Close
Faqja 138 prej 170 FillimFillim ... 3888128136137138139140148 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,371 deri 1,380 prej 1694
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Klea qenka ēifute dhe na mban nje duplo-diskurs/fjalim.

Pse nuk kthehesh ne vendin tend por e quan shqiperin shtetin ėm dhe ne te njejten kohe, e quan izraelin shtetin e ēifutėve ? A mos je pakes shum kontraverse ?! Me genjeshtra e pallavra si themi ne, s'behet e verteta ! Un skam asgje kunder teje, perkundrazi me vie mir qe je ne shqiperi, dhe nuk je kthyer ne shtetin cionist ku vrasin pleq e femi per ta marr kinse token e para 5000 viteve ! Eshte njesoi sikur ti debonim kroatet nga shtepit e tyre me pretekst qe ketu dikur ishin Ilirianet !

Ja dhe konkluzioni yt i shumepritur
    Vendi im eshte shqiperia, dhe atje kthehem shume shpesh sepse kam familjen dhe njerezit e mi.

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Prandaj e vura shqiptar/kosovar sepse ma morri mendja qe pelqen te quhesh shqiptar nga kosova
    Dmth "nen loke" ti e kishe per popullin palestinez? Prandaj te pyeta, pasi une si term mund ta perdor per territorin e jo per popullin, ndaj me cuditi e ndaj t'a bera pyetjen.

Pyetjes se Adnes i jam pergjigjur... kam qene gjithmone e terhequr nga historia e izraelit, nga lidhja e tyre me njeri tjetrin e sidomos nga ekonomia e tyre si shtet. Gjithashtu, kam te njohur izraelit dhe shqiptaro-izraelit e ndaj kam qene gjithmone ne kontakt me historine e tyre.
    Po normale qe duhet te me quash shqiptar nga kosova,sepse ne jemi shqiptar...
    hahahaha,po normal qe "nen loke" e pata per nenat e palestines sepse ne per Palestine e Izraelin jemi duke debatuar,nuk je duke e ditur?!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Citim Postuar mė parė nga Adna Lexo Postimin
    Qenke materialiste lol

Pse kush te tha bre qe je izraelite pse don izraelin? Kjo eshte logjika juaj ti quni njerzit te nje kombsie tjeter nese i perkrahin me te drejte.

Une te pyta cka ke te perbashket me Izraelin qe e don, send tjeter nuk thash.
    Nuk jam materialiste, kam studjuar per ekonomi dhe normalisht me terheq ana ekonomike e shume shteteve. Menyra se si e kishe shkruar ti komentin me lart me beri te mendoja qe po nenkuptoje : je izraelite meqe po i mbron kaq shume.

I duam sepse jane musliman edhe i duam aq me shume sepse vriten nga Izraeli sikur mos te ishin cenie njerezore, edhe i duam sepse jane popull i pervuajtur sikurse ne! E kuptove?
    Po te kishin qene ortodoks dhe te vriteshin ne kete menyre do te me vinte keq me ishin dhimbt, ama jo t'i dua edhe nga feja se skam fete te njejte pra.
    Jo nuk i kisha dashtė, feja jone na meson qe mos te duhen zullumqaret, bile atehere as nuk do te ishin musliman, sepse muslimani i vertet nuk pushton, nuk vret, nuk bene padrejtesi.
    Ok. Edhe mua me dhimbsen shume ato njerez qe vriten padrejtesisht... edhe une jam kunder izraelit per shume shume veprime qe ka bere... thjesht nuk arrij t'e urrej nje popull apo nje vend sepse i perkasin fese time apo jo.

Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Po normale qe duhet te me quash shqiptar nga kosova,sepse ne jemi shqiptar...
    hahahaha,po normal qe "nen loke" e pata per nenat e palestines sepse ne per Palestine e Izraelin jemi duke debatuar,nuk je duke e ditur?!
    S'me kuptove! E di qe po diskutojme per dy shtete, por une nen loke e perdor per territorin (nen loke i them shqiperise e jo nenave shqiptare)..... kaq!

Ja dhe konkluzioni yt i shumepritur
    Vendi im eshte shqiperia, dhe atje kthehem shume shpesh sepse kam familjen dhe njerezit e mi.
    Si ndihesh kur kthehesh atje ?
    A mund ti imagjinosh pakes ato familje arabe kur jan larguar nga folet e tyre ?
    A mund ta imagjinosh pakes vendin, sepse ndoshta aty ku e vendos koken per te fjetur, ndokujt e eshte hekur koka vetem pse s'eshte larguar nga toka ku eshte lindur e rritur ?!

Ti mund te jesh ēifute, asgje te keqe, e keqe behesh ne momentin kur fillon dhe i justifikon masakret cioniste te kryera mbi popullesit autoktone palestineze ! Kush nuk e din qe para dy mije vite kishte me shume ēifut ne Romė, se sa ne Jerusalem ?!… Izraeli dhe izraelitet meritojn nje denim nderkombtar qe do ti jepte fund nje her e pergjithmone uzurpimeve te pronave arabe ! Nuk eshte normale te jesh 60 vite refugjat !! Dhe ti si hebreje, e din poashtu qe shumica e izraeliteve te sodit jan rus, pjesa tjeter eshte evropjane, pra njerez te rraces se bardhe qe skan te bejn me ēifutet e popullit te Moisiut !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    S'me kuptove! E di qe po diskutojme per dy shtete, por une nen loke e perdor per territorin (nen loke i them shqiperise e jo nenave shqiptare)..... kaq!

Haha,mos u prek une desha veq shaka te beje.
    Nejse Rrnoft Feja Islame Rrnoft Kombi Shqiptar......
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Nėnė loke, eshte gyshja per ne.
    Pse duro "nėnė loke" ? … sepse asaj i vriten djemt padrejtesisht , apo si te duash ti, me nje faj, qe jan lindur palestinez musliman !… Ja pra, quaje perseri "shtet" naziizraelet modern !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Si ndihesh kur kthehesh atje ?
    A mund ti imagjinosh pakes ato familje arabe kur jan larguar nga folet e tyre ?
    A mund ta imagjinosh pakes vendin, sepse ndoshta aty ku e vendos koken per te fjetur, ndokujt e eshte hekur koka vetem pse s'eshte larguar nga toka ku eshte lindur e rritur ?!

Ti mund te jesh ēifute, asgje te keqe, e keqe behesh ne momentin kur fillon dhe i justifikon masakret cioniste te kryera mbi popullesit autoktone palestineze ! Kush nuk e din qe para dy mije vite kishte me shume ēifut ne Romė, se sa ne Jerusalem ?!… Izraeli dhe izraelitet meritojn nje denim nderkombtar qe do ti jepte fund nje her e pergjithmone uzurpimeve te pronave arabe ! Nuk eshte normale te jesh 60 vite refugjat !! Dhe ti si hebreje, e din poashtu qe shumica e izraeliteve te sodit jan rus, pjesa tjeter eshte evropjane, pra njerez te rraces se bardhe qe skan te bejn me ēifutet e popullit te Moisiut !
    Une nuk kam gur ne vend te zemres Ilirian, eshte mese normale qe edhe mua me vjen shume keq per ato njerez qe humbin jeten atje, e sidomos per ato te pafajshmit. Kjo do te thote qe nuk i justifikoj ne raste qe mendoj qe ato jane gabim... sigurisht duke qene se mendimet jane subjektive, gjithkush e sheh me mendjen dhe syte e vete, i bie qe secili justifikon ato gjera qe i duken te drejta e denon ato qe nuk i duken te drejta. Ju jeni akoma me idene qe populli autokton jane palestinezet dhe izraelitet jane uzurpatore... por duhet lene menjane kjo gje, perderisa u vendosen ato territore ne '48 le te mbahen! Nuk jam dakord qe izraelitet jane te huaj ne ato toka, ato jane rus apo europian nga halli sepse u debuan nga ato toka.... e jo sepse donin vete te iknin qe aty.

Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Haha,mos u prek une desha veq shaka te beje.
    Nejse Rrnoft Feja Islame Rrnoft Kombi Shqiptar......
    Nėnė loke, eshte gyshja per ne.
    Pse duro "nėnė loke" ? … sepse asaj i vriten djemt padrejtesisht , apo si te duash ti, me nje faj, qe jan lindur palestinez musliman !… Ja pra, quaje perseri "shtet" naziizraelet modern !
    Nuk u prek jo.... ketu per te diskutuar jemi. Pyetja qe bera per kuptimin e "nen loke" nuk ishte me te keq. Sinqerisht, u nisa nga fakti qe nje fjale mund te kete nenkuptime te ndryshme ne vende te ndryshme... edhe pse flasim shqip qe te dyja palet, me lindi dyshimi se mos ju shqiptaret e kosoves e perdorni ne nje aspekt tjeter. Shyqyr Zotit ma dhate pergjigjen pas shume e shume komentesh

Per te milionten here po te them mendimin tim... nuk e shoh vuajtjen e palestinezeve si dicka te lidhur me fene por me territoret. Ate qe ti quan faj, dmth qe kane lindur si mysliman, une e quaj "faj" qe kane lindur ne ato territore... myslimane ka edh ene shume vende te tjera te botes por izraeli nuk po i vret.
    Ja pra, ne vazhdojme te kundershtojme njeri tjetrin edhe pse eshte e qarte qysh ne fillim qe veshtrimet tona i perkasin dy aspekteve te ndryshme. Ju fene e une territorin.

Po izraeli i vret ne emer te fes, sepse sikur t'ishin izraelit, hebrej, nuk do i kishte vrar e as debuar nga aty. A eshte keshtu ?
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Po izraeli i vret ne emer te fes, sepse sikur t'ishin izraelit, hebrej, nuk do i kishte vrar e as debuar nga aty. A eshte keshtu ?

Nuk eshte keshtu. Jane myslimanet qe i shohin si kundershtar te fese...e jo vetem hebrenjt por te gjitha fete e tjera. Pse nuk vrasin dhe myslimanet qe jane ne egjipt, pse nuk vrasin myslimanet ne iran apo liban? Mysliman ka dhe shqiperia e po te donin te zhduknin myslimanet nuk do kapeshin vetem pas palestines. Izraelitet e konsiderojne veten si te perzgjedhurit e Zotit e nuk i intereson nese myslimanet mendojne te njejten gje per fene e tyre.
    Ta them kete me bindje sepse sic kam thene njoh izraelit dhe shume shpesh e diskutojme kete teme.... ato nisen me idene qe tokat jane te tyre e jo te palestinezeve, e jo te thone qe urrejme myslimanet e duam ti vrasim sepse jane myslimane. Tani i bie qe ose keto te njohurit e mi ja fusin kot (gje qe me duket e pamundur sepse nuk kane arsye pse) ose jane pikerisht myslimanet qe duan ta mendojne nje gje te tille.

Ketu ne itali ka shume studenta izraelit dhe shume te tjere palestinez... mesojne ne te njejtat shkolla e ne te njejtat salla studimi. Nuk them qe kane shoqeri me njeri tjetrin por nje "ciao" ja thone njeri tjetrit...

Ndoshta ka arritur pika ti them boll ketij diskutimit tone sepse u lodha duke dhene mendimet e mia qe ju i konsideroni si justifikime ndaj izraelit e si inate ndaj palestines. Jane thjesht pikpamje te mia personale bazuar ne ato qe lexoj e degjoj.

Tema tė Ngjashme

1. Sionizmi politik dhe fetar nga Ajni Sinani
    Nga Explorer nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-01-2009, 10:55
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 19:21
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •