Postuar mė parė nga
Dasius
A i mbeshtesni demostratat e opozites?
I mbėshtes qė ēke me tė. Duhet tė pėrshkallėzohen. Tė marrim pjesė tė gjithė nė to. Tė shoqėrohen me njė fushatė propagandistike tė pandalur. Tė mos shterin asnjėherė derisa tė arrihet qėllimi.
A keni marre pjese ne keto demostrata?
Po, kam marrė dhe do tė marr pjesė gjithmonė.
Cilat jane arsyet qe ju shtyjne te mbani kete qendrim?
Kusaria, varfėria, purdhunosja e demokracisė, batakēinjtė, korrupsioni, krimi qeveritar.
Kush eshte fajtor per situaten e krijuar sipas jush?
Nė pėrgjithėsi politikanėt e korruptuar dhe tė paaftė. Nė rastin konkret, Sali Berisha e Ilir Meta me kompani (dikur Fatos Nano). Militantėt e partive. Populli injorant qė nuk e di se ēfarė ėshtė demokracia dhe qė ua fal tė drejtat e tij njerėzve me pushtet duke i dhėnė votėn e duke i justifikuar krimet.
Cila eshte zgjidhja per situaten e krijuar sipas jush?
Tė dalim nė protesta sa herė qė nė krye tė vijnė njerėz tė korruptuar, qofshin kėta tė PD, qofshin tė PS. T'i hedhim qeveritė sa herė qė ato dalin tė korruptuara, sa herė qė ato nuk mendojnė pėr nėnshtetasit e tyre, sa herė qė shkelin ligjin, sa herė qė vjedhin, sa herė qė duan tė bėhen diktatoriale.
Kam dėgjuar shumė simpatizantė tė PD se justifikohen duke thėnė qė protestat janė nė mėnyrė qė Rama tė marrė pushtetin, prandaj le ta mbajė ky se ai ėshtė mė keq.
Njė gjė qė nuk kuptojnė kėta njerėz ėshtė se tė gjithė ne si qytetar tė njė shteti demokratik nuk duhet asnjėherė tė falim korrupsionin, vjedhjen, shkeljen e kushtetutės. Kjo qeveri e vėrtetoi qė shkakton vetėm kriza dhe ėshtė e paaftė t'i menaxhojė ato, pėrveē faktit qė ėshtė e korruptuar kokė e kėmbė.
Detyra jonė si qytetarė tė njė shteti demokratik ėshtė qė ta kundėrshtojmė dhe tė kėrkojmė qė kjo qeveri tė hidhet poshtė menjėherė, dhe jo vetėm kjo, po ēdo qeveri tjetėr qė vepron si kjo. Lufta pėr demokraci dhe drejtėsi nuk duhet tė shterrė asnjėherė. Nė vend qė tė justifikojmė veprimet e liderave ne duhet tė bėhemi opozitarė tė tyre. Militantizmi ėshtė i rrezikshėm pėr demokracinė.
Unė jam i majtė, megjithatė u kėnaqa kur PS humbi nė 2005 pasi e kishte tepruar me korrupsionin. Tani jam i pakėnaqur me kėtė qeveri pasi kjo po kthehet nė qeveri diktatoriale. Do tė protestoj kundėr ēdo qeverie qė shkel mbi tė drejtat e mia, e cilėsdo parti qoftė ajo.
Kėtė gjė duhet tė bėjmė tė gjithė ne, tė protestojmė dhe tė hedhim poshtė ēdo qeveri qė nuk qeveris drejt suksesit, gjithmonė, pa ndalim, derisa tė fitojė drejtėsia.
Edhe nėse nesėr Rama arrin tė marrė pushtetin dhe qeveria e tij do tė jetė e korruptuar, atėherė do na duhet tė hedhim edhe atė.
Krijoni Kontakt