kleadoni mos u cudit qiko, se nuk eshte dashuria e Disa ndaj Palestines me e madhe se sa dashuria jote ndaj Izraelit.
Disa e lidh feja me Palestinen, po ty c'te lidh me Izrael hic nuk e marr vesh apo edhe ti je sikur ata cifute?
kleadoni mos u cudit qiko, se nuk eshte dashuria e Disa ndaj Palestines me e madhe se sa dashuria jote ndaj Izraelit.
Disa e lidh feja me Palestinen, po ty c'te lidh me Izrael hic nuk e marr vesh apo edhe ti je sikur ata cifute?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Adna : 01-02-2011 mė 05:36
Paqė
hahaha, rrofsh qe ma the se s'po me zinte gjumi nga meraku
Ke pare ndonje postim timin ti ku ta quaj izraelin "nen loke", te them qe e adhuroj apo te shpreh urrejtje ndaj palestines e myslimaneve te tjere? Jo!
Normalisht, sepse une nuk jam si ju qe e keni te shkruar ne balle qe e doni ate popull vetem sepse jane myslimane, pa te kishin qene te ndonje feje tjeter as qe do ju shkonte ne mend per to.
Une shyqyr gjykoj me tru e jo me zemer.... shoh anet pozitive e negative te cdo gjeje, e mbi te gjitha ndjenja e urrejtjes nuk ekzsiton ne mua!
La vita non si spiega, si VIVE!
Meqe e shtove kete fjaline e fundit tani mbrapa....
Ketu eshte i gjithe diskutimi, lidhja e fese! Ju gjykoni, shani, urreni vetem duke u lidhur nga feja...
Sa per mua, edhe sikur te ishte e vertete qe jam cifute.... do ju prishte ndonje pune juve? Apo do filloni te me urreni edhe mua?![]()
Mire tash mund te flesh rehat pra.
Vetem -nen loke- ende nuk e ke qujt, edhe mes rreshtave ta lexoj ty dashurine per Izraelin shpirti te lshon lol, aq na ben kjo ama vetem desha me ta kujtu qe mos u cudit kur dikush don nje vend te joshqiptar sepse edhe vete je e tille.
Aq me shume ne kosovaret pos fesė Palestinen e pėrkrahim sepse e dim se si eshte kur dikush te vret te shtepin tende, e dim sa dhemb kjo.
Paqė
As nuk do e quaj ndonjehere nen loke e as nuk do them ndonjehere qe e dua izraelin ( e asnje vend tjeter ne bote) me shume se shqiperine.
Mes rreshtave mund te kesh lexuar nje pelqim timin per izraelin ( e jo dashuri)... edhe eshte e vertete qe me pelqen. Me ka terhequr gjithmone historia e tyre, e sidomos ana ekonomike!
Mos u cudit kur dikush don nje vend te joshqiptar sepse edhe vete je e tille. Ca po thua?? Te duket normale te thuash qe s'ka asgje per t'u cuditur? Mua me pelqen shume edhe italija.... ca dmth kjo? Qe meqe me pelqen edhe italija i bie te jem izraelite, italjane, shqiptare e kushedi c'tjeter!!
As qe e ve ne dyshim qe ju kosovaret e dini c'do te thote nje gje e tille, por i gjithe muhabeti juaj qendrone ne fene.... nuk eshte se thoni: i duam palestinezet sepse ato po vriten nga izraelitet, por i duam sepse ato jane myslimane. Po te kishin qene ortodoks, po prape kaq shume do i donit? Ose, po te ishin myslimanet qe do pushtonin nje vend tjeter, po prape do i donit.... meqe jane myslimane?
Nejse, se kjo teme nuk ka fund ndonjehere... i gjithe ndryshimi midis jush dhe meje qendron qe une nuk e shoh nga ana fetare, nderkohe qe ju po.
Po une te gjitha nen loke shqiptare i therras ashtu,por kete e bere pasi qe me dhimbesen nenat ne Palestin kur i shoh duke vuajtur per djemet e tyre,se si Izraelitet padrejtesisht i vrasin per kete thash "duro nen loke".
Mua me dhimbesen te gjitha ata njerez qe ju eshte bere padrejtesi dhe ju behet pa drejetesi pa marr parasysh feja.
Po eshte normale qe edhe feja eshte nje faktore qe me shtyne te na beje per ta,madje eshte perkraheja e Plestines ndaj Kosoves ne kuptimin e njohejes se shtetit.
Po ta beje pytjen e njejte siq ta beri antari "Adna",cfare te lidhe ty me Izraelin qe ti perkrahesh ata "njerez"?!
p,s te lutem mos na quaje Kosovar,por Shqiptar nga Kosova.
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Klea qenka ēifute dhe na mban nje duplo-diskurs/fjalim.
Pse nuk kthehesh ne vendin tend por e quan shqiperin shtetin ėm dhe ne te njejten kohe, e quan izraelin shtetin e ēifutėve ? A mos je pakes shum kontraverse ?! Me genjeshtra e pallavra si themi ne, s'behet e verteta ! Un skam asgje kunder teje, perkundrazi me vie mir qe je ne shqiperi, dhe nuk je kthyer ne shtetin cionist ku vrasin pleq e femi per ta marr kinse token e para 5000 viteve ! Eshte njesoi sikur ti debonim kroatet nga shtepit e tyre me pretekst qe ketu dikur ishin Ilirianet !
"Shqiptar, Elhamdulilah"
Prandaj e vura shqiptar/kosovar sepse ma morri mendja qe pelqen te quhesh shqiptar nga kosova
Dmth "nen loke" ti e kishe per popullin palestinez? Prandaj te pyeta, pasi une si term mund ta perdor per territorin e jo per popullin, ndaj me cuditi e ndaj t'a bera pyetjen.
Pyetjes se Adnes i jam pergjigjur... kam qene gjithmone e terhequr nga historia e izraelit, nga lidhja e tyre me njeri tjetrin e sidomos nga ekonomia e tyre si shtet. Gjithashtu, kam te njohur izraelit dhe shqiptaro-izraelit e ndaj kam qene gjithmone ne kontakt me historine e tyre.
Qenke materialiste lol
Pse kush te tha bre qe je izraelite pse don izraelin? Kjo eshte logjika juaj ti quni njerzit te nje kombsie tjeter nese i perkrahin me te drejte.
Une te pyta cka ke te perbashket me Izraelin qe e don, send tjeter nuk thash.
I duam sepse jane musliman edhe i duam aq me shume sepse vriten nga Izraeli sikur mos te ishin cenie njerezore, edhe i duam sepse jane popull i pervuajtur sikurse ne! E kuptove?kleadoni: nuk eshte se thoni i duam palestinezet sepse ato po vriten nga izraelitet, por i duam sepse ato jane myslimane
Po te kishin qene ortodoks dhe te vriteshin ne kete menyre do te me vinte keq me ishin dhimbt, ama jo t'i dua edhe nga feja se skam fete te njejte pra.Po te kishin qene ortodoks, po prape kaq shume do i donit?
Jo nuk i kisha dashtė, feja jone na meson qe mos te duhen zullumqaret, bile atehere as nuk do te ishin musliman, sepse muslimani i vertet nuk pushton, nuk vret, nuk bene padrejtesi.Ose, po te ishin myslimanet qe do pushtonin nje vend tjeter, po prape do i donit.... meqe jane myslimane
Paqė
Krijoni Kontakt