Per shume arsye:
1. Per te parandaluar qe keta gardiste te vrasin perseri njerez ne te njejten situate.
2. Per shkak se nuk dua qe femiu im nje dite te vritet pasi qe ka gjuajtur gure para kryeministrise (nese ndodh kjo).
3. Per shkak se nuk dua qe shoqeria shqiptare ta sheh si gje normale ekzekutimin e njerezve ne rruge.
4. Per shkak se duhet treguar te gjithe gardisteve tjere se kjo gje denohet.
5. Per shkak se do ishte nje rivenie e ligjit ne vend.
Shoqeria shqiptare po i korr te mbjellurat. Kur e ke shoqerine e mbushur me njerez qe s'dine te dallojne cfare eshte informim, cfare vleresim, cfare besim e cfare realitet, eshte sikur te flesh ne mal ne mes te arushave. Fataliteti i kesaj gjeje shihet sidomos ne keso situata. Cohet parolla e grusht shtetit, e kercenimit akut kombetar dhe fillojne plumbat neper koka. Keto elemente e dallojne nje shoqeri te qyteteruar e nje shtet me aparat te qyteteruar nga shoqeri si ajo afgane apo palestineze.As une nuk e di, por cuditem me disa qe i dine perfundimet ende pa dale.
Nese une jam deputet i PS-se dhe me mohohet te investigoj gardistet, komandantet dhe eproret tjere me te lart, t'i kerkoj detajisht komunikimet e tyre ne ate dite me njeri tjetrin dhe me pjesetare te qeverise, a kam arsye te braktis kete komision apo jam i obliguar te mbes ne te? T'i pastroj me grushta ata qe me pengojne?Nuk ka asnje arsye qe justifikon deputet e PS-se per te mos marr pjese ne komisionin e ngritur, per te patur hetime sa me te paanshme. Cfaredo ceshtje politike, duhet te tregojne vullnetin e tyre per t'i shkuar deri ne fund hetimit, nese vertet jane te interesuar. Mospjesmarrja flet shume...
Krijoni Kontakt