nenes, nuk do te vertetoje cdo thenjen tende per sa ta kesh jeten e gjate....nese bota moderne, te ciles i "perulesh" ka mesuar dicka, atehere kjo eshte, tolerimi i tjetrit me shfaqjen e mendimit te tij....gjith "pjesemarja" jote ne keto shkrime, nuk deshmon se ti e njeh tolerancen sic e meson ai civilizim, te cilin e imagjinon....dhe kjo me le sinqerisht te "mendoj", se nuk ke qellime te pastra ne kete mjedis ketu.

..ahahaha..çfare thua bre burre....duhet te te gjykoj mbi bazen e asaj qe ti nuk shkruan??!!!
    .......GJYKIM ben vetem GJYKATESE ne gjyq. Ti mund te nxjerish perfundime. Pra, me nje fjale, nese nuk te pelqen ajo qe une shkruaj, mund te thuash "nuk pajtohem me ate", e jo "e ke gabim".....kete ta them, sepse sjellja jote ne diskutimin eshte e "njeaneshme".........pra, ty GJYKON, gje qe e "pamundeson" nje diskutim te mirefillt.........shpresoj se i kam gjetur fjalet e qarta per te ta mesuar ate qe dua te te them.........mua nuk me shte e qart friga jote para nje diskutimi te hapur...

Ti nuk gjykon, por nxjerr perfundime....hmmm...logjike lapalisiane!!Kontradiktat qe thua se nuk i sheh ne shkrimet e tua!!
    Pra,si perfundim, une nuk duhet te gjykoj mbi bazen e asj qe shkruan, por duhet te nxjerr perfundimet...??!! Bah...
    .......natyrisht.....gjykimi eshte "perfundimtar"....kurse qellimi ketu eshte, jo ti dajm "hesapet", por te "njihena" me mire, se dukshem ekziston nevoja, apo si mendon ???

Shyqyr qe ma the, se une kujtova se po vizatoje mendimet e rrethit shoqeror ne te cilin je manipuluar qe per s'vogli!!!
    Ne pergjithesi, kunder helmit, perdoret "ombrella" mbrojtese, paçka se gjarperi mund te ofendohet per "paragjykimin"..!!...
    ....banane, patate, portokalla dhe kumblla....ku eshte gabimi ???....

Po akti i vellezerve Duka, ne emer te kujt u be??!!
    ....leshova nje e-mail dhe pyeti....nga 7 mio. shqiptare i gjete "3 vellezer", qe paskan patur interesse antiamerikane ???......jo mor, me shume ka, me siguri me shume...

Asnje "shkollar" mysliman ndoshta, se te tjeret qe nuk i kane syzet e doktrines perpara syve, i nderlidhin qe ç'ke me te!!! Me fol pak per vellezerit Duka,si dhe per fushaten kunder nene Terezes apo Skenderbeut!!!
    ...kete e ke absolutikisht dallash.....islamin ne mesin e "perendimoreve" e pasqyrojn muslimanet vendas, qe i ke ne france mbi 10% te popullates pershembull....terrorizmi "islamik" eshte qarte i perkufizuar dhe dihen adressatet e tij....ketu nuk ka cka te diskutohet.

...sa per skenderbeun dhe nene terezen....nese ke ndonje pyetje konkrete, parashtroe ate...

Duket qe ti jeton ne "hava".....wahabizmi pikerisht atje ka hedhur rrenje!!
    ....qe nga 11 shtatori, shtypit amerikan dhe me te boterore, jane dashur 4 vite te terra, te "zbuloj" dallimin mes "vahabizmit" dhe "selefizmit"....ti akoma edhe pas 10 viteve nuk e paske kuptuar ???, me vjen keq....

Dmth, per ty muhamedanet dhe bektashinjte, jane e njejta gje??!!!!
    .....muhamedan eshte nje shpikje e kishes nga shekulli i 18.....boterisht ne cdo shtrese te shoqerise dihet se termi "muhamedan" eshte i gabuar dhe nje shpikje "pa lidhje"....nese e ke fjalen per ithtaret e fese islame ne pergjithesi, ata njihen me se miri me emrin "musliman"....nese e ke fjalen per pjesen me te madhe te tyre, e ke termin e posacem "sunnit" etj...pra, perqendrohu ne termat e posacem....natyrisht se jane per mua e njejta gje, NJEREZ, nga pikepamja e ligjit, jane shtetas, nga pikepamja e doktrines fetare jane "grup".....

Eshte vetem panik ??! Ka edhe ndonje kuptim kjo shprehje apo vertet ti mendon se "wahabizmi" nuk egziston??!!
    ...ne pergithesi vahabizmi ne tokat shqiptare nuk ekziston, por ekzistojn te ashtuquajturit "selefij"....te cilet kane hapesire te veprojn politikisht, sepse u "jepet" ajo mundesi....fatkeqisht bashkesia islame eshte e dobet, te cilen edhe ish muratoret apo automekaniket e zdrukthtaret etj. qe miren me literature te ndryshme ja "mposhtin" hoxhollaret ne debate....ajo thjesht nuk ka mjete ta menaxhoje problemin e selfijve, pasiqe eshte e kufizuar ne veprimet, ate problem e ka ligji, dhe shteti eshte ne dileme....mund e veproj kur ata e shkelin ligjin, kurse ndaj perhapjes dhe propagandes se tyre nuk ka mjet ligjore qe ta nderpres !!!, mendimi i lire shoki.....

Qysh,qysh, deri tashi the se duhet te shikojme "islamin truallsor" dhe jo ate te huajin, ndersa tani me kerkon qe te shoh "sheiket" harap qe rrojne me dollaret amerikane??? Epo, plot kontradikta je, djalosh!!??!!
    ...ketu me kujtohet thenja e jote e plotkuptimt, aaa ???, cka the ???....per cka e ke fjalen ???

Shqip muhabeti, nje shtet brenda shtetit!! Derisa te vije dita dhe te kerkoni nje "pakistan" shqiptar!! E shikon se ku te çon ai botkuptimi i ngushte islamik??!!!!??!!

....njoftohu me termin "demokraci", dhe pergjigja do te dal vetvetiu, KOHA nuk shtang.....mund qe edhe te "asgjesohet".....apo ???

Ne natyre asgje nuk kultivohet dhe evoluimi i specieve eshte prove per kete!!??!!!!??!!
    ....njeriu me aftesine e te "menduarit" qendron MBI NATYREN.....perndryshe nuk do te kish perdhunime, vrasje, vjedhje, etj....nuk eshte e natyrshme te VJEDHES...

Islamit i duhen shkretetirat e Arabise beduine per t'u ndjere si ne kohen e Muhamedit.Pse iu dashka nje hapesiree perveçme islamit kur ti thua se ai nuk eshte pengese per shoqerine moderne??!!!
    ...thjesht, qe te permbushen nevojat e muslimaneve ne perditshmeri !!!

Qysh,qysh, kur vjell helm kunder t ekrishtereve dhe nene Terezes, e beka fale sjelljes tone???
    Djalosh, a e ke idene se çfare shkruan??!!!
    ........natyrisht......akcio e reakcio.....ai nuk eshte si Nuh Musa.....perndryshe eshte poashtu njeri me intelekt te larte....me siguri se me diskutanten e pershtatshem din edhe te diskutoje ne menyren me te "mire"....

Kaq mjafton per te barazuar respektin qe gjasme ne kulturen e "kulluar" islame ushqehet per te tjeret, me zero!!!
    ........attributi eshte fyes........rrenja eshte "jo falemnderues", kur nje njeriu i ben te mire, e ai ta kthen me te keqe...."kufr".....ne kuptimin e gjere ben kufr kur ne momente te nxehta shan Allahun, e mohon ate, mohon islamin, e shan pejgamberin, etj....pra, e nxjer vetveten ne momente jashte fese....kjo vlen per muslimanet.....jomuslimani eshte nga pikepamja e muslimanit cdokohe ne gjendjen e "kufrit"....attributet fyese i ka mare gjate "pushtimit" osman....ne vendet arabe nuk eshte fjale "fyese".......pak ashum opozita e fjales "musliman"...

Genjeshter, provoje!!!
    ....o kaur i kaurit.......kur i nguxnim vajzat ne shkolle....per "sllavin" gjuha shqipe njeh termin unik "shka" ose "shqeh"......

Nje mysliman qe gjendet jashte fese??!! Eshte apo nuk eshte mysliman??!! Ehhh, e shek sa kontradiktor qe je, djalosh me kulture gjermane??
    ...natyrisht, cdo gje ne islam fillon me besmelen, NE EMER TE MESHIRUESIT DHE MESHIREBERESIT...........meshira e ALLAHUT eshte me e madhe se hidherimi i tij...

tung, se nuk me premton koha me.....
    albanish by nature

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •