Close
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 216
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    o injorant mjaft se na e shpife ... A ke pune tjeter apo nuk ta varre njeri ne diten e perditshme ?

Tani une te sugjeroj te mos lodhesh kote duke munduar te kuptosh c fare eshte demokracia ...

e para eshte se nuk ke aq intelligjence ... e dyta per te vetmin arsye se te eshye bere mendja dhale nga fanatizmi yt i semure qe vjen si rrjedhoje i komplexeve qe ke !

Demokracia : 'Liria ime mbaron aty ku fillon e jotja e visa versa'

Po ske faj tij ... nuk ta kan mesuar hoxhalaret e ardhur nga stepat e afghanistanit kete gje ... !

Tani sa i perket shtetit islamik ... une do ju them nje gje : Po te ishte kjo e realizueshme ju fanatikat nuk do ishit ne kete forum ...

Ju keni gjetur kete forum edhe shfryni ketu ate qe nuk e beni dot ne boten reale .. beni endra me sy hapur o mjeran !

Nuk ju thote njeri , mbajeni fen qe keni ... po mos u mundoni te impononi atje ku nuk mundeni dote ... kuptoni ku e keni vendin edhe silluni si ju takon !

Nje sugjerim tjeter per ju eshte ... te jeni me pak fanatik ! A besoni sesa me fanatik te jesh aq me i mire je per zotin ??? Jo per zotin njeriu i mire eshte ai qe ben vepra te mira ... edhe jo ai qe le mjeker 10 metra

Une ja u them kete qe te mos vete-izoloheni ... se vet izolimi ju ben me fanatik akoma, ju le ne erresire te pa-edukuar ...

Po ne fund te fundit une keto kisha per te thene ... vazhdoni enderroni per nje shtet shqiptar islamik ...

O Ilirianooo
    PO kush te pyeti ty per lirin tende he ?

Shiqo, e ke cituar pikerisht at fjalin ku thash : Islami eshte PAQE !
    E ti sikur te mos jesh ne qejf, qe Islami dhe shumica e popullit shqiptar te jetoje ne PAQE.

Un them shum mir, te qoft rruga e mbar per aty ku lulezon ateizmi.
    Cdo i krishter besimtar do kishte pasur deshir te jetoje me ligjet e bibles, kjo nuk e di a eshte e mundur per ju, por sa i perket Islamit dhe muslimaneve shqiptar, kjo mund te jet e mundshme. Dhasht Zoti, e te rrezohen tiranet arab, qe te udhezohen me ne fund ne rrugen e Unitetit Islamik mbar-boteror.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2010
    Postime
    9
    He he he, vetem duhet qeshur me temen por edhe me shum me komentet e disave. Thelbi i te gjitha urrejtjeve qe ne shqiptaret kemi filluar ti kemi ndaj fes muslimane eshte bota perendimore Evropa dhe Shba qe po perballen me sulme terroriste nga njerez qe kerkojn liri per popullin e tyre dhe keqperdorin islamizmin duke e njollosur si fe. Palestinezet, Irakianet, Afganet, jan musliman qe luftojn per lirin e tyre, ata i shtyn roberia dhe jo feja qe te bejn gjithqka per lirin e tyre. Basket ne Spanj, Irlandezet dhe shum e shum tjer popuj krishter kan ndermarr aksione te ndryshme terroriste dhe kurr nuk jan fajsuar si te krishter. Jam kundershtar i qdo sulmi terrorist pa marr parasysh se nga kush paraqitet, sepse sulmohen te pafajshmit.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga flliqt Lexo Postimin
    He he he, vetem duhet qeshur me temen por edhe me shum me komentet e disave. Thelbi i te gjitha urrejtjeve qe ne shqiptaret kemi filluar ti kemi ndaj fes muslimane eshte bota perendimore Evropa dhe Shba qe po perballen me sulme terroriste nga njerez qe kerkojn liri per popullin e tyre dhe keqperdorin islamizmin duke e njollosur si fe. Palestinezet, Irakianet, Afganet, jan musliman qe luftojn per lirin e tyre, ata i shtyn roberia dhe jo feja qe te bejn gjithqka per lirin e tyre. Basket ne Spanj, Irlandezet dhe shum e shum tjer popuj krishter kan ndermarr aksione te ndryshme terroriste dhe kurr nuk jan fajsuar si te krishter. Jam kundershtar i qdo sulmi terrorist pa marr parasysh se nga kush paraqitet, sepse sulmohen te pafajshmit.
    Per Liri eshte me luftu per shtet, per popull tend. Me luftu per fe eshte me luftu per 'allah' e 'muhamed', xhihad. Irakianet nuk po luftojne krejt, p.sh. kurdet e irakut njihen si myslimane, po ata jane pro amerikane sepse kjo e fundit iu ka ndihmuar. Shiietet 90% nuk luftojne ameriken, por as shteti i Irakut nuk lufton ameriken, po jane futur ne lufte civile. Per cdo dite ka se paku 40 te vrare. Ne Shqiperi u vrane 3 njerez ne protesta, sa u be e madhe, po ne Irak vriten se paku 10 here me shume ne dite, dhe asnje mysliman nuk del te flase kunder atyre vrasjeve. Mund te kete myslimane qe luftojne sinqerisht per shtet e popull te vetin, nuk nderrmarin sulme terroriste ne civile, nuk luftojne besimtaret e thjeshte krishtere dhe nuk e hudhin veten ne ajer, por luftojne vetem me ushtare, dhe shmangin viktima civile. Po kjo nuk d.m.th qe nuk ka myslimane qe besojne se me te vertete jane luftetare te nje qenie te ashtuquajtur 'allah', i cili eshte 7 qiej lart ne arsh, i cili ka qellim zhdukjen e pabesimtareve duke i urdheruar ata ne Kuran qe ta bejne kete.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    O Ilirianooo
    PO kush te pyeti ty per lirin tende he ?

Shiqo, e ke cituar pikerisht at fjalin ku thash : Islami eshte PAQE !
    E ti sikur te mos jesh ne qejf, qe Islami dhe shumica e popullit shqiptar te jetoje ne PAQE.
    Hajde pak tregona per masonat, per gjera tjera ke humbur aryen motiiiii.

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Hajde pak tregona per masonat, per gjera tjera ke humbur aryen motiiiii.
    Mos u deshpero ore, se un jam i gatshem me ta gjet ty arsyejen !
    Cfar po don me dit, kallxom, se jam i gatshem edhe fejen tende me ta mesuar o renegat !!!
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Mos u deshpero ore, se un jam i gatshem me ta gjet ty arsyejen !
    Cfar po don me dit, kallxom, se jam i gatshem edhe fejen tende me ta mesuar o renegat !!!
    S A L I ---- B E R I SH A 10 shkronja

+

E D V I N --- R A M A 9 shkronja

NUMRI 19

Po per inati te qafirave e 'renegateve' do t'i mohojme hadithet. lol

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Jarigas nuk te mjafton??!
    Per mua eshte fyerje te m t herrasesh turqisht!
    Ma trego se ku e kam bere e te kerkoj une falje, perndryshe me kerko ti mua!!

Eshte pikerisht ajo qe kam bere, edhe atehere kur mendimet e tua nuk i permbaheshin temes dhe derdheshin ne sferen time personale!!
    Siç thua edhe vete une jap edhe arsyet e mendimeve te mija!

Po te sjell fillimin e debatit tend me mua ne kete teme, faqja 3:
    Te kesh mendime te tua per diçk, eshte normale, por te fillosh e te flasesh per personin tim eshte vetem "arrogance" qorre!!
    Pajtohem plotesisht me kete mendim dhe per kete arsye kerkoj qe te zhduken nga biseda jone termat turko-arabe e gjithashtu edhe ata italo-anglo-saksone!(aty ku eshte e mundur)
    Cfare vetish(atributesh) i paskam mveshur islamit ne menyre jo-objektive??!!
    Permendi ketu qe te pakten te debatojm eper diçka konkrete!!
    Nuk ka shkence "islame" por arabe, po ashtu si nuk ka shkence te krishtere apo çifute!!
    Ne universitete ka fakultete te orientalistikes dhe jo te "shkences islame"!
    Une ty nuk te njoh nepermjet shkollave perendimore, por nepermjet shkrimeve qe poston ne kete forum!
    Ti nuk e njeh gjuhen arabe, por i jep vetes te drejte te pohosh se eshte gjuhe e bukur??!! Kete ti e quan logjike??!!
    Pra perfundimisht, deri tashi ti ke bere llogje tutje-tehu pa ia patur idene Islamit!!
    Pikekrisht ajo qe po them une qe nga fillimi.
    Deri tashi une nuk kam fyer kurre i pari, por vetem nese me fyenin kombin, rracen, gjuhen, heronjte e kombit dhe personin tim!!
    Nese nuk m'i prek keto, je vellai im e mund te debatojme, perndryshe une e quaj veten te lejuar qe te mbrohem kunder kujtdo!!

Tungjatjeta e tu rrit'te ndera, themi ne shqiptaret mes vedi!!
    mirembrema zoteri i nderuar jarigas,

Kuptohet se pikepamja yte mbi islamin eshte e diferencuar nga ajo e imja. Mendimet e mia bazohen se pari ne pervojen time si i lindur musliman, ne nje familje muslimane, ne nje shoqeri muslimane dhe ne nje vend musliman ku xhamia dhe ezani per mua kan qen gjera te perditshme dhe normale.

Nga dukurite e perditshme ne jeten time qe nga vegjelia e deri ne moshen kur i kuptojat gjerat vetvetiu nuk me kujtohet as gjera me e vogel qe sot do ta shihja te shtrembet nga pikepamja sociale, degjeneruese, prapambetese apo thjesht shkaterimtare ne zhvillimin tim te metutjetshem si njeri i civilizuar, si baba, si shok, si mik, si bashkpuntore etj....

Gjith mesimi i "nenes" e i "rrethit" edhe nga pikepamja e sodit ka qen dhe do te mbetet "ideal", nga pikepamja sociale e botes se modernizuar ne te cilen jetoj sot, dhe ku kam patur mundesi te bej "krahasime", poashtu edhe "i civilizuar" ne shkallen me te larte bile. Bej fjale per islamin "truallsore" te perditshem, ne te cilin jan rritur shumica e shqiptareve.

Duke u nisur nga kjo baze e "shendosh", te pasuruar edhe me literature te ndryshme, sic u shpreha edhe me heret, mendoj se jam kompetent te flas per islamin ne pergjithesi, dhe ne vecanti sa i perket popullit tone. Shoket e mi te punes, qe jane te krishtere, kur porosisin dreken, nuk zgjedhin haje me mishin e derit, me qellimin, qe buken ta ndajne edhe me mua !!!. Islamin qe e shohin tek une, nuk e "interpretojn" duke e bazuar ne ate qe e shohin ne media. Se paku deri tash ti perzonalisht nuk me ke lene te "mendoj", se ti e sheh islamin tek vellezerit e tu te gjakut "jashta" asaj, qe shfaqet ne media.

Islami i vertet i shqiptareve, eshte ai "truallsori", pra, te fokuzohemi me argumentet ne ate qe e njohim nga perditshmeria, e jo ne ate qe na shitet, e qe MUND te jete, por nder shqiptare NUK ESHTE !!!

Pra, padyshim, se ne shqiperine laike mund te ekzistoje edhe nje shqiperi islamike, por me siguri jo ajo shqiperi islamike "qe mund te jete", por thjesjt ajo "qe eshte"....degjenerimi vjen nga moskultivimi, dmth. nese shteti deshiron, qe mos te degjenerojn gjerat, ai patjeter duhet te kujdeset, qe ta vazhdoje kultimimin e "fese islame" ne permasat qe asaj i nevojiten per nje evoluim te pershtatshem.

Le te na tregoj nje anetare ketu qe eshte rritur si musliman ne nje familje muslimane, nje dukuri qe ka mesuar, e qe sot mund te etiketohet si "ekstremiste", "islamike" apo per shtetin laik "revisioniste" ???, une mendoj se nje gje e tille nuk ekziston. Kjo deshmon, se per arsye te rrethanave politike, si ne shqiperi, si ne ish jugosllavine, populli shqiptar thjesht ka "haruar" se sic duhet feja islame ne mesin e tij te doremitet. E verteta si gjithmone, gjindet aty ne mes diku.

flm
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-01-2011
    Postime
    52
    Nuh Musa flm per kete shkrim te mrekullueshem, por une mendoj se keto njerezasnjehere nuk do jene te kenaqeur me ne perderi sa nuk na shofin si ata ,ndersa ata harojne se koha kohes ata po behen si musliman te vertete ,ishallah Zoti i udhezon ne meshiren dhe driten e tij te besimit.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga vizioni1 Lexo Postimin
    Nuh Musa flm per kete shkrim te mrekullueshem, por une mendoj se keto njerezasnjehere nuk do jene te kenaqeur me ne perderi sa nuk na shofin si ata ,ndersa ata harojne se koha kohes ata po behen si musliman te vertete ,ishallah Zoti i udhezon ne meshiren dhe driten e tij te besimit.
    mirdita,

Nuk parashtrohet pyetja se a do te jen te kenaqur, apo jo. Eshte e patjetersueshme zgjidhja ne favor te te dy paleve, nese imagjonojm nje shqiperi te forte dhe perparimtare. Ajo do te arrihet atehere, kur secili do ta dije se KU E KA VENDIN. Per habi te "paditurve", parardhesit tane kane dijtur me u marre me problemin e "feve te ndryshme", bile edhe ne menyre shum efikase, duke gjetur edhe bazat te formojn shtetin shqiptare ne njeren nder tokat me te "veshtira" te europes e sidomos te ballkanit. Populli jone fale punes se parardhesve tane mund te krenohet si pronar i tokave antike dhe me te shtrejnta te rajonit. Per te arritur kete te duhet shkathtesi e force. Ne nuk kemi patur force, gje qe deshmon "aftesite" tona per tu sillur ne favor tonin edhe ne kushtet me te veshtira. Ata qe mendojn, se pa ISLAM, do te ket shqiperi, jane thjesht te "paditur" dhe te drejtuar nga barku (stomaku), e jo nga truri i shendosh....e njejtan vlen edhe per ata, qe jane te mendimit se islamin mund ta vendosin ne pranga dhe t'ja kufozojn hapesiren, e cila njihet hostorikisht, se cfare permasa ka.

Perkundrazi, me i mira qe i ka ndodhur njerezise eshte "ndryshmeria"....pa pluralizem nuk ka progress, ne cfaredo aspekt jo. Shqiperise i nevojiten te gjitha frymat dhe mendimet. Problemi eshte harmonizimi i tyre, gje qe eshte nje detyre e "ndershme", per ata qe mendojn se e kan kuptuar qellimin e jetes se tyre.

flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 01-02-2011 më 07:23
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    jam per nje shqiperi laike por ama vertet laike qe do te thot nese dikush deshiron me qen musliman le te jet dhe le ta mbaj fen ska as nje ligj as vendor as nderkombetar qe mund tia ndaloj kujt ket gje por ama un personalisht me fjalen laik kam problem se idhetaret e laicizmit mundohen me ndalu e me shkatrru islamin shqiptar por i mbyllin syt para ekstremizmit kristian vetem ti hapesh syt mir dhe veshet do ta kuptosh leht fare se si italianet greket paguajn para te majme me i kthy shqiptaren ne fen e tyre edhe duke ndrruar emrat e tyre maskarallek ne vitin 2004 ne kosov jan zbuluar dhe ndaluar organizata austriake dhe gjermane ne bashkpunim me kosovar natyrisht te krishter duke propaganduar dhe paguar madje edhe ne shkolla duke mbajt mesim propagandistik kristian kjo e ndaluar me ligjet aktuale te ks pra kurse ne al ata kan duart e lira te bejn qfar te duan fatkeqsisht

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •